HondenPage baasje Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Wat schreven de vrienden van Jurgen, Veke, Zinah & Milly op het forum

honden page profiel LoesjeLoesje schreef in 10 puppy's uit hetzelfde nest overleden door Parvo
" Kopers waren direct welkom na de geboorte...mochten dus direct op bezoek komen....bij geen fokker waar ik geweest ben  voor een pup mocht ik direct op bezoek komen juist voor gevaar van besmetting....er staat niets bij of de oudere honden geent zijn voor de parvo, als ik op facebook kijk is er zelfs een forum voor vrije vacinatie waar niets geent wordt, ik zeg niet dat daardoor de parvo is uitgebroken hoor......maar de meeste fokkers houden toch aan dat er geen bezoek is na de geboorte....daar gaan wat weken overheen....nietemin heel verdrietig dit wil niemand meemaken. " Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.   Dat las ik ook. Ik heb ook mijn vraagtekens bij dat bezoek direct na de geboorte. Pups en moederhond lopen dan risico. Ik ken veel fokkers die pas bezoek toestaan nadat de pups 6 weken oud zijn.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Evi’s dagboek! - Groepsfoto P7
Het doel is prachtig "bemand" door 3 teefjes!   Hadden jullie thuis vroeger honden?
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in 10 puppy's uit hetzelfde nest overleden door Parvo
  Het meestal dodelijke zeer besmettelijke Parvovirus komt in Nederland relatief weinig voor. Pups worden normaliter door in de moedermelk aanwezige antistoffen beschermd   Citaat HEUMEN - Een bijzondere begrafenis in Heumen dit weekend. Op dierenbegraafplaats 't Jagtveld zijn tien kleine labradors begraven die in vijf dagen tijd waren bezweken aan dezelfde ziekte. De puppy's kwamen allemaal uit hetzelfde nest. Door: Karel de Jong In een gezamenlijke kist worden de hondjes naar de dierenbegraafplaats gebracht. Labradorfokker Karen Kauwenbergh uit Malden is zichtbaar geëmotioneerd: "Dit is vreselijk. Dit wil je niet." Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.       De hondjes zijn alle tien bezweken aan het zogenoemde parvovirus. Voor puppy's is dat virus dodelijk, zo legt Kauwenbergh uit, omdat hun immuunsysteem nog niet volgroeid is. Toch hoeven andere hondenbezitters in Gelderland zich volgens haar niet direct zorgen te maken. "Of er een uitbraak is? Ik denk het niet, want dan zouden we het meer gehoord hebben."   Einde citaat   Bron: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2459164/Tien-puppy-s-uit-hetzelfde-nest-begraven-Dit-is-vreselijk-dit-wil-je-niet   De fokker is zeer betrokken en geëmotioneerd en geeft deze pups een waardig afscheid.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Slechte fokker met stamboom
Met Cavaliers mag met alle gradaties van Chiari-achtige Malformatie en zelfs met bepaalde combinaties met Syringomyelie gefokt worden. CM heeft elke Cavalier gradatie 2 (= ernstig).   MRI verplicht op CM/SM alleen op de leeftijd van 2 1/2 jaar, terwijl juist de Syringomyelie zeer progressief is en hoe hoger de leeftijd hoe hoger het percentage dat hieraan lijdt en hoe hoger de gradatie. Daarom fokken de Cavalier fokkers het liefst met jonge honden. Diezelfde honden kunnen in de loop van de tijd ernstige lijders worden van Syringomyelie.   Er zijn nog veel meer erfelijke aandoeningen bij de Cavaliers in hoge percentages, waar mee gefokt mag worden.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Evi’s dagboek! - Groepsfoto P7
Dat is genieten van strand en zee.   Evi doet alsof ze hier elke dag komt. Ze houdt Dinja wel in de gaten.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hoopers met Djaira en Djazzy
Leuke sport voor de honden.   Wat een plezier voor hond en baas.   3e foto Djaira vliegt de tunnel in. Loop je ook wedstrijden met haar? Of alleen recreatief?   Schitterende actie foto's.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Ervaringen schildkliermedicatie
" Afspraak staat voor 10 augustus. We beginnen bij de internist en kijken vanaf daar verder. Alles zit onder 1 dak dus kunnen we daar ook terecht bij een neuroloog als daar aanleiding voor is. Grt Manja " Manja   Goed uitgezocht en gepland.   Mocht het onverhoopt toch CM/SM zijn, dan hoop ik dat de specialist veel ervaring met deze ernstige erfelijke aandoeningen heeft. Alleen CM kan dezelfde klachten geven als SM.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Jean Peau Oogverzoger
Jean Peau Oogverzorger kan je inderdaad ook in de ogen druppelen. Goede ervaring met tientallen Cavaliers met droge ogen in plaats van de dure druppels van een dierenarts. Advies van een ex Cavalier fokker, die al langer dan 10 jaar gestopt is met het fokken van Cavaliers. Zij wilde niet langer Cavalier pups op de wereld zetten die zoveel ernstige  erfelijke aandoeningen hebben.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Fysiek niet goed geworden en mentaal na halen pup, help.
Heel fijn dat je nu wel van je pup kan genieten.   De weg hier naartoe is niet makkelijk voor je geweest. Goed dat je professionele hulp hebt gezocht en gekregen.   En nu dubbel van de pup genieten. Voor je het weet is hij pup af.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in op zoek naar malamute x husky pup
" Wat wil je met die teksten zeggen? Tuurlijk zijn hier ook broodfok of "rassen" met afwijkingen. Maar ik had over de populariteit in Nederland van bewust 2 " rassen" kruisen. Mensen die bewust opzoek zijn naar een kruising tussen 2 "rassen". Je komt ze hier op dit forum constant tegen. En dat hoor je hier niet. Degene die afkomen met een designer naampje krijgen hier, door andere hondenliefhebbers, ook vlugger de deksel op hun neus denk ik.   " luz   Als je de tekst van het artikel dat Kees aangaf, hebt gelezen, is het toch zo klaar als een klontje dat Belgen nauwelijks over kruisingen van rashonden schrijven. Kruisen van rassen is bij wet in België verboden. In Nederland is dat niet verboden.    Van de andere kant wijzen de volgende links op het feit dat in België ondanks verbod designer pups zoals o.a. Pomsky's op internet worden aangeboden en er een Facebook account Cockapoo België bestaat.   https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/belgie-opent-jacht-op-designerbreeds-als-pomsky-en-labradoodle   Citaat De Belgische minister van dierenwelzijn Ben Weyts opent de jacht op hondenkwekers die zogenaamde designerhonden verkopen - dat zijn kruisingen tussen bestaande hondenrassen.  Kruisingen zijn, alhoewel het lastig omschreven is, bij wet verboden in België. Designerbreed-fokkers kunnen in België bezoek van de dienst dierenwelzijn ontvangen. Einde citaat 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Vraagje: stresssignalen-kaart
  Forumlid Jessica. Topic met enkele opmerkingen van o.a. Dirk   https://www.hondenpage.com/hondenforum/205100/'agressie-ladder'-in-kindertaal-en-nl-.php  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Evi’s dagboek! - Groepsfoto P7
" kon het niet laten om ook hondenijsjes aan te schaffen ( zag ze al vaker langskomen op social media ).  ze vinden het heerlijk!! De blik van Evi spreekt boekdelen haha  " Marijke - Aila, Dinja & Evi   Alsof er een engeltje over hun tong piest.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Vraagje: stresssignalen-kaart
Die zal ongetwijfeld hiertussen staan;   https://nl.pinterest.com/sw-shell.html  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Ervaringen schildkliermedicatie
Manja   Alle mogelijke informatie over CM/SM wereldwijd vind je hier: ook symptomen.   Chiari-Like Malformation (CM) & Syringomyelia (SM) and the Cavalier King Charles Spanielhttp://www.cavalierhealth.org/syringomyelia.htm  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Ervaringen schildkliermedicatie
" @ Jantien, Fijn dat Pepijn er zo snel van opknapte. Ze snel gaat het bij Kira niet en we zijn ook nog niet klaar met haar rug en manier van lopen. Nu spookt er weer wat door mijn hoofd na het lezen van een artikel van Paul Mandigers over CM en SM. Kira vertoont behoorlijk wat symptomen van SM. Veel van die symptomen zijn gewoon hondengedrag. Toch gebeuren die gedragingen best regelmatig. Kira heeft 4 plekken waarop ze met krabben reageert. Ze wordt liever niet op haar kop geaaid, knijpt dan ook met haar ogen als je haar aanraakt en gaat gapen bij kriebelen op haar kop. Krabt zelf vrij veel aan haar kop soms ook tijdens het lopen aan haar nek. Na het eten altijd schuren langs de bank en rollen op de bank. Met wandelen rollen en schuren in het gras. Fysio vond ook beperkte beweging in nekwervel 4 en 5 en haar rechterschouder. Met wandelen zet ze ook haar voorpoot vreemd neer. Lijkt of ze op haar nagels steunt. Pols staat dan recht op haar voet en dat gaat die poot ook trillen. Net zoals bij een mens als die zit en de voet op de tenen steunt. Als iemand het begrijpt. Lastig uit te leggen. Je been gaat dan trillen als je dan leunt op dat been. Ik ben er niet gerust op. Misschien zie ik nu over een symptoom in en is het niks, maar misschien toch wel. Ga morgen maar ff bellen met de DA. Die moet ik toch vragen of ik zeealgenmeel toe mag voegen aan haar voeding. Grt Manja " Manja   Eerst wilde ik schrijven dat SM niet bij Staffords voorkomt. Ging toch eerst even googlen en stuitte op info waarin staat dat het bij dit ras helaas ook voorkomt.   Syringomyelie - Sterkliniek Ermelo & Harderwijkhttps://sterkliniekermelo.nl/syringomyelie/   Ook op het staffordforum http://www.staffordforum.nl/viewtopic.php?t=74372   Wellicht kan je op dit forum je laten informeren specifiek wat SM bij Staffords betreft.   SM is alleen door middel van een MRI vast te stellen. Mocht je daartoe besluiten dan kan ik je de lijst van klinieken geven, waar MRI's betreffende CM/SM tegen gereduceerd tarief wordt aangeboden.   De verschijnselen die Kyra vertoont, kunnen door CM/SM veroorzaakt worden.   Sterkte.    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 1 week aanval vrij)
Ik had zo gehoopt dat het aantal weken aanvalvrij weer goed zou oplopen. Ook best confronterend voor je ouders om een aanval mee te maken. Heel jammer. Mogelijk ophoging van de dosis medicatie?
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Wolkje NALA! - Foto's p.2,3&4. Nieuwste update p.4
"   We hebben inderdaad Finidiar gekregen en ik zat gisteren ook al te denken om dit op te vragen als een klein voorraadje voor het geval dat ze weer diarree krijgt. Maar goed, bij ons kunnen we vaak heel snel terecht om de pilletjes op te halen.     Nala mag nu nog in de tuin (gisteren uit voorzorg alleen maar in de tuin laten poepen en plassen, ook in verband met haar diarree, ze doet het nog niet altijd in de bosjes in het perkje schuin tegenover en dan is diarree op stoep heel vervelend, in de tuin kunnen wij dat zelf weghalen door de waterslang erbij te pakken). Maar in principe proberen we haar nu al zo min mogelijk in de tuin te laten plassen. Vandaag weer keurig uit de tuin geplast en gepoept.  Bij ons scheelt het dat wij een klein perkje hebben schuin tegenover ons huis waar ze haar behoeften mag doen. Dus voor haar laatste plas gaan we alleen daar even heen lopen. Maar 10 stappen van onze tuin af.     Wat haar hesje betreft: we hebben twee maten gekregen, omdat Nala nog groeiende is. De kleinste is maat S. Vandaag wilden we kijken of we het hesje om kunnen doen om de eerste gewenning hieraan te laten starten. Dan kunnen we ook kijken of ze het hesje past, hahaha. Ze groeit nu snel hoor! Poeh! " Sofie & Nala   Is dit een soort hondentoilet en mag je daar de poep laten liggen? Komen er veel honden hun behoeftes doen? Zo ja, dan zou ik pup  Nala hier ver vandaan houden. Voor je het weet, loopt ze een bacterie op bijv. de zeer besmettelijke Giardia.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Willow is 1 jaar
Proficiat met de 1e verjaardag van Willow. Je hebt er een behoorlijke kluif aan gehad om haar enigszins in het gareel te krijgen. Je super inzet wordt beloond met een prachtige trouwe hond, die graag voor je werkt.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Spierziekte pup
  De fokker komt hier niet zo maar mee weg. https://www.licg.nl/consumentenrecht/ Zie; garantie na aankoop van een dier.    Heb je een rechtsbijstandverzekering? Neem contact op en vraag advies. Als je niet verzekerd bent; het Juridisch Loket van je gemeente hoort ook op de hoogte te zijn van het consumentenrecht en garantie na aankoop van een dier.   Mocht deze ziekte erfelijk zijn, dan is de fokker - ook als hobby of oepsnestfokker - ook nog eens wettelijk aansprakelijk volgens de Wet Dieren en moet hij/zij aantonen dat er alles gedaan is om deze ziekte te voorkomen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Aila puppies ~ Update! A-nest nu 2 jaar oud :-)
Uitgegroeid tot magnifieke honden.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Castreren
" Dat weet ik niet, het zou kunnen. Mijn dierenarts zit in heel NL (sterkliniek). Maar wellicht is mijn dierenarts niet de enige die dit al zo vroeg oppert.  " Danielle   Jouw dierenarts is zeker niet de enige die voorstelt je hond vroeg te castreren. Het is een grote bron van inkomsten en vaak een routineklus.   Wat Twisko schrijft dat gecastreerde reuen ook lekker kunnen ruiken voor intacte reuen, is zeker een punt. Mijn intacte dwergpoedel trekt vooral naar Labrador teven en gecastreerde reuen, die hem helaas niet corrigeren. Hij gaat er niet op, maar snuffelt intens en regelmatig ook likken. Ik haal hem dan weg van de hond.   Een ander punt is dat vroege castratie kan leiden tot angst en onzekerheid.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Spierziekte pup
  Dat is heel triest nieuws. Benji is wel in goede handen bij MC voor Dieren in Amsterdam. Ik hoop dat deze specialistische kliniek wat voor jullie kan betekenen. Ik hoop dat de medicatie aanslaat. Heel veel sterkte.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Castreren
Een hond heeft de hormonen nodig voor opbouw van goede botdichtheid, spieren en ook om in gedrag volwassen te worden. Daarom zou ik niet eerder castreren voordat de hond volwassen is. Dat is bij een grote hond op de leeftijd van ca. 2 jaar.   Mijn reu is 7 jaar en niet gecastreerd. Mocht het medisch noodzakelijk worden, dan zou ik hem alsnog laten castreren.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Milbemax en bolfo gold
  Milbemax voor honden | bijsluiterhttps://diergeneesmiddelen.info/ontworming/milbemax-voor-honden   Honden geef je eenmaal de aangegeven dosis.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Ons eerste nestje! 05 juni geboren!
" Nou, kudo's aan de fotograaf! Die is heeeeeel goed met fotoshop hahaha " Tamara & the A-Team  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Ons eerste nestje! 05 juni geboren!
Wat een leuke foto van de mooie pups. Hoe heb je ze zo netjes in de rij gekregen en gehouden?
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Labrador kruising goldendoodle
https://www.hondenpage.com/hondenforum/202548/kennen-jullie-deze-fokker?.php  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in na luna weer een nieuw chi meisje in ons leven
Ik wens jullie alle geluk en plezier met jullie nieuwe hondje.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Stichtingen
...... en niet te vergeten Leishmaniose    https://www.mcvoordieren.nl/honden-uit-het-buitenland      
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Stichtingen
  https://www.hondenpage.com/hondenforum/203685/wie-heeft-er-ervaring-met-de-stichting-hulp-doet-leven?.php  
 

Vrienden van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Margje & Bikohonden foto van Barbara, Vos, Quin en Boohonden foto van Loesjehonden foto van Ziva en Bullyhonden foto van luthonden foto van snoopy, rikkie , lady en xanahonden foto van Rooshonden foto van Laurencehonden foto van Miranda en Lalique

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^