Delen

- facebook

- twitter

Forum Je staffie samen met katten?

Stafford knuffelkonten club > forum > Je staffie samen met katten?

honden foto van Monique Verkoijen

honden page profiel Monique VerkoijenMonique Verkoijen

Hallo medeclubleden, Ik kom gelijk de eerste dag al met een vraag. We hebben namelijk 2 staffords en daarbij nog 3 katten. Opzich gaat dat prima maar zodra de katten gaan rennen jagen de hooligans erachter aan. Zijn er mensen die ervaring ermee hebben en zoja hoe krijg ik ze dat in godsnaam afgeleerd. Ik heb al vanalles geprobeerd maar niks helpt. Het is op het moment al zo erg dat 1 van onze katers al niet meer naar binnen durft te komen. Een aantal weken geleden had 1 van de honden een kat te pakken wat dus gelijk oorlog was. Gevolg...Kat met een gat in zijn strot. Zoals jullie kunnen begrijpen ben ik dus niet van plan om afstand te doen van welk beest dan ook. Ik ben dus opzoek naar een oplossing. Alvast bedankt voor reacties.

11 april 2013 om 14:53

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van N & dogs

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

Hoi Monique, allereerst welkom op HP.

Onze 2 staffords zijn opgegroeid met onze katten (we hadden 3 katten, sinds deze week nog maar 2). De katten waren er bij ons voordat de honden er waren, hoe zit dat in jullie situatie? Onze reu vind het enorm leuk om de katten op te jagen, wij zien hem al in de starthouding zitten als er een kat aankomt, dan zeg ik streng "Hunter, nee" en dan blijft ie zitten, dus voordat hij wat doet corrigeren wij dit gedrag al.Onze andere staff (teef) vind dit niet interessant en jaagt ze dus ook niet op, zij is vredelievend met alle kleine en grote dieren. Zoals ik het lees gaan beide staffords achter de katten aan? Ik zou dit probleem individueel aanpakken, 2 honden tegelijk corrigeren is erg lastig.

Probeer zelf eens tussenpersoon te zijn, ga je kat aaien en laat je hond bij je komen, laat de hond ruiken aan de hand waarmee je de kat hebt geaaid, hoe reageert de hond? Bij mij worden ze hier door al rustiger. En probeer het gedrag voor te zijn zoals ik hierboven beschreef, wanneer je ziet dat de hond in de starthouding zit om achter een kat aan te gaan, leid hem af met een koekje of een speeltje.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

11 april 2013 om 15:01

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

katten boven houden ofzo en honden beneden? Als dat een optie is tenminste..

11 april 2013 om 15:06

honden foto van rataplan

honden page profiel rataplanrataplan

" Hallo medeclubleden, Ik kom gelijk de eerste dag al met een vraag. We hebben namelijk 2 staffords en daarbij nog 3 katten. Opzich gaat dat prima maar zodra de katten gaan rennen jagen de hooligans erachter aan. Zijn er mensen die ervaring ermee hebben en zoja hoe krijg ik ze dat in godsnaam afgeleerd. Ik heb al vanalles geprobeerd maar niks helpt. Het is op het moment al zo erg dat 1 van onze katers al niet meer naar binnen durft te komen. Een aantal weken geleden had 1 van de honden een kat te pakken wat dus gelijk oorlog was. Gevolg...Kat met een gat in zijn strot. Zoals jullie kunnen begrijpen ben ik dus niet van plan om afstand te doen van welk beest dan ook. Ik ben dus opzoek naar een oplossing. Alvast bedankt voor reacties. "

Katten boven laten leven en de honden beneden, vallen er ook geen gewonden

11 april 2013 om 15:06

honden foto van Monique Verkoijen

honden page profiel Monique VerkoijenMonique Verkoijen

Bedankt alvast voor de reacties. De katten waren er eerder dan de honden en het probleem doet zich alleen voor als wij er niet bij zijn. Zoals ik al zijn gaat het prima samen totdat de katten gaan rennen. Als ik erbij bij corrigeer ik gelijk en dan is het ook goed. Maar je zit natuurlijk niet de hele dag naast je honden. Als we weg gaan gaan de katten sowieso naar boven.

11 april 2013 om 15:13

honden foto van N & dogs

honden page profiel N & dogs N & dogs

Dan zou ik de honden een lekkere kluif of een goed gevulde kong geven als jullie er niet zijn. De katten apart houden van de honden als jullie er niet zijn doen jullie al dus ik zou zeggen probleem opgelost? :-)

11 april 2013 om 15:15

honden foto van K

honden page profiel KK

bij mij leeft de kat inderdaad boven, en cash beneden.vorige week gooide 1 van de kids de tussendeur te vroeg open(cash sliep bij mij), en zat de kat voor de deur. cash had hem meteen te pakken, en ik had cash meteen te pakken, alleen viel ik met mijn knie op de grond en mijn arm tegen de muur. de kat kon de zoldertrap op vluchten en had gelukkig niets.
geen risico's nemen, en de dieren scheiden, anders gaat het gegarandeerd een keer fout.

11 april 2013 om 15:18

honden foto van Monique Verkoijen

honden page profiel Monique VerkoijenMonique Verkoijen

Haha ik moet er dan maar aan wennen dat mijn lieverds de katten najagen als ik even boven ben of onder de douche sta :-) Ik doe al al het mogelijke om het ze af te leren. Nu maar hopen dat de katten sneller blijven als de doggies. In ieder geval bedankt. ;-)

11 april 2013 om 15:21

honden foto van Tek Tek

honden page profiel Tek TekTek Tek

Hier een kat tussen mijn gevaarlijke Patterdales, geen vuiltje aan de lucht. Gewoon laten merken aan je honden dat de katten boven ze staan.

11 april 2013 om 15:22

honden foto van Monique Verkoijen

honden page profiel Monique VerkoijenMonique Verkoijen

ppff Karin dat bedoel ik nou. Je kunt ze niet de hele dag in de gaten houden. En een ongeluk zit in een klein hoekje. Het zijn vreemde wezens. Zo slapen ze samen in 1 mand en een minuut erna heeft 1 van de schatjes een kat in zijn bek.

11 april 2013 om 15:23

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |