Delen

- facebook

- twitter

Forum Voorstellen

De Welsh corgi Cardigan en Pembroke club > forum > Voorstellen

honden foto van Jacintha

honden page profiel JacinthaJacintha

Hoi hoi.

ik dacht we beginnen even met ons zelf voor te stellen.
ik begin wel ;-)

Hoi hoi
ik ben dus Jacintha ben 16 jaar oud.
Ik zit op het groendhorst college lelystad in het laatste jaar ;-)
ik hou enorm veel van dieren en we heben ook zowat een halve dierentuin thuis.
1 van deze dieren is mijn gucci.
hij is een geweldig maatje.
gucci is een kruising jack russel terrier van 5 jaar.

ik vind het ook leuk om in honden rassen te verdiepen.

ik vindt de corgi's echt geweldige honden en begin de corgi virus te krijgen.

m.v.g.

Jacintha

06 november 2012 om 12:07

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

Hoi!

Ik ben Nathalie en ben 23 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend in Landgraaf(Zuid-Limburg). En sinds een paar maanden woont er een Corgi bij ons. Namelijk Clooney :-D
Clooney is geboren op 7-5-2012 en is een reu. Het is een ongelofelijk lieve hond, maar wel zo gek als een deur! Humor heeft hij genoeg en hij maakt ons dan ook regelmatig aan het lachen hier thuis! Met hem is het nooit saai! Clooney houdt van werken en als hij straks oud genoeg is wil ik graag verder met hem in de GG en gaan treibballen.
Nu zijn we bezig met ringtraining en vanaf morgen start onze vervolg1 cursus. Clooney heeft hier ontzettend veel plezier in en ik vind het heerlijk om zo met mijn hond bezig te zijn!

Groetjes Nathalie

06 november 2012 om 16:42

honden foto van Simone

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

Hallo allemaal!

Mijn naam is Simone, 23 jaar en ik woon met mijn vriend in Hulshorst. Ik heb altijd al een hond willen hebben maar moest helaas wachten tot ik het huis uit was. Tijdens een stage op de basisschool kwam een moeder haar kind ophalen met een hond met korte poten en grote oren. Ik zou en moest weten wat voor een ras dit was en zo leerde ik de Corgi kennen.

En sinds januari is mijn droom dus in vervulling gegaan en heb ik een Corgi aan mijn gezin toegevoegd, hij is inmiddels 1 jaar en draagt de naam Diesel. (ik mocht de hond uitkiezen, maar van mijn vriend moest en zou hij Diesel heten haha) Daarnaast heb ik ook nog 2 katten.

Ik ben juf op de BSO en doe wat extra werk in een hotel waar ik al 8 jaar werk. Daarnaast doe ik ook vrijwilligerswerk, namelijk moederloze kittens plegen.
Ik kan niet zonder beesten om me heen! En een grote hobby van mij is fotografie!

Groetjes!

08 november 2012 om 10:29

honden foto van Isha

honden page profiel IshaIsha

Hoi Corgi vriendjes,

ik ben 28 en woon, samen met mijn vriend, in de provincie Groningen.
Altijd weet ik al dat ik graag een hondenmaatje wil, sinds 1,5 a 2 jaar ongeveer weet ik dat het een Cardigan Welsh Corgi gaat worden!(de eerste hond idd die er gaat komen ;-) )

Helaas zijn de omstandigheden er nog nog niet naar dus kan er nu geen pup komen, het is afwachten wanneer de situatie anders wordt, ik heb het helaas niet zelf in de hand.. mijn geduld wordt dus op de proef gesteld!

Sinds 1,5 jaar ben ik in contact met fokkers, kom er ook wel eens thuis (dan heerlijk de hondjes zien en knuffelen! :-D )
Ik ben lid van het Amazing Cardigan Forum (zoals meerderen hier nu ook ;-) ) waar ik al een tijdje mee lees; de leuke verhalen, foto's en filmpjes, maar ook de ervaringen lees van de Corgi baasjes, af en toe stel ik zelf een vraag en krijg altijd leuke reacties en antwoorden. ;-)
Ook ben ik lid van de rasvereniging en probeer zoveel als ik kan bij de clubactiviteiten aanwezig te zijn om het ras weer "live" te kunnen zien, echt te leren kennen en gezellig met baasjes en fokkers te kletsen! :-D
Erg leuk!

Voor activiteitenagenda (en overige zaken omtrend het ras) zie de website van de WCCN;

http://wccn.nl/agenda.htm

We staan al bij 1 fokker op de wachtlijst en wil ook nog bij een andere op de lijst komen te staan, dat kan nooit vroeg genoeg, denk ik dan! :-)

We zijn helemaal verliefd op de rode kleur, prachtig!
Eerst wilden we alleen maar deze kleur.
Deze kleur komt niet zo heel veel voor en daarbij, kleur is niet het allerbelangrijkst! :-)
Het karakter is het meest belangrijk, een Cardi kan 15,16 jaar worden dus zo lang moet de er ook met de hond samen geleeft kunnen worden.
Wij hebben nog niet eerder een pup groot gebracht dus een niet al te gecompliceerd karakter, en een rustige stabiele, zekere hond, zou goed bij ons passen.
Nu hebben wij wel voorkeur voor een reu.. als het even kan..
Gelukkig zijn niet alle reuen gelijk in extreemheid, er zijn felle, extreme reuen maar reuen kunnen ook rustig, stabiel en zeker zijn!
Dus dat is dan tzt even de vraag en afwachten!
Gelukkig heeft een fokker daar wel wat kijk op, een fokker kan wel wat inschatten wat voor pups er gaan komen uit een bepaalde combinatie. :-)

Tot die tijd blijf ik genieten van de "Cardi-momenten" die ik kan beleven!
;-) :-D

Groetjes

10 november 2012 om 14:18

honden foto van Naomi

honden page profiel NaomiNaomi

Ohai,
Ik ben Naomi en ben 20 jaar oud. Ik woon nog bij mijn ouders thuis (in Perk, provincie Vlaams-Brabant) en ik heb nooit anders geweten dan honden thuis te hebben. Momenteel hebben we een Golden Retriever en een Galgo en we hebben ook nog 2 katten en 4 kippen.

Verder nog studeer ik Illustratie & Beeldverhaal aan Sint-Lukas Hogeschool (sinds dit jaar Leuven University College of Arts) en doe ik ook nog aan paardrijden en skiën en ik ben ook een beetje een nerd in de zin van dat ik nogal hou van Gaming, strips, fantasy en science fiction.

Ik heb nu toch zeker al bijna 2 jaar last van het Corgi-virus en dat allemaal te danken aan de zender Animal Planet en hun mini-documentaire genaamd "Dogs 101" waarin ze in een paar minuten een hondenras voorstellen. Ik was er op een luie dag toevallig naar aan het kijken toen het opeens de beurt was aan de Pembroke Welsh Corgi. Ik vond de hondjes zo koddig en grappig, ik was er meteen verliefd op en toen ik ze achteraf dan nog ben gaan opzoeken op het internet was ik helemaal verkocht.

Ik heb 2 weken geleden bij het NWCC een fokker gevonden en vandaag een mailtje ontvangen dat ik mij op hun wachtlijst mag zetten als ik wil.
tot mijn grote verbazing hebben mijn ouders mij toestemming gegeven om een derde hond in huis te halen zolang ik maar opdraai voor de koste van de hond (de hond zelf, zijn mandje en speelgoed, en de hondenschool, dierenarts en voeding willen zij wel betalen).
Ik ben dol enthousiast!

Hopelijk verloopt alles goed en zonder teleurstellingen want ik heb eigenlijk best wel wat schrik dat er dingen fout gaan lopen ondanks dat ik al heel mijn leven honden en andere dieren rond om mij heb. Komt waarschijnlijk omdat het nu volledig mijn verantwoordelijkheid gaat zijn. Daarmee ben ik best wel blij dat deze club er is voor moest ik vragen hebben. ;-)

Maar voorlopig alles nog rustig aan, 't is nog niet zo ver. ;-)

Groetjes v. Naomi

03 januari 2013 om 00:19

honden foto van Leo & Dex

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex 3 doggies

Hoi ik ben Leonie,

Ben 24 jaar en woon in Amersfoort (Utrecht.

Ik heb ook echt het corgi virus te pakken sinds ik besloten heb een hond te nemen. Ben toen gaan zoeken naar een ras die bij me past en die ik leuk vind en ik kwam al gauw uit bij de Corgi Cardigan! Ze zijn zo leuk!

Hopelijk krijg ik binnen een paar maandjes mijn eigen Corgi! Sta nu ingeschreven bij de fokkers en bij 1 is er al een nestje opkomst. Even afwachten dus of daar ook 1 voor mij bij zit!

Mijn voorkeur gaat uit naar een reu en hij zal de naam Dexter krijgen, roepnaam Dex...vind het zo'n leuke naam en ook wel heel ontdeugend vind je niet?! Een echte stoere kerel...haha

Zat vandaag nog te denken, wat zou het heerlijk zijn als het lente zonnetje weer gaat schijnen en de vogeltjes weer gaan fluiten en de bloemetjes weer gaan bloeien en ik heerlijk buiten kan lopen met mijn kleine Dextertje!!! Kan echt niet wachten! Vind het zo spannend!

Ik woon in een appartement, gelukkig met lift zodat ik hem niet de trappen op en af hoef te dragen, maar in de buurt is er genoeg groen ondanks dat ik in de binnenstad woon.

Wil binnenkort ook een keer gaan kijken bij 1 van de fokkers. Lijkt me wel heel leuk om even kennis te maken met alle honden...

Groetjes Leonie

08 januari 2013 om 12:30

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

Hoi allemaal, mijn naam is Pauline.
Ik heb 2 hondjes, Kiara en Hayzel.

In de loop van dit jaar zal een Welsh Corgi Cardigan ons gezin komen uitbreiden.

Momenteel is het teefje van onze keuze gedekt en wachten wij in spanning of ze drachtig is!!

05 januari 2014 om 11:16

honden foto van Swetta&Flynn

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn 3 doggies

Wat leuk! Allemaal Corgi's :-D.

Hallo ik heet Swetta en ik ben 14 jaar oud.
Na lang overlegd te hebben thuis zijn wij op zoek gegaan naar een Welsh Corgi Pembroke fokker. Wij hebben een goede fokker gevonden en daar komt onze pup Flynn vandaan. Hij is nu 13 weken en het is geweldig met hem. Wij gaan naar puppycursus met hem en dat doet hij echt super! Ik wil na de puppycursus nog een of meerdere gehoorzaamheids-cursussen met Flynn gaan doen en/of een hondensport. Flynn is een typische corgi; leert snel, wil dingen voor je doen, doet werkelijk alles voor eten, maakt je aan het lachen en hij is gewoon geweldig. 
Hier is er natuurlijk ook sprake van het corgi-virus en hopelijk komt er na een tijdje (duurt waarschijnlijk nog wel een tijd) nog een corgi bij. Of dat een Cardigan of Pembroke wordt zie ik dan nog wel O-).

Wijziging ( ben wat over mezelf vergeten te vertellen O-)): Ik ben dus 14, zit in de derde en doe gymnasium. Ik zou later graag iets met dieren willen doen voor mijn beroep. Ik speel gitaar en piano. Verder hou ik van sporten en actief bezig zijn ( komt ook wel goed uit met een corgi :-D). Ik heb als huisdieren konijnen gehad en nu dus ook een hond, of ja een pup. Af en toe ben ik even creatief bezig en teken ik en verder fotografeer ik graag.

05 januari 2014 om 14:10

honden foto van -

honden page profiel -- 3 doggies

dan stel ik me ook voor, al zit ik hier sinds december 2012

ik ben judith, 16 jaar
ik teken veel, speel piano en voetbal.
ik heb 2 konijnen, 2 vissen en een bastaardje olly O-) op 10 januari is hij al 4 jaar bij ons, op 17 april wordt hij 5 jaar :-)
olly is een gevoelig hondje, maar zo perfect;-)

ik denk dat ik altijd wel voor een hond ga die hulp nodig heeft... ik ben niet zo fan van pups... ze zijn nietnormaal schattig, maar je moet ook verder kijken, en ik zal dat werk niet aankunnen. dus geef mij maar een lekkere oudere hond, net uit zijn puberteit.

misschien is het een rashond, dat weet ik niet.
mijn top 5:
1. bracco italiano
2. chinese naakthond
3. duitse dog
4. italiaanse windhond
5. pitbull terrier

al denk ik niet dat er veel herplaatsers zijn van deze rassen (behalve de pitbull helaas)

05 januari 2014 om 12:44

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

Hoi Hoi,
ik ben Angelique, 13 jaar oud. Doe 2 Havo op het Oscar Romero. Ik ben gek op honden en wil daarom graag hondentrainster worden :-) Bruno is mijn 4 jaar oude maatje. Border collie X Friese stabij.
Ik ben helemaal gek op hem!! ;-)
Leuk topic Jacintha

05 januari 2014 om 12:58

honden foto van Femke & Storm

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

Ben al even actief op het forum, maar bij deze;

Ik ben Femke, 21 jaar oud en woon in Bladel, Noord-Brabant. Ik woon sinds een jaar samen met mijn vriend Martijn.

Sinds maart hebben wij Storm in ons midden, onze Amerikaanse Stafford reu van bijna 11 maanden oud. Hij is lekker aan het puberen, haalt het bloed onder mijn nagels vandaan af en toe.. maar ik zou me geen leven meer zonder hem voor kunnen stellen!

Als alles meezit hopen we over een tijdje een huis met een tuin te kunnen kopen, en dan komt er zeker een 2e stafford bij!

05 januari 2014 om 13:07

honden foto van Jacintha

honden page profiel JacinthaJacintha

Hey leuk dat er weer wta reacties zijn ;-)
Nou er is heel wat veranderd ik ben nu 18 jaar jeetje wat vliegt die tijd O-)

05 januari 2014 om 17:41

honden foto van Nennah,Hayley en Falera

honden page profiel Nennah,Hayley en FaleraNennah,Hayley en Falera 3 doggies

22 juli 2014 om 20:45

honden foto van sabrina

honden page profiel sabrinasabrina 3 doggies

Hoi iedereen, ik ben sabrina, 23 jaar en pas alleen gaan wonen, zolang ik al thuis woon zei ik altijd als ik alleen ga wonen dan komt er een hond. Na lang uitzoeken, shows en fokkers bezoeken hebben we besloten dat het een corgi ging worden, na daar op de wachtlijst hebben te staan was het eindelijk zovr. 30juni zijn de pups geboren waarvan er eentje naar mij toekomt :-)
Ene lieve cardigan dame Nisa. Ben heel benieuwd en kijk er enorm naar uit tor ze hier thuis bij mij gaat zijn :-D

16 augustus 2014 om 18:01

honden foto van Hettie & Charlii

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

Hoi allemaal,
Ik ben Hettie en sinds eind oktober 2014 baasje van Charlii. Ik woon in de omgeving van Tilburg, dus zijn de wandelmogelijkheden legio! Als Charlii een jaar is, wil ik agility met haar gaan doen.


 


03 februari 2015 om 20:10

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik zie net dat ik helemaal onze corgi niet meer voorgesteld heb :-)

Dit is Finn, onze cardi

03 februari 2015 om 18:48

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |