Delen

- facebook

- twitter

Forum Lopen aan de riem.

Dwergpinschers > forum > Lopen aan de riem.

honden foto van Gea

honden page profiel GeaGea

Omdat ik de indruk heb dat het wel een beetje uitmaakt wat voor ras hond je hebt (een trekkende sint-bernard is een ramp, een trekkende dwerg- pinscher is lastig), wil ik wel graag weten hoe dwerg-pinscher mensen met lopen aan de riem omgaan. Ik heb dus mijn bijdrage uit een ander topic gecopiëerd.

Nog even over de flexlijn: ik vond ook dat je een hond aan de korte riem hebt, die loshangt, of de hond loopt los. Maar Mayra is zó actief! Het afleren om te trekken was een drama, omdat het haar niet uit lijkt te maken (ik geef geen ruk, gebruik geen slipketting, straf en mopper niet). Inmiddels loopt ze aan de flexlijn zonder trekken. Ze weet hoe lang die is, vergist zich zelden. Als ze niet trekt, beloon ik haar altijd met mijn stem (volgens mij denkt de hele buurt dat ik niet goed bij mijn hoofd ben, ik zeg steeds maar 'goed zo! braaf! wat een knappe meid!' etc). Als zij langs de verkeerde kant van een boom loopt, sta ik stil. Ze kan dan pas verder als ze zelf de juiste route terug uitzoekt. Dat had ze snel door! Alleen als ze een andere hond tegen komt, weet ze niets meer van lopen zonder trekken.
Op deze manier loopt ze lekker rond te snuffelen, ze weet wanneer ze verder moet gaan om te voorkomen dat de lijn strak komt (ik roep haar dan ook op tijd). Probleem is een beetje, dat ze niet kan lopen. Ze rent, of dribbelt of huppelt of springt.... lopen zie ik nooit
Loslopen gaat heel goed. Als ze niet wil komen, loop ik idd snel de andere kant op. Als ze niet snel genoeg achter me aan komt verstop ik me. Het lijkt er op dat ze de riem wel gemakkelijk vindt, dan hoeft ze me minder goed in de gaten te houden. Aanlijnen is dan ook zelden een probleem. Ik wacht nog even met de rituele verbranding van de flexlijn.

06 april 2011 om 10:47

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van Eefje • Yuna

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

Ik herken dat wel hoor, dat geren gehuppel en gespring haha, het lijkt wel of ik een kangoeroe heb. O-)
Wij zijn gister voor het eerst naar puppycursus geweest, en hebben leren oefenen om netjes links naast mij gelijk met mij mee te lopen. Maar als ik haar uit ga laten wil ze niet van huis weg, maar als ze merkt dat we terug lopen, dan is ze niet meer te houden.
Het los lopen gaat een stuk beter. Ze blijft bij ons in de buurt, houd ons in de gaten. Als zij ergens gaat snuffelen, lopen wij hard door, zodat ze merkt dat we niet op haar wachten, en ze bij ons moet blijven om ons niet kwijt te raken. En dat gaat heel goed. Ze stormt gelukkig ook niet op andere honden/mensen af, dat maakt het ook een stuk makkelijker. :-)

06 april 2011 om 13:06

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

De flexie ben ik mee begonnen toen Joy niet wou lopen netzoals Jackie aan de gewone lijn.
Echter ben ik snel overgestapt op een politielijn omdat ze bleef trekken en geen aandacht had.
Jackie heeft dit wel dus blijft aan de flexie maar Joy nooit meer.
Ze trekt nu nog steeds maar stukke minder.
Ik heb de lijn nu een maand of 3 en corrigeer haar dus wel als het te erg wordt.
Nu ben ik zover dat ze bijna nooit meer trekt als er geen honden zijn, is er een andere hond en ze begint te trekken hou ik haar kort en daarna is het ook bijna over met trekken.
Het loslopen is ook stukke beter sinds ze aan de politielijn zit en ik kaasjes heb :-D

06 april 2011 om 13:16

honden foto van Monique en de Dwergpinschers Sasha en Mike

honden page profiel Monique en de Dwergpinschers Sasha en MikeMonique en de Dwergpinschers Sasha en Mike 3 doggies

Die 2 van mij blijven trekken, ik heb al vanalles geprobeerd..Mijn laatste "redding" is de gentle leader..Loplopen kan Sasha wel, maar Mike niet, vaak geprobeerd, maar meneer vind het dan niet erg als vrouwtje weg is..Gaat hij lekker naar de paarden toe en daar ravotten O-) Dus daar gaan we nog even goed op trainen

07 april 2011 om 06:32

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

Ik heb voor Mieke heel lang de flexi gebruikt. Dat was het enige wat goed ging. Mieke is van pup af aan bang voor de riem of iets wat daar op lijkt. De flex kende ze niet en was ze niet bang voor. Maar nu onze tweede dame ook mee gaat wandelen, is de flex zeer onhandig. Mijn man loopt met Trixy aan de gewone riem. Trixy is nu nog net een haasje, te springen en te gek doen, maar het gaat met de dag beter. Omdat Mieke ziet dat Trixy aan de gewone riem mee gaat, en vrolijk blijft, is de riem voor Mieke opeens ook minder angstig.
Het trekken doet Trixy dus nu nog wel, maar Mieke eigenlijk amper meer, behalve het eerste stukje naar de groenstrook, want dat is hun "wc". Wat ook heel goed heeft geholpen om Mieke naast me te houden was wandelen met een stok. Nee, niet om te slaan!! Gewoon,het gaf mij wat houvast toen ik met rugproblemen liep, en het gaf Mieke een gevoel van veiligheid op de een of andere manier.

07 april 2011 om 14:44

honden foto van Gea

honden page profiel GeaGea

Omdat ik toch een beetje ging balen van de flexi (waarbij ze steeds een beetje moet trekken om verder te komen) heb ik een week geleden toch maar een politielijn gekocht. Trekken is soms een ramp, maar het gaat soms ook heel goed. Ik heb wel het idee dat ik weer een beetje opnieuw moet beginnen. Natuurlijk is consequent zijn heel belangrijk, maar elke keer dat ze trekt, stilstaan of een andere kant oplopen is bijna niet te doen.
Mayra is nu 9 maanden, het zal nog wel goed komen. :-)

30 mei 2011 om 19:59

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |