Delen

- facebook

- twitter

Forum oorontsteking

Labradoodle > forum > oorontsteking

honden foto van marianna

honden page profiel marianna marianna

Bennie heeft voor de zoveelste keer weer oorontsteking. Hebben jullie daar ook last van met de doodles. Ik ben maar weer een kuur begonnen met hem :'(

16 juni 2013 om 19:57

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Cato

honden page profiel CatoCato 3 doggies

Ja, meerdere malen tot een maand of 6. En dan zegt de ene dierenarts: oren plukken, en de andere da, niet doen (zelfde praktijk). Fokker zegt wel plukken. Tja...
Is het geen allergie?
Maakt wel/niet zwemmen iets uit?

16 juni 2013 om 20:51

honden foto van marianna

honden page profiel marianna marianna


De DA zegt dat het cronisch is en dat het meer voor komt met zulke oren.
Hij heeft heel de winter niet gezwommen dus daar kan het niet aan liggen
Maar we vinden het zo zielig de eerste twee dagen zat hij niet lekker in zijn vel. Heel veel slapen en constant weer met zijn oren klapperen. Nu heeft hij vanavond weer voor het eerst gespeeld met mijn man met zijn bal de rest van de dag lig hij te slapen. Wel voor ons wennen want hij was als pup een adhd hondje en nu opeens zo rustig. maar ja hij is haast 2 jaar misschien dat zijn wilde periode nu voorbij is. :-D

16 juni 2013 om 21:22

honden foto van Linsey

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

Niet met doodles, wel met Kai, de ene ontsteking na de andere. Oplossing bij Kai was van de oren afblijven, dus niet meer laten plukken (en ook niet zuiver maken met middeltjes enz) en nooit geen oorontsteking meer gehad na de laatste keer jaren geleden.

16 juni 2013 om 22:11

honden foto van Doberkiki

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

Surolan als symptoombestrijdendmiddel, Stronghold om bijkomende of uitlokkende factoren zoals mijt uit te sluiten.(tegen wormen, teken, vlooien)
Plukken....voor en nadeel....

Haar beschermt ook het oor tegen indringers, maar verhindert ook het snel opdrogen van een nat oor.

17 juni 2013 om 00:07

honden foto van W&W

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

Willem had het ook steeds. Om gek van te worden. Surolan of easotic kuren had ik standaard in huis.
Omdat hij ook schilfers had, eczeem en darmproblemen heb ik hem op ander voer gezet na eerst een heleboel geprobeerd te hebben. Hij heeft sinds hij deze brokken heeft geen oorontsteking meer gehad. Goldens hebben ook vaak oorproblemen.

17 juni 2013 om 03:53

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

surolan is een antibioticum, als je dat preventief gebruikt (zoals onze fokker adviseerde) doe je meer kwaad dan goed op den duur. Google heeft er ook zeker 4-6 keer per jaar last van. We zijn nu al bijna een halfjaar bezig met uitlsuiten of het aan zwemmen ligt en blijkt dus idd aan vocht in de oren te liggen.
We hebben hem nu al die tijd niet laten zwemmen en als ie dan toch doorweekt werd, met een speciale cleaner voor gevoelige oren behandeld. Deze zowiezo 1 keer per maand. Onze DA kwam hiermee. ben er erg blij mee!
Nog geen ontstekingen gehad en hij mag van mij straks ook weer gewoon zwemmen, als we de cleaner daarna gebruiken, komt het goed!
Oren goed laten drogen! Ik bind ze geregeld samen met een elastiek zonder ijzertje. Maar dan alleen aan het haar, niet de oren zelf, anders kan je de bloeddoorvoer beknellen.
Zo staan de oren open en kunnen ze beter drogen.

Ook hier het dilemma van juist wel of niet plukken. Haren hebben de functie om het vuil te weren en naar buiten te werken. wondjes van het plukken kunnen juist ontsteken etc... ik doe het toch maar niet. Maar er zullen net zoveel argumenten zijn om het wel te doen.

17 juni 2013 om 13:50

honden foto van marianna

honden page profiel marianna marianna


We hebben van de da otoclean . Die hadden we nog liggen van de vorige ontsteking.
Vanmorgen kwam er al minder vuil uit en hij heeft vanmorgen voor het eerst weer zijn bak leeg gegeten. Dus er zit verbetering in

17 juni 2013 om 14:08

honden foto van Cato

honden page profiel CatoCato 3 doggies

Gisteren op de doodle dag van Jetty vd Hulst gevraagd naar oorverzorging. Zij (en het schijnt veel dierenartsen) raken Gold dust aan, omdat anti-biotica vaak niet meer helpt. 1 maal in de 8 weken in oren strooien, en daarna oren uitplukken (je kan ook een dag later plukken). Bij oorontsteking in het oor strooien en 1 week laten zitten, daarna oren plukken en nogmaals Gold dust erin.
Het is anti-bacterieel en houdt oren droog van binnen. Schijnt heel goed te werken...

30 juni 2013 om 20:58

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

Mijn DA waarschuwt juist om vooral NIET te plukken. Daar krijg je juist ontstekingen van.

Wat die golddust precies zou moeten doen, kan ik niet terugvinden.Ik vind alleen reviews dat het erg duur lijnzaadpoeder zou zijn??

01 juli 2013 om 22:05

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |