kan iemand mij het uitleggen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb in de eerste plaats een hond. En ja, die komt toevallig uit het buitenland, maar niet omdat het zo zielig is of wat dan ook. Ze is ook geen accessoire (want qua kleur past ze niet bij mijn kleding ;-))
 
Ook ik heb een huisdier om ervoor te zorgen tot ze voorgoed de ogen sluiten. Hoe moeilijk het soms ook is met Mellow (en ik heb heel wat moeilijke momenten gehad), haar terug doen naar het asiel is absoluut geen optie.
Ja, soms heb ik met haar te doen, als ze weer zo ontzettend bang is en we een dag hebben dat we misschien in totaal maar 20 minuten buiten zijn. Ze IS niet zielig, ik VIND het op dat moment wel heel zielig voor haar.

Ik weet ook niet of ik een hond kan uitkiezen aan de hand van alleen de foto. Poes Puk hebben we destijds op de website van het asiel gezien, daarna zijn we gaan kijken en toen ze maar blééf kopjes geven en haar stempel op ons been had gedrukt (haren, natte neusjes ;-)) besloten we ervoor te gaan.
Mellow hebben we niet op de website gezien, we gingen naar het asiel om te kijken en daar zat ze.

Geen bewuste keus voor een buitenlandse hond dus, wél een bewuste keus voor een asielhond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij het uitleggen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat staat mij ook tegen. Honden uitzoeken van een plaatje. Dat is erg moeilijk. Ik ben daarom speciaal gegaan voor een hondje wat al in een Nederlands gastgezin zat zodat ik haar kon gaan ontmoeten voor ik een beslissing maakte. Ze is wel die dag meteen meegegaan, hier heb ik spijt van, ik had er langer over na moeten denken, beter moeten leren kennen, etc. Dit is een les voor de volgende keer.
Een hond uitkiezen van een plaatje, op Schiphol ophalen en mee naar huis nemen, lijkt mij ontzettend eng! 

Helaas kunnen we de wereld niet in ons eentje redden. Ik denk dat zowel mensen die een hond uit een asiel halen als mensen die een hond van een stichting halen dit met de beste bedoelingen doen. Niks tegen mensen die een pup bij een fokker halen, overigens. 

Ik weet niet of het veel voorkomt dat ze windhonden laten racen in Spanje. Ik denk dat ze vooral gebruikt worden door stropers, om mee te jagen. Jaagt een hond niet goed genoeg? Raakt een hond gewond? Dan worden ze zonder pardon afgedankt, vaak op gruwelijke, onnodige manieren.

De Podenco (niet echt een windhond, maar wel een half-windhond) staat bekend als "The Great Forgotten", veel mensen denken bij Spaanse honden aan Galgo's, de Podenco's zijn relatief onbekend. Ik heb aan de stichting waar ik Cosmic vandaan gehaald heb gevraagd waarom Cosmic niet in Spanje herplaatst kon worden. Het antwoord was vrij simpel. Podenco's zijn, voor Spanjaarden, geen huisdieren. Ze zijn een gebruiksvoorwerp, voor de jacht, en functioneren ze niet, dan is daar de "deur" (of eigenlijk meer the "gateway to hell", denk ik soms).

Nu wil ik mezelf geen veer in m'n reet steken dat ik haar "gered" heb, hoor. Cosmic heeft nergens littekens en was niet mager toen ze gevonden werd, ik maak me dus geen illusies dat zij een gruwelijk leven heeft gehad en ik haar redder ben, haha. Maar je ziet soms hondjes erbij staan op de website die het toch wel héél slecht hebben (gehad). Overal littekens, laatst kwam er eentje voorbij met een kogel in z'n oog. Heel erg triest. Dan hebben onze Nederlandse asielhondjes het maar goed, verwende nesten! ;-) (hihi, grapje hoor)

honden page profiel wolfiewolfie

honden foto van wolfie

het leed in zuid Europese landen ( en vele andere landen) is schrijnender,daarom ......................snap je :'( :'( :'(

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik denk dat dat voor een ieder heel persoonlijk is. Zo kijk ik in eerste instantie naar het uiterlijk van een hond, spreekt dat me aan dan ga ik pas verder kijken en me ih ras verdiepen om te zien of de ras eigenschappen wel bij mijn eigen persoonlijkheid en dagelijkse leven passen. Dit kan uiteraard alleen als het een ras hond of herleidbare kruising is. En anders moet je je neerleggen bij het verrassingselement.

Zoals in dit topic al eerder vermeld kom je id nederlandse asiels vaak dezelfde rassen of kruisingen van die rassen tegen. Die moeten je dan maar net aanspreken. Zelf heb ik na het overlijden van mijn eerste reu (die overigens uit Griekenland kwam waar ik toen leefde) ook eerst bij asiels in Nederland gekeken ben zelfs bij meerdere langs geweest ondanks het feit dat ik op de websites eigenlijk geen hond gezien had waarvan ik dacht dat die het weleens zou kunnen zijn.

Een nadeel voor mij is dat ik altijd een zo jong mogenlijke hond wil (eigenlijk gewoon een pup) en dat wordt dan al een stuk moeilijker id nederlandse asiels. Tenzij er toevallig een zwangere teef zit die is/moet bevallen. Bij de buitenlandse stichtingen maak je daarentegen meer kans op een pup/jonge hond daar er genoeg nesten op straat worden geboren. Uiteraard zet ik inmiddels wel mijn vraagtekens bij de pups uit het oostblok van sommige stichtingen en asiels in Nederland want die lijken soms ook wel op bestelling afgeleverd te worden.

Ik had voor ik Ten in huis nam ook bijna oa. een hond vanuit het buitenland (volgens mij Spanje) geadopteerd. Toen dat niet doorging omdat we 2de op de lijst waren zijn we nog naar een asiel geweest waar ze meerdere pups/jonge honden hadden. Een daarvan sprak me door zijn uiterlijk op de website erg aan en in het echt was hij net zo..........maar bah wat viel zijn wezen tegen!!! Echt helemaal foute combinatie. Ik moet er niet aan denken dat ik die hond op Schiphol na adoptie op had moeten halen. Heb het daarvoor en daarna nog nooit met een hond gehad maar dat was echt NOT ment to be. Niet voor de hond en niet voor ons. Na dat voorval zal ik dus ook nooit een hond adopteren die ik niet minimaal 1 keer in levende lijve heb meegemaakt. We zouden maar met elkaar 'opgescheept' hebben gezeten, daar was niemand gelukkiger van geworden.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die hun rashond uit het buitenland halen omdat daar pups uit een combinatie geboren worden waar ze weg van zijn. Of omdat bep. rassen in eigen land minder/niet voorkomen. Omdat daar een fokker zit in wiens fokbeleid jij je helemaal kunt vinden ...........en ga zo maar door......

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Onze hond Storm komt van een stichting hier in Nederland, die honden uit het buitenland haalt (Idemo) Mijn moeder heeft de hond uitgekozen (aangezien zij de baas van hem zou zijn, maar zij tevens ook wist wat wij als kids in een hond zochten etc.) Mijn moeder heeft eerst veel mailcontact gehad om te kijken of wij inderdaad geschikt zouden zijn, en vervolgens is mijn moeder met onze labbie naar het zuiden van het land gegaan voor de ontmoeting (Simpel zat, konden storm en rosco niet met elkaar door 1 deur, ging het feest ook niet door)

Ze heeft veel rondgekeken bij asielen, opvangen etc, en uiteindelijk kwam zij een prachtig koppie tegen met een prachtig karakter. Eigenlijk gewoon hét perfecte plaatje die men zo graag wil. Een sociale hond, niet (te) dominant (zegmaar, er zit wel pit in, maar kent duidelijk zijn grenzen), kan goed met honden, katten en kinderen. Verder geen ziektes of speciaal voer nodig. Nog jong, lekker levendig en wil graag iets met je ondernemen.
Klinkt als de perfecte hond lijkt me:-D Hetgeen waardoor hij naar Nederland kwam ,was puur voor betere zorg. Als pup is hij aangereden en had hij daardoor zijn poot en heup kapot. In Kroatië geopereerd, en voor de verdere nazorg in Nederland gekomen. Hier net zo; Was hij al in nederland of niet, maakte niks uit. Als mijn moeder hem elders was tegengekomen was hij ook van harte welkom in ons gezin :-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Misschien wel eens interessant om te zien:

http://www.youtube.com/watch?v=VAsAkP6MfAo&feature=player_embedded

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik word erg verdrietig en boos als ik dit soort filmpjes zie. Snap gewoon niet dat mensen dit dieren kunnen aandoen.

Of ik een hond via ACE zou nemen is een andere zaak, want deze stichting staat nu niet bekend als een van de betere, maar dat terzijde. Ik denk verder dat ik in een heleboel andere landen precies zo'n zelfde filmpje kan maken. In Amerika wordt een hond die in een asiel komt na 5 dagen ingeslapen. Daar zijn ook dodingsstations. Ik denk dat ik zelfs in Nederland een heel zielig filmpje kan maken......hoewel de honden het zoals wij denken het hier in Nederland beter hebben dan ergens anders. Ik durf mijn handen niet het vuur te steken voor die opmerking......

Sorry, maar persoonlijk vind ik het geen goede reden om een hond te nemen omdat deze zielig is. Wel vind ik bv een podenco een geweldig leuke en mooie hond, dus zou ik er eentje willen, dan kan ik er eentje adopteren. Hoe leuk en lief en geweldig deze buitenlandse honden ook zijn, ik denk nog steeds dat juist door adoptie het probleem blijft. Verplicht castreren en steriliseren zou inderdaad beter zijn, maar dan moet de regering in die landen hier een wet voor maken en zorgen dat deze nageleefd gaat worden.

Dit is zoals al gezegd het zoveelste topic over al dan niet een buitenlandse adoptiehond en de meningen hierover blijven verdeeld. Kan me voorstellen zoals Cindy en ook Suzan aangeeft dat je je bijna schuldig gaat voelen als je een buitenlandertje hebt. Nergens voor nodig! Aan de andere kant denk ik wel soms bij het lezen van reacties dat het te rooskleurig verteld wordt. Natuurlijk is het helemaal geweldig als zo'n hond het hier naar zijn zin heeft en dus echt een "gouden" mand gevonden heeft, maar dit gaat heus niet vanzelf.

Ik zeg niet dat ze allemaal eenellenlange rugzak hebben, maar dat je er heel veel tijd en energie in moet steken is een feit. (dat moet je natuurlijk altijd, ook bij een asielhond, pup etc). Niet iedereen is geschikt voor een hond, of bepaalde rassen en ook niet iedereen is geschikt voor een buitenlandse adoptiehond. Daarom vind ik het niet goed om een hond te nemen nav een heel zielig filmpje, zielige foto op MP/internet, zielig verhaal of zielig gedicht zoals in een ander topic te lezen was.

En iedereen moet helemaal zelf weten waar hij/zij een hond vandaan haalt. Binnen of buitenland mag niet uitmaken. Maar zoals TS verteld in een reactie word ook ik niet blij van mensen die je tijdens het uitlaten tegenkomt die dan zeggen, ja deze komt uit het buitenland, zielig hè?? Nee, niet zielig!! Een hond wordt echt niet blij en gelukkig als je hem als baas heel zielig vindt.

honden page profiel ..

honden foto van .

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hallo Astrid.
Ik heb zeker niet gezegd dat er geen honden uit het buitenland geadopteerd mogen worden. Ik weet wel beter want wie ben ik om daarin voor een ander te beslissen.
Maar IK ben wel de persoon die de reden daar achter wil leren begrijpen en daar door kan respecteren. En daar  ben IK dus baas over en heb daar zeggenschap over. Discrimineren vind ik dus ook zwaar over trokken en denk dat jij je aan gevallen voelt. Zoals ik in mijn 2e reactie heb laten weten is dat niet mijn bedoeling. Ik kan ook doorgaan zonder iets te vragen en daardoor respectloos worden omdat ik het niet begrijp omdat ik vast houd aan mijn mening en ideeën. Daar zou ik dus niet alleen mezelf maar ook een ieder ander te kort mee doen.
Ook weet ik wel dat er in het buitenland erge dingen gebeuren. Mijn angst is doordat de honden hier een markt vinden dat wij daar gedrag in stand houden zoals broodfok hier ook gebeurt. En gezien een aantal reacties hier ben ik daarin niet de enige. Ook hier zeggen wij laat zitten die hondjes bij de broodfok dan stopt het uiteindelijk. De hondjes die daar zitten zijn toch ook "zielig". 

Angelie.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

@Astrid

Als je zo redeneert kun je ook zeggen dat je daarom juist wel het hondje uit de broodfok hebt gehaald.
Die zijn nl ook enorm zielig en hebben ook recht op een gouden mandje.

Overigens wil ik even duidelijk hebben dat ik niks tegen adoptie van buitenlandse honden heb hoor!
Vind alleen een stukje tekst van de reden die je opgeeft een beetje vreemd.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien dat het idee dat ze een hond uit het buitenland "redden" ze gevoelsmatig een nog beter gevoel geeft? Terwijl ja ook in mijn ogen het redden van een Nederlandse asiel hond minstens net zo'n goede daad is. "en als je ze uit het asiel haalt weet je vaak beter waar je aan begint, qua info die over de hond beschikbaar is".

>Ik bedoel hier verder niks mee, want ik ben blij met elke hond die gered word, en elk baasje die zijn tijd in zo'n hond wil steken om het dier een vertrouwd en veilig  leven te geven.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Misschien wel eens interessant om te zien:

http://www.youtube.com/watch?v=VAsAkP6MfAo&feature=player_embedded

VAsAkP6MfAo "


ik heb gisteren het hele filmpje uitgekeken, enorm interessant!
Maar ook enorm zielig en afschuwlijk.
Pfoe als mensen nog eens zeggen dat de honden het hier even erg hebben stuur ik ze wel even die link door.
Eigenlijk zouden ze dit filmpje eens op tv moeten uitzenden, weinig mensen die dit weten denk ik.

Ik zie nu wel in dat er wel degelijk een groot verschil is met de honden hier en daar in spanje. Hier kunnen de honden altijd wel ergens terecht, als ze daar bij ACE geen plaats meer hebben gaat de hond gewoon dood. Ik kan er zeker in komen dat mensen er dan voor kiezen eerder van daar een hondje te halen. Persoonlijk zou het mij ook een heel voldaan gevoel geven, meer dan wanneer ik een hond uit ons asiel haal.

En even over het "adopteren vanuit een foto gaat toch niet" veel honden zitten hier in een gastgezin dus die kan je evengoed als de nederlandse honden eerst bezoeken en kijken of er een klik is:-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Ik heb het filmpje niet geplaatst omdat het ACE is of omdat ik de honden zielig vindt.
Het is gewoon een feit hoe er daar met honden omgegaan wordt.
Nog triester vindt ik dat het land bij Europa hoort en er niets tegen gedaan wordt.

Wat de hond betreft, we leven nu en gaan vanaf nu verder, dat werkt het beste.
Als je kiest omdat het daarzo erg is dan ben je verkeerd bezig en heeft niets met de hond te maken.

Heel goed vindt ik de filmpjes die ze maken en publiceren van de hond en daar kan je veel uit halen. Ik heb dan ook aanbevolen om de foto's weg te halen en alleen een filmpje te plaatsen op hun website, dat zegt duizend keer meer.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dit artikel las ik een tijd geleden: tranen in mijn ogen, mijn hart brak bij het zien van de foto's, maar ook zó geweldig hoe al die mensen zich hebben ingezet voor een witte stip in een ravijn... (Geen bloederige foto's, wel een héél mager, afgedankt hondenmeisje.)

En nu ik de foto's weer zie... :'(

Dan hebben de oude, afgedankte hondjes die hier in het asiel terecht komen het zo slecht nog niet.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Blijft een verscheurend onderwerp.
Nee, we weigeren geen hond, want het is en blijft een hond. 
Wat maakt de hond het uit in welk land hij geboren is? Wij leggen gewicht in de schaal, en meten met onze westerse waarden en welvaart.
 
Waar ik wel moeite mee heb, is of ik een illegale traffic misschien niet in stand hou door voor een buitenlandse hond te kiezen.(en ja; ik blijf het heel knappe honden vinden; andere kruisingen, rauw uiterlijk, vernieuwend.)
Maar is er iemand die de juiste statistieken heeft van het buitenland? Een 'autochtoon' die weet hoe het werkt in z'n land.(Spanje, Hongarije...)
Ik wil maar zeggen; hier zijn we al redelijk op de hoogte van broodfok en kweekcentra, we weten hoe vernuftig de illegale fokkers te werk gaan om toch maar een familiale indruk te creëren bij een industriëel gefokt nestje dat een nepmoeder krijgt toegewezen.. En hier trappen er mensen ook nog in. (we waarschuwen ons suf, terwijl er hier ook nog gasten lustig gauwgauw een pup 'kopen'.)

Is er dan geen kans dat de mensen daar net zo vernuftig bezig zijn als hier?(de geldruikende)
Honden aanbieden via 'asielen', zielige kopjes en dan een 'verzending' naar het rijke westen....?

Ik doe hier ook geen uitspraken hoor, ik ken de finesses niet, maar het zijn wel bedenkingen die ik me maak. (ik besef me terdege dat ik niet de waarheid in pacht heb, maar als het hier al zo uitgekookt is, zou dat dan daar ook niet zijn?)

Qua liefde en onvoorwaardelijkheid, twijfel ik niet aan de bedoelingen van de aspirant pleegbaasjes hier; dit staat volledig buiten kijf.;-)

Anoniem (Gast)

ja ik ben het helemaal met je eens
asielen zitten vol met vee
en dan halen ze de honden het liefst uit spanje ofzo..
heel raar hoor arm beessie,s

honden page profiel BrascoBrasco

honden foto van Brasco

Zelf snap ik het ook niet,,,en zie de logica ook niet egt.
Als ik kijk naar asielen in Nederland hoeveel honden er zitten,die zo graag baasje willen,dan gun ik het hun van harte en een plekje vinden.Maar als je op marktplaats kijkt en hoeveel honde worde aangeboden uit Nederland val wel mee,maar dan Kryg je pagina's wel stuk of 20 achter elkaar honden uit buitenland dan denk ik waar zijn we mee bezig.

Die honden zitten in buiteland,je kan ze niet zien,niet kijken hoe ze zijn,aanraken of hun gedrag beoordelen alleen via foto en toch worden ze met 100derde naar Nederland gehaald...en gaat niet dan tref je ze in asiel weer aan.want dan zie je de hond die eerst op marktplaats stond ineens op site van asiel.

Vraag me altyd af wie die gaten zijn of wat voor instelling.
Heb de nooit goed gevoel bij,en vind erg als z'n hond na paar weke weer in asiel zit,,door zulke mensen zitten asielen in Nederland ook voller.

Voor hond die uit buitenland kom en in asiel in Nederland terecht komt wel goed,,
Maar een hond die uit Nederland kom en asiel in moet om wat voor rede dan ook kan mss wel niet vanwege asiel vol en plekje ingenomen is door hond uit buitenland...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Brasco; goede insteek; de honden die mensen binnenhalen en niet meer 'willen'(wegens te onbekend, misser, of misleid; kans is groot, want je hebt de hond nooit bezig gezien), komen ook terecht in onze overvolle eigen asielen...maar ook onze eigen honden, dat wel.(alleen leggen ze inheemse honden wat meer eisen op? daar kan ik niet over oordelen.)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Honden uit het buitenland van een beetje goede stichting worden niet naar het asiel gebracht maar ondergebracht bij een gastgezin hier in nederland. Van daar uit wordt verder gezocht naar een passend baasje waar het wel klikt.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Chester; ze vallen dan wel onder ons systeem. ;-)

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Hoe bedoel je?
De hond blijft eigendom van de stichting, net als vroeger de asielen in hun contract opmaakten. Gaat het niet gaat de hond terug naar de stichting die de zorg op zich neemt en niet het asiel in nederland. Van daar uit wordt er verder gezocht naar een nieuw baasje.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

Wij werken sinds een paar maanden als gastgezin voor een stichting die honden uit griekenland haalt...

Ik zal proberen uit te leggen hoe dit ongeveer in zijn werk gaat.
Allereerst wil ik vertellen dat er in verschillende landen verschillende neutralisatie projecten lopen om het probleem op te lossen, helaas werken veel regeringen dit tegen waardoor dit al erg lastig gemaakt word.

De honden die via onze stichting komen komen of uit een shelter of worden meteen vanaf de straat in een gastgezin in griekenland geplaatst, daar zitten ze minimaal een maand en voor de pups tot minimaal 3 maanden, hier word gekeken naar wat voor hondjes het zijn en als dat duidelijk is dan worden ze pas op de website geplaatst.

Vervolgens komen de hondjes naar NL, en worden ze weer in een gastgezin (zoals wij dus) geplaatst zodat ze kunnen acclimatiseren en de basis dingen kunnen leren. Op het moment dat iemand intresse heeft in een hondje kan er een adoptie aanvraag worden gedaan... Als die goedgekeurd word dan kan er in het gastgezin worden gekeken. Klikt het tussen beide partijen dan word er voordat de hond geadopteerd word eerst nog een huis bezoek bij de mensen gedaan..

