Delen

- facebook

- twitter

Forum Fokker bepaald welke pup past bij het nieuwe baasje

Golden retrievers > forum > Fokker bepaald welke pup past bij het nieuwe baasje

honden foto van Irene Emma.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

Toen wij voor de Golden Retriever waren gevallen, moesten wij ons aan melden bij bij de officiƫle club. Van hun kregen wij een fokkerslijst. Onze keuze was snel gemaakt maar moesten helemaal naar Bilthoven. Toen bleek dat niet wij maar de fokster bepaalde of we een pup zouden mogen kopen of niet. Wij werden getest of we wel geschikt waren voor haar pups. Want niet iedereen krijgt zomaar een pup mee. 3 x zijn we naar Bilthoven geweest. Ook de pups werden getest door
haar dierenarts met allerlei spelletje om te kijken welke bij ons zou passen. Wij hadden gezegt behoorlijk wat tijd in de pup te willen steken, dus werd het een echte donkeren pittige Golden (toevallig) onze eerste, Djoery. Ik weet niet hoe het bij andere fokkers gaat, maar een pup zelf uitkiezen was er bij ons niet bij. Hiermee bedoel ik past een donkere of een witte bij je!!. Ik denk dat de kleur er niet toe doet. Een donkeren is als pup ook vrij licht van kleur.

31 december 2010 om 10:19

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van lisa en laycka

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka 3 doggies

Ik ben niet naar een "echte" fokker geweest. Gewoon naar mensen die een nestje hadden. Tuurlijk hebben we gekeken of de mensen er wel deftig uit zagen. En dat de hondjes gezond waren! Wij mochten zelf onze pup uitkiezen! En ik moet zeggen , we hebben een hele goeie keuze gemaakt ... :-)

31 december 2010 om 12:50

honden foto van Brouwerd

honden page profiel BrouwerdBrouwerd 3 doggies

Wij zijn wel voordat de pups geboren waren bij de fokker langs geweest waar ze ons vanalles vroegen over hoe we woonden, hoeveel vrije tijd we hebben, ervaring met honden, noem maar op. Ook keken ze hoe we reageerden op hun honden.

Aan het eind kregen we te horen dat ze graag ons een pup wilde geven en mochten we op de wachtlijst.

Met 4 weken mochten we uitkiezen welke daadwerkelijk voor ons zou zijn, de hebben wel advies gegeven maar uiteindelijk was de keuze aan ons zelf.

Het is wel een officiƫle fokker aangesloten bij de rasvereniging en iedereen is netjes overal op getest om het zo maar te zeggen ;-)

Morgen (eindelijk eindelijk eindelijk) mogen we haar ophalen en krijgen we voer, lap uit het nest, een speeltje en een boek mee!

Gelukkig vliegt vanavond zo voorbij ;-)

31 december 2010 om 15:54

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |