Puppy vermelding van Steady Cherryborders

Deze fokker is niet gekeurd door de HondenPage

Deze fokker is niet gekeurd door de HondenPage. Iedere fokker kan zich vrijwillig laten keuren door de HondenPage. Wij gaan dan na of deze fokker fokt via de regels van de rasvereniging en of deze fokker zich houdt aan de de standaarden die de HondenPage heeft opgesteld voor een 'goede fokker'.
Dit betekent niet dat direct dat Steady Cherryborders geen goede fokker is. Dit betekent dat wij op dit moment onvoldoende informatie hebben. Wij adviseren dan ook om zelf al deze informatie in te winnen bij de fokker. Vraag gerust naar uitslagen van tests, de stamboom, lidmaatschap van de rasvereniging en medische gegevens van de pups.

6 Border Collie puppy's van Steady Cherryborders

Puppy's
Ras Border Collie
Aantal puppy's beschikbaar 6
Datum puppy vermelding 21 januari om 22:12

Kennel
Kennelnaam: Steady Cherryborders
Beschrijving: Zaterdag 11 januari 2020 is Mealla (eigen fok, onze 3e generatie) bevallen van 6 prachtige pups: 4 teefjes en 2 reutjes, zwart-wit (misschien een aantal seal). De vader van de pups is Chief, een border uit zeer goede werklijnen. Beide ouders (met FCI stamboom, vader ook ISDS registratie) zijn uitgebreid getest en hebben hebben alle verplichte gezondheidsonderzoeken ondergaan. Dit nest is gefokt volgens de richtlijnen van het verenigingsreglement van de Border Collie Club Nederland. Mealla en Chief hebben veel werklust en zijn zeer goed trainbaar/goed controleerbaar. Moeder loopt trials in de hoogste klasse van het schapendrijven en is daarnaast goed in het praktijkwerk (kuddewerk op de hei). Vader loopt ook trials en is regelmatig aan het hoeden bij een kudde schapen (en soms ook geiten) in de duinen. Allebei zijn ze erg sociaal naar mensen en kinderen en over het algemeen ook naar andere honden. In huis zijn ze rustig en gedragen ze zich aanhankelijk en trouw. Dus.. zoek je een goede en actieve werk- en/of sporthond; een maatje om mee te gaan schapendrijven of om bv agility of canicross / canitrails mee te gaan lopen? Bel of mail gerust!! P.S.: Op onze website is veel informatie te vinden.

Contact
Website: http://steadycherryborders.webnode.nl
Telefoon: 0183564315

Adres
Woonplaats: Arkel

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
De ouders zijn 4 jaar oud en voor allebei is het hun 2e nest.

Een toelichting op de tests die zijn gedaan, wat waren de uitslagen ?
Beiden HD-A, ECVO vrij en de DNA testen (Chief de combitest en Mealla IGS en SN, rest door vererving/(voor)ouders zijn vrij) - vrij/normaal. BCCN: Functioneel exterieurkeuring Mealla: goed en Chief: ruim-voldoende. Aanlegtest Mealla: goed en Chief: zeer goed. Beiden hebben een startlicentie. Mealla loopt in de kwalificatieklasse, Chief in de promotieklasse.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups krijgen een pupenting als ze 6 weken zijn, ze worden gechipt en er wordt een DNA profiel gemaakt door de Raad van Beheer. Ze worden ontwormd op een leeftijd van 2, 4 en 6.5 weken.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Vanaf 8 weken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Ongeveer 1 per jaar/anderhalf jaar. Dit is voorlopig ons laatste nestje. Met Mealla's moeder en oma wordt niet meer gefokt.

Hoe en waar groeien de pups op ?
Ze zijn in onze woonkamer, waar ook onze andere 4 border collies (overgrootmoeder, oma, en 2 ooms van de pups) verblijven, geboren en groeien daar ook op. Eerst in de nestkist en later met een puppyren eraan. Vanaf ongeveer 4 weken mogen ze dagelijks een tijdje onder toezicht los in de woonkamer. We stoppen veel tijd en energie in de socialisatie. Mee naar tuincentrum, in de auto, naar school, aan een riempje lopen, los mee met de grote honden, enzv.

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Fokker vermelding

Voor meer informatie over Steady Cherryborders bekijk de gehele fokker vermelding van Steady Cherryborders

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Steady Cherryborders

Neem contact op

Uw naam

Uw email

Uw bericht

Border Collie puppy kopen ?

Lees je eerst eens goed in ! Kijk op de rasbeschrijving van de Border Collie en stel je vragen over dit ras op het hondenforum

Reacties

Geen reacties gevonden

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

Foto's

Steady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady Cherryborders

Tests

De volgende test zijn uitgevoerd, kijk ook bij de enquete naar de uitslagen. Vraag altijd om de uitslagen bij de fokker in te zien. Iedere goede fokker laat je dit graag zien en verwacht dit ook van jou !
- Cataract
- CEA DNA
- CL DNA
- Cystinurie
- Distichiasis
- DNA registratie raad van beheer / algemeen
- ECVO
- HD
- kaak en gebitsafwijkingen
- MDR1
- PRA (Progressive Retina Atrofie)
- TNS DNA

Alle advertenties van Steady Cherryborders

21-01 Border Collie pups momenteel 6 puppy's
18-10 Border Collie pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^