Delen

- facebook

- twitter

Forum hoe het beste KVV snijden?

Vers vlees voeren > forum > hoe het beste KVV snijden?

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

Hoi!

Wij geven ons Larah volledig KVV en Fennah 1x per dag KVV en 1x per dag brok.
Ik wil graag Fennah ook volledig op KVV zetten maar daarvoor moeten we onze rol, als die nog ingevroren is, in stukken kunnen verdelen.
Hoe doe je dat het beste?
Mijn vriend heeft koksopleiding gedaan en we hebben hier dus heel professionele, scherpe messen liggen maar we geraken er niet mee door :S
Ik heb gehoord dat je ze eerst moet ontdooien, snijden en dan terug invriezen. Maar kweek je dan geen bacteriën?

Ook rekenen we in onze KVV-planning 1 dag vasten voor Larah in, omdat zij dat wekelijks zelf inlast. We accepteren dat dan en geven haar 1 dag geen eten. Fennah laat ik nog niet vasten omdat ze het zelf nog niet aangeeft en omdat ze nog maar 8 maanden is en nog alles nodig heeft om goed te groeien.
We geven (in Larah's geval dan) dus 6 dagen KVV maar we willen 1 dag vervangen door NRV, dus eigenlijk gewoon een kippennek of dergelijke. Fennah krijgt dan ook 1 dag NRV mee ;-) Wat stellen jullie voor?

Graag jullie advies zodat Fennah asap op KVV kan en we genoeg kennis hebben om 1 dag op NRV te gaan ;-)

01 februari 2012 om 23:39

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van C

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

Bijou at 60 gram per dag, en ik had rollen van 500 gram. Ik ontkwam er dus niet aan dit in ik weet niet meer hoeveel plakken te zagenO-)..

Zoals ik het deed is de rol op het aanrecht (en iets er onder) een uur laten staan. Dan is het ietsje zacht, maar niet helemaal ontdooid. Dan met een elektrisch mes (ik heb die gekocht bij de Blokker, van Princess), ga je snijden. Dan iedere plak in een boterhamzakje doen, en weer invriezen.

Hier heeft het nooit problemen gegeven, zolang je de rol nog grotendeels bevroren houd is er volgens mij vrij weinig aan de hand..Plak die je wilt ontdooien zet je 24 uur voor gebruik in een bakje in de koelkast, en je hebt je portie die je nodig hebt ;-)

NRV kan ik je niet mee helpen, andere forumleden ongetwijfeld wel ;-)

01 februari 2012 om 23:43

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

Ik ben ook kok geweest en ik gebruik altijd het grootste mes uit mijn messenset...

Ik laat de rollen altijd even liggen , mijn honden eten 500 gram per dag, ik hoef dus alleen de kilo rollen door midden te snijden... Dus even op een snijplank laten liggen tot ze nog wel bevroren zijn maar niet meer diep gevroren... Dan zet ik het koksmes erop, gewicht op de punt en achterkant laten rusten en duwen... Zo raak ik er altijd nog door... ;-)

Je kunt ook als extra je mes onder de hete kraan houden...

01 februari 2012 om 23:46

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

Ik gebruik een kloofbijltje :-D

01 februari 2012 om 23:47

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

Wanneer je hond een maand op kvv staat kun je langzaam aan gaan beginnen met nrv en dus wat vleesbotten toe voegen ... Begin klein, kippennekken, eendennekken en als dat goed gaat kun je eens lamsribben proberen en zo rustig opbouwen...

01 februari 2012 om 23:47

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

Als je hond uit zijn eigen vast hoeft dit geen probleem te zijn. Lekker laten doen, maar normaal moet je met KVV geen vastendag inlassen. KVV is gemalen en daardoor veel sneller verteerd ,dan als je hond zou Barfen! De maag en darmen zijn binnen een paar uurtjes leeg ,en het duurt dan te lang voordat de hond weer opnieuw mag eten, met kans op galbraken en andere ongemakken.
Als je hond hele prooidieren of delen ervan zou eten is dit heel iets anders. Het door de maag bewerken van hele stukken vlees en bot, kan echt lang duren , vandaar dat men dan een vastedag in mag lassen als de hond dit niet zelf doet!

02 februari 2012 om 06:01

honden foto van Chantal » Jessy «

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

" Mijn vriend heeft koksopleiding gedaan en we hebben hier dus heel professionele, scherpe messen liggen maar we geraken er niet mee door :S
"


Neem het bijltje ;-)
Zet het op het vlees en dan met 2 handen duwen, eventueel eerst een half uurtje buiten de koelkast laten staan.
Lukt het dan nog niet dan moet je vriend z'n messen slijpen O-)

02 februari 2012 om 06:25

honden foto van Eefje • Yuna

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

Als je wilt gaan NRV'en, is een kippennekje niet genoeg natuurlijk. Dan krijgt je hond alleen bot binnen en geen orgaan of genoeg spiervlees.

Ik zelf heb een electrisch mes bij de blokker gekocht om KVV te snijden.

02 februari 2012 om 07:00

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

" Als je hond uit zijn eigen vast hoeft dit geen probleem te zijn. Lekker laten doen, maar normaal moet je met KVV geen vastendag inlassen. KVV is gemalen en daardoor veel sneller verteerd ,dan als je hond zou Barfen! De maag en darmen zijn binnen een paar uurtjes leeg ,en het duurt dan te lang voordat de hond weer opnieuw mag eten, met kans op galbraken en andere ongemakken.
Als je hond hele prooidieren of delen ervan zou eten is dit heel iets anders. Het door de maag bewerken van hele stukken vlees en bot, kan echt lang duren , vandaar dat men dan een vastedag in mag lassen als de hond dit niet zelf doet!
"


ze laat eigenlijk uit haar eigen haar eten staan, meestal maar 1 dag in de week. Ze krijgt nu 800gr KVV en weegt +-38 kilogram. Telkens als ze vast geeft ze geen tekenen van misselijk, haar ontlasting blijft goed enzovoort.
Aangezien ze het zelf aangeeft hebben we haar maar gevolgd daar in, ik ga niet dwang voederen :p Voor derest lust ze de KVV graag en eet ze de dag erna goed (zonder schrokken van de honger ofzo). We snapten in het begin niet waarom ze soms niet wou eten en zijn toen naar de dierenarts gegaan. Die zei dat ze een héél gevoelig maag- en darmstelsel heeft en dus daarom soms zegt van "nee, nu even geen eten" om haar systeem terug ok te krijgen. Dit deed ze vooral bij de brokken in het begin maar toen vastte ze meer en vertrouwden we het niet (daarmee dierenarts). Nu met KVV doet ze het nog 1 dagje zonder problemen ;-) We hebben altijd een rol klaar en bieden haar het eten, maar ze mag het laten staan en dan leggen wij het ook weg.
We houden haar gewicht etc in het oog ;-)

02 februari 2012 om 11:19

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

ok, dus een uurtje uitleggen kan geen kwaad dus :p dat gaan we dan doen he ;-)
En dan gaan we proberen met mijn vriend zijn scherpste mes te snijden, eventueel eerst onder warm water gehouden ;-) Als dat niet lukt zullen we eens zien voor een elektrisch mes ;-)

En de NRV, ik ben me al een tijdje in aan het verdiepen en snap het principe, alleen vind ik het moeilijk om nu naar de winkel te gaan waar we hun eten kopen en perfect weten wat ik moet halen zodat ze zowel spier, bot als orgaan genoeg hebben. Bij NRV wordt inderdaad ook vaak 1x gevast en dat lijkt me goed voor Larah. Alleen mag Fennah al 1 dag vasten dan? Ze groeit nog :S
Ik weet ook dat ze 1x per week een nier of lever moeten krijgen en af en toe was pens.
Wij kopen ons hondeneten hier: http://www.hondenspeciaalzaak.be/, dit is hun webshop: http://lupuswebshop.iland.nl/overons.asp

02 februari 2012 om 11:23

honden foto van Missy

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

Ik ontdooi de KVV (op een koele plek of in de koelkast, de dag van te voren uit de vriezer halen) en bewaar het dan in een goed afgesloten bak in de koelkast. Zo kun je het nog drie dagen geven na ontdooien. :-)

02 februari 2012 om 11:26

honden foto van Shanti

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

Wij gebruiken altijd een beitel en hamer. :-)
Dat werkt gewoon als het vlees net uit de diepvries komt. Na een paar keer oefenen zijn de stukken ook redelijk gelijk, en die paar gram wat er misschien teveel of teweinig aan zit maakt bij Shanti niet uit.

02 februari 2012 om 11:57

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

Ik "snij" de KVV met een decoupeerzaag. Dan kun je door de hard bevroren rollen heen snijden.
Volgens mij kan het ook geen kwaad om het 1 of 2 dagen in de koeling te bewaren hoor..

02 februari 2012 om 14:42

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

" Ik "snij" de KVV met een decoupeerzaag. Dan kun je door de hard bevroren rollen heen snijden.
Volgens mij kan het ook geen kwaad om het 1 of 2 dagen in de koeling te bewaren hoor.. "
ontdooide KVV kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast :-D

02 februari 2012 om 14:43

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

ze zijn nu aan het ontdooien, en het scherpste dat we hier hebben is een kartelbrood mes ;-) We hebben ook nog wel scherpere maar zijn gladde en die gaan niet zo goed :S
Heb daarjuist (liggen 1u uit) al geprobeerd maar ze waren nog te diepgevroren.
Sebiet nog eens proberen ;-)
Heb al een hele planning gemaakt voor de hondjes voor de komende dagen! Want Fennah moet 500gr en Larah 800gr, en de rollen zijn maar 1000gr :p een hele planning dus! :p

02 februari 2012 om 20:13

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

zo, ze zijn allemaal gesneden en terug in de vriezer :-D ;-)

02 februari 2012 om 21:59

honden foto van de redder

honden page profiel de redderde redder 3 doggies

Goede tips,

Met zo`n 1 kilo barf worst kan kokkie 3x uit eten.
Aangezien ze 2x per dag eten krijgt is het altijd zo`n gedoe om het te "bewerken".

:-)

04 februari 2012 om 11:37

honden foto van Sanne en doggy's

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's 3 doggies

ik gebruik een decoupeerzaag O-)
deze wordt dan alleen voor het kvv snijden gebruikt :-D

08 februari 2012 om 14:02

honden foto van Shanti

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

Wij gebruiken een beitel en een hamer. :-)
Shanti krijgt 800 gram per dag dus dan maakt het niet zoveel uit als er wat teveel of te weinig aan haar maaltijd zit.

08 februari 2012 om 15:30

honden foto van Alaska's Finest!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb zo'n electrisch mes gekocht, dat volgens de doos 'geschikt is voor het snijden van bevroren vlees'.
pfffffff, het is een enorm gedoe. je moet constant je duim op de 'aan'knop houden, en op de duur is dat niet vol te houden. Het spettert ook nogal wat bevroren gruzeltjes in 't rond, dus erg netjes is het niet. En na 3 worsten is het mes al oververhit.
Kan dus niet zeggen dat het een geweldige aankoop was...

Misschien moet ik ook es zo'n zaag of hakbijltje proberen...
Ontdooien en weer invriezen doe ik liever niet.

08 februari 2012 om 15:38

honden foto van Melissa & Yuki

honden page profiel Melissa & YukiMelissa & Yuki 3 doggies

Duck is KVV he?

Ik geef Duck aan mn witje, en dit is al op voorhand versneden in plakjes. Super gemakkelijk! (Duck is ook het enige vanuit mijn omgeving dat te vinden is van KVV of Barf)
gwn ontdooien, ofwel als je vergeten bent om het uit de diepvries te halen om te ontdooien, in de microgolf op ontdooi-stand...

10 februari 2012 om 14:34

honden foto van Niet meer actief

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief 3 doggies

Kan het ook niet zo zijn dat ze misschien teveel kvv krijgt? Die van mij weegt 50 kilo en krijgt 900 gr.
Ben er goed achtergekomen als ik hem meer geef hij ook regelmatig zijn eten last staan en soms gewoon niet hoeft.
Nu met 900 gr blijft hij aardig trek houden,

Ik hoef telkens maar 1 rol in plakken te snijden van 100 gr en doe met een broodmes.
Even een uurtje op het aanrecht en snijden maar, de plakken gaan weer in een plastic zakje de vriezer terug in.

08 april 2012 om 16:43

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

" Kan het ook niet zo zijn dat ze misschien teveel kvv krijgt? Die van mij weegt 50 kilo en krijgt 900 gr.
Ben er goed achtergekomen als ik hem meer geef hij ook regelmatig zijn eten last staan en soms gewoon niet hoeft.
Nu met 900 gr blijft hij aardig trek houden,

Ik hoef telkens maar 1 rol in plakken te snijden van 100 gr en doe met een broodmes.
Even een uurtje op het aanrecht en snijden maar, de plakken gaan weer in een plastic zakje de vriezer terug in.
"


Ze heeft nu al heel lang niet meer gevast, elke dag eet ze met plezier haar eten op! Ze kan niet wachten tot we GO zeggen haha
Ze is ondertussen gesteriliseerd en kwam aardig wa bij, dus nu krijgt ze 600gr.
De KVV snijden gaat goed, eens per maand gaan we een voorraad vlees halen en laten we het een uur op het aanrecht liggen, en dan beginnen we te snijden, in zakjes steken en labelen, dan kan het weer terug in de vriezer en kunnen we er weer voor een maandje door ;-)

11 april 2012 om 08:41

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

ik doe het met een gekarteld mes (zoals van een broodmes)
een platte schroevendraaier en een hamer...

Gleuf maken, de schroevendraaier erin kloppen, de gleuf op de rand van het aanrecht zetten, even wat kracht uitoefenen op het deel dat nu niet meer op het aanrecht ligt en hup! Stukje is er af O-)

14 april 2012 om 16:51

honden foto van huskywoman

honden page profiel huskywomanhuskywoman

Na jaren gedoe, heb ik sinds 1 maand deze.
Super ding :-D

07 juni 2012 om 20:48

honden foto van Naomi1971 & Tessa

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

Wij gebruiken een ijzerzaagje, is een fijn zaagje wat geen spetters veroorzaakt.

20 januari 2013 om 19:53

honden foto van Merry & Me

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

Ik laat het lichtelijk ontdooien en dan snijden en de vriezer weer in

20 januari 2013 om 19:59

honden foto van Koei

honden page profiel KoeiKoei

Wij halen zo'n beetje eens per maand vers vlees, bot en orgaan. Om daar mixen en porties van te maken hebben we een oude gehaktmolen gekocht uit een slkagerij. Een beest van een ding, want hij maalt zelfs de geitenribben en kalkoenpoten tot pulp. Dan is het een uurtje of werk om alles in zakjes te doen en te labelen. Zo hebben we dan weer een maand porties eten voor onze Koei in de vriezer.
Allerlei mixen dus en natuurlijk ook wat karkassen voor het betere knaag en kauw werk.

21 januari 2013 om 08:03

honden foto van pippa en ik

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

deze vraag stelde je vorig jaar:-)

Ben benieuwd wat je allemaal te weet bent gekomen inmiddels:-)

Hier snij ik de kilo rollen wel na een uurtje met een broodmes.

Het vlees blijft wel drie dagen goed in de koelkast dus niet alles gaat in porties.

NRV lijkt een rakket wetenschap als je net alles tot je neemt.

Maar zeker als je daarnaast ook compleet voer geeft een mooie kvv kan je redelijk op de verwentour he: wat ze het lekkerst vinden! mmmmm

23 januari 2013 om 22:51

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |