Delen

- facebook

- twitter

Forum Tinlo of Lotgering

Vers vlees voeren > forum > Tinlo of Lotgering

honden foto van Ria Macho Jamie

honden page profiel Ria Macho JamieRia Macho Jamiegoedgekeurde fokker

Met 1 van mijn honden gaat het niet zo lekker. :'(
Nooit geen goede brok eter geweest, maar nu helemaal niet meer. Geef nu tijdelijk smuldier, vind ze helemaal geweldig, maar mijn gevoel is daar niet zo goed bij. Ik zou wel op Lotgering of Tinlo willen. Wie geeft wat en wat is jullie ervaring.

Groet Ria en pootje van Shakira

26 oktober 2012 om 20:52

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van José • Rover

honden page profiel José • Rover José • Rover

Qua kwaliteit is Tinlo stukken beter dan Lotgering, echter is Lotgering heel compact en heel vet.
Je hebt daar heel weinig van nodig.

Je kan ze ook afwisselen natuurlijk, de Lotgering compleet bestaat uit lam-rund-kip.
Om de dag Lotgering compleet en dan die andere dag een ander smaakje Tinlo. b.v. Eend, konijn, paard, hert enz.

Beiden zijn goede merken die geen premix bevatten, maar wel een goede verhouding hebben.

Er is zoveel kritiek geweest op Lotgering, maar ik vind het nog steeds een prima kvv. En dat zeg ik niet alleen omdat Tim en Sandra Lotgering de fokker zijn van mijn hond. Rover krijgt het namelijk niet meer omdat het voor hem te vet was en hij het er niet goed op deed. Er zijn talloze honden die het er wél goed op doen.

Voor een goede darmflora en immuunsysteem is pens een hele goede aanrader, je kan dagelijks wat toevoegen aan de normale maaltijd. (max 10%)
Lotgering heeft gemalen pens in rollen, of hele lamspenslappen voor 1,20 per stuk. (tussen de 800gr en een kilo p.st) Je kan stukjes van de penslap knippen en dat erbij geven, het trekken en scheuren aan de pens is een goede tandenborstel.
Je kan het ook in repen knippen en drogen als kauwsnack, kleine stukjes als trainingssnoepjes enz..
De mogenlijkheden zijn eindeloos!! :-D

26 oktober 2012 om 21:30

honden foto van Eefje • Yuna

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

Ik zou ook kiezen voor Tinlo.

26 oktober 2012 om 22:38

honden foto van Erik

honden page profiel ErikErik

Ik ben helemaal fan van lotgering, als je toch kvv geeft... Zou hier het liefste NRV of BARF voeren, maar ben van vrijstaande woning naar een flatje verhuisd en in vind NRV en BARF teveel rotzooi geeft inhuis ;-)

Ik geen nu al bijna een jaar lotgering en het is net en goed vlees. Ook fijn verpakt. En volgens mij (voor zover ik op het oog toen kon zien) is Tinlo een stuk duurder, heb het nog nooit gekocht dus hoe goed dat is weet ik niet...

27 oktober 2012 om 21:56

honden foto van Eefje • Yuna

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

Dat Lotgering goed vlees verwerkt klopt niet.
Dit is gequote van hun eigen website;
"Ons vlees voor de hond is vermengd naar een goede verhouding, spiervlees, orgaanvlees,dierlijke vetten, kraakbeen en beenderen. Er zitten zo veel mogelijk gelerende eiwitten in. Dit zijn zenen, aanhechtsel en bindweefsel van het vlees."

Daarnaast bestaat uit voor 30% uit vet.

28 oktober 2012 om 09:34

honden foto van Kita

honden page profiel KitaKita 3 doggies

nee lotgering is verre van goed vlees sorry ik blijf erbij. Daarbij staan erop hun site analyses waar ik ook niet vrolijk van wordt, ook staan op heel veel analyses wel de fosfor maar niet de calcium, kortom heb je er nog niks aan. En ja ik spreek inmiddels veel lotgering voerders waarvan de hond klachten begint te krijgen, deze klachten varieren in huid en vacht problemen en darmproblemen.
Zeker een zieke hond zou ik niet doen.
Dan tinlo, ook hier gaat het volgens mij wel eens niet helemaal goed met de samenstelling, er zit soms zoveel bot in dat je hond kan stoepkrijten. Ook zou ik even kijken naar de fosfor en eiwitten in tinlo. ZO laag mogelijk voor een nierpatient
Vergeet niet zo wie zo die 2 keer per week pens te geven.Oh ja met deze 2 dagen pens in de week, is tinlo een beter optie dan lotgering. De pens zal het teveel aan calcium een beetje gelijk trekken.

28 oktober 2012 om 13:07

honden foto van Mariska Brandhorst

honden page profiel Mariska BrandhorstMariska Brandhorst

Kita, wat zou jij dan voor KVV geven?

14 januari 2013 om 21:19

honden foto van Melissa & Yuki

honden page profiel Melissa & YukiMelissa & Yuki

Ik ben sinds enkele maanden overgestapt van Duck kvv naar Tinlo, en ik moet zeggen dat het een EEEENORM verschil is! Je ziet dat Tinlo wel echt goed vlees gebruikt. Het heeft een rode kleur (wat vlees hoort te zijn) en niet zo van dat bruine, karton-achtige kleur!
Ik ben tevreden met Tinlo ;-)

Maar af en toe een barf dagje is ook super ;-) O-)

11 maart 2013 om 13:04

honden foto van Karina@Jerry

honden page profiel Karina@Jerry[email protected]

Ik geef mijn hond ook Tinlo,

juist omdat er meer bot inzit. Voorheen had hij altijd slappe ontlasting en nu gewone drolletjes..

29 maart 2013 om 09:56

honden foto van Nancy & Boots

honden page profiel Nancy & BootsNancy & Boots

Hallo Ria,
Al eens aan Carnibest gedacht? Kijk anders even op hun site?
Groet, nancy

30 maart 2013 om 09:29

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

Ik geef Kyra sinds twee weken ook kvv. Ze vindt het erg lekker. Ook ik ben begonnen met Smuldier, maar dat is ook niet een al te best merk. Ik blijf het 1 keer in de 5 dagen geven, daarnaast voer ik Lotgering 4 dagen en geef ik ook nog 1 dag Tinlo. Lotgering en Smuldier zijn niet duur, maar ik vind het ook belangrijk dat ze afwisselt, daarom krijgt ze naast Lotgering en Smuldier nog Tinlo. Ik wil over een aantal weken voor een klein deel barf gaan geven naast de kvv. Ik vind wel dat er veel bot in Tinlo zit. En dat is bij Lotgering niet zoveel en in Smuldier zitten supplementen, daarom geef ik het ook 1 keer in de 5 dagen. En Tinlo 1 keer in de 6 dagen en de rest Lotgering totaalvoer. Zo blijft het ook nog een beetje betaalbaar voor mij :-D. Binnenkort krijg ik ook nog wat kvv van Degomeat binnen en dat krijgt ze dan ook 1 keer in de 7 dagen. Dat vind ik ook niet heel duur. Carnibest ben ik niet wild van omdat er granen in zitten en ook duur zat is, dan heb ik persoonlijk liever dat mijn hond graanvrij eet, als ik hierna weer een bestelling doe krijgt ze weer Lotgering en 1 keer per 5 dagen Smuldier afgewisseld. Daarnaast zorg ik er voor dat ik dan nog 1 of twee merken er bij bestel. Ik ben wel tevreden over Lotgering, ik vind het beter als Smuldier, maar ja andere merken zoals Tinlo en Alaska zijn zowiezo duurder daarom gebruik ik het niet teveel per week. Goedkopere merken met wat duurdere merken wat afwisselen vind ik prima om te doenm en welk vlees ik Kyra ook geef, ze vliegt altijd naar haar voerbak toe:-D.

28 april 2013 om 21:43

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

Lotgering heb ik nog nooit gevoerd, Tinlo valt hier goed in de smaak! ;-)

28 april 2013 om 21:45

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |