Delen

- facebook

- twitter

Forum 's nachts om de 2 uur wakker en huilen.

De puppy-club > forum > 's nachts om de 2 uur wakker en huilen.

honden foto van Lotte Laureys

honden page profiel Lotte LaureysLotte Laureys

Hallo!

Mijn vriend en ik hebben onze puppy sinds vrijdag, hij is nu bijna 11 weken oud.
We hebben gelezen dat pups ongeveer 16 uur per dag moet slapen en dat doet de onze dus niet! Gisteren heeft hij maar 11 uur geslapen. De dag ervoor was het wel bijna 16 uur.

Overdag slaapt hij vaak ook een uur of enkele uurtjes, maar we moeten hem wel steeds zelf in zijn "nest" leggen, hij gaat er nooit vanzelf in. En als we hem er al in krijgen is het nog een hele opgave om hem erin te houden, meestal is dat een een kwartier tot een half uur heen- en weer geloop van Nalu, hij komt er steeds weer uit en wij zetten hem er steeds weer in.

's avonds als we gaan slapen zorgen wij ook dat hij eerst ligt te slapen in de nest. Maar dan gaat het mis! Hij wordt om de 2 uur wakker 's nachts, we laten hem even zijn behoefte doen en spelen er een beetje mee. Als we dan terug willen gaan slapen, dan komt hij naast het bed staan en jankt alles bij elkaar. (Zijn nest staat bij ons in de kamer omdat we binnen 2 maand inĀ  een studio gaan wonen en daar gaat hij ook in dezelfde kamer slapen)

Hij slaapt pas echt als we hem dwingen in zijn nest te gaan en er bij blijven zitten tot hij echt in slaap is gevallen.
Maar we beseffen dat we er geen gewoonte mogen van maken er steeds te blijven bij zitten als hij moet slapen, hij moet dit ook zelf kunnen.

Hoe laten we Nalu zelf in zijn nest gaan liggen en slapen, zonder dat we hem moeten dwingen er in te blijven?

03 juni 2013 om 12:52

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Laurence

honden page profiel LaurenceLaurence 3 doggies

Dat is inderdaad vast een heel gedoe!
Kan het misschien dat die niet genoeg gewandeld heeft, gespeeld?
En hebben jullie geen bench? Dat is namelijk erg handig, en hij kan er niet zelf uit. Het janken kan je s'nachts het best negeren, ook al is het zo moeilijk. Want anders leert je hond janken is aandacht & zal hij dat voor de rest van zijn leven doen.
Voor het slapen gaan even lekker uitgeraast (even rennen buiten,ect.). Je zou ook wat denkspelletjes met hem kunnen gaan doen. Zoals brokjes verstoppen onder een plastic glas of onder een deken. Na een lekker moment brainwerk vallen ze vaak als een blok in slaap.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen & anders hou de moet erin! Dit komt vaker voor bij pups.

Pootje Devlin

09 juni 2013 om 19:00

honden foto van Anneloes en Boefje

honden page profiel Anneloes en BoefjeAnneloes en Boefje 2 doggies

Een bende is denk ik het beste. Mijn pup slaapt hooguit een kwartiertje als ze in de mandje ligt (niet in d'r bench) ik kreeg als tip: haal de mand weg en houdt de bench. Ze gaat nu vanzelf in de bench liggen. Soms moet ik haar wel nog in de bench leggen. We geven haar. Een brokje en dan is ze even stil, uit eindelijk piept ze alles bij elkaar maar; hoe lastig het ook is; we negeren het. Uiteindelijk valt ze als een blok in slaap!

09 juni 2013 om 19:41

honden foto van Anneloes en Boefje

honden page profiel Anneloes en BoefjeAnneloes en Boefje

Een bench is denk ik het beste. Mijn pup slaapt hooguit een kwartiertje als ze in de mandje ligt (niet in d'r bench) ik kreeg als tip: haal de mand weg en houdt de bench. Ze gaat nu vanzelf in de bench liggen. Soms moet ik haar wel nog in de bench leggen. We geven haar. Een brokje en dan is ze even stil, uit eindelijk piept ze alles bij elkaar maar; hoe lastig het ook is; we negeren het. Uiteindelijk valt ze als een blok in slaap!

09 juni 2013 om 19:41

honden foto van Anneloes en Boefje

honden page profiel Anneloes en BoefjeAnneloes en Boefje 2 doggies

Oeps 2 keer haha

09 juni 2013 om 19:43

honden foto van Bipke

honden page profiel BipkeBipke 3 doggies

Hier ook benches, er in en deurtje dicht, dan kunnen ze wel zeuren maar niet in de fout gaan...
Een pup gaat als je hem laat doen nooit uit zichzelf slapen, in het begin moet je dus zelf zeggen 'gedaan' en te slapen leggen, ideaal is het een uurtje wakker dan twee uurtjes slapen...

Als hij snachts huilt, even laten plassen en meteen weer slapen. Niet uitbundig laten spelen of racen of spelletjes mee doen want dan gaat de adrenaline omhoog. Zeurt ie: stil naar buiten, een plas doen, flinke pup, en meteen weer slapen: snachts is het geen speeltijd maar slaaptijd. Zo gaat ie ook sneller leren doorslapen omdat er snachts verder toch niets te doen is.

Hier hebben ze allemaal een bench, en die staat veelal open, nu ze groot zijn gaan ze er wel vanzelf in, het is hun eigen veilige plek, die ze ook van mekaar niet afpakken, dus zeker geen straf ofzo. Er staan ook wel mandjes in huis die ze kunnen delen maar uiteindelijk liggen ze anders ook wel liever op de grond, als ze maar in mijn buurt liggen...

Hou verder gerust ook een dagboek bij, dat je eventueel kan zien na welke activiteiten de pup wel goed slaapt en wanneer niet, wanneer precies hij echt een plas of hoopje moet, zo kan je makkelijk een vast ritme maken en zo gaat hij ook makkelijker gaan slapen als hij een vast patroon krijgt.

(VB: mijn ene hond, rusty, moest vb nooit plassen of hoopje na het eten, maar ongeveer 45 minuten erna wel. dus om ongelukjes etc te voorkomen wisten we dat hij eerst kon eten, dan even spelen en dan naar buiten, voor hij moest gaan slapen. Mijn andere hond Jethro darentegen, die eet en drinkt en moet binnen de vijf minuten erna naar buiten, dan moet hij een plasje en hoopje, dan gaat hij spelen en dan gaat hij slapen (of als het spelen uitgelopen was, nog snel een plasje).)

Zo gaan ze makkelijker gaan slapen en moet je ook niet altijd ongerust zijn of ze zeuren omdat ze willen spelen, of omdat ze echt naar buiten moeten :-)

In elk geval gefeliciteerd met jullie hondje, de eerste weken zijn wennen en aanpassen, maar even doorzetten hijn de pup zal de regels al snel kennen, en jullie kunnen een fantastische toekomst tegemoet!

09 juni 2013 om 21:09

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |