Help, onze hond plast al een aantal weken opnieuw in huis !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brigittebrigitte

Hallo ,
Onze 2 honden leven al jaren binnen in huis.Ze kunnen langs een luik gemakkelijk in en uit en dat doen ze ook tientallen keren per dag .
Sedert een aantal weken plassen ze in huis. Het is voornamelijk onze Lhasa Apso ( Zico) die overal tegenaan plast , maar onze Zhen ( New Foun
dlander) durft hem nu te volgen met grote plassen .
Bij de kleinste denken we dat de reden zou kunnen zijn dat een van de poezen , waar hij kwaad op is en die hij telkens weer uit huis jaagt , nu een plekje heeft in de keuken , welliswaar buiten zijn bereik .
De plasjes ,meestal kleintjes, die hij nu achterlaat zijn tegen de kasthoeken en meestal op momenten dat er niemand thuis is .
We denken er nu aan hem te laten castreren of eventueel chemisch te laten castreren .
De dierenarts weet niet of deze ingreep het gedrag zal veranderen .
We hebben gehoord dat eer gedragstherapeut een betere oplossing zou kunnen zijn .
Weet iemand raad ?

Groetjes,
Brigitte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, onze hond plast al een aantal weken opnieuw in huis !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze mogen hun gang maar gaan, kattenluikje, plassen wanneer hun het aanstaat.

dicht maken dat kattenluik, en uitlaten ieder uur, zodat ze weten dat het niet meer binnen mag, plassen binnen en buiten mag naar behoren van jullie, een plasplekje buiten is niet erg, maar hier lees ik dat ze zelf uitmaken wanneer er geplasd wordt, op een gegeven moment weten ze niet meer waar het mag en niet mag, dus doen ze het overal maar. en als de een binnen plast gaat de ander er over heen., zou ze in een ritme van plassen uitlaten, ieder uur er even op uit, al is het maar tien minuten, en het katten luikje dicht maken.

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn honden gaan hier ook door het katteluik, maar we gaan wel 4x per dag uit wandelen. Het katteluik is handig voor 's nachts als er toch iemand wat moet doen, of stel dat we ergens in de file staan en we zijn niet op tijd om ze uit te laten. (kan altijd gebeuren hè ;-) )

Maar hier doen ze het dus niet binnen! En ik denk dat Willemijn ergens wel gelijk heeft, dat als je niet gaat wandelen en ze doen alles in de tuin.
Aan de andere kant denk ik niet dat het daardoor komt. Hij zet zijn vlaggen uit om te laten zien dat hij de baas in huis is en dat kan dus inderdaad te maken hebben met de kater.

Wel zou ik het advies van Willemijn opvolgen, dus gewoon gaan wandelen buiten het feit omdat ze door het katteluik kunnen.
Overigens het katteluik sluiten is geen optie, dat kan hier ook niet, want de kat moet er toch ook uit kunnen!!
Of je zet voorlopig een kattebak neer in huis. Ik heb dat zelf ook, eentje beneden in de gang en eentje boven op mijn werkkamer.
En hij kan naar buiten, wie doet je wat!!

honden page profiel brigittebrigitte

Dank voor de reactie.
Ik denk dat het dichtmaken van het luik opvoedkundig wel een voordeel zou hebben maar praktisch is dat voor ons niet haalbaar want vaak is er gedurende de dag niemand thuis .
Ook is het plasprobleem een nieuw probleem en dit sinds een van de poezen een vast onderduikplaatsje in huis heeft .

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

kan ook zijn dat ze iets van blaasonsteking/kristallen hebben? had de onze wel,en ze plaste ook binnen terwijl ze normaal altijd buiten deed en toegang had om naar buiten te gaan wanneer ze wilde...na behandeling geen geplas meer binnen....

honden page profiel brigittebrigitte

Een blaasontsteking is zeker en vast al uitgesloten .
De hondenkapster had ons aangeraden om Zico chemisch te laten castreren om te kijken of het plasprobleem dan zou stoppen maar ik weet niet of dit echt een goed idee is .

honden page profiel DD

honden foto van D

Wat vind je dierenarts van dat idee?

En nog even terugkomend op de wandelingen? Ga je wel wandelen met ze?
Overdag niemand thuis, dus de hele dag zitten ze binnen en kunnen dus voor hun behoefte naar buiten. Dat is natuurlijk een goed idee, maar ga je wel als je thuiskomt wandelen? Of vindt je het wel zo gemakkelijk op deze manier?

En is het zo erg dat je kat en hond niet in een ruimte kan laten? Wanneer is dit begonnen en wat heb jij er aan gedaan om het leven van de kat te helpen, behalve hem apart zetten?

honden page profiel brigittebrigitte

We gaan niet elke dag met de honden wandelen :S.
Ik weet dat dit niet zo ok is om ze niet dagelijks uit te laten .

Ik heb gisteren contact opgenomen met de dierenarts en zij zei dat ik eens moest langskomen om de voor-en nadelen van een chemische castratie te bespreken en eerst een gedragstherapeut te raadplegen.
Niet goed wetende wat te doen en een beetje ten einde raad wilde ik eerst wat raad van jullie .

Het rare van zijn houding t.o.v. onze poezen is dat hij de ene poes wel aanvaardt ,maar de andere niet.
De kat die niet wordt aanvaard,komt enkel 's avonds binnen en zoekt dan onmiddellijk haar vertrouwde plaatsje op in de keuken.Tot zo lang ze op haar vertrouwde plekje blijft , laat hij haar gerust maar eens ze in huis loopt , spurt hij naar haar toe tot ze het huis verlaat .
Wij roepen dan op hem ,maar daar heeft hij geen oren naar.

honden page profiel DD

honden foto van D

Dus eigenlijk doe je er zelf niets aan om te verhinderen dat de hond de kat niet meer kan pesten. behalve dus dat de kat de keuken in moet en verder het huis niet meer kan betreden.

En omdat jullie verder niet wandelen met de honden, moet de hond het ontgelden door de chemische castratie. Tja........is dat niet de omgekeerde wereld?
Klinkt niet leuk natuurlijk voor je dat ik dit zeg, maar als je er zelf niets aan wilt doen, maar wel de hond deze behandleing wil laten ondergaan, dan snap ik dat even niet.

Gedragstherapeut, ik weet niet. Er wordt te vaak naar mijn mening gelijk naar een therapeut gewezen, dat die de boel wel even zal oplossen, maar dat werkt natuurlijk niet zo.

Dat de hond de ene wel accepteert en de ander niet. Wij mensen mogen de ene mens wel en de andere ook niet. Dus dat kan altijd. Honden onder elkaar hebben dat ook. Je kan niet vriendjes met iedereen zijn. Zaak is aan jullie dat je ingrijpt zodra de hond de kat wil pesten. En dat gebeurt dus niet. Want alleen met roepen doe je niets.

Zet de hond aan de lijn, zodat je hem kan corrigeren op een normale manier. Of met een commando, dat als de kat binnen komt, dan moet de hond op zijn plaats. Waarschijnlijk heeft hij geen plaats, dus werk daar eerst eens aan.
En ga wandelen en leer de honden eens dat ze hond zijn en niet de baas in het huis. Zij maken nu de dienst uit en dat is niet gezond. Jij bent de baas, tenminste, zo moet het zijn.

Om met de woorden van Derek Ogilvie te spreken: jullie creëren zelf de hel in huis.

Dit alles hierboven gaat een gedragstherapeut ook zeggen. Dus hou je geld in je zak en ga aan het werk hiermee.
Ik lees overigens dat je ook 5 kinderen hebt. Iedereen in huis moet consequent zijn en dat zal heel moeilijk worden, heb ik het idee. Ik lees ook de beginzin in je profiel: ... ..., leven 2 honden in huis. Ik lees het zo dat zij de ook daar niet alleen leven maar dus ook de baas zijn.
Nogmaals, JIJ moet de baas zijn, niet de honden.


honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

een gedragstherapeut kan een goed idee zijn voor jullie, die zal zeker raad weten met dit soort gedrag, als je je woonplaats geeft zijn er vaak wel mensen die een gt in de buurt weten.

een gedragstherapeut kan dit probleem echter niet voor jou oplossen, hij kan je begeleiden en vertellen hoe je het moet doen, maar je moet er zelf de energie in steken. en hij zal ook zeggen dat je vaker moet wandelen. als je weet dat het niet ok is om zo weinig te doen, en je hebt zelf geen tijd, waarom huur je dan geen uitlaatservice in, of als er tieners in huis leven, stuur hen er in de middag op uit met de honden, dan kan je zelf s'avonds en s'ochtends lopen......

half uurtje eerder opstaan, en na het eten ff een half uurtje wandelen, moet toch te doen zijn...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, onze hond plast al een aantal weken opnieuw in huis !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^