Delen

- facebook

- twitter

Forum pup advies

De Welsh corgi Cardigan en Pembroke club > forum > pup advies

honden foto van Jacintha

honden page profiel JacinthaJacintha

Misschien is het handig.
om voor de mensen die later een corgi pup willen een advies topic te openen.

dus bij deze ;-)


kom maar op met het advies ^^

11 november 2012 om 13:33

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Isha

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

Het advies dat ik gekregen heb is iig bij meerdere fokkers te gaan kijken.
Als je je goed kan vinden in de werkwijze van de fokker, een klik hebt, ook met de huidige honden, dan kan je je op de wachtlijst laten zetten.
Let op; het is heel belangrijk dat de fokker verantwoord bezig is, dus de ouderdieren onderzoekt op afwijkingen (HD, ED, oogafwijkingen,rug rontgen), enkel fokt met gezonde dieren, dat een teef niet te jong en niet te oud wordt gedekt, niet bij elke loopsheid en uiteindelijk 3 nesten krijgt, het maximale is echt 4, daarnaast is het belangrijk dat de honden in huis leven, dus de pups in huis geboren worden en opgroeien, dta de pups goed gesocialiseerd worden en zindelijk.

De meeste (Cardigan) fokkers zullen niet ineens gelijk een pup meegeven aan geinteresseerden, is dat wel het geval, dan is de fokker niet goed en verantwoord bezig en dus daar beter wegblijven!
De meeste fokkers, van wat ik weet, willen dus eerst wat kennismaken, weten wat voor type mensen de toekomstige eigenaren zijn, wat de gezinssituatie is, werksituatie, levensstijl en wat er met de hond ondernomen gaat worden.

Dat zijn wel een beetje de belangrijkste dingen die je moet weten.
Als ik nog ergens op kom dan plaats ik het hier wel weer! ;-)

Groetjes

12 november 2012 om 21:10

honden foto van Jacintha

honden page profiel JacinthaJacintha

goede tips hier boven :-)

ik kan ook wel wat advies geven ;-)

kijk naar de karakter van de ouders zo kan je het karakter een beetje inschatten.

kijk ook bij hondenschows en schaam je niet om vragen te stellen bij eigenaren.

lees je veel in op een forum of boeken of websites.

je kan ook altijd info vragen bij de rasvereniging.

hier voor de corgi http://www.wccn.nl/

en als je je pup uit eindelijk hebt heerlijk genieten :-)

13 november 2012 om 18:35

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

Goede tips Isha!

Nog een tip; Zorg dat je een beetje voorbereid bent als je naar de fokkers op bezoek gaat. Dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je graag wilt weten over hun fokwijze, maar ook over de honden.
Maar ook, wat zoek je in een corgi; wil je een corgi met een pittig of juist zachtaardig karakter?
Er zijn fokkers die juist de pit/felheid van de ''oude'' corgi's(van toen ze nog echt koeien moesten drijven) erin willen houden, maar ook fokkers die het juist belangrijk vinden dat ze iets minder fel zijn, omdat ze nu vaak op de eerste plaats huishonden zijn.
Geef ook aan wat je plannen zijn met de hond. Wil je gaan showen? Of wil je gewoon een leuke huishond om lekker mee te wandelen en te sporten?

En wat Isha zegt klopt helemaal; de meeste fokkers willen weten wat je thuissituatie is. Hoeveel uur werk je? En ben je bereid om oppas te regelen als je te lang van huis bent?
Vaak geven ze je geen pups mee als je 8 uur per dag werkt en je hond dus alleen thuis zou moeten zitten.

Nog een tip; Er zijn fokkers die het niet op prijs stellen als je je ook bij andere fokkers op de lijst laat zetten, als je bij hen op de wachtlijst staat. Wees daar meteen duidelijk en eerlijk over. Dan voorkom je een hoop gezeur.

Fokkers kennen elkaar onderling en er wordt gepraat. Als je bij een fokker afhaakt, om welke reden dan ook, zorg dat je het netjes afhandelt. Als je een slechte naam krijgt, dan is het lastig om nog een pup bij een andere fokker te krijgen.
Goede fokkers, fokken met hart voor het ras en hun eigen dieren en zij zijn eerlijk naar jou, als (potentiƫle) pupkoper. Logischerwijs verwachten ze dat ook van jou. Zij willen alleen dat hun pups goed terecht komen!

13 november 2012 om 19:16

honden foto van Naomi

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

Hoi allemaal,
ik denk dat ik al eerder in deze club heb verteld dat ik bezig ben met een puppytje te zoeken. Momenteel ben ik aan 't praten met 2 fokkers, beiden uit Nederland en beiden lid van de Nederlandse Welsh Corgi Club rasvereniging. Nu ik sta bij beiden ook op de wachtlijst en eentje heeft een puppy-planning voor ergens dit jaar, en de andere gaat binnen een aantal weken al een nestje hebben. Het is bij beiden nog niet zeker of ik wel aan een puppy geraak maar stel nu van wel heb ik wel zo een beetje mijn vragen en twijfels, vooral aan mezelf.
Ik heb een beetje schrik dat als ik een kan nemen uit het nestje dat binnen een paar weken geboren gaat worden dat het me allemaal te snel zal gaan. Niet dat ik denk dat de puppy in huis halen en verzorgen een probleem gaat zijn, ik hou alleen niet zo van da gehaast gevoel. Ik had in de eerste plaats gewoon niet gerekend op het feit dat het kan dat ik nog snel aan een puppy geraak. Ik zou natuurlijk ook kunnen wachten op de pups die later geboren worden maar ik heb schrik dat ik te ver op de wachtlijst sta en na lang wachten geen hondje hebben zou een ferme teleurstelling zijn.

Ik vraag me eigenlijk ook af wat een goeie prijs is voor een Pembroke puppy, want de fokkers kunnen mij hun prijzen wel zeggen maar ik zou niet willen in het zak gezet worden. Dus heeft iemand een idee van wat een mooie prijs is?
Ik moet alles zelf betalen (buiten eten en dierenarts) en ik ga moeten beroep doen op al mijn centjes dat ik heb gespaard met mijn vakantiejobs als student in het middelbaar. en ik denk dat dat net genoeg gaat zijn voor alles.

Ik ben trouwens ook op zoek naar wat boeken over het ras en opvoeding, ik heb momenteel Toepoels puppywijzer, de nieuwe versie, is dat nog steeds een goede handleiding? We hebben de oude versie gekocht toen hij net uit was voor onze Golden Retriever en Cocker Spaniel op te voeden en dat heeft ons goed geholpen.

Alle andere tips en suggesties zijn ook meer dan welkom danku :-)

24 januari 2013 om 12:49

honden foto van Leo & Dex

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex 3 doggies

Voor de pembroke weet ik niet wat een beetje een normale prijs is, zal toch wel redelijk hetzelfde zijn als voor de cardigan?! Voor de cardigan ligt dit tussen de 800-950 euro (naar mijn ervaring)

Maar je wilt een pembroke?! Als je nu al twijfelt om zo snel een pup in huis te halen moet je het niet doen! Twijfel zegt al genoeg. Die pup komt er echt wel! Wat ik begrepen heb aan wachtlijsten is dat er altijd nog een hoop mensen weer afvallen omdat ze of bij een andere fokker een pup hebben gekregen of dat ze van het hele plan zijn afgestapt. Heb jij het idee dat dit te snel is, gewoon niet doen! En zo heb je ook meer tijd om voor te bereiden!

Succes!

24 januari 2013 om 13:36

honden foto van Naomi

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

Hey,
dankjewel voor het advies. Ik heb het opgevolgd en ben nu aan het wachten op de eerste fokker waar ik me op de wachtlijst heb gezet. De dekking vond onlangs plaats maar deze is spijtig mislukt dus nog even wat langer geduld hebben.
Nog is danku ;-)

26 februari 2013 om 12:13

honden foto van Jacintha

honden page profiel JacinthaJacintha

@ naomi.

Graag gedaan daar is deze topic voor :-D

26 februari 2013 om 20:45

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |