Delen

- facebook

- twitter

Forum zwangerschap

Labradoodle > forum > zwangerschap

honden foto van Mango &Mona

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

Wat ik me afvroeg is het volgende.Mango is 26 september 2012 geboren.Nu las ik dat ze de moeder van mango dit jaar opnieuw pupjes willen laten krijgen.
Moet zeggen dat mango haar eerste nestje was,maar ik heb er toch een beetje rotgevoel bij.
Is het normaal dat ze zo snel weer pupjes kunnen krijgen.Moet daar dan niet minstens 1 loopsheid overheen gaan alvorens weer te laten dekken?

04 maart 2013 om 21:39

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Jeanine :)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

Wat ik begrepen heb en net ook in een ander topic als opmerking zag dat ze niet elk jaar een nest mogen hebben. 
Dat ze  überhaupt maar een paar nestjes mogen, een 2 of 3 maar 26 sept. geboren en dan nu weer .... dat lijkt mij wel heel erg snel. 

Nu weet ik dat deze fokker van jou bij een andere fokvereniging staat ingeschreven ik weet niet hoe die regels gelden maar dit lijkt mij ....als leek ... beetje snel.

04 maart 2013 om 22:00

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

Elke vereniging heeft weer afwijkende regels, maar waar is jouw fokker aangesloten dan? In principe zit er nu toch ook een loopsheid tussen als ze in de zomer of najaar van 2013 weer gedekt wordt?

04 maart 2013 om 22:15

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

als het om de ALVN gaat,(waar de meeste fokkers bij aangesloten zijn) dan moet er minimaal 10 maanden rust tussen twee nesten zitten.

04 maart 2013 om 22:24

honden foto van monica

honden page profiel monicamonica 3 doggies

Inderdaad is het precies wat angel zegt , elke vereniging en elk land heeft zijn eigen regels , in Amerika mogen ze elke loopsheid gebruiken met een maximum van 5 nesten , hier mag dat niet maar moet er 10 maanden tussen zitten , meestal is de hond rond de 6 maanden loops dus zit er een loopsheid tussen en heb je gelijk 12 maanden voor je volgende nest. de cyclus is trouwens wel zo dat ze meestal weer loops worden op het moment dat ze dat ook waren geweest zinder nest , dus als ze 6 maanden cyclus hebben dan worden ze 4 maanden na de bevalling ( ongeveer ) al weer loops.

05 maart 2013 om 13:02

honden foto van Jeanine :)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

Maar ... even los van het feit of het dus volgens de regels van een vereniging mag .... is dit wel gezond voor de teef om zo snel weer een nest te hebben. Is ze genoeg herstelt ... mag aannemen dat het allemaal zo is maar toch .... is het niet beter om langer te wachten? Of is het zoveel anders bij honden?

05 maart 2013 om 13:27

honden foto van Mango &Mona

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

Ze zijn aangesloten bij de Alaeu.
Ik las op hun site dat ze na de zomer weer een nestje willen van de moeder van mango.Ze is 26 september jl bevallen.Stel ze is nu 5 maanden niet zwanger,dan kan ze nu nog niet loops zijn en na de zomer weer toch?Dus zoals ik het berekend dacht ik dat ze dus met een maand 3 weer loops is en dan 60 dagen zwanger en dan in augustus/september na de zomer dus weer pupjes krijgen.
Ik persoonlijk vindt dit echt veel te belastend voor die hond,maar ja ik moet er mijn brood niet mee verdienen.
Toen ik het las was ik gewoon een beetj teleurgesteld in hun.ik dacht dat het allemaal zo speciaal was voor hun en zo brachten ze het ook.Ze waren echt heel leif met alle pupjes en toen ik dit las had ik iets van;oeps.
Maar ja,dat ben ik dan hoor,misschien ervaren jullie dat anders ;-)

05 maart 2013 om 16:10

honden foto van monica

honden page profiel monicamonica 3 doggies

Elke hond heeft zijn eigen cyclus er zijn er bij die elke 3 maanden loops zijn en ook die maar 1 keer per jaar dat zijn.
Het is bewezen dat een lange tijd tussen de nesten juist veel meer belasting geeft aan de hond dan dat je met 1 jaar regelmaat een nest laat geven. En na de zomer is een ruim begrip hoor je gaf al aan dat ze 26 september is bevallen dan zal ze afgelopen maand waarschijnlijk al loops zijn geweest dus over 5 maanden weer opnieuw gedekt kunnen worden.
Het klinkt heel snel maar een hond hersteld ook heel snel , we zijn snel geneigd het naar de menselijke kant te trekken en je kan jezelf heel goed beseffen wat je na een zwangerschap en bevalling moet doormaken om weer je oude ik te zijn. Maar dat is bij een hond binnen een week weer aardig normaal en na 6 weken geeft ze meestal de puppen geen eten meer en leert ze hun op eigen benen te gaan staan.
Het lijkt me echt dat je als fokker niet de gezondheid van je tef op het spel zet dan sla je echt een loopsheid over.
Althans dat is zoals ik het zie.

05 maart 2013 om 19:01

honden foto van Angel, Google & Gadget

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

Ik zou zeggen, vraag het ze ipv er hier over te speculeren O-)

05 maart 2013 om 20:54

honden foto van Mango &Mona

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

Nu je het zeg Monica,
Toen mijn zoon was geboren,21 jaar geleden op 1 november was ik na 3 maanden alweer zwanger en werd mijn dochter dat jaar erop op 8 november geboren.Ze kunnen allebei prima studeren en hebben er ook geen last van gehad dat ik bijna binnen 1 jaar 2 keer moest bevallen.Grappig dat ik me druk maakte om de moeder van Mango.Over mn eigen zwangerschappen maakte ik me helemaal niet druk,alleen het bevallen vond ik niet leuk;zei tegen de verloskundige:Ik heb een jaar terug ook al moeten persen.Die vrouw keek wel maf :-D

05 maart 2013 om 21:23

honden foto van Dali en Jolie

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie 3 doggies

Hier ook iemand die 3 kinderen in 4 jaar tijd heeft gehad en lichamelijk was dit voor mij geen probleem. Ik denk dat het voor een hond niet veel anders is behalve dat ze na de bevalling maar 8 weken hun jong hoeven op te voeden ;-)

05 maart 2013 om 23:41

honden foto van Mango &Mona

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

Behalve dat ik dan in 4 jaar tijd 3 jaar met zwangerschapskleren rond heb gelopen heb ik er niet onder geleden ;-) ;-)

06 maart 2013 om 07:12

honden foto van Gerda

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

Mijn teefjes krijgen ook één keer per jaar een nestje.Na ongeveer een half jaar zijn ze volledig hersteld en weer op de oude conditie.
Een teef heeft er absoluut niet van te lijden als ze eens per jaar een nestje krijgen.
Met bijv. een keizersnee zou ik kijken hoe de teef op het moment van dekken is en anders zou ik dan sowieso nog een loopsheid overslaan.

06 maart 2013 om 07:37

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |