kan iemand mij het uitleggen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ja, zo kun je natuurlijk altíjd wel iets bedenken wat erger is. 

Maar als ik een hond uit China adopteer is het óók weer niet goed, want dan is het nog steeds een buitenlandse hond...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij het uitleggen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Er zijn ook mensen zoals al vaker aangegeven in dit topic die niet op 'zieligheid' selecteren. En het maakt ze bitter weinig uit of hun toekomstige hond nu uit Nederland komt of elders. Ze selecteren (in eerste instantie)op de pup/hond die de meeste aantrekkingskracht op hun heeft. 

Moeten die verantwoorde honden baasjes zich nu schuldig gaan voelen omdat de Nederlandse asiels volzitten door het toedoen van een hele grote groep onverantwoordelijke honden eigenaren? Het is tenslotte maar een kleine groep honden die daar door bv. het overlijden van de eigenaar terecht is gekomen of met andere begrijpelijke gegronde redenen. Het merendeel zijn hard gezegd 'miskoopjes' van de destijdse eigenaars die met slappe excuses daar worden gedumpt.

Bovendien zijn er asielen in Nederland die ook met regelmaat honden uit het buitenland halen. Dan haal je alsnog een buitenlandse hond uit een nederlands asiel.

En al die mensen die in de grensstreek wonen waardoor vaak het asiel in het buurland dichterbij ligt en ze vaker langs kunnen gaan. Zijn die dan ook zo fout bezig of worden de buurlanden als nederland gerekend?

Je zou je bijna schuldig gaan voelen als je niet met een uit Nederland verkregen stamboom- of asielhond rond loopt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

precies,

zo heb ik een hond uit Polen, ik woon in het noorden van Duitsland, het asiel waar mijn hond vandaan komt ligt dichterbij dan bijv een asiel in het zuiden van Duitsland. Wat is dan wel ok het asiel dat dichterbij ligt maar in het buitenland, of het asiel dat verder weg ligt maar nog wel in hetzelfde land.....O-)

Mijn nationaliteit is nederlands, had ik dan een hond uit een nederlands asiel moeten halen en haar meenemen naar het buitenland, was dat ok geweest? Of ook juist weer niet. en had alleen een hond van een asiel uit de omgeving ok geweest, maar dit asiel werkt weer samen met een stichting die honden uit Roemenie helpt en er dus veel Roemeense honden zitten.......tamelijk gecompliceerd allemaalO-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Inderdaad Manuela, ik heb het ook al vaker gezegd en ook in dit topic. Een stafford of een pit is niet mijn hond en zal het ook nooit worden.
Een half jaar heb ik rondgezocht hier in nederlandse asielen maar helaas.

Ik kan ook zeggen de staffs en pits worden door de fokkers maar gedumpt bij iedereen die er geld voor neerlegt. Dat er zoveel in de asielen zitten ligt dan toch aan de fokker. Het zijn geen honden die voor iedereen geschikt zijn maar de media maakt het er wel van. Kijk maar eens naar de leeftijd van die honden, allemaal zo rond de 2 tot 3 jaar. En wat begint er dan .....

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

En wie zegt dat als die stichtingen met buitenlandse hondjes niet zouden bestaan, dat de zoekende potentieele hondenbaas überhaupt een hond bij de binnenlandse asielen zou adopteren? Ik denk als puntje bij paaltje komt dat maar een heel klein verschil zou maken.

Na het overlijden van Sasha tijdens onze eigen zoektocht van een aantal maanden in de asielen was het resultaat ook nog steeds nul. Als we toen niet toevallig tegen het nest van Ten waren aangelopen, was Loco waarschijnlijk de enige hond geweest.

Ik ga echt niet een hond nemen puur voor de 'heb' hoor! Net zo min voor de zieligheidsgraad.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij het uitleggen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Goed geschrokken!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^