Zeehondenwandeling

Dogboek > Zeehondenwandeling

Hey,

Leuke dag achter de rug. Een dag volledig in het teken van de honden. Zijn er eigelijk andere?

Tijdens het ontbijt, ja onze honden ontbijten met ons mee, een klein stukje training. Rasta heeft dan een deel van haar medicatie nodig, dus krijgen ze een stukje brood met kaas,... Dan pas is het aan ons.
Lap, slecht bezig.

De honden klaar maken en dan op weg naar de hondenschool. Eerst een rondje voor hun behoefte, wat kletsen en dan het echte werk. Kristel met Zaz'ke naar de pups en ik naar groep A om les te geven. Yes, sommige van mijn groep hebben hun oefening tijdens de week toch geoefend. Ze maken vooruitgang. Dat is altijd leuk voor lesgevers.

Na de les supersnel ons Rasta klaarmaken, piske doen met haar, weer te laat op het terrein. Elke keer weer. Ni goe bezig. Rasta wat opwarmen en aansluiten bij de groep debutanten. Deze groep is eigelijk net iets meer gevorderd dan de C waar wij moeten trainen, maar alleen les krijgen is ook niet leuk. De eerste oefening, een korte wandeling, liep niet zo goe. Ratsa was nog wat zottekes, dat lapt ze me elke keer als ze een uurtje moet wachten, maar dat gaat over. Daarna heeft Rasta haar goed herpakt en ik? Ik zo fier als een gieter!

Na de les nog even iets drinken in de club, babbelke doen en snel huis. Even iets eten en meteen weg weg met de honden, op weg naar onze eerste Zeehondenwandeling. Das een wandeling door De Haan (België) en langs het strand. Knap om zien een strand vol loslopende honden van elk allooi. Eerste Rasta even aangelijnd houden en dan lekker los maar kort bij ons tot ...

Rasta trekt een sprintje achter een zeemeeuw die lekker zat te dobberen op een of andere plas die de zee achter had gelaten na de vloed. Plons achter de vogel, het water in. Rasta kleddernat, helemaal kopje onder. Snap ze dat nu nog niet? Ze kan toch niet aan die meeuwen, dus mag ze dat eens doen en meteen terug naar ons.

Ons Zaz'ke zag alles gebeuren dacht, wacht maar als ik groter ben, dan ben ik mee weg. Ja, Zaz'ke hadden we aangelijnd, toch net iets te veel volk en honden op het strand voor zo een pupje. Hij mocht wel af en toe rondhuppelen met de leiband op de grond om hem toch even dat gevoel te geven van wat kan komen.

Van één ding kreeg ik de creeps!!! Een aantal ruiters die in volle vaart over het strand. Sommige hond liepen de paarden achterna of kruisten hun pad. Dat de paarden op zo'n dag even niet geweerd kunnen worden vind ik niet kunnen. Die ene dag dat je met je honden vrij op het strand mag en dan zo iets!? Dom!!!

Hier kan de organisatie niets aandoen, dat is de taak van de gemeente. Voor voetbalwedstrijden krioelt het van het blauw op straat en van afgezette straten. Waarom niet voor zo iets? Maarja.

De honden en wij hebben het echt naar onze zin gehad. Later van de week mogen ze het bad in om hun voor te bereiden voor de volgende show.

Het was voor de rest een zéér leuke wandeling. De honden liggen al lang te slapen en dat gaan we nu ook doen. We hopen dat we morgen van onze zere benen van af zijn.

PS: de Zeehondenwandeling is zeker een aanrader voor iedereen.

Groetjes
Dany

Door honden page profiel kristel en danykristel en dany op 28 september om 00:30volgend jaar gaan we zekers mee!!!

super leuk verhaal !!!xxx

Wat leuk zeg!! :)

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Zeehondenwandeling


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^