HondenPage baasje Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Wat schreven de vrienden van Jurgen, Veke, Zinah & Milly op het forum

honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Boaz heeft nierfalen:(
  Alle mini porties bij elkaar betekent toch een grote stap vooruit.   Mocht je verder geïnteresseerd zijn in ander voer bij nierproblemen dan kan je via onderstaande link proefpakketten aanvragen van Alsa Nature (alleen.verzendkosten) en van medpets tegen vergoeding.   https://bestehond.nl/wat-mag-hond-met-nierproblemen-eten/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Boaz heeft nierfalen:(
In de link staat ook   Citaat In dit stadium is het belangrijker dat de patiënt iets gaat eten, dan dat het eten gezond is. Als de oorzaak van het nierfalen bekend is, dient deze te worden behandeld. De oorzaak wegnemen (indien mogelijk) is de beste behandelwijze. Als het kaliumgehalte te laag is, kunnen we kalium toevoegen aan het infuus. In veel gevallen verbetert hierdoor de nierfunctie, voelt een dier zich beter en komt ook de eetlust terug.De kalium moet bij opname minimaal 2x per dag worden gemeten.   Einde citaat   Weet je of het bloedonderzoek een tekort aan kalium liet zien?
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Een sliert herderpups .
Een buitenfeestje. Geweldig. Hebben de pups geen last van de kou? Droog gebleven?  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Boaz heeft nierfalen:(
Op de echo dus geen verdere bijzonderheden te zien. Dat maakt het probleem van nierfalen helaas niet kleiner.   Zo jammer en sneu dat Boaz niet eten wil of eigenlijk kan. Las op de site van Medisch Centrum voor Dieren over nierdieet:   Niet-eten is ongezonder dan ongezond eten https://mcvoordieren.nl/kennisbank/nierdieet/   Ik hoop zo dat Boaz weer voldoende gaat  eten.    Drinkt hij wel genoeg water?   Veel sterkte.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pleeggezin gezocht
Hopelijk is de situatie op de Zorghoeve  in 2 jaar verbeterd.: https://www.hln.be/leuven/leuven-schorst-samenwerking-met-de-zorghoeve~af126523/   Zijn er in België ook herplaatsingsites zoals www.hhin.nl dan kan je rechtstreeks met de "adoptanten" afspraken maken.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Jarige Amélie!
Proficiat en blijf nog heel lang van elkaar genieten.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pleeggezin gezocht
  Is er in België niet zoiets:   https://hondenbescherming.nl/wat-we-doen/opvang-oudere-honden/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pomeriaan uit Rusland
Aan te raden?   Wat is de naam van het hondje; Spoetnik?  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Myasthenia Gravis bij honden
" Mijn Dieseltje is vorige week rustig ingeslapen. Hij ging ineens ernstig achteruit, door de tumor in zijn borstkas (en eventuele uitzaaiingen) zwol zijn buikje binnen uren op van vocht en kon hij geen adem meer halen. Ik ben blij dat we hem 2 jaar door de ziekte hebben kunnen loodsen, maar nu was hij op. " tineke spijkers   Verdrietig dat Diesel na 2 jaar intensieve zorg is ingeslapen. Hij zal zeer gemist worden. Veel sterkte. 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in extreem haaruitval door Leishmania
  Ook lam en geit bevatten purines. Geen rood vlees geven, maar wit. Advies van een holistisch dierenarts is aan te bevelen.   Vaccinaties kunnen de LM activeren. Laat je hond daarom titeren. Men kan met een druppel bloed onderzoeken of je hond nog voldoende antistoffen heeft wat betreft hondenziekte, parvo en hepatitis.   https://www.dierinbalans.be/blog/vaccineren-op-maat-met-vaccicheck/   Vaccinatie Weil zou ik alleen doen als je bij water woont met mogelijk ratten. Kennelhoest vaccinatie alleen als de hond in pension gaat: soms wel een vereiste bij hondenscholen. Weil en kennelhoest kunnen niet getiterd worden.   Ontwormingsmiddel is niet preventief, dus slechts geven als door wormonderzoek in de ontlasting wormen gevonden zijn.    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in geld geboden voor broer of zus Doodle!
Voor géén goud!   Broer en zus zijn onafscheidelijk.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Het grote HP frustratie topic
" Ik vind dit een rare reactie, let eerst maar eens op je eigen zinsopbouw. Het laatste stuk klopt ook niet helemaal  " ***Wienske en Djangie†***   Anouk begint haar tekst dat dit een grapje is en geeft hierin n.b. zelf toe dat zij dyslectisch is; vandaar de niet logische zinsopbouw.   Enige tolerantie en begrip zou hier op zijn plaats zijn.   Citaat   Oorzaak van dyslectie Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dyslectie een neurologische oorzaak heeft. De aandoening werd “ontdekt” aan het eind van de 19e eeuw. Bij dyslexie zijn de hersenen niet goed in staat om bepaalde informatie, zowel visuele als auditieve informatie, te interpreteren en te verwerken. De oorzaak van dyslectie kan het gevolg zijn van een hersenbeschadiging of een ontwikkelingsstoornis. Bij een hersenbeschadiging, denk bijvoorbeeld aan een ongeval of beroerte, spreken we van verworven dyslexie. Einde citaat Bron:http://dyslectie.eu/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in extreem haaruitval door Leishmania
  Een hond met LM moet voer hebben met zo min mogelijk purines, omdat dit de LM juist voedt. LM heeft purines nodig om te overleven.   Paardenvlees bevat veel purines; dus ook paardenvet. Dit is dus een no go voor een hond met LM.   Als je ander voer of supplementen bij Rena probeert, zoek vooral uit of dit voor haar geschikt is. Of laat je door een voedingsdeskundige adviseren.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in extreem haaruitval door Leishmania
Wist je vóór de adoptie dat je hond LM heeft?   Ik heb zelf geen ervaring met LM maar forumlid Ria heeft een hondje met LM uit Spanje geadopteerd. Zij is zeer ervaringsdeskundig en weet überhaupt veel over adoptie van buitenlandse honden. Zij komt nog zelden op dit forum, maar heeft veel info in het volgende topic geschreven:   https://www.hondenpage.com/hondenforum/223032/leishmania-en-voer.php   Dit topic gaat niet specifiek over haaruitval.   Er is een Facebook account over LM, waar je info kunt inwinnen en vragen kunt stellen.   https://m.facebook.com/groups/754416564663820  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in vraagprijs voor een pup
" Hej  allemaal, ik ben Nederlandse die woonachtig is in Zweden ????????. na het overlijden van mijn 2 Newfoundlanders ben ik nu weer toe aan 1 of 2 puppy’s. misschien een ander wat kleiner ras. na enig heen en weer denken ben ik eens wat fokkers gaan volgen en hun stamboom historie gaan bekijken. Vooral omdat je een gezonde hond wilt hebben. Van de vraagprijzen die fokkers nu voor hun honden vragen ben ik mij een ongeluk geschrokken. €3200 is min of meer normaal????. Bij navraag is steevast het antwoord “ja het Coronavirus heh iedereen wil een hond” ik ben hier niet alleen kwaad over maar vooral geschrokken. Dit betekend dus dat straks bij het afschaffen van de COVID regels de asiels borden vol komen te zitten. hebben jullie ook deze ervaring of is het iets “plaatselijks”  hoor graag van jullie, Anna " Anna   https://www.gelderlander.nl/nijmegen/veel-coronapuppy-s-blijken-doodziek-onze-senna-staat-nu-in-een-urntje-in-de-woonkamer~a0ca8d05/   Citaat   Voor 3000 euro over de toonbank   Het is een beeld dat de Koninklijke Hondenbescherming onderschrijft. Volgens voorzitter Daphne van Essen-Groenendijk is er tijdens de eerste golf een run op pups ontstaan. De vraag is daarna even gedaald, maar lijkt inmiddels weer te stijgen. ,,Broodfokkers verdienen er flink aan, dus als de vraag stijgt, zullen zij proberen om daar zoveel mogelijk aan te voldoen.” De prijzen voor puppy’s zijn gestegen nu mensen bereid zijn om de hoofdprijs te betalen. Een pup die normaal 1250 kost, gaat nu voor 3000 euro over de toonbank. ,,Dat maakt het voor broodfokkers lucratief”, zegt  Nienke Endenburg, universitair docent Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.   Einde citaat
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Het grote HP frustratie topic
Het forum gaat weer met een slakkengangetje  (hoe noemt Anouk dit ook weer; r... langzaam?); nogal logisch dat er dubbele postings worden geplaatst! Niet bepaald uitnodigend om een reactie te plaatsen.   PS deze reactie nam voor plaatsing ca. 1 minuut in beslag. Daarna 504 HOST ERROR, maar was wel geplaatst.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 38 weken/ 9 maanden aanval vrij)
Zo fijn; en rustige tijd. Met zijn allen genieten in de Soesterduinen. Schitterende foto's. Dat het nog veel langer mag duren.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Nova is mama geworden!
Zo mak als een lammetje. Schattig.   Mijn zus woont vlakbij een manege , waar ze ook een schaap hebben. Ze haalt regelmatig het schaap op om mee te wandelen in het bos, waar zij woont. Als het schaap te ver achterblijft, roept ze haar en komt het schaap vrolijk met een huppelpasje bij haar. Hond en schaap zoeken geen contact met elkaar.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Boaz heeft nierfalen:(
Wat een grote zorgen en verdriet om Boaz vanwege nierfalen. Veel te jong. Ik hoop dat kwaliteit van leven nog een lange tijd gaat overheersen. Goed dat je weet hoe ver je zal gaan.   Veel sterkte.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Puppy heeft Juveniele Cellulitis
Tamara   Van jou TOP dat je ons op de hoogte houdt van de genezing van de huid van James en dat hij gewoon zijn puppystreken kan hebben.   Fijn weekend: geniet van elkaar.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Blaasmisvorming puppy
" Dus had de moeder ook een navelbreuk?Ik snap het echt niet,dat ze de blaasontsteking niet opgemerkt heeft tot daar aan toe,maar hartruis,en blijkbaar mag je niet fokken met navelbreuk.Ze zei me dat de navelbreuk geen kwaad kon en via bericht(toen ik de hartruis melde)dat dit nog over kon gaan.Ze is dierenarts dus ik geloofde haar.   Ik had laatste keuze voor een teefje,me vermoeden groeit dat ze wel degelijk wist dat de lieverd problemen ging hebben. Mijn ander hondje heeft geen stamboom,maar daar hebben ze teveel rassen.Dus nu dacht ik van de correcte keuze gemaakt te hebben    " Dana Of de vader heeft een navelbreuk of beide ouders.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Blaasmisvorming puppy
De fokker is wel lekker bezig geweest over de hoofden van je pup en jullie heen. Dat heet vermeerderen i.p.v. verantwoord fokken. Navelbreuk is meestal ook erfelijk. Met honden met een navelbreuk moet niet gefokt worden. https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/navelbreuk-hoe-zit-dat   De hartruis is in ieder geval een erfelijke aandoening. Wanneer de hartruis behandeld moet worden, betekent dit dure medicatie voor de rest van zijn leven.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Mijn hondje is aangevallen door een kat en heeft nierfalen
Een trieste toestand van je hondje. Nadat het infuus geen verbetering gebracht heeft, wat is de prognose van je dierenarts? Welke medicatie en behandelwijze heeft zij/hij meegegeven. Als je hondje lusteloos is en niet eten wil, heeft ze pijn. Het einde bij nierfalen veroorzaakt hevig lijden. Voorkom dat door op tijd in te grijpen en je hondje uit haar lijdensweg te verlossen. Veel sterkte.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Een sliert herderpups .
Aanvallen! Fantastisch om dit kleine grut om je heen te hebben. Zonder kleerscheuren vanaf gekomen?
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Puppy heeft Juveniele Cellulitis
Oh zo goed te lezen dat het beter met James gaat. In vrij korte tijd een hele verbetering.   Het was mij ook al opgevallen uit je verhalen te lezen dat je dierenarts gestopt was met antibiotica en dat gelukkig de dermatoloog dit weer voorschreef.   Hopelijk gaat verdere genezing voorspoedig.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Pup 10 weken slaapt niet genoeg
  Ik ging bij mijn pups, die niet voldoende slaap pakten, soms met mijn rug tegen de gesloten bench aanzitten en bijv. een boek lezen. Afdekken van de bench werkt niet bij alle pups. Mijn dwergpoedel schreeuwde moord en brand als ik zijn bench afdekte.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hondenvoer goed voor je hond
  Dat is bij alle malware verschillend. Ik zou me voorlopig geen zorgen maken.   Het is sowieso goed om elke dag "schoonmaak"acties te laten lopen van bijv AVG anti virus  free/gratis en AVG cleaner ook de gratis versie.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hondenvoer goed voor je hond
" Wat gebeurt er als ik er klik, ik heb ip de vorige geklikt   ben ik nu gehackt?   " ientje   bit.ly links nooit zonder controle procedure op klikken: is een verkorte link: kan malware achter zitten.   Heb gisteren vóór  21.30 uur een modmelding gedaan.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hoestende Hond
  Als je hond nog eens een angstwekkende hoestbui heeft, maak er een filmpje van en laat dit zien en horen aan/door je dierenarts.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Blij
FCI erkend   https://www.chiens-de-france.com/chien-standard/chien-particolore-a-poil-frise/378.html   Zelfde als een harlekijn poedel?   Edit: toevoeging.   Ja, zelfde als harlekijn Poedel.   op website van de Nederlandse Poedelclub Citaat en diverse meerkleurige varianten daartussen, zoals wit/grijs, wit/bruin, wit/zwart en bruin/fawn. Vanaf 11 augustus 2020 zijn de meeste varianten nu erkend als Franse krulhaar. Einde citaat Bron https://www.nederlandsepoedelclub.nl/rasinformatie   TS lekker interessant doen met die Franse benaming; in Nederland: Harlekijn Poedel of wel Franse Krulhaar meerkleurig.   In 2014 besloot de Raad van Beheer:    Citaat BESLUIT AV 28 JUNI T.A.V. FOKKEN MET NIET ERKENDE KLEUREN   Geachte leden, Naar aanleiding van vragen die binnenkomen in verband met het genomen besluit tijdens de Algemene Vergadering op 28 juni jl. berichten wij u het volgende: Op 28 juni 2014 heeft de Algemene Vergadering ingestemd met het voorstel om het verbod op het fokken met honden met een Niet Erkende Kleur (NEK) op te heffen. Reden is dat het verbod leidde tot een beperkte inzet van voor de fokkerij geschikte honden, daar waar de gezondheid van veel rassen vraagt om een brede inzet van honden. Het onnodig uitsluiten van voor de fokkerij geschikte honden staat daarmee op gespannen voet met het beleid dat de Raad van Beheer voor staat, namelijk dat gezondheid en welzijn leidend moeten zijn. Overigens zal de aanduiding NEK wel gewoon op de stamboom blijven staan, maar personen zijn niet meer in overtreding als ze een hond met een NEK inzetten voor de fokkerij. De Raad van Beheer ziet de stamboom als een afstammingsbewijs. Op de stamboom zal de Raad van Beheer aangeven of de kleur erkend is of niet.  De afschaffing van dit verbod is niet in strijd met de FCI breeding rules. De breeding rules spreken over ‘eliminating faults’ (zoals 'improper coat colors'), dat is wat anders dan niet erkende kleuren in de rasstandaard. Voor de goede orde: de rasstandaard blijft leidend als het gaat om het erkennen van de kleuren. Indien de rasstandaard aangeeft dat een bepaalde kleur eliminerend dan wel diskwalificerend is, zal hier in de fokkerij naar gehandeld moeten worden.    Bron https://www.houdenvanhonden.nl/nieuws-archief-2014/besluit-av-28-juni-t.a.v.-fokken-met-niet-erkende-kleuren/   Intussen erkend door Raad van Beheer als Franse Krulhaar meerkleurig.   https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/franse-krulhaar-meerkleurig/   Er is nog geen rasvereniging.   Ik vind het vreemd en jammer dat de naam Poedel in de nieuwe officiële naam verdwenen is. Krulhaar klinkt voor mij als een bastaard hondje.    
 

Vrienden van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Margje & Bikohonden foto van Barbara, Vos, Quin en Boohonden foto van Loesjehonden foto van Ziva en Bullyhonden foto van luthonden foto van snoopy, rikkie , lady en xanahonden foto van Rooshonden foto van Laurencehonden foto van Miranda en Lalique

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^