Onze Spaanse zonnetjes,gered door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....

Dogboek > Onze Spaanse zonnetjes,gered door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....

LEZERSVERHAAL: RISA EN FEDRA


Graag doe ik jullie een bericht over onze Fedra, een podencootje die wij afgelopen juni hebben geadopteerd van Ace-Charity. Wij hebben in 2011 ons eerste Spaanse hondje geadopteerd, genaamd Risa. Risa is als pup gedumpt en in een doos als oud vuil met meerdere pups weggegooid vlakbij de refue. Gelukkig vonden stagiaires de doos op tijd en zijn ze van een wisse dood gered! Ze is een geweldig lief klein hondje, een asbak-ras en we zijn stapel dol op haar! Graag wilde ik een speelkameraatje voor Risa maar mijn man was eerst onvermurwbaar, we hadden tenslotte ook 2 katten en de labrador van onze zoon komt hier ook wekelijks vaak logeren.

Maar… eindelijk ging hij overstag en ik gelijk zoeken op de site van Ace (ik ben ook huisbezoekster geworden). Vele honden koppies lachten me toe, wat moeilijk een keus te maken. Ik heb mijn man en kinderen laten kiezen en de keus werd een podencootje, Fedra genaamd. Ze was waarschijnlijk uit de auto gezet en liep verloren te schuilen bij de haven van Algiers waar havenarbeiders haar vonden en die hebben gezorgd dat ze bij Ace terecht kwam. Vrijdag 27 juni konden wij haar verwelkomen. ‘s-Nachts om 24.00 uur kwam ze met nog 2 hondjes op Schiphol aan. We moesten even wennen aan haar, zo’n gladde vacht en magertjes, maar haar koppie sprak boekdelen, wat was ze lief! Onze jongste dochter en vriend waren mee en daar ging ze veilig bij liggen.

Thuis wou ze niets liever dan tegen Risa aan kruipen maar dat liet Risa toen nog niet toe. Als je ze nu samen ziet, kun je je dat bijna niet meer voorstellen want ze zijn dol met elkaar! Fedra is net als Risa, een lot uit de loterij, ze zijn zo dankbaar! Een lieve grappige mooie podenco vol met maffe streken! Eind september zijn we een week op vakantie geweest en beide hondjes mee. Nou ook dat was zeer geslaagd. Ik ben nu met haar op hondentraining en ze doet het geweldig goed! En af en toe loopt ze lekker los naast ons.

Al met al zijn we dol op onze beide hondjes! Wij hopen dat er nog heel veel podencos en andere honden geadopteerd worden uit een wreed barbaars hondenland als Spanje. Hier volgen nog een paar mooie foto’s van ons lieve leuke grappige Spaanse zonnetjes! Tijdens de Ace-charity dag te Eindhoven kwamen we Fedra haar opvangmamma uit Spanje tegen en die was zo blij Fedra weer te zien en dit was wederzijds, dit gaf ons een heel goed gevoel.

Pietie Groeneveld-Idsardi

Pietie

Door honden page profiel Pietie Groeneveld-IdsardiPietie Groeneveld-Idsardi op 06 mei om 14:56Ik heb een kleine vraag wie hebben ook z'n hondje uit Spanje maar we weten het ras niet

Ik heb een kleine vraag wie hebben ook z'n hondje uit Spanje maar we weten het ras niet

Hoe zijn mensen toch ;-( Laatst in Spanje, een herderspuppy gevonden tussen vuil dat klaarstond voor de perswagen. Buurt van zigeunerkamp. Er is nog zoveel werk in die landen maar vooral aan de mentaliteit..... Dus buitenlandertjes, we doen wat we kunnen .

Helemaal met Anny en Lance eens!

Fijn om lezen. ACE doet heel veel goeds maar zonder mensen als jullie kunnen ze ook niet verder

Fijn om lezen. ACE doet heel veel goeds maar zonder mensen als jullie kunnen ze ook niet verder

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Onze Spaanse zonnetjes,gered  door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....
Onze Spaanse zonnetjes,gered door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....
Onze Spaanse zonnetjes,gered  door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....
Onze Spaanse zonnetjes,gered door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Pietie Groeneveld-Idsardi:
Onze Spaanse zonnetjes,gered door Ace-charity ,uit de Spaanse hel ....


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^