Daarna zit er minimaal 3 dagen bedenktijd aanvast na het huisbezoek zodat er goed over de asoptie nagedacht kan worden, Daarna word het hondje pas overgeplaatst naar het gezin.

Dan is de zorg van de stichting nog niet over er word wekelijks mail contact gehouden en na een maand word er nog een huisbezoek gedaan...

Een feit blijft dat je altijd uitmoet kijken bij welke stichting je je hondke haalt er zitten altijd kwade tussen de goede helaas... )en dan bedoel ik degene die er geld aan proberen te verdienen over de rug van de honden)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

duidelijke uitleg ':-)  Als je een hond wil/zoekt is het altijd goed uitkijken waar je hem vandaan wil halen.
Achtergrond info van de locatie en ter plekke ogen oren en gevoelssprieten alert houden.

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Mijn honden komen allemaal uit spanje, maarrrrr voor ik aan mijn eerste eigen windhond begon ben ik eerst in de asiels hier geweest. Had toen geen auto en fietste met regelmaat hier naar het dichtsbijzijnde asiel. Op een dag yess eindelijk een windhond, ermee gewandeld etc. en het asiel zou contact met me opnemen omdat voor windhonden een speciale procedure was. Okee prima! Week erop terug gegaan en weer gewandeld, ja ze zouden contact met me opnemen voor een afspraak, okee! week erop het zelfde!Week erop idem! Ik werd het beu en wat denk je??Na 7 weken werd ik gebeld of ik nog interesse had???????????????????
Mij vertrouwen dus al weg!

Bij een goede stichting is het btw niet zo dat je simpel een hond van een foto kiest, dat is alleen bij stichtingen die plaatsen om te plaatsen. Maar het scheelt heel veel in hoe je je daadwerkelijk hebt verdiept daarin, als je je verdiept weet je heel goed met wie je wel en niet in zee kan gaan.
Ook als je zelf eens in het echt daar naar toe gaat doet je anders denken.


honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Hoe bedoel je?
De hond blijft eigendom van de stichting, net als vroeger de asielen in hun contract opmaakten. Gaat het niet gaat de hond terug naar de stichting die de zorg op zich neemt en niet het asiel in nederland. Van daar uit wordt er verder gezocht naar een nieuw baasje. "


Was het maar waar! Dat is ook waar ik best boos om kan worden. De stichtingen komen met bosjes tegelijk de laatste tijd. En ik hoor toch erg vaak dat als het niet lukt met de geadopteerde hond dat een stichting dan niet thuisgeeft. Zo jammer want hierdoor gaan mensen twijfelen aan alle stichtingen. Je moet dus echt goed uitzoeken of je inderdaad een "goede" hebt die je wel begeleid en verder helpt.

Er zijn er zoveel bijgekomen die alleen maar Eurotekens in de ogen hebben. Vrijwilligers moeten zoveel mogelijk honden van straat halen zodat de keuzes groter worden. De vrijwilligers werken zich dan ook compleet uit de naad 24/7 en het hoofd van de stichting/eigenaar zit geld te tellen. Dierenartsen die omgekocht worden zodat de hond de juiste papieren en gezondheidsverklaringen heeft enz.

Ik heb al eens gezegd dat we het misschien juist in stand houden door buitenlandse honden te adopteren ipv dat deze daar blijven en verplicht gecastreerd/gesteriliseerd worden. Dat de regering in die landen de wetten aan moeten passen. Als je ziet hoeveel honden iedere dag/week ingevlogen worden vanuit het buitenland......en het worden er alsmaar meer.
Nee, ik zeg niet dat je geen buitenlandse hond mag adopteren omdat hier de asiels zo vol zitten. Je hebt in Nederland erg weinig keuze. Het zijn over het algemeen staffords en Jack Russels en daar zou ik ook niet voor kiezen. Natuurlijk gaat het mij aan mijn hart als ik de filmpjes zie en als ik zie en lees wat daar allemaal gebeurd met de honden. De dodingsstations enz. Toch denk ik dat er een keer een andere oplossing voor moet gaan komen. Maar wat?? Als ik het wist..........

Ik word gelukkig nog steeds erg blij als ik zie hoe honden soms hier komen en hoe ze na een tijdje veranderd zijn in heerlijke gelukkige blije lieve honden.

honden page profiel Chester & RiverChester & River

honden foto van Chester & River

Dat is bij fokkers ook Angelique, ook daar zijn er goeie en slechte bij. Twijfelen we dan nu aan alle fokkers?

Net zoals ik Chester heb gevonden door een video en toen informatie ging opvragen wat een hoop mensen niet begrijpen wijst me een fokker een hond toe wat hij vindt dat de beste is voor mij.
Uiteindelijk ben jij als baas het die zijn leven en karakter maakt en beïnvloed.

Toen ik in het verleden mijn eerste hond, een Ierse setter uit het asiel haalde was er keuze genoeg. Nu pak hem beet 10 jaar later vindt ik alleen maar staffords en pitbulls in de nederlandse asielen. Mijn hond is het niet maar het geeft wel aan dat er wat mis is in Nederland en dat iedereen maar een staff of pit kan kopen en de fokkers dus de mensen niet kunnen overtuigen waar je dan als toekomstige baas aan moet voldoen om zo'n hond te begeleiden.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Dit artikel las ik een tijd geleden: tranen in mijn ogen, mijn hart brak bij het zien van de foto's, maar ook zó geweldig hoe al die mensen zich hebben ingezet voor een witte stip in een ravijn... (Geen bloederige foto's, wel een héél mager, afgedankt hondenmeisje.)

En nu ik de foto's weer zie... :'(

Dan hebben de oude, afgedankte hondjes die hier in het asiel terecht komen het zo slecht nog niet. "

Jeetje...., ik schrok me rot toen ik dat artikel met bijbehorende foto's bekeek...., zie ik opeens onze Aysa voorbij komen


Hond uit het artikel



Onze Aysa



Het is niet onze Aysa...., het artikel dateert uit 2011 en onze dame was toen nog niet geboren....., maar de staat waarin beide honden gevonden zijn is identiek en het verhaal er achter zou het zelfde kunnen zijn.

We weten niet wat er allemaal gebeurd is met Aysa...., we weten alleen dat ze het in haar jonge leven in Spanje, absoluut niet fijn heeft gehad gezien haar vele littekens en open wonden (toen)...., en dat een windhond slank hoort te zijn klopt...., bijna uitgemergeld is toch een andere definitie van slank in mijn optiek.

Ja het is verschrikkelijk als je ziet wat er in sommige landen (en dat is echt niet alleen Spanje) gebeurd met dieren.
Ook in Nederland zijn er nog steeds misstanden....., waarom dan toch (2 honden) uit het buitenland?

De eerste keer waren we op zoek naar een hond die bij ons zou passen...., en die vonden we niet in de Nederlandse assiels, ook niet na een half jaar.

Toen ben ik me gaan verdiepen in buitenlandertjes, hoe werken de stichtingen, waar zijn de honden die ter adoptie worden aangeboden, wat is hun beleid ter plaatse enzovoort enzovoort.

En daar was opeens Misty ;-)...., een gered Spaans hondje in een Nederlands gastgezin via een geweldige stichting die enorm betrokken is bij de plaatsing van hun honden.
De selectie vooraf in Spanje gebeurd altijd persoonlijk door de stichting......, (bijna) nooit worden er honden ter adoptie aangeboden die niet al in Nederland zijn.
Altijd zijn ze getest op karakter, aanpassingsvermogen, omgang met mens en dier ....., en natuurlijk alle mogelijke medische risico's worden van te voren in kaart gebracht.

Nee...., garantie heb je nooit, maar alles klonk goed voor ons en Misty verdween niet meer uit onze gedachte.
Dus een afspraak gemaakt en gelukkig bleek ze in de buurt in een warm opvanggezin te zitten.
We zijn samen gaan wandelen, opvang-mevrouw, stichting-mevrouw (met haar honden), wij als gezin en natuurlijk Misty.

Tijdens de wandeling en het gesprek daarna zoveel mogelijk gevraagd en goed op Misty gelet (die overigens een bang poepie was en duidelijk niet veel gewend was qua drukke omgeving en harde geluiden)...., maar naar ons toe een prachtige hond met een open eerlijke blik, die geweldig reageerde op andere honden en vreemde mensen...., behalve sommige mannen...., die zijn eng O-)

We zijn naar huis gegaan en hebben alles nog eens goed doorgesproken en overdacht, om vervolgens 's avonds te besluiten voor haar te gaan, we hebben haar een dag later gehaald...., en daar nooit één moment spijt van gekregen.


Met Aysa was het iets anