Delen

- facebook

- twitter

Forum zegt het voort...

Vers vlees voeren > forum > zegt het voort...

honden foto van Mexx

honden page profiel MexxMexx

Proberen jullie ook mensen om te krijgen naar vers? En op welke manier en welke mensen?

Ik heb op dit moment 1 vriendin om, 1 oom en tante half en 1 oom en tante heel :-D In mijn directe omgeving.
De vriendin kreeg een nieuwe pup, cavalier en die at slecht. De duck die de fokker ook gaf ging erin, de brok niet.
Dus na wat overleg met mij, hup de cav 100% op vers en zelfs deels op NRV vanwege het gebit.
Omdat de familie van haar niet echt meewerkte is ze nu terug op lotgering en prins met her en der een stukje pens en wat kippennekken.

1 oom en tante hebben net een pup en weten nauwelijks wat van honden dus ik ben hun vraagbaken. Aangezien Mexx NRV en vlees krijgt namen ze het eigenlijk zo over. De pup zit vanaf dag 3 op kvv, verschillende merken door elkaar en deze week zijn 1e nekje :-D
Echt NRV zal het niet worden maar her en der tafelresten en kleine barfdingen gaat hij wel krijgen naast zijn energique (klein hondje dus rollen waren te omslachtig).

De andere familie geeft half kvv en half brok. De kids en heer des huize walgen van vers, dus helaas alleen vers op de dagen dat mijn tante thius is. Maar toch een vooruitgang.

Op school probeer ik men wel steeds op de voordelen van vers te wijzen, bv als alternatief bij allergie ipv de dieetbrok. Maar helaas heeft de uni met hun Hills en RC reclames ze al redelijk gehersenspoeld dus ik krijg meestal meewarrige blikken.

Op straat vertel ik er alleen meer over als men er naar vraagt en er open voor staat, ik ga geen preken ophangen :-D

06 december 2010 om 20:30

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van Laura & Robbie

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie 3 doggies

ben meestal het verlegen typetje daar heb je moeders voor hé
die zegt ja mijn dochter heeft dat helemaal uitgezocht
maar echt overhalen
tegen me ouders kan ik behoorlijke discussies voeren maar met andere mensen oei dat is hartstikke eng

06 december 2010 om 21:33

honden foto van pippa en ik

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

ik spreek veel mensen over voeren. Het aparte is dat ik met mensen die brok voeren ontzettend snel uitgepraat ben: mijn enthousiasme loopt over maar zij vindne het maar ....eummm onnodig geloof ik.
Terwijl ik met andere versvoerders honderuit praat: wat is lekker waar haal je het waarom enzo. Echt elkaar blijven complimenteren haahha. Het liefste zou ik mijn vriendin het baasje van kaatje ook overhalen. Maar meer dan mijn info sturen heb ik nooit gedurft: haar conclusie: ik voer fout dus daarom is ka zo...erg jammer.

06 december 2010 om 21:59

honden foto van Triggered by the herd

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

Zelf vertel ik heel enthousiast over wat het voor Boy heeft betekent en hoe goed Minka het er ook op doet. En toch, blijkbaar door het enthousiasme zijn er al wat mensen over gestapt, hihihihi. :-D

08 december 2010 om 15:18

honden foto van Ralph, Bo en Dex

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

Echt overhalen niet, ben van mening dat iedereen met een hond het beste met de hond voor heeft. Enige wat ik wel doe is zeer enthousiast praten over vers voer, hoe goed Bo en Bobby het erop doen en wat voor voordelen zijn. En als ze dan geinteresseerd zijn ze in geuren en kleuren vertellen over KVV, NRV, Barf enz. Wellicht dat ik zo de ogen van mensen open, en heb er zo enkele om gekregen om over te gaan op vers. Ik probeer mensen die hun hond brokken geven niet echt over te halen door ze te 'veroordelen' dat brokken niet goed zijn e.d. Maar probeer het zo te brengen dat ze er over nadenken en wellicht beslissen het ook eens te proberen.

13 december 2010 om 09:44

honden foto van S&F.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

Helaas kijken mensen me vaak gestoord aan als ik zeg dat Flex vlees krijgt.

Zo'n gevaarlijke hond en dan ook nog vlees geven, met bloed!

Dan lach ik hard en houdt het daar op. De meeste mensen snappen het namelijk gewoon niet. Wanneer ik dan soms probeer uit te leggen dat je een Cavia ook geen biefstuk voert, waarom een hond dan wel granen? Kijken ze me helemaal raar aan.

Ik ben er inmiddels ook mee gestopt, alleen wanneer mensen het vragen geef ik graag tekst en uitleg! :-D

14 december 2010 om 21:18

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

Als mensen vragen wat Déru te eten krijgt en ik zeg vers vlees, rollen hier de mensen meestal de ogen uit de kop. Daar hebben ze nog nooit van gehoord. Honden mogen volgens hun absoluut geen bot want daar gaan de darmen van kapot enz enz. Voel me af en toe net een missionaris die het geloof moet verspreiden. Daarom heb ik het maar opgegeven, of mensen moeten gericht vragen stellen.
Alleen iemand in de straat wilde wel eens pens gaan voeren omdat ze gehoord had dat dit wel eens goed was. De hond wilde het niet eten en ...het stonk ook nog. Werd ik gebeld of de pens niet rot was. Toen ik zei dat pens altijd stonk als hij vuil is, hoefde haar hond dit ook niet meer te eten en ging ze weer naar de vertrouwde brok. Ze vinden het te veel gedoe, brok is zoveel makkelijker.

15 december 2010 om 06:37

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

honden page profiel Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)    Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+) 3 doggies

Ha Annelies, hier krijg ik ook van die rare reacties...
Collega van mij heeft een pup van 6 maand, zit elke week bij de DA, huidontstekingen, beest krabt zich kapot. Nu krijgt hij speciaal dieetvoer.

Zeg ik : probeer eens wat ik geef. Maar dan lachen ze maar meewarrig want ze zijn er van overtuigd dat ik mijn honden ziek maak.

Zelfs mijn DA zegt dat ze geen bot mogen. Waarop ik : ja maar, dat is rauw bot, dat kan gaan kwaad. Is heel slecht zegt hij... Nou ja... :-D

16 december 2010 om 23:17

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ha Petra ,ook die reacties ken ik van de DA! Hij heeft vroeger de nestcontroles gedaan bij ons en
zag destijds dat de puppen gevoerd werden met vers. Volgens hem niet goed en dat moest wel gevolgen hebben. Ben toch gewoon er mee doorgegaan en heb ook alle pupkopers aangeraden ze vers te blijven voeren. Eeen aantal heeft die raad opgevolgd een aantal niet. Mijn honden werden en zijn ouder dan de gemiddelde kuvasz. Ook is vast komen te staan dat ze ondanks hoge leeftijd geen botafwijkingen zoals HD of ED hebben ontwikkeld en voor hun leeftijd uitzonderlijk goede waarden hebben in het bloed van lever en nieren.
Ik ben er van overtuigd dat de voeding hier mee te maken heeft. Ook een volgende hond zal weer verzorgd worden met vers voer.
Da DA is voor een groot gedeelte om, Hij weet dat ik me niet om laat praten en de laatste keer, moest hij toch toegeven dat het zo slecht nog niet is. Hij kan natuurlijk zijn eigen handel niet in de steek laten, maar zijn theorie heeft hij wel bijgesteld. ;-)

21 december 2010 om 06:29

honden foto van Sarina, Kyra & Yoko

honden page profiel Sarina, Kyra & Yoko Sarina, Kyra & Yoko 3 doggies

Ik doe er ook aan mee :-D En aan mijn favorieten klanten zeg ik het ook haha! Mag eigelijk niet.. maar ik blijf eerlijk :-D

21 december 2010 om 21:53

honden foto van Helene en Tybor

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

hallo mensen ,

Ik volg zeer geïnteresseerd alles over verse voeding voor de hond.
Maar doordat er zoveel is weet ik het niet meer.komt ook nog niet op een dag aan want onze pup dat duurt nog wel enige maanden.Maar ik wil me er wel goed opvoorbereiden want ik wil wel vers gaan geven.Al weet ik nog niet helemaal zeker of ik karkas en al wil geven.Wie gaat me hierin advies geven?

06 januari 2011 om 15:58

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

Tja ik heb een dwergpinsche van 1 jaar en 8 maamden die gewoon volledig NRV volgt en ik heb een pup van 9,5 weken. Ik geef haar voorloping TINLO/Haaksbarf dat is KVV, totdat ik haar ook met mijn andere hond mee laat doen over een aantal maanden.


Karin

06 januari 2011 om 22:38

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

Ik heb geprobeert om mijn moeder te overtuigen. Trxie heeft een huidallergie en zit al bijna haar hele leven op prednison :'(

Mijn moeder had er de balen van dus ik stelde vers voor, KVV dan, maar dara wil ze dus niet aan. Vindt ze teveel moeite.

07 januari 2011 om 02:07

honden foto van Angelique & Doenja

honden page profiel Angelique & DoenjaAngelique & Doenja 3 doggies

Wat ik doe als mensen twijfelen, geef ik ze wat van Doenja`s kvv, nou...je moet ze de volgende dag eens horen. Het was zo op, ze vondt het heerlijk, bakkie was zo leeg, is wel leuk om te horen en u maar hopen dat ze er ook iets mee gaan doen.

Greets

07 januari 2011 om 11:15

honden foto van Dorrie

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

Mensen kunnen indd raar reageren.(zulke honden worden daar bloeddorstig van)
Ik moest vorige week nog zooo lachen om mijn moeder...
Chico is behoorlijk groot, en ik liep met me moeder en de honden buiten.
Chiek moest poepen en me moeder zei he, wat een kleine drolletjes heeft ie. Tja das wat anders dan al die mesthopen in allerlei kleuren hier in de buurt!!!

19 januari 2011 om 15:49

honden foto van Dorrie

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

ik vergat nog iets:
ik heb het trouwens opgegeven hoor.
Vroeger deed ik het wel iedereen vlees aanraden.
maar de meeste zijn echt overtuigd van brokken.
Dus zoeken ze het maar lekker uit

19 januari 2011 om 15:53

honden foto van Loes & Kaya

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

Mensen kijken mij raar aan of zeggen oei zou je dat nou wel doen ??

Op mijn cursus zit er ook een DA asistente bij die vond het heel slecth dat ik kvv geef.


Als mensen vragen waarom..?? Dan wijs ik naar Kaya en zeg ik DAAROM. Dan lachen ze vaak en zeggen ze ja ze ziet er heel gezond, fit uit en een mooie glanzende vacht. Als ze dan door vragen zeg ik gewoon heel kort: de hond stamt af van een wolf en wat een een wolf ?? Dan is het klaar en reageren ze we positief.

groetjes Loes

28 januari 2011 om 20:26

honden foto van Loes & Kaya

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

Mensen vinden het ook vaak een gedoe en toch een beetje vies.

Ze denken ook dat het erg duur is. Terwijl het zkr in mijn geval veel goedkoper is.

28 januari 2011 om 20:28

honden foto van Nicole en de woefkes

honden page profiel Nicole en de woefkesNicole en de woefkes 3 doggies

ik heb 2 vrienden over gehaald om vers te voeren, en mijn DA heeft nu ook wat meer hoor naar vers voer ;-)

ik vind het toch al heel wat, na pas 3 maanden dat ik overtuigt ben! O-)

28 januari 2011 om 20:30

honden foto van Loes & Kaya

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

oh en je vraag was of ik mensen heb kunnen overhalen ..?

Nee volgens mij nog niet ik weet het niet echt. Mensen reageren wel positief ik weet niet of ze er ook wat mee doen. :-)

28 januari 2011 om 20:34

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |