Delen

- facebook

- twitter

Forum Kennelcontrole

dé club voor alle Fokkers! > forum > Kennelcontrole

honden foto van D&G

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

130 euro boete is veelste weinig, als iemand de regels van het fok belijd aan de laars lapt, moet de stambomen niet worden gegeven aan de pups.
En ik vind ook dat dan de fokker niet meer mag fokken.
Zo vallen de "nep fokkers" uit de boom.

21 november 2011 om 13:45

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van cia v.d. heijden

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

" 130 euro boete is veelste weinig, als iemand de regels van het fok belijd aan de laars lapt, moet de stambomen niet worden gegeven aan de pups.
En ik vind ook dat dan de fokker niet meer mag fokken.
Zo vallen de "nep fokkers" uit de boom. "


Dit is geen 130 euro en zeker geen boete door de Raad van Beheer. Dit heeft helemaal niets te maken met de stambomen. Iedere fokker is namelijk vrij om wel of geen lid te zijn van een rasvereniging. Het zijn ook geen regels die een fokker aan zijn laars lapt.....Er zijn rasverenigingen die helemaal geen testen vragen dus ik vraag me af of je er dan wel lid van moet zijn. Ja er zijn fokkers die alleen lid zijn van een vereniging om de 100 euro die ze meer moeten betalen bij een nestje. Is dat dan een goede fokker? Puur een geld kwestie vind ik.

De testen van een hond zijn de fokker zijn eigen verantwoording. De fokker test de hond waar deze op getest dient te worden zowel de DNA testen als de heup foto's. Er zijn zeker fokkers die zelfs meer testen als dat een eigen rasvereniging vraagt....

21 november 2011 om 18:00

honden foto van Dominique en de borders

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

Cia, als je NIET lid bent van de rassenvereniging betaal je per nest dat je fokt meer. Een soort van 'boete' dus en een manier van de raad om mensen te stimuleren lid te worden van de rassenvereniging. Of dat nou 100 of 130 euro maakt niet uit, maar het is wel degelijk een soort boete die je aan de raad moet betalen.

Dat heeft idd niks met de stambomen te maken, als je je niet aan de regels houd krijg je een sanctie opgelegd die afhangt van de overtreding..
Sorry hoor, maar laten we nu niet met zn allen gaan doen alsof de raad hélémáál niks meer doet, want dat is ook niet helemaal waar. Alleen ze zouden nog meer kunnen doen..

En wat betreft de rassenvereniging, ik ben er wel lid van maar doe geen werktest, daar zie ik echt het nut niet van in met mn showlijnen, alsof er iemand bij mij komt voor een pup die serieus zou willen schapendrijven haha!

21 november 2011 om 21:55

honden foto van cia v.d. heijden

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies


Dominique: Het is geen boete die opgelegd wordt!

Mensen die geen kennelnaam hebben en totaal niet aangesloten zijn bij een rasvereniging krijgen gewoon hun stamboom als ouderdieren een stamboom hebben.

Ik heb het er hier zelf met hun over gehad met het chippen. Ze vertelde me zelfs dat er fokkers zijn die daardoor lid zijn van een vereniging om die 100 euro te ontduiken maar zich niet houden aan de rasvereniging hun eisen.

Lees het dan zelf op de site van de Raad.... Ik kan nergens het woord "boete" vinden hoor. Alleen dat je meer betaald door dat je geen lid bent.

Dit is totaal geensanctie die je opgelegd krijgt.
Ik zeg ook niet dat de Raad van Beheer niets doet maar wat jij schrijft is gewoon niet waar.

Dat jij fokt met showlijnen wil ook niet zeggen dat ze niet bij de schapen kunnen. Beetje opletten dat je op deze manier geen mensen tegen hun benen schopt zou ik zeggen. Dat jij geen drijf test doet en wel lid bent klopt in mijn ogen ook niet. Ik ben geen lid mijn man wel maar wij zijn dus puur tegen de vereniging dat ze veel te weinig eisen stellen aan de nodige testen zoals de DNA testen en het ook steeds maar blijven goedkeuren dat er dragers met vrije honden nesten mogen krijgen........Terwijl er veel vrije honden rondlopen bij het ras.

21 november 2011 om 22:13

honden foto van D&G

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

Ik heb dan een vraagje, hoe weet de RvB dat de teef is gedekt door een andere stamboom, moeten dan beide partijen melding maken van de dekking.

21 november 2011 om 22:30

Pascalle (Gast)

" Ik heb dan een vraagje, hoe weet de RvB dat de teef is gedekt door een andere stamboom, moeten dan beide partijen melding maken van de dekking. "



Via de RvB download je de dekkaart, gegevens invullen en beiden onderteken en terugsturen naar RvB!

22 november 2011 om 00:05

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

" Ik heb dan een vraagje, hoe weet de RvB dat de teef is gedekt door een andere stamboom, moeten dan beide partijen melding maken van de dekking. "


En als je een buitenlandse reu gebruikt moet je een kopie van de papieren mee sturen. Daarbij moet het een FCI stamboom zijn.

22 november 2011 om 09:09

honden foto van Carmen

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

en hopelijk vanaf zeer snel het zelfde als in België, een DNA verplichting bij de ouderdieren en minimaal 1 pup in het nest. Hier vertrekken alle pups al met een vastgelegd DNA profiel....

maar idd, kennelcontrole stelt niet veel voor, maar toch zijn er nog wel mensen die geweigerd worden, welom de meest vage en uiteenlopende redenen....

22 november 2011 om 09:16

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

Het stelde indd niet heel veel voor, maar ik ben het wel eens met Dominique: die controleurs gaan bij zoveel mensen langs, ik kan me ook voorstellen dat ze dan wat minder informatie nodig hebben om tot hun conclusies te komen dan dat een leek nodig zou hebben om tot dezeelfde conclusie te komen. Desalniettemin vind ik dat het allemaal best wat strenger mag, dna testen ben ik ook wel voor.

22 november 2011 om 09:53

honden foto van Carmen

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

" Het stelde indd niet heel veel voor, maar ik ben het wel eens met Dominique: die controleurs gaan bij zoveel mensen langs, ik kan me ook voorstellen dat ze dan wat minder informatie nodig hebben om tot hun conclusies te komen dan dat een leek nodig zou hebben om tot dezeelfde conclusie te komen. Desalniettemin vind ik dat het allemaal best wat strenger mag, dna testen ben ik ook wel voor. "


als je voor bent kan je er zelf alvast mee starten, een goed begin is het halve werk zeg ik dan....daarom ook dat hier alles al getest wordt....

22 november 2011 om 09:58

honden foto van Cabasja

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

"

En wat betreft de rassenvereniging, ik ben er wel lid van maar doe geen werktest, daar zie ik echt het nut niet van in met mn showlijnen, alsof er iemand bij mij komt voor een pup die serieus zou willen schapendrijven haha! "


Hmm je kan toch wel gewoon de test doen kijken of ze de aanleg nog wel hebben...??
Ik snap niet wat ene showlijn daar mee te maken heeft.
Ook jou showlijn border is een border ;-) en moet in mijn ogen wel iets of wat drift hebben,al is het logisch dat ze niet dezelfde drift hebben als ene echte werklijn ;-)

22 november 2011 om 12:06

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

"

als je voor bent kan je er zelf alvast mee starten, een goed begin is het halve werk zeg ik dan....daarom ook dat hier alles al getest wordt.... "


Dat ben ik ook van plan Carmen, maar ik moet het ook kunnen betalen hé. Als beginnende fokker moet je al heel wat aanschaffen dus het moet wel allemaal kunnen ook. Willen is 1, kunnen is 2..

22 november 2011 om 12:14

honden foto van Carmen

honden page profiel CarmenCarmen

"

Dat ben ik ook van plan Carmen, maar ik moet het ook kunnen betalen hé. Als beginnende fokker moet je al heel wat aanschaffen dus het moet wel allemaal kunnen ook. Willen is 1, kunnen is 2.. "


als t niet kan en je wil het wel ben je dus nog niet aan fokken toe....

22 november 2011 om 12:23

honden foto van Dominique en de borders

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

Cia, ik spreek van een 'soort van boete' ik heb nooit gezegd dat de raad het ook een boete noemt of dat dat zo op de website staat. Naar mijn mening is het een soort van boete omdat als je niet lid bent van de rassenvereniging, de consequentie is dat je meer moet betalen...
Maar goed, das een discussie van niks natuurlijk, boete of geen boete, je betaald meer als je niet volgens de rassenvereniging fokt.

Wat betreft de DNA testen, hoe meer er gedaan worden hoe beter, hoe meer je weet.
Om alle dragers uit te sluiten voor de fok vind ik zelf wat kort door de bocht aangezien er genoeg dragers zijn die wel echt over goede kwaliteiten beschikken die ze doorgeven. Het hangt maar net af van de manier waarop.. Het is geen geheim dat ik wel een drager gebruik, puur omdat hij voor mijn Ivy de beste match is die ik me kan voorstellen, ze sluiten perfect op elkaar aan, en ook niet onbelangrijk, vinden elkaar helemaal het einde.
Daarnaast heeft deze reu een aantal nesten gehad met hele mooie pups met super karakters..
Eén ervan is reddingshond geworden en die mevrouw is terug gekomen omdat ze nog een hond wilde om op te leiden als reddingshond en ze wilde perse weer een pup uit deze reu, omdat het karakter zo geweldig is. Telt dat dan niet meer mee?
Wel worden mn pups getest en als mensen aangeven te willen fokken krijgen zij alleen een vrije pup. Zou ik zelf wat aanhouden, hou ik ook alleen vrij aan. Ik gebruik hem dus wel op mn teef maar fok alleen verder met vrij. En iedereen mag daarvan denken wat die wil...
Maar er moet absoluut zoveel mogelijk getest worden, daar ben ik het mee eens, dan weten we in ieder geval waarmee we fokken...

Cabasja, wat betreft het wel of niet doen van een werktest... Voor mij en mijn honden zie ik er geen meerwaarde van. Iemand die een hond zoekt om te schapendrijven zal niet bij mij komen, maar naar een werklijn fokker gaan. De werktest is puur om te kijken of een hond aanleg heeft om te drijven, als die een onvoldoende haalt mag er namelijk nog steeds mee gefokt worden. Maar dan weten de a.s pupkopers in hoeverre de hond die aanleg heeft.
Mijn pupkopers geven daar niet om. En ik ook niet... Mijn honden zijn geschikt voor de sport en de show, en als huishond mits ze genoeg uitdaging krijgen en hoeven niks met schapen. Ik zie dus geen enkele reden om ze die test te laten doen, ze een onvoldoende te laten halen en vevolgens ook een reu te gebruiken die een onvoldoende heeft gehaald, omdat het hele schapendrijven bij mij niet van belang is.
Een border collie is een werkhond, die van oorsprong werd gebruikt om schapen mee te drijven. Nu is het een werkhond, sporthond, showhond, die zowel gelukkig word van schapen drijven als van behendigheid of frisbee. Ik zie het probleem niet...

En Cia, ik begrijp niet zo goed waarom ik iemand tegen het verkeerde been zou schoppen doo te zeggen dat ík met míjn showlijnen geen werktest doe omdat ik dat niet nodig vind...

22 november 2011 om 13:59

honden foto van cia v.d. heijden

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

En Cia, ik begrijp niet zo goed waarom ik iemand tegen het verkeerde been zou schoppen doo te zeggen dat ík met míjn showlijnen geen werktest doe omdat ik dat niet nodig vind...

Omdat net wat Cabasja zegt een Border Collie een Border Collie blijft of je nu showlijn hebt of werklijn........Hier wordt wel schapen gedreven door 3 showlijnen dus je schopt met je uitspraak mensen tegen het been. Daar ging het bij mij over en niet over de werktest. Hier wordt ook met puppen uit de showlijn als deze volwassen zijn schapen gedreven. Dat jij het niet zo ziet zitten om schapen te drijven is heel wat anders vind ik....

De genen blijven er in zitten mits goed gefokt en het zou jammer zijn dat er dus gefokt wordt om deze genen weg te krijgen uit een Border Collie.
Is wel off-topic maar zeker belangrijk.

Ik ben het gewoon niet eens met de uitspraak van je dat er een "soort van boete" opgelegd wordt door de Raad van Beheer. Het is een openbaar forum en dan vind ik zo'n uitspraak nergens over gaan en zo helemaal niet is. Je ziet bovenaan deze pagina hoe er al gereageerd kan worden.......

22 november 2011 om 17:57

honden foto van Dominique en de borders

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

Idd off topic nu... Wil er dan ook niet veel meer over zeggen.
Ik denk er gewokn anders over dan jou.. Moet ook kunnen vind ik..

22 november 2011 om 19:54

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

"

als t niet kan en je wil het wel ben je dus nog niet aan fokken toe.... "


Sorry hoor, maar wat een bullshit. Die testen zijn nodig omdat sommige fokkers nu eenmaal niet volgens de regels fokken of niet goed opletten. Dat wil niet zeggen dat iedere andere fokker zo'n test moet doen terwijl dat nog niet verplicht is. Als het verplicht is en ik heb het geld niet, ja dán ben ik nog niet aan fokken toe. Maar op dit moment is het nog niet verplicht dus dan is het dikke bullshit om te zeggen dat ik 'dus' nog niet aan fokken toe ben. Dat jij dat nu al doet als je het kunt opbrengen, prima. Maar dat wil niet zeggen dat de hele wereld dit zo moet doen.

Sorry maar ik vind dit een beetje een vreemde reactie..

23 november 2011 om 00:29

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

Hè wat weer een discussies.. Mensen, laat elkaar toch in je waarde!

23 november 2011 om 00:32

honden foto van Dominique en de borders

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

@ Nana: ik vind wel dat het ervan afhangt om wat voor test(en) het gaat...
Sommige dingen zijn niet verplicht maar kun je beter wel laten testen, ook al is het gewoon om te weten..
Zo heb ik mijn Joey (waarvoor ik nog helemaal niet eens dekaanvragen heb en hem zelf ook niet ga gebruiken) ook laten testen op TNS en ik ga hem binnenkort laten testen op CEA. In principe niet verplicht, hij zou dan alleen vrije teven mogen dekken. Dat is dus precies wat er met zijn ouders gebeurt is, zijn vader is keurig op alles getest en vrij, zijn moeder niet omdat zij dus drager mag zijn. Resultaat is dat ik alles moet gaan testen. Om toekomstige pupkopers van een pup van Joey het makkelijk te maken test ik hem wel op alles. Dan weten zij waar ze aan toe zijn en hoeven ze niet zelf te testen als hij vrije teven dekt en zelf vrij is.
En geloof me, ik heb het geld ook niet voor het oprapen, maar ik vind dat wel heel erg belangrijk.
Sterker nog, Oakly is overal vrij door ouders van. Maar omdat hij uit het buitenland komt, en zijn ouders ook vrij door ouders zijn, is het niet zo gemakkelijk om aan alle papieren te komen.
Omdat ik bewijs wil kunnen overleggen aan pupkopers en mensen die een dekaanvraag doen, zal hij gewoon getest worden als ik niet alle papieren kan krijgen. En dat terwijl ik wéét dat hij vrij is.
Maar ik wil het gewoon kunnen aantonen, dan kun je er achteraf ook nooit gezeur om krijgen.
Maar bv MDR1 test ik (nog) niet... Ook niet verplicht maar komt ook nog maar heel erg zelden voor bij de border, meer bij de aus..

23 november 2011 om 12:13

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

" @ Nana: ik vind wel dat het ervan afhangt om wat voor test(en) het gaat...
Sommige dingen zijn niet verplicht maar kun je beter wel laten testen, ook al is het gewoon om te weten..
Zo heb ik mijn Joey (waarvoor ik nog helemaal niet eens dekaanvragen heb en hem zelf ook niet ga gebruiken) ook laten testen op TNS en ik ga hem binnenkort laten testen op CEA. In principe niet verplicht, hij zou dan alleen vrije teven mogen dekken. Dat is dus precies wat er met zijn ouders gebeurt is, zijn vader is keurig op alles getest en vrij, zijn moeder niet omdat zij dus drager mag zijn. Resultaat is dat ik alles moet gaan testen. Om toekomstige pupkopers van een pup van Joey het makkelijk te maken test ik hem wel op alles. Dan weten zij waar ze aan toe zijn en hoeven ze niet zelf te testen als hij vrije teven dekt en zelf vrij is.
En geloof me, ik heb het geld ook niet voor het oprapen, maar ik vind dat wel heel erg belangrijk.
Sterker nog, Oakly is overal vrij door ouders van. Maar omdat hij uit het buitenland komt, en zijn ouders ook vrij door ouders zijn, is het niet zo gemakkelijk om aan alle papieren te komen.
Omdat ik bewijs wil kunnen overleggen aan pupkopers en mensen die een dekaanvraag doen, zal hij gewoon getest worden als ik niet alle papieren kan krijgen. En dat terwijl ik wéét dat hij vrij is.
Maar ik wil het gewoon kunnen aantonen, dan kun je er achteraf ook nooit gezeur om krijgen.
Maar bv MDR1 test ik (nog) niet... Ook niet verplicht maar komt ook nog maar heel erg zelden voor bij de border, meer bij de aus.. "


Dat ben ik met je eens, ik vind gezondheidtesten heel belangrijk en ook als ze niet verplicht zijn wil ik die graag doen. Maar ik vind DNA testen een ander verhaal, als ik zeker weet wie de ouders zijn zie ik het nu van zo'n test niet in. Ik ben er wel voor dat er zo'n test gaat komenomdat ik weet hoeveel er gerommeld wordt, maar ik kan mijn geld nu wel beter gebruiken dan aan zo'n test. Ik wil nu eest de HD test laten doen en mogelijk laat ik ook de genetische CEA test nog doen. Beide zijn niet verplicht bij mijn ras.

Hoe dan ook, de opmerking dat als je geen ouderschapstest laat doen je 'dus' nog niet aan fokken toe bent schoot mij een beetje verkeerd. Gezdheidstesten vind ik echter zeer bangrijk, ook als ze niet verplicht zijn. n wb dna test; ik vind het geen slecht plan als deze verplicht worden omdat ikweet hoeveel er gerommeld wordt en/of hoe vaak een fokker stiekem niet zeker weet wie de vader van (een deel van) het nest is. Natuurlijk wil ik dan gaag aan die test meewerken maar het omdraaien vind ik een beetje ver gaan en daar kwam mijn reactie uit voort. ;-)

23 november 2011 om 16:13

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

Hmm sorry, de letters van mijn toetsenbord haperen af entoe een beetje, heel irritant..

23 november 2011 om 16:16

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

@Nana, volgens mij trek je het verhaal van Carmen een beetje uit zijn verband.
Die zegt niet dat je de DNA test moet laten doen.

Zelf heb je het erover dat je dat wel wil, maar nu niet kan financieel gezien.

Daar vind ik dat Carmen een heel erg goed punt heeft, kan je dingen die met fokken te maken hebben niet financieel opbrengen, ben je er nog niet aan toe om er al mee bezig te zijn. Je weet van te voren dat dit erg veel geld gaat kosten en waarom pas iets doen als het verplicht wordt?

Je laat je hond nu toch ook ergens op testen wat niet verplicht is, daar maak je dan geen punt van, terwijl je van de DNA wel een heel punt maakt.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb het nog niet gedaan, maar vond het niet eerlijk dat het verhaal van Carmen uit zijn verband getrokken wordt, juit omdat ze een erg goed punt heeft.

23 november 2011 om 16:33

honden foto van Carmen

honden page profiel CarmenCarmen 3 doggies

" @Nana, volgens mij trek je het verhaal van Carmen een beetje uit zijn verband.
Die zegt niet dat je de DNA test moet laten doen.

Zelf heb je het erover dat je dat wel wil, maar nu niet kan financieel gezien.

Daar vind ik dat Carmen een heel erg goed punt heeft, kan je dingen die met fokken te maken hebben niet financieel opbrengen, ben je er nog niet aan toe om er al mee bezig te zijn. Je weet van te voren dat dit erg veel geld gaat kosten en waarom pas iets doen als het verplicht wordt?

Je laat je hond nu toch ook ergens op testen wat niet verplicht is, daar maak je dan geen punt van, terwijl je van de DNA wel een heel punt maakt.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb het nog niet gedaan, maar vond het niet eerlijk dat het verhaal van Carmen uit zijn verband getrokken wordt, juit omdat ze een erg goed punt heeft. "


Das dus idd wat ik bedoel. Je geeft aan dat je het zelf wel belangrijk vind, maar niet doet ivm dat je de financiën niet hebt, dan zeg ik "niet fokken" het vastleggen van het DNA profiel kost maar 45 € per pup, 45 € voor je teef & 45 € voor de reu (als die beide nog niet vastgelegd zijn) waarom wachten tot het verplicht wordt? Natuurlijk, het is niets medisch, maar is dat dan minder belangrijk?

Je geeft verder aan wel CEA te willen testen, zoek je dan ook enkel een geteste reu of vertrekken de pups getest als de reu niet getest is? Want wat is anders de toegevoegde waarde dat jij wel test?
Hier gebruiken we bv voor t komende terriër nest een reu die drager is van PLL (teef is vrij), de keuze voor deze reu houdt wat ons betreft in dat de puppen dus niet enkel een vastgelegd DNA profiel gaan krijgen, maar ook op PLL getest worden voor vertrek. Het is nl onze keuze een drager (onbekend bestaat niet meer bij de DJT, een reu is pas door de club toegestaan voor de fok na de DNA test) te gebruiken, daar zit deze consequentie aan. Voor mij dan dus ook als je zelf ergens DNA op laat testen & dan bewust een ongeteste reu gebruiken (zeg niet dat je dat doet) dan ben je in mijn ogen "verplicht" je puppen te testen.

23 november 2011 om 20:03

honden foto van cia v.d. heijden

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

" Hè wat weer een discussies.. Mensen, laat elkaar toch in je waarde! "



Jammer dat je hier zo over denkt bij iets belangrijks zoals fokken.....

23 november 2011 om 20:18

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

Dank je wel Veronique voor je feedback. En jij ook Carmen voor je nadere uitleg. Dan heb ik het w.s. een beetje anders begrepen dan je bedoelde, sorry. Da's ook wel het nadeel van internet vind ik.. maargoed. Ik snap je punt nu beter. Ik snap mn eigen punt echter ook, maar ik zie nu wel in hoe je het bedoelde en daar valt ook wat voor te zeggen. Dus nogmaals, sorry als ik een beetje fel uit de hoek kwam.

24 november 2011 om 21:25

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

"


Jammer dat je hier zo over denkt bij iets belangrijks zoals fokken..... "


Cia, het gaat me meer om de manier waarop.. NAtuurlijk mag er best gediscussieerd worden, maar als iedereen zijn/haar punt gemaakt heeft en daar komt uit dat mensen nu eenmaal verschillend denken over dezelfde dingen, dan kan dat ook gewoon gerespecteerd worden in plaats van dat eindeloze gediscussieer hier altijd.. Sorry, dat is niet persoonlijk bedoeld maar iets wat ik gewoon elke keer weer tegen kom hier op HP en dat vind ik een beetje jammer. Maargoed.

@allemaal: Zullen we even on topic blijven? ;-)

24 november 2011 om 21:28

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Ga naar Pagina 1 2

Home | Registreren |