Delen

- facebook

- twitter

Forum Waarom een golden?

Golden retrievers > forum > Waarom een golden?

honden foto van lisa en laycka

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

Hallo,

waarom Heb je een golden gekozen!
Ik ,omdat het kindvriendelijke beestjes .
En het zijn beeldschone honden O-)
Kan niet meer zonder

27 november 2010 om 18:25

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

Bij mij is het zo gekomen...

Ik had 15 jr lang een superlieve Labrador en toen die stierf ging ik naar het asiel om te helpen. De eerste hond die ik daar meekreeg om te wandelen was een jonge Lab die enorm op mijn Yoshike leek en hij beurde me op. Dus ik was vast van plan om terug een Labje te nemen, Goldens moest ik niet...ze waren volgens mij te triest..ik was toen een leek op Golden gebied :-D

Het thuisfront was echter nog niet klaar voor een andere hond, ze waren zelfs heel erg tegen. Dus toen ze uiteindelijk toch, als verrassing, Saint (de Lab) wilden adopteren, was die al weg. Nu zitten er normaal altijd heel veel Labs, maar toen ik op zoek ging, net niet. Was een teken waarschijnlijk :-D

Toen kwam Tibo (toen nog Bruno) binnen. En mijn ouders zagen hem en vroegen "wat is er met dat arme dier ?". Hij was vel over been, een licht neusje en lichte oogjes, gewoon een hoopje ellende. Hij liep met zijn staartje tussen zijn pootjes achter één van de vrijwilligers aan. Dus ja...ik ging met met hem bezighouden. De eerste wandeling dat ik hem meenam, moest ik hem na 10 min al terugbrengen. Hij moest overgeven en viel neer langs de kant van de weg. De week daarop kwamen mijn ouders speciaal langs met yoghourt, want dat was goed voor zijn maagje :-D En ik begon hem te behandelen tegen wormen. Een week later voelde hij zich al veel beter. En tja...toen hebben we hem geadopteerd, want een Golden was het verstste dat mijn ouders van een Labje wilden afwijken en Tibo was toch zo'n sukkelaartje. In het begin heb ik getwijfeld en daar schaam ik me nog voor, maar nu niet meer. Ik ben gek op Tibo, hij is zo lief en zo mooi, ik kon me geen beter maatje wensen !! Hij is mijn alles !!

Gewoon een prachtras die Goldens !! Ik ben nu een onvoorwaardelijke fan !!

29 november 2010 om 12:05

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

De golden was niet mijn eerste keus (dat is de rottweiler). Ik vond dat altijd van die suffe huishonden die een eind achter de baas aansjokten en zo zielig keken...
maar Luca is op mijn pad gekomen en daar ben ik superblij mee! Voor degenen die het willen weten... Hier komt het beetje lange verhaal:
Ik kreeg in december 2007 een Border Collie 'aangeboden', maar dat is uiteindelijk niet door gegaan... Toen had mijn schoonzus het erover dat zij ook op zoek waren naar een hond.. Ze lag in scheiding en kon wel wat afleiding gebruiken voor haarzelf en haar 4 kinderen... Dus mijn vraag: wat zoek je dan voor iets? - Dat maakte niet uit. En wil je een reu of een teef? - Een reu, want een teef wordt loops... Lekkere voorbereiding dus! Toen kwam het moment van hun kant: wij krijgen een hond... - Ohw, wat voor één? - Een golden retriever... - Okeej...
Anderhalve week later kreeg ik telefoon van mijn andere schoonzus: of ik nog iemand wist voor de hond... Dus ik moest thuis in beraad (toen woonde ik nog thuis). Na lang overleg mocht ik dan Luca ophalen (onder voorwaarde dat.... blablabla...) En zo is Luca in Februari 2008 bij mij gekomen en ze gaat nooooooooooooooooit meer weg!!
En mijn vooroordeel over goldens... Die is weg hoor! Luca is geweldig! Hartstikke (goed) gek! Een heerlijk meid bomvol energie!

01 december 2010 om 08:28

honden foto van Golden Girls

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

hier heerste het retriever virus, hiervoor hadden we een kruising tussen een Golden-Labrador. Ging zoeken op internet naar geschikte rassen, nou jah retrieverrassen en kwam zo bij het nestje van Tara. Maar... ben nu helemaal gek op Goldens!

01 december 2010 om 20:22

honden foto van Brouwerd

honden page profiel BrouwerdBrouwerd 3 doggies

haha wat grappig dat jullie vonden dat ze zielig keken!

Een van de dingen die ik juist zo leuk vind aan goldens (en labradors) is dat ze zo'n lachend hoofd hebben!

24 december 2010 om 14:07

honden foto van Annet & Sam

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

Hoi hoi, wij zijn net getrouwd en hadden daarvoor al eens gezegd.. later nemen we een hond..

Nouja..wel een echte hond hoor, niet zo'n klein ding.. Nou toen kwamen we al snel uit op een Golden (die kijken altijd zo lief, lief karakter ed).
Dus inmiddels zijn we al bijna 7 weken in bezit van Max:-D

24 december 2010 om 15:09

honden foto van Bo...

honden page profiel Bo...Bo... 3 doggies

Mijn man is opgegroeid met honden en wilde zelf ook altijd een hond. Ik ook, maar als de kinderen iets ouder zijn.
Totdat op 5 jarige leeftijd de Malthezer van mijn ouders onder de auto kwam en overleed. Wat waren we met zijn allen verdrietig en ook de kinderen waren er helemaal stuk van. En toen zeiden we tegen elkaar: we hebben een hond zoveel liefde te geven en we bruizen van de energie om met een pup aan de slag te gaan, dus waarom is het nu gewoon niet het juiste moment?
Ik ben altijd helemaal weg geweest van de Golden,(uiterlijk en karakter), mijn man wilde ook zijn vizier nog richten op andere rassen, uit interesse en om te kijken welk ras nog meer prima in ons gezin zou passen. Gelukkig was hij er ook heel snel uit dat het een Golden zou worden. Morgen kunnen we Bo, onze pup gaan halen uit haar nest, en ik heb er reuze in in!

26 december 2010 om 08:07

honden foto van lisa en laycka

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

@ bo:
Wat spannend zeg! Een beter kerstcadeau kun je niet wensen waarschijnelijk?
Echt leuk voor jullie! Hoop dat er vele foto's komen... ;-)

26 december 2010 om 10:15

honden foto van Irene Emma.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

Een golden past bij ons, het karakter,het goed luisteren,het niet uithalen naar andere honden, dat komt ook door het opvoeden natuurlijk, maar ze pikken het zo makkelijk op. We hebben nu onze derde golden en ik kan zeggen het is een teefje en ze is te lief voor woorden.Irene Bram en hun hond Raïsa.

26 december 2010 om 16:59

honden foto van Bo...

honden page profiel Bo...Bo... 3 doggies

@ Lisa:
Ik moet zeggen dat dit het eerste jaar is dat ik wilde dat kerst voorbij was, haha...
We mochten haar voor kerst halen en dat wilde ik ook het liefst (romantisch toch, kerstdagen vieren met je gezin en je pup die het compleet maakt). Maar mijn man is wat dat betreft de verstandige van ons tweeën. Er zou bezoek komen en we zouden op bezoek gaan, en dat is natuurlijk veel te verwarrend voor Bo. We hebben nu lekker vakantie en weinig gepland, dus kan Bo rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Ik las dat jij met jouw Laycka een hele speciale band hebt... Bijzonder mooi!

@Irene: dat zijn nou precies de eigenschappen die mij ook zo aanspreken bij een Golden! En de aandoenlijke blik natuurlijk. Prachtige foto trouwens!

27 december 2010 om 06:43

honden foto van lisa en laycka

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

@ Bo
Ja een heel bijzondere band... Iedereen heeft dat men zen hond , ik weet dat. Maar er is iets bijzonders aan laycka. Laycka is heel nerveus als ze bij mij is, mijn stiefpapa zegt dat laycka dat van mij heeft omdat ik van persoon ook erg nerveus ben. Laycka neemt mijn karakter, mijn manieren over... :-)
Ik heb heel wat meegemaakt met men hond... Ik zou niet meer zonder me kunnen... Ze heeft me geholpen bij de scheiding van men ouders, echt bij al men problemen, ik denk dat je zou huilen als je het zou weten... :'(
Het is men lieverdje en ik geniet er iedere dag van :-)

27 december 2010 om 12:07

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

Sorry voor de bump, maar ik vind dit wel een heel interessant topic. :-)

De golden past perfect bij ons in het gezin. Mijn broertje is autistisch (niet heel erg hoor en hij is inmiddels al 16) en we willen een hond die daar een beetje mee om kan gaan. Ook hebben we twee neefjes, één van 2 en één van 12 en daar moet het ook goed mee samen gaan. Bovendien hebben we ook nog eens twee katten. Mijn vader doet aan hardlopen en hij zou het heel erg leuk vinden als de hond mee kan. Ik wil graag een sport gaan doen en een hond met een grote "will to please". Mijn moeder maakte het niet heel veel uit, zolang ze maar niet zwart zijn (mijn moeder is bang voor zwarte honden).
Eigenlijk wilde mijn moeder geen hond, maar ik had gezegd dat ik een hond in huis nam (ben zelf 18) en mijn vader en mijn broertje steunden mij daar in. Mijn moeder ging accoord op de voorwaarde dat het een klein hondje zou worden. Op dat moment liep ik stage in een asiel en werd verliefd op een kruising Cairn Terriertje, maar helaas kon hij niet samen met andere katten.
Tijdje gezocht op de site van de dierenbescherming, maar het is erg lastig om een hond te vinden voor beginners die niet verpest zijn, dat is tenminste mijn ervaring met honden in het asiel. Al deze dieren hebben een consequente baas met ervaring nodig en wij hebben geen ervaring met honden, dus het moest een beginnershond worden.
Uiteindelijk vond ik een super leuke Golden Retriever op de site en wilde dus heel graag die hond, omdat het een hond was die goed was opgevoed ging mijn moeder er toch mee akkoord, omdat ze er wel heel erg leuk en lief uit zag. Meteen gebeld met het asiel, maar ze was helaas al besproken.

Mijn moeder gaf toen toe aan het nemen van een pup, dat had toch ook wel iets heel speciaals. Gezocht naar verschillende rassen en uiteindelijk lag de keuze tussen de golden retriever en de labrador. Gepraat met verschillende fokkers en uiteindelijk sprak de golden retriever ons toch meer aan. Ze zijn iets stugger naar vreemden toe, wat wij wel fijn vinden, omdat we niet willen dat onze hond naar alles en iedereen luistert.

We kijken erg uit naar de komst van ons golden pupje. :-)

27 juni 2012 om 16:22

honden foto van Irene Emma.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

Ze zijn iets stugger naar vreemden toe, wat wij wel fijn vinden, omdat we niet willen dat onze hond naar alles en iedereen luistert.(quote)
 

Sorry,dit is een vreemde zin.Als er een ras is wat open is naar anderen toe is het de Golden.
Het is prettig als iemand tegen je hond kan zeggen dat hij iets niet wil,dan moet je hond ook luisteren.

Een tip,neem contact op met de Golden Retriever club. Die wijzen je naar betrouwbare fokkers.

30 juni 2012 om 13:23

honden foto van Maris & Bodhi

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

Haha nee, goldens zijn juist enorme allemansvriendjes. De golden retriever waarmee ik ben opgegroeid kon zo met een ander meelopen...wat voelden wij ons vereerd :P.

28 september 2012 om 12:17

honden foto van Golden Girls

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

Toch heb ik er eentje die absoluut niet met iedereen meegaat en echt aan mij hangt! Zelfs mijn moeder krijgt haar niet mee als ik er bij ben. Tja... als ik er niet bij ben, dan is het een ander verhaal ;-)

28 september 2012 om 17:07

honden foto van esther

honden page profiel esther esther

Ik heb nog geen golden, maar zou er dolgraag eentje bij willen....
Ik ben stiekem al op zoek naar fokkers....
Ik moet alleen mijn man nog even inlichten..... O-)
Ik vind een golden erg mooi om te zien, maar het karakter spreekt me ook heel erg aan...
Ik denk dat een golden heel goed in ons gezin zou passen.... :-D

