Delen

- facebook

- twitter

Forum Wanneer beloning afbouwen?

Agility & dogdance. > forum > Wanneer beloning afbouwen?

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

Vroeg me af wanneer jullie de beloning van een kunstje afbouwen! Bijv Turn en Twist gaan Fay al een tijd heel goed af.. Maar wanneer en hoe afbouwen van de clicker en de beloning?

19 januari 2011 om 15:03

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van SuusBG

honden page profiel SuusBGSuusBG 3 doggies

als het trucje goed gaat en helemaal duidelijk is voor de hond stop ik met het clicken. Ze krijgt dan wel een beloning, ik ga de click dus vervangen door 'goedzo' of een ander beloningswoord ;-).
En als dit goed blijft gaan kun je de beloning afbouwen. Dus als het trucje helemaal is zoals jij wil stop je met clicker.
Als het dan nog steeds super goed blijft gaan kun je ook het voer af gaan bouwen, dus interval belonen. Ene keer krijgt ze een uitbundige 'goedzo!!!' en evt. een aai ofzo, de andere keer een goedzo en beloningsvoertje (of speeltje, tis maar net waar je hond voor werkt). En dan bouw je het op die manier af tot alleen een hand/lichaamssignaal.
Als je het ook op stemcommando wilt (of alleen op stemcommando), dan moet je het stem commando invoeren zodra je het idee hebt dat de hond het trucje doorheeft. Dit kan dus al als je af wilt gaan bouwen met clicker. Gewoon elke keer als de hond het trucje uitvoert zeg je het commando. En dat ga je steeds vervroegen, zodat je op een gegeven moment bv. 'turn'zegt en dan gaat de hond pas het trucje 'turn' uitvoeren. Meestal is het wel moeilijker om een trucje op woordcommando te krijgen, met lichaamssignalen hebben honden vaak veel sneller door ;-)

19 januari 2011 om 16:39

honden foto van SuusBG

honden page profiel SuusBGSuusBG 2 doggies

zo is iig hoe ik het doe :-)

19 januari 2011 om 16:40

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |