Delen

- facebook

- twitter

Forum Pitbull, Stafford of wat?

de Pitbull club > forum > Pitbull, Stafford of wat?

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

Ik kopeer dit van een ander forum maar vind het geweldig gemaakt en mss word het iets duidelijker ;-)De Amerikaanse Pitbull Terriër is veelal het onderwerp van veel controverse, tegenovergestelde meningen, clichés en vooroordelen. Begrijpelijk, want er is geen enkel ras dat zoveel verschillende types heeft als de Amerikaanse Pitbull Terriër en ondertussen zweert bij één enkel type. Ik ga dus een poging wagen om verschillende types (op vlak van uiterlijk) te verduidelijken gebaseerd op eigen meningen en interpretaties.

Op het Nederlandse forum zijn er zeer sterk in om alles wat maar ruikt naar de Amerikaanse Pitbull Terriër te gaan generaliseren onder de noemer 'vechthond'. Hiermee doen ze wat mij betreft afbreuk aan heel wat andere rassen waaronder bijvoorbeeld de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Hoogstwaarschijnlijk één van de rassen waarmee de Amerikaanse Pitbull Terriër het meest word verward (en met reden). Om dat verschil te verduidelijken is er ooit een prachtige vergelijking opgemaakt. Deze heb ik ooit gepost, maar zal ik nogmaals in dit topic verwerken. Het gaat dus om de top-honden uit iedere categorie.


We onderscheiden meteen al 3 registratie-organisaties, nl. ADBA, UKC en AKC.
Alhoewel de APBT ( ADBA) en de AmStaff (AKC) dezelfde oorsprong hebben, is de AmStaff de voorbije decennia heel verder af gaan liggen van de APBT op vlak van uiterlijk. Je kunt dus niet, zoals sommige mensen schijnen te denken, een AmStaff afslanken en plots het uiterlijk verkrijgen van een APBT die klaar is voor de ADBA-showring.
In onze middelste categorie (UKC) vinden we zowel APBT's terug, als AmStaffs qua registratie, al domineren de AmStaffs op de APBT's bij deze registratie.

Samengevat kunnen we stellen dat deze registratie-organisaties verschillende uitgangspunten hebben. Bij ADBA zal het erom draaien een hond te creëren die zo nauw mogelijk aansluit bij de gladiator van weleer. De 'gamedog' die werd/wordt gebruikt voor het vechten in de pit/box. Men zal zich dus richten op een hond die kan werken en het uiterlijk en de bouw heeft waarmee dat mogelijk wordt. In vergelijking met de UKC en AKC zijn ze veelal hoger op de poten, hebben een ietwat langere nek en een atletische lichaamsbouw. Kleur zal ook ondergeschikt zijn en men gaat er dus niet specifiek op fokken. Wat ook opvalt, is dat je enkel bij ADBA een 'rednose' zult zien bij de top-honden.


Enkele andere opvallende verschillen zijn:
- 'Blue Fawn' lijkt een grote hit te zijn binnen UKC, terwijl 'Fawn' of 'Brindle' dat eerder zijn binnen AKC.
- Je zult meer gecoupeerde oren vinden binnen UKC en AKC. Binnen ADBA worden de oren meestal natuurlijk gedragen.

Over het couperen valt ook het één en ander te zeggen. Je hebt verschillende manieren waarop een APBT gecoupeerd kan zijn, al naargelang het doel en de persoonlijke voorkeur/smaak.
Onderstaande tekening heeft een duidelijker beeld:
Nu moet het ook gezegd dat, doordat er bij de APBT (het game type) voornamelijk gefokt wordt op functionaliteit en prestatie, een uniform type bij de APBT niet van toepassing is zoals bijvoorbeeld de AmStaff. Hierdoor kun je soms wel eens ontzettende verschillen zien binnen een bloedlijn of zelfs één nest!
Ik illustreer met enkele voorbeelden:

- Kortere neus, lijkt meer op de traditionele bulldog.
http://apbt.pedigrees.co/details.php?id=76094&gens=5

- Ronder hoofd, soms langere oren, lijkt wat op een jachthond (met wat verbeeldingskracht).
http://tom-garner-kennels.com/stud-dogs-current/Sluggo.html

- Een wat geblokt hoofd, waar de meeste mensen aan denken bij een pitbull.
http://tom-garner-kennels.com/stud-dogs-current/Ch%20Dynomite.html
http://www.apbt.online-pedigrees.com/modules.php?name=Public&file=printPedigree&dog_id=2

- Langere neus...?
http://tom-garner-kennels.com/stud-dogs-current/Otto_0708.html

- Een Bull Terriër-hoofdDe prestatie is bij dit type honden, het game-type, veel belangrijker dan het uiterlijk, waardoor je wel eens dergelijke opmerkelijke verschillen kunt tegenkomen. Al heb je uiteraard ook show-fokkers die nu game-type honden fokken en streven naar een zeker uiterlijk.
Zo wordt er naar mijn mening veel geknoeid met de Lonzo-lijn, die al bekend stond om hun wat stevigere honden. Nu zie je mensen soms enorm brede en stevige honden willen fokken uit die specifieke lijn.

Een voorbeeld van een hond uit de Lonzo-lijn:of deze: http://www.apbt.online-pedigrees.com/modules.php?name=Public&file=printablePedigree&dog_id=206643

Bij deze lijn zie je dus dat mensen nu het typerende, uiterlijke kenmerk gaan uitvergroten tot een gigantische hond (die zijn functionaliteit zal verliezen?).


Het karakter

Hierbij hoop ik op veel hulp van andere mensen die meer persoonlijke ervaring hebben met de APBT dan ikzelf om mij eventueel te corrigeren of aan te vullen.

"De pitbull" is een ras dat de kranten qua negatieve berichtgeving over honden lijkt te domineren. De Rottweiler, de zondebok van weleer, lijkt plaatsgemaakt te hebben voor een nieuwe keizer.
Enkele trefwoorden in Google zorgen er al voor dat je een reeks artikels vindt met soortgelijke titels:
Pitbulls bijten kind van zes dood.
Pitbull bijt twee mannen werkonbekwaam.
etc.

De Amerikaanse pitbull terriër werd doorheen de jaren gebruikt in diverse soorten gevechten. Zijn voorgangers werden gebruikt bij voor 'bull baiting', waar ze zich moesten meten met een stier, maar ook hondengevechten in de pit behoorden later tot het pakket. Het zorgde ervoor dat de Amerikaanse pitbull terriër zijn atletische lichaamsbouw en enorme bijtkracht verkreeg. Hij moest namelijk snel genoeg zijn om een confrontatie met een stier te kunnen overleven en moest ondertussen in staat zijn om voldoende schade aan te richten bij zijn tegenstander.

Er werd ook geselecteerd op karakter. De Amerikaanse pitbull terriër moest voldoende koppigheid, moed en wilskracht bezitten om het op te kunnen nemen tegen grotere en/of meerdere tegenstanders.
Ze zijn enorm loyaal aan hun baas en hebben de neiging om alles te doen om hun baas te behagen. Het is aan de baas om een ras als de Amerikaanse pitbull terriër te wijzen op zijn grenzen, want zelf zal hij het niet doen. Dit vormt, naast een aangeboren hoge prooidrift, een reden waardoor het zo makkelijk is om te vechten met APBT's IMO.

De Amerikaanse pitbull terriër leent zich ertoe als gezinshond, maar is van nature een slechte waakhond. Hij zal bezit zelden tot nooit verdedigen, al durft hij wel een geduchte tegenstander te vormen als het gezin gevaar loopt. Het is een goedgehumeurde hond en wordt dikwijls omschreven als een clown in de omgang. Door zijn hoge tolerantie voor pijn is hij meestal een goede metgezel voor kinderen (noot: Geen enkel kind dient alleen met een hond gelaten te worden!).

Twee grote kanttekeningen bij het ras:
De pitbull heeft enorm veel energie. Als hij deze niet kwijt kan, is er geen huis mee te houden.
Omwille van zijn verleden durft hij nogal intolerant te zijn naar soortgenoten en andere dieren toe. Hier dient ALTIJD rekening mee gehouden te worden!

Een voorbeeld waarin de APBT zijn baasje verdedigde:
http://dogsinthenews.com/stories/070301a.php

Voorbeeld van de combinatie APBT en kinderen --> Little Rascals:
En toch... de Amerikaanse pitbull terriër lijkt gedoemd om keer op keer op te duiken in de krant gerelateerd aan bijtincidenten. Ondanks het feit dat zijn karakter al het tegenovergestelde eist!
Hiervoor zijn diverse redenen te bedenken, de één al dominanter dan de andere:

Slechte opvoeding. Een APBT is een koppige hond en eist dus een consequente, doch niet hard, hand.
Mishandeling. Enorm veel honden slepen een grote bagage mee, eindigen in het asiel en worden bij verkeerde? eigenaren geplaatst.
enzo verder.
Slechte fok. Er zijn weinig andere rassen waarbij 'back yard breeding' zo'n grote plaag is als bij de APBT. Ook zijn de honden waarover het soms gaat in de krantenartikelen meestal kruisingen of zelfs een compleet ander ras!

To be continued....

03 augustus 2012 om 18:54

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)


Pit Bull, Red Nose, Blue Pit Bulls... Wat betekent het in godsnaam allemaal?

Je loopt op straat en je ziet iemand met een pitbull. Of toch niet, het is een 'red nose' aldus de eigenaar. Een vriend van hem heeft zelfs een blue pitbull, echt vet strak!

Zie je door de bomen het bos niet meer met al die namen die geassocieerd worden met de Amerikaanse Pitbull Terriër? Hopelijk helpt dit artikel je dan om een antwoord te formuleren op je vragen.

Eerst en vooral is er maar één hondenras dat de naam 'pitbull' kan dragen en dat is de Amerikaanse Pitbull Terriër.
De APBT is het enige ras waar het woord 'pitbull' in de naam voorkomt. Als iemand dus refereert naar een 'pitbull', dan praten ze eigenlijk over een rasechte Amerikaanse Pitbull Terriër.

Maar wat is er eigenlijk gebeurd waardoor hier zoveel verwarring rond ontstaan is? Simpelweg hebben de media en vele mensen geen enkel idee hoe een rasechte APBT eruit hoort te zien en starten met de naam te linken aan honden met een gelijkaardig uiterlijk.

De meest voorkomende honden die gelijkgesteld worden met een 'pitbull' zijn:

American Staffordshire Terrierbron: Dirk's AST Kennel

Staffordshire Bull TerrierBron: OfDiamstaffs


American Bulldog
Bron: Brigitte @ hondenforum.nl

Dogo ArgentinoBron: Cazador Criollo Kennel


Bull TerrierBron: Bull Terriër club


Uiteraard de American Pit Bull Terrier zelf.

En diverse kruisingen met één van bovengenoemde rassen.


Red Nose, Blue Nose, Black Nose, en andere neuzen.Hoe de gekte rond de kleur van de neus is gestart, weet ik niet zeker. Ik heb echter een idee wat het precies veroorzaakt zou kunnen hebben.

Er zijn verschillende types binnen de Amerikaanse Pitbull Terriër. Je hebt show-honden, werkhonden, verschillende bloedlijnen...
Eén van de meest beroemde bloedlijnen moet wel de Colby-lijn zijn.

Je hebt ook rastypes.

Rastype: Het uiterlijk van een ras als zijnde rastypisch. De Amerikaanse Pitbull Terriër is een middelgrote hond, atletisch gebouwd en gespierd met een gewicht tussen de 15 en de 30 kilo. Dit is een rastype.

Lijntype: Lijntypes zijn het resultaat van een specifiek fokprogramma dat zijn invloed heeft op het rastype. Als we even terugkeren naar het voorbeeld van de Colby-lijn. Na honderd jaar lijnteelt hebben zij een hond geproduceerd met een typisch uiterlijk.


Sorrel-honden zijn een ander voorbeeld van een lijntype. Ook zij hebben een bepaald type dat je bij weinig andere lijnen ziet.


Nu, waar komen die 'red nose' en 'blue nose' vandaan?

Ik vermoed dat de 'Old Family Red Nose' honden uit Ierland gestart zijn met deze trend. Mensen begonnen hen 'Old Family Reds' en 'Red Noses' te noemen omdat ze een typerende rode vacht, met rode neus en gouden ogen hadden. Dus mensen begonnen ze door middel van hun neuskleur te benoemen en soms zelfs als een heel ander ras te bestempelen.

En dit doen ze nog steeds. Een hond met een rode neus wordt algauw een 'red nose' genoemd of zelfs meteen gelinkt aan de 'Old Family Red Nose'-familie. Dit terwijl de 'Old Family Red Nose' maar een familie is binnen het ras APBT en zelden puur te vinden is. De dag van vandaag vind je ze vooral doorkruist met andere bloedlijnen.

Meer info over de 'Old Family Red Nose': http://www.oldfamilyreds.com/

Als je dus ooit de vraag krijgt: Ik heb een 'red nose', welk ras is ze?

Het is een Amerikaanse Pitbull Terriër. Het is hetzelfde ras, enkel met andere kenmerken.

En dat is in de meeste gevallen zo: Of ze nu een rode of blauwe neus hebben, een blauwe, rode of brindle vacht hebben, zwart masker of niet... het doet er niet toe. Het zijn 100% Amerikaanse Pitbull Terriërs (tenzij je weet hebt dat het een kruising is uiteraard).

If they have a red nose, blue nose, blue coat, red coat, brindle coat, cream coat, fawn with white patches or a black mask, it doesn't matter at all. They are still 100% American Pit Bull Terriers (unless they are known mix breeds).ik overneem geen verantwoordelijkheid voor fouten nog geeft dit mijn persoonlijke mening weer ;-)


03 augustus 2012 om 18:56

honden foto van Lulu

honden page profiel LuluLulu

Respect;-)
en he die American Bulldog lijkt op Bunker

03 augustus 2012 om 19:01

honden foto van Erika & Jetta

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

wauw, ik snap het eindelijk ;-)

maar toch nog 1 ding niet; ik had hier eens een ander topic gelezen en daarin werd gezegd dat een pitbull geen ras is maar een kruising tussen oa; amstaff, pitbull terrier, bulldog, bull terier, cane corso, en nog wat van deze rassen, hoe zit dan dan?

03 augustus 2012 om 19:07

honden foto van Lisanne

honden page profiel LisanneLisanne

" Respect;-)
en he die American Bulldog lijkt op Bunker "


dat is bunker ;-) (RIP)

03 augustus 2012 om 19:25

honden foto van Lisanne

honden page profiel LisanneLisanne

@Joey en Franzi

Voor het mooie zou je dan ook even bully en standaard type bij de bulldog er bij moeten zetten ( foto's ) ;-) ;-)

03 augustus 2012 om 19:28

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

" wauw, ik snap het eindelijk ;-)

maar toch nog 1 ding niet; ik had hier eens een ander topic gelezen en daarin werd gezegd dat een pitbull geen ras is maar een kruising tussen oa; amstaff, pitbull terrier, bulldog, bull terier, cane corso, en nog wat van deze rassen, hoe zit dan dan? "Nee hoor, een APBT is sinds meer dan 100 jaren puur gefokt, hij is gelukkig niet FCI herkend ;-)
Wel zijn de meeste puur op hun werkvermogen gefokt maar de stambomen van onze Honden gaan wel een hoop generaties terug ;-)
De Stafford stamt van de APBT en de Stafford word als ras benoemt omdat hij FCI herkend is.
Wat jij zegt zijn gewoon kruisingen of Bandogs of "pitbullachtige" ;-)


En idd, de AB is Bunker van Bri (RIP)

03 augustus 2012 om 19:29

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

" @Joey en Franzi

Voor het mooie zou je dan ook even bully en standaard type bij de bulldog er bij moeten zetten ( foto's )  ;-)  ;-) "

haha je mag het altijd aanvullen - het is samengesteld van iemand anders van een andere forum dus ik hou mijn handen er verder van af ;-)

03 augustus 2012 om 19:31

honden foto van Dorrie

honden page profiel DorrieDorrie

AMEN..hihi.

Daar had ik t een tijdje geleden met mijn zusje over.
En dan vind ik het zo leuk om dit hier te lezen.
Eigenlijk noem ik rooie ook nooit een red-nose.Haar vader was een blue-nose. Nou in die tijd hadden wij er nog nooit iets over gehoord.

En inderdaad rooie/minx/mellow werden nooit als pitbullterrier gezien...neeeeee dat een pitbull. hahaha kijk dan
want mensen verwachten minstens een zwaar overdreven brede hond met een hoofdomtrek van een boerboel (minstens).Dus ik (mijn honden)werd echt belachelijk gemaakt, gewoon puur van het beeld dat wordt gemaakt door de onwetende mens ;-)

Alleen de kenners waren gek op mijn pitbulletjes.(sorry ff off-topic) waar het hart vol van is stroomt de mond van over;-)

Zo ben ik ooit een keurmeester tegen gekomen, die niet meer bij mijn dames weg te slaan was. Omdat ie ze nog nooit zo had gezien qua bouw. (een beetje zoals de knapperds die jullie hebben)

de donkerrode teef (toen al 9 jaar) ;-)

03 augustus 2012 om 19:32

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

Haha ja onze Honden herkennen ook niet veel mensen op straat, zeker niet die 13,5kg reu xD

03 augustus 2012 om 19:38

honden foto van Dorrie

honden page profiel DorrieDorrie

Ja hahaha. de mijne wogen zo'n 18 tot 22 kilo .
Nu doe ik geen uitspraken meer over rooie haar gewicht ;-) er passen nu bijna 3 pitbullen in hahahaha.
O-)

03 augustus 2012 om 19:45

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

haha nou we hebben ook van 13,5 tot 23 kg zitten ;-)

03 augustus 2012 om 19:49

honden foto van Lisanne

honden page profiel LisanneLisanne

Ik zal dan mijn eigen honden even aanhouden,

Maar hier de amerikaanse bulldog Bully:

En hier de standaard03 augustus 2012 om 19:50

honden foto van Erika & Jetta

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

En wat is juist het verschil tussen een Engelse Stafford en een American Stafford?

03 augustus 2012 om 19:55

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

" En wat is juist het verschil tussen een Engelse Stafford en een American Stafford? "

meestal vooral de groote ;-) maar over de engelse zou al een eigen topic aangemaakt kunnen worden want ook daar verschilt het weer ;-)

03 augustus 2012 om 19:58

honden foto van Erika & Jetta

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

"
meestal vooral de groote ;-) maar over de engelse zou al een eigen topic aangemaakt kunnen worden want ook daar verschilt het weer ;-) "


is tussen de American Staffordshire Terrier en de Staffordshire Bull Terrier het verschil ook niet voornamelijk de groote?

Ben ondertussen ook op internet aan het lezen want ik wil het eindelijk eens helemaal snappen, maar pfoe teveel info!
Ff een wandeling maken met de hondjes zodat ik alles kan verwerken.

03 augustus 2012 om 20:03

honden foto van Hesci

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

Ik mag dan misschien blond(T) zijn maar als ik eht goed begrijp is een pitbul bully (of hoe je dat ook noemen mag) geen ABPT?

03 augustus 2012 om 20:05

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

"

is tussen de American Staffordshire Terrier en de Staffordshire Bull Terrier het verschil ook niet voornamelijk de groote?

Ben ondertussen ook op internet aan het lezen want ik wil het eindelijk eens helemaal snappen, maar pfoe teveel info!
Ff een wandeling maken met de hondjes zodat ik alles kan verwerken.   "

De Staffordshire Bull Terrier is de Engelse Stafford hoor ;-)

03 augustus 2012 om 20:07

honden foto van Kim

honden page profiel KimKim

erika&tosca,

Zoals het hier staat omschreven klopt. Laten we het er maar op houden dat dat andere topic maar ontwetendheid is van die persoon is O-)

03 augustus 2012 om 20:21

honden foto van Franzi (OMK)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

Hesci- Een American Bully is een American Bully en heeft niks met een APBT gemeen, neen ;-)

03 augustus 2012 om 20:25

oh my kush wat een tekst (Gast)

jo kerel .

goede tekst kerel tzelefde als wat k weet over terrers

03 augustus 2012 om 20:34

honden foto van Doglover

honden page profiel DogloverDoglover

Maar is het niet zo dat de amstaff en aan verwanten in de 16 of 17de eeuw zijn geruisd in vier verschilde terriers en daar is volgens mij weer een ander ras onstaan  iet met amircan wite buldog en daar vanuit de stafford en pit ...?? kan er ook glad naast zitten hoor..!!

03 augustus 2012 om 20:43

ajouin (Gast)

Van waar komt een ei

was de kip er als eerste of de ei  ?

03 augustus 2012 om 20:49

honden foto van Doglover

honden page profiel DogloverDoglover

Karakterschets: De Staff is zeer moedig en heeft veel zelfvertrouwen. Hij is vast beraden en intelligent, hij is voor veel doeleinden geschikt. De hond heeft nood aan kordate opvoeding als je hem wil laten gehoorzamen. De Amstaff gaat voor zijn baasje door het vuur, hij is een trouwe partner.
 
Huishond: Indien de amstaff de nodige ontspanning en dagelijks een grote wandeling krijgt, kan deze best gehouden worden in een appartementje. De amstaff is een goede gezinshond indien ze een goede agressieloze opvoeding krijgen.
 
Met kinderen: Een amstaff en grotere kinderen gaat heel goed. Zijn vechtersafkomst en zijn hoge pijngrens komen heel goed uit wanneer hij met kinderen speelt, ze zullen hem niet snel pijn doen waarop hij minder positief zou kunnen reageren. Dat wil niet zeggen dat je de kids alleen moet achterlaten bij je staff, maar deze regel telt ook voor elk ander hondenras.
 
Sociaal: De amstaff staat ervoor bekend niet zo sociaal te zijn met andere honden. Daarom is het belangrijk dat je je staff leert omgaan met andere betrouwbare honden vanaf puppyleeftijd. Vermijd elk contact met vreemde of minder betrouwbare honden. Enkele negatieve ervaringen kunnen later invloed hebben op hun sociaal zijn tegenover andere honden.
 
De omgang met andere dieren: Wanneer de staff opgroeit met andere huisdieren is er geen probleem.
 
Hondensport: De amstaff is een veelzijdige hond, die op allerlei terreinen dienst kan doen en ook in allerhande hondensporten geen gek figuur slaat. Mijn 2 amstaffs zitten in de gehoorzaamheidsport, en moeten er niet onder doen voor gelijk welk ras. In Amerika is er zelfs een Am.stafford opgeleid voor blindengeleidehond.
 
Probleemgedrag: Deze honden hebben een enorme bijtkracht en kunnen daardoor veel schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om onmiddellijk in te grijpen bij tekenen van agressief gedrag. Ze hebben een bijtkracht van 160 kilo.
 
De aankoop: De "American Staffordshire Terriër" zijn voorouders waren vechthonden, daarom is het aan te raden om je amstaff aan te kopen bij een fokker die zijn honden houd als huishonden, en veel aandacht besteed aan de socialiteit tegenover mens en hond.

03 augustus 2012 om 20:50

honden foto van Lisanne

honden page profiel LisanneLisanne

" Maar is het niet zo dat de amstaff en aan verwanten in de 16 of 17de eeuw zijn geruisd in vier verschilde terriers en daar is volgens mij weer een ander ras onstaan  iet met amircan wite buldog en daar vanuit de stafford en pit ...?? kan er ook glad naast zitten hoor..!! "


Ik weet niet wat je precies bedoeld,

maar de pittbul (TERRIER) en de bulldog (DOG) zijn compleet verschillende honden..

Zover ik weet is de bulldog 1 van de oudste rassen
En zijn de terriers later gefokt ter vermaak van de engelse

03 augustus 2012 om 20:52

honden foto van Lisanne

honden page profiel LisanneLisanne

zie net dat ik pitbull verkeerd geschreven heb O-) schaam!

03 augustus 2012 om 20:55

honden foto van Snowie & Bella

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

" En wat is juist het verschil tussen een Engelse Stafford en een American Stafford? "


volgens mij is het zo dat een american staffordshire terrier hoog op de poten staat en groffer is gebouwt en een englisch staffordshire terrier nogal klein is

03 augustus 2012 om 21:33

honden foto van Stef

honden page profiel StefStef 3 doggies

Mooi stukje !

03 augustus 2012 om 21:43

honden foto van Christien&Chelsea

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

Oke wat heb ik dan? Er zit zoveel verschil in of ze ontspannen is of aktief en buiten adem..

03 augustus 2012 om 21:55

honden foto van wendy

honden page profiel wendywendy

ik heb 3 stafford shire bull teriers zijne cht kleiner dan de am staff

03 augustus 2012 om 21:57

Je kunt een reactie plaatsen

Ga naar Pagina 1 2 3 4

Home | Registreren |