28 september 2012 om 18:26

honden foto van Kim Gathier

honden page profiel Kim GathierKim Gathier

Wij zijn bij de Golden terecht gekomen door het asiel. We hadden eerst 2 katten Bob en Marley. Vorig jaar is Marley aangereden en hadden we alleen nog Bob. Wij merkte dat hij een ander diertje in huis miste en wij misten het ook. Ik wilde eigenlijk niet meer een kat die buiten mocht rondlopen maar wilde wel al heel lang een hond(mocht ik toen ik thuis woonde nooit). Mijn vriend zijn beste vriend had vroeger een Golden die echt geweldig was. Toen ik op zoek ging naar een hond keek ik op de sites van verschillende asiels. Ik kwam toen een nestje Golden x Labrador tegen in Belgie. Ik dacht laten we reageren we zien het wel en we hadden geluk. Onze kleine Missy was er nog. Ze was iets kleiner dan haar broertjes en zusjes en ze hadden haar een week langer gehouden. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze is zo ontzettend vriendelijk. Doet heel voorzichtig met kinderen en zelfs mijn schoonmoeder die niet van honden houdt is verliefd op haar zo lief als ze is. Ik vind ook dat Goldens zo vrolijk kijken. Bij Missy lijkt het wel alsof ze je altijd toelacht, dit maakt mij weer heel vrolijk. Lang verhaal, sorry..

20 maart 2013 om 22:20

honden foto van -

honden page profiel --

Vrienden van ons hadden altijd een Golden....
We zijn altijd al heel erg gecharmeerd geweest van de golden.... Ze zijn zo lief, mooi &slim....

Toen we de kans kregen voor een hond, was de keuze ook helemaal niet moeilijk.... Het werd sowieso een Golden... ;-) ;-) ;-) ;-)

21 maart 2013 om 11:25

honden foto van Veerle en Nana en Ginny

honden page profiel Veerle en Nana en GinnyVeerle en Nana en Ginny

Hier ook een Golden na 15 jaar een Westie gehad te hebben samen met een 13 jaar geworden Bearded Collie (ook 2 lieve rassen maar toch was de Bearded niet zo lief tov andere honden ) . Ik had altijd wel gezegd als die 2 honden er ooit niet meer zouden zijn dan kozen we voor een Golden omdat die er altijd zo vriendelijk en lief uitzien . En ook hadden we erover nagedacht om een speciale need hond te nemen via een Luxemburgse organisatie voor mijn oudste dochter Sofie die Epilepsie heeft . Maar daar die Grand mal aanvallen door medicatie nu al bijna 5 jaren niet meer zijn voorgekomen was zo een speciale need hond niet echt meer nodig maar wilden we dus toch voor een Golden gaan . En Nana is een schat , allemans vriend (mens en dier) ,als ze een andere hond ziet aankomen gaat ze al klaar liggen en wachten op een begroeting ,so sweet is dat . Dus ja ......een Golden is zoals zijn naam het zegt ,een hond met een gouden hart en karakter . Wij kunnen al lang niet meer zonder haar ,nog maar 7 maanden bij ons thuis maar alsof ze er altijd is geweest .

21 maart 2013 om 14:02

honden foto van Romy&Kaya

honden page profiel Romy&KayaRomy&Kaya

Ik vindt zelf de golden heel heel mooi ik ben zelf op het idee gekomen omdat ik al wel is heb gezocht naar foto's van honden omdat ik weer een hond wilde dus een hele powerpoint presentatie gemaakt aan mijn ouders laten zien en waarschijnlijk hebben mijn ouders zelf besproken dat we een golden zouden nemen uiteindelijk kreeg ik dus te horen toen ik nog zat te huilen met de dood van de vorige hond ( 4 weken erna ) dat we een hond zouden krijgen en nu is ze dus al 5 jaar en bijna 5 en een half jaar geleden is die hond ervoor overleden ( ingeslapen ) omdat ze slecht zag en slecht begon te lopen alle maal dat soort dingen

Maar we hebben natuurlijk ook andere rassen gehad
Berner senne
Westie
En nu een golden retriever

01 april 2014 om 10:46

honden foto van Marianne & Meida

honden page profiel Marianne & MeidaMarianne & Meida

Waarom een Golden? Het gezin wilde een Golden, ik zelf liever een Ierse Setter. Toch gaan kijken bij een nestje met zeven puppy's, een ongelukje tussen 2 Goldens zonder stamboom in 1 huis. Er zat 1 donker teefje tussen en ik was gelijk verkocht. Nooit spijt gehad, het is een lieve, levendige en ondeugende hond. Maar makkelijk naar andere honden en mensen.
Meida is nu bijna drie, het is alleen jammer dat we niet weten hoe het met haar broertjes en zusjes is vergaan.
Hiervoor hadden we een kruising van een Ierse wolfshond en een bouvier. Ook een hele lieve hond.

25 april 2014 om 13:32

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |