Delen

- facebook

- twitter

Forum Dunne ontlasting

Vers vlees voeren > forum > Dunne ontlasting

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Hey iedereen! Ook ik heb me toegevoegd aan deze groep weliswaar omdat Mira vers vlees krijgt. Maar nu zit ik met een vraag!

Mira krijgt tammenga en vorige week ben ik 5 rollen van Tinlo gaan halen om te proberen. Maar nu heeft Mira daar zeer dunne ontlasting op. Is dat normaal ? Of heeft iemand enig idee hoe het komt en wat ik eraan kan doen ?

04 oktober 2012 om 16:20

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van José • Rover

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

Meestal moeten ze stoepkrijten van Tinlo omdat het botpercentage wat hoger ligt?

Welke smaak heb je van Tinlo? Lam is behoorlijk wat vetter, ook dan die van Tammenga. Van Tammenga moest ik Rover zeker 2kg per dag geven om hem op gewicht te houden, ten opzichte van 1,5kg barfen en 1kg Tinlo.

04 oktober 2012 om 16:31

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Makreel heeft ze vorige week gehad, en deze week heeft ze natuurlijk gehad. Ook weer dunne ontlasting ( heel licht bruin )

Ja van Tinlo moeten wij minder geven als Tammenga, maar Mira blijft wel mooi op gewicht met Tammenga.

04 oktober 2012 om 16:34

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Nee, konijn heeft ze vorige week gehad in plaats van makreel, sorry :-)

04 oktober 2012 om 16:35

honden foto van Eva

honden page profiel EvaEva 3 doggies

Heeft je hond last bij het poepen? Zo ja, dan kan je het beste de boel in de gaten houden bij de eerst volgende sessie. Blijft het zo, dan kan er iets met de darmen zijn.

Maar laten we niet panieken als er niks aan de hand is. Dit kan ook gewoon een overgangsreactie zijn. Daarover hoef je je niet heel erg zorgen te maken. De ene hond gaat nu eenmaal wat sneller aan de dunne dan de ander.

Wil je het testen, dan kan je volgende week weer Tammenga geven. Is de ontlasting normaal, dan weet je waar het aan ligt. Mocht je die rollen Tinlo niet weg willen doen, kan je gerust afwisselen. Versterkt alleen maar de spijsvertering van je hond.

Hou ons op de hoogte! :-)

04 oktober 2012 om 17:25

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Hey Eva,

Mira heeft vorige week 2 dagen konijn gehad van Tinlo en dan 5 dagen Tammenga. Op die 5 dagen tammenga was haar ontlasting wel normaal. En nu heeft ze weer 2 dagen Tinlo gekregen ( Natuurlijk ) en heeft ze weer dunne ontlasting. Dus zou het dan gewoon de aanpassing zijn? Hoelang kan dat duren ?

04 oktober 2012 om 17:27

honden foto van José • Rover

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

Misschien de groenten en de pens die erin zitten?

04 oktober 2012 om 17:29

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Volgens mij zitten er geen groenten in Tinlo hoor. En pens zit ook niet in de konijn en natuurlijk.

04 oktober 2012 om 17:32

honden foto van José • Rover

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

In de natuurlijk zit wel runderpens. Groenten zitten er inderdaad niet in. Pens ook niet in de konijn.

Hmm, dan weet ik het ook niet...

04 oktober 2012 om 17:38

honden foto van Eva

honden page profiel EvaEva 3 doggies

Ik weet niet precies hoe lang het bij je Franse Bulletje gaat duren. Hou ongeveer een overgangsperiode van twee weken aan. Over het algemeen als mensen honden overzetten op ander voer, bouwen ze het op in een paar weken. Langer dan een maand hoeft dit niet te duren, tenzij je hond heel gevoelig is voor wisseling in voeding.

Sommigen mengen het nieuwe met het oude voer en laten zo steeds meer van het oude voer weg. Anderen verdelen het over de dag. 's Ochtends het ene merk, 's avonds het andere merk. Weer een ander bouwt het op. Eerst een dag in de week het nieuwe voer, dan twee dagen in de week en zo steeds meer tot het eerste voersoort is afgebouwd.

Ik doe er niet zo moeilijk over. Mijn hond krijgt alles wat ik hem maar voorzet. Soms gaat hij er van aan de dunne. De poep is dan licht van kleur (beige) en dun. Dat is na een a twee dagen over, maar dan krijgt hij alweer ander voer.

Wat belangrijk is, is dat het voer er goed uitziet betreft structuur en kleur. Ook moet het goed ruiken, voor zover hondenvoer goed ruikt.

Wat je kan doen, is de Tinlo voeren over de gehele dag. 's Ochtends een beetje, 's middags nog wat en 's avonds het laatste hapje.

Hou inderdaad rekening met orgaanvlees. Dit werkt laxerend. Toch moet het in een mix goed gaan. De verhoudingen zijn onderling prima. Het gaat laxerend werken als je puur rauwe pens of orgaan voert, dan gaat het hard.

Hoop dat je wat aan deze info hebt.

Geen zorgen, helemaal niet zolang er geen pijn is.

04 oktober 2012 om 18:15

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Oke, jullie zijn heel erg bedankt voor jullie reacties!! :-)

04 oktober 2012 om 18:24

honden foto van CaneCorsoChanty

honden page profiel CaneCorsoChantyCaneCorsoChanty 3 doggies

Eva schreef: Ik weet niet precies hoe lang het bij je Franse Bulletje gaat duren. Hou ongeveer een overgangsperiode van twee weken aan. Over het algemeen als mensen honden overzetten op ander voer, bouwen ze het op in een paar weken. Langer dan een maand hoeft dit niet te duren, tenzij je hond heel gevoelig is voor wisseling in voeding.

Op zich moet het niet uitmaken als je KVV geeft van welk merk dit is. Althans "ik denk: Vers vlees is vers vlees !!". Je bent toch niet net overgestapt van brokken naar vers vlees ? Verschillende merken moet je nl. gewoon afwisselen zonder probleem. Het kan zijn dat je hond op bepaalde soorten vlees anders reageert. Zo reageert mijn hond bijvoorbeeld heftig (meestal met diarree) op 100% rund. Gemixt is het geen enkel probleem. Verder wisselen wij alle merken af. Zij eet een kilo vlees per dag (is nu 10 maanden oud) dus wij geven elke dag iets anders. Afwisseling genoeg !! :-D
Als ik jou was zou ik gewoon blijven testen waar je hond het beste op reageert (minimaal 4 diersoorten) dan zit je altijd goed. En geef anders bij het vlees waar de ontlasting wat dunner is een kippennekje bij als extra voeding voor het bot. Misschien dat dit helpt tegen de dunne ontlasting ;-)

04 oktober 2012 om 19:38

honden foto van Maxine

honden page profiel MaxineMaxine

Nene ze staat al een half jaar op Tammenga, maar ik geef meestal de compleet vleesmix. Die van Tinlo zijn maar 1 diersoort, behalve de natuurlijk dat is rund en kip. Misschien dat het daarvan komt, dat het geen mix is ?

04 oktober 2012 om 19:41

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |