Delen

- facebook

- twitter

Forum Alle leden van de club voor alle fokkers: even voorstellen

dé club voor alle Fokkers! > forum > Alle leden van de club voor alle fokkers: even voorstellen

honden foto van Aafke & Chica

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

Nog maar is een keertje een poging doen, vorige keer ging er van alles fout O-)

Als je lid bent geworden van deze leuke club: WELKOM!
Omdat het leuk is om alle leden van de club en natuurlijk zijn/haar honden een beetje te leren kennen ben ik dit topic gestart!
Dus alle leden weten wat ze te doen staat ;-)

Laat ik maar alvast beginnen:
Mijn naam is Aafke en ik ben 13 jaar. Mijn hondje heet Chica. Samen met Chica ben ik de eigenaar van deze club! Met Chica fokken we niet, met eerdere honden wel. Chica is een hondje van 14 november 2009.

Ik vind dit forum helemaal te gek! Ik ben er eigenlijk een beetje aan verslaafd. Je kunt er ontzettend veel van leren.
groetjes Aafke en natuurlijk een poot van Chica

Hopelijk volgen er nog meer voorstellers!

Tot ziens op de club of op het forum!

12 december 2010 om 13:41

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 2 doggies

Nou ik zal ook nog even een poging wagen dan O-)...

Mijn naam is Wichita en ik heb 3 hondjes een (kortharige) chihuahua met de naam Ashley en 2 shelties (shetland sheepdogs) Abby en Eevee.
Ik ben met Abby in 2009 een hobbyfokkerij gestart en sindsdien hebben wij 2 nestjes met haar gehad. Uit Abby's meest recente nest hebben we haar dochter Eevee gehouden.
Ik ben begonnen met het fokken met Abby omdat het me altijd al trok en ik Abby als een aanwinst zie voor het ras dus zodoende ben ik me er in gaan verdiepen. Wij hebben nu dus 2 nesten gehad en zullen er voorlopig even tussenuit gaan om Abby haar welverdiende rust te geven en ook gewoon om even te genieten van ons huidige 3-tal. Mijn honden zijn immers in de eerste plaats huishonden en mijn beste vrienden dus we gaan zeker niet jaarlijks een nest nemen ;-)...

12 december 2010 om 14:12

honden foto van Marion van Dijk

honden page profiel Marion van DijkMarion van Dijkbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi mijn naam is marion ik heb drie honden kyra (11) is een golden retriever dan komt laika (2j8m) en tess (5M) beide bernersennen.
Wij hebben afgelopen zomer voor het eerst een nestje berners gehad van laika en tess is hier bij ons gebleven.
Wij zijn nu bezig met een eigen kennelnaam dus word vervolgt. :-D

12 december 2010 om 18:44

honden foto van summi

honden page profiel summisummigoedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi, ik ben Sumatha en heb 3 berner sennen honden. Luna (bijna 3), Aimy (teefje 7.5 m) en Balou (reu 7.5 m).
Aimy en Balou zijn 2 van de 8 pups van het eerst nestje van Luna eind april 2010. Heb al 23 jaar berners en nu eindelijk was de kans daar om na de juiste testen en uitslagen dan eindelijk aan een nestje te mogen beginnen.
Inmiddels is de kennelnaam aangevraagd en wacht ik met spanning tot eindelijk die kennelregistratiekaart binnenvalt! :-D

12 december 2010 om 23:31

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi, Ik ben Veronique. Woon samen met mij partner en 2 Duitse Pinschers in Groningen.
In 2007 hebben wij een reu (hugo) in huis genomen waar we eens mee naar show zijn geweest, dit vonden we zo leuk. Dat we besloten hebben hem te laten testen en in te zetten als dekreu.

Ik wilde er graag een teefje bij om eens een nestje te fokken, een jaar later kwam Jay-Dee. Ook met haar zijn we naar shows gegaan en toen ze de puntjes bij elkaar had zijn we de erfelijke testen gaan doen.
Ook daarbij hebben we de kennelnaam aangevraagd "Daisy's Pride".
Na dat alles positief was zijn we op zoek gegaan naar een reu en Augustus 2010 is ons eerste nestje geboren.

Hoewel dit niet allemaal verlopen is zoals het hoort, blijven wij wel actief en kunnen niet wachten tot het weer zover is.

14 december 2010 om 16:56

honden foto van Aafke & Chica

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

Wichita: jouw reactie was echt niet minder dan de ander! Ik drukte alleen verkeerd: sorry daarvoor

15 december 2010 om 14:27

honden foto van ukkie

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

Hoi ik ben Fanny :-)

Ik heb een Markiesje. Ws. wordt in januari ons tweede Markiesje geboren. Dit wordt een teefje, ik hoop daarmee te gaan fokken.
Ik heb echt een beeld van hoe het Markiesje hoort te zijn, een sportief, slank, sociaal hondje met mooie verhoudingen en zonder overdrijving, het lijkt mij echt leuk daar naar toe te fokken.

Naast het Markiesje ben ik ook dol op de Sheltie. Over een paar jaar hoop ik ook een Sheltie te kopen. En daarmee een bijdrage aan het ras te kunnen leveren.

26 december 2010 om 19:06

honden foto van Yarrindi

honden page profiel YarrindiYarrindi 3 doggies

He hoi,
vorige week aangemeld bij HP en nu wordt het wel tijd dat ik me ff voorstel..
Ik ben Querine woonachtig in Overloon (n-Brabant) en wij hebben 5 Australian Shepherds.
1 ex reu en 4 teven. We zijn actief in de behendigheid en het mantrailen (speuren)
Ik heb 4 keer een nestje gefokt en hopelijk dit jaar ook weer 1.

09 februari 2011 om 17:58

honden foto van Marieke

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

En ook nog een poging: Hoi, ik ben Marieke, wij hebben 2 honden, Andor(ZWH) en Raksha(Catalaanse herder/Gos d'Atura). Met Raksha en haar toenmalig vriendje (Dschowo's Oscar) hebben we in 2009 een nestje Gossen gehad onder onze kennelnaam El Salvaje (wat spaans is voor de Robbedoes)! Momenteel zijn we op zoek naar een leuke, gezonde Gossenreu voor Raksha's laatste nestje aan het einde van dit jaar. Van dat nestje willen we graag 1 teefje houden om eventueel mee verder te gaan.

25 februari 2011 om 12:05

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

Hoi,

ik ben Saartje, ik ben 16 en ik heb een chihuahua Nabu. Ik ben hier in de club omdat ik veel wil leren over het fokken om later misschien zelf te fokken. Ik vind fokken heel interessant en hondenrassen ook.

Groetjes

02 april 2011 om 19:59

honden foto van Rosemarijn

honden page profiel RosemarijnRosemarijn 3 doggies

Ik ben Rosemarijn, ben nu 24 jaartjes jong en heb 2 Australian Shepherd teefjes. 1 Blue merle teefje Suzy van 3 en een Red merle teefje Ziva van 1,5.

Met beide dames doe ik landelijk GG van de FHN. Met Suzy doe ik nu GG1 en met Ziva ben ik bezig met GGB. Daarnaast doen we samen aan frisbee, dogdance en schapendrijven en volgende week heb ik met Ziva mijn eerste lesje behendigheid.

Daarnaast genieten we dagelijks van lange wandelingen in het bos en als het goed weer is gaan we lekker zwemmen.

In de toekomst hoop ik een een nestje aussies te gaan fokken. Mits alle testen goed zijn en mijn honden kunnen bijdragen aan het ras.

Ik ben Paraveterinair dierenartsassisten en volg momenteel de intructeursopleiding voor de hondenschool waar ik aankomend weekend examen voor doe. Ook ben ik bezig met een cursus honden en kattenbesluit en heb ik mijn Propedeuse HBO Diermanagement.

Verder heb ik nog 2 waterschildpadden Willy en Wonka, 1 hamster Jack en 2 shetlanders Colline en Cosmea.

Zoals jullie wel kunnen lezen ben ik gek op dieren!

16 mei 2011 om 23:05

honden foto van Boogy

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

Hallo Allemaal,

Mijn man en ik zijn einaars van vier honden. 1 kruising rottweiler x berner sennen, 1 ras berner sennen, 1 kruising labrador berner sennen en de laaste een kruising rhodesian ridgeback x berner sennen.

Het is grappig maar puur toeval dat het allemaal kruisingen met een berner sennen zijn.

Sinds kort het ik besloten te gaan fokken omdat ik er nu de tijd en de ruimte voor heb. Ik heb toen overwogen een stamboom rhodesian ridgeback aan te schaffen om daar mee te gaan fokken. Dat is het niet geworden omdat ik tot inzicht kwam dat ik al een geweldige hond heb waar een sterke lijn uit geboren kan worden. Daarom heb ik besloten om met onze Senna te gaan fokken. Al mijn beweegredenen kan je lezen op de site van Senna; https://www.sites.google.com/site/sennaonzerhodesianridgeback/
Inak

22 augustus 2011 om 12:40

honden foto van Boogy

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

geen idee wat inak was haha maar moest er zeker niet bijkomen, dus bij deze.

Groetjes!

22 augustus 2011 om 12:41

honden foto van DIESEL

honden page profiel DIESELDIESEL

Goeeeeedemiddag allemaal!

Ik ben Maxine, 19 jaar oud en binnenkort samenwonend. Vele zeggen: Erg jong! Maar ik zeg jong volwassen. Veel meegemaakt waardoor ik snel volwassen ben geworden en voor moeilijke keuzes heb gestaan.

2 jaar geleden heb ik Bailey gekocht. Een raszuivere chihuahua die gelijk mijn hart gestolen had. Nooit wilde ik een klein hondje, maar omdat ik toen der tijd veel met de trein reisde was bailey de ideale hond voor mij.

een half jaar terug heb ik besloten nog een hond erbij te nemen. Bailey heeft veel aandacht nodig en was soms zelfs een beetje eenzaam, hoe veel ik ook met haar deed. Ik ben zelf opgegroeid met staffords en ben helemaal weg van hun gouden karakter. Ik ben gevallen voor een stafford zonder stamboom. Iets wat ik eigenlijk nooit wilde doen maar waar ik totaal geen spijt van had. De moeder had wel een stamboom maar nooit binnen gekregen en met veel problemen maar opgegeven en de vader had wel gewoon een stamboom (gezien). Beide ouders waren getest en de pups groeide goed op. Achteraf hadden veel dingen beter gekund maar dat zie je later pas. Diesel is hier nu 4 maanden en ik kan nooit meer zonder!

Met beide honden heb ik de puppycursus gelopen en afgesloten met bijna alleen maar 10en. Met diesel ben ik nu verder aan het gaan met andere gehoorzaamheids cursussen en wil ook uiteindelijk iets leuks als agility gaan doen voor de lol.

Toen Diesel op een gegeven moment niet lekker in zijn vel zat en veel problemen had, ben ik mij gaan oriënteren op alles wat met een hond te maken heeft. Zo ben ik ook op HP terecht gekomen. Veel geleerd en mij eigenlijk steeds schuldiger voelend dat ik het ooit anders heb gedaan.

Hij blijkt overgevoelig te zijn voor normale brokken en zit nu aan de biofood geperste brokken samen met KVV van Haaksbarf. Ook de chihuahua zit nu op ander voer (Farmfood mini geperst en Haaksbarf). Ik probeer zo veel mogelijk natuurlijke geneeswijzen te hanteren omdat ik gruwel van alle dierenarts verhalen die mij verteld worden. Ze krijgen 1x per week knoflook en 1x per dag en Biofood knoflook en/of zeewier snoepje. Verder gebruik ik nog karnemelk wat ik in de kongen laat bevriezen. Door deze manieren probeer ik de weerstand op te bouwen en de parasieten tegen te houden. Ik ga mij nog veel verder oriënteren, maar ze zijn nu gezonder dan ooit.

Maar liefde voor een kennel is eigenlijk pas kort geleden ontstaan (aantal maanden). Diesel heeft mij zo geïnspireerd door zijn problemen en mijn onderzoeken dat ik graag zulke lieve karakters en de gezondheid door wil zetten en andere informeren hoe het kan en hoe het niet kan. Ik wil dan ook gaan fokken in de Amerikaanse Staffordshire terriër. Met Diesel zal ik nooit iets doen omdat hij geen stamboom heeft, maar hij is wel mijn beschermengel. Hij gedraagd zich nu al als een vader voor alles waar hij om geeft, en ik weet zeker dat hij dit ook zal doen met toekomstige pups die niet altijd hun vader zullen zien.

Ik moet nog veel leren, maar dat vind ik alleen maar geweldig. Langzaam zal ik mij gaan richten op het zoeken van een geschikte teef en zo verder. De naam voor de kennel is er in ieder geval al: Enjoying Diesel. Het wordt een prefix kennelnaam en de pups krijgen het volgende vermeld: Enjoying Diesels ...

Zo vind ik nog eens dat het ook een beetje diesel zijn pups zijn, en dat het allemaal met hem begonnen is.

Liefs

22 augustus 2011 om 12:54

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

Hoi allemaal,

Ik ben Nana, althans, da's mn nick hier, en ik heb een Sheltie reutje van 2,5 jaar. Met dit reutje heb ik geen fokplannen, al vind ik het wel leuk om zo nu en dan een showtje met hem te lopen en zodoende meer te leren over het ras en mijn kijk daarop te verbeteren.

Ik ben op dit moment in afwachting van mijn eerste teefje en hoop daar in de toekomst (over ongeveer 2 jaar) zo nu en dan een nestje mee te gaan fokken, natuurlijk gewoon volgens de regels van de rasvereniging zoals het hoort. Ik heb inmiddels 2 bevallingen meegemaakt bij twee verschillende sheltiefokkers, dus dat zijn natuurlijk hele waardevolle dingen. Daarnaast lees ik alles wat los en vast zit over dit onderwerp en zodoende probeer ik mij zo goed mogelijk voor te bereiden.

Ik ben inmiddels ook bezig met de aanvraag van een kennelnaam. Heel spannend allemaal!

Ik hoop hier nog weer veel nieuwe dingen bij te leren.

groetjes, Nana

12 september 2011 om 16:10

honden foto van Safi Kengee

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

Hoi!

Ik ben Kim, trotse eigenaar van Basenji reuen Buana (5 jr) en chafuko (3 jr)
Na een aantal jaren in ons ras actief te zijn met de fokkerij hebben we onze kennelnaam aangevraagd en hopen we in de toekomst ons steente bij te dragen om ons ras in stand te houden en mensen blij te maken met een geweldig huisgenootje!

Na een klein jaar wachten verwachten we dit jaar de geboorte van ons teefje in Zweden!
We hopen dat zij gezond en goed genoeg uitgroeit om onze kennel mee te starten, maar zij zal vooral deel van onze familie zijn natuurlijk!

05 november 2011 om 11:00

honden foto van annetbeld

honden page profiel annetbeldannetbeld

hallo allemaal !
zal me ook even voorstellen, ben Annet, getrouwd, 2 kids en 8 honden, waarvan 5 bordeaxdoggen, een Rotti en 2 boomers die zijn komen "aanwaaien".
wijn zijn gek met al onze honden , maar de bordeauxdoggen vinden we wel een heel speciaal ras,waarmee we fokken. We hebben sinds 1,5 jaar een kennelnaam.
we hebben nu net ons 2e nestje bordeauxdogpups.
groetjes Annet

04 december 2011 om 00:40

honden foto van Helena

honden page profiel HelenaHelena

Hallo allemaal. Ik kan me geen leven meer indenken zonder mijn 4 chihuahuatjes.

Ik heb drie fantastische dekreutjes en 1 teefje. Het is de bedoeling om er dit jaar nog een mooie pup (teefje) bij te nemen.

Sinds kort heb ik me aangemeld als lid van de Nederlandse Chihuaha Club en ook heb ik een officiele kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer.

Groetjes Mexican Treasures

19 februari 2012 om 13:30

honden foto van Weylyn

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

Hoi ik ben Miran
En ons drukke leventje word vergezeld met onze 5 woofers.
Bobbi onze Saarloos, Bine onze Tsjech , Midas onze eeeh mixje hou ik het op en onze twee tamaskans Avak en Sierra.

08 december 2012 om 15:38

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

Hoi ik ben Kiki,
lid geworden van deze club omdat ik wat vragen had over een bepaald ras had en hoe je het beste in aanraking met een goede fokker kan komen.
het topic en dus de mensen die daar opgereageert hebben, hebben allemaal mijn antwoorden beantwoord ;-)

ik zelf ben 24 jaar en woon nog thuis i.v.m met een studie en stage.
hoop aan het einde van dit jaar samen met harley iets voor mezelf te vinden en wie weet over een paar jaar voor de eerste keer een pup erbij.

Harley D. is 2 jaar en komt orspronkelijk uit spanje/barcelona.
hij heeft een behoorlijke geschiedeins in dat halfjaar dat hij daar rond gezorven heeft en in verschillende asiels terecht is gekomen, ikzelf heb hem uit een nederlands asiel.
het is ook absoluut geen beginners hond en hij heeft een behoorlijke rugzak.

samen hebben we EG B1 suc6 vol afgerond.
in februarie beginnen we met behendigheid, als we de test doorkomen ;-)
en in augustus gaan we speuren, zo wisselen we het een beetje af.

verder fietsen we veel, vind hij het heerlijk om achter de bal aan te rennen, gaan we veel naar het bos en strand, gaat hij binnekort mee naar het strand met de paarden en gaat hij zo'n beetje overal mee naar toe en als ik nog ergens tijd vandaan haal gaan we naar de renbaan waar hij naar hartelust kan gaan rennen.

Groetjes,
Kiki en Harley D.

02 januari 2013 om 14:41

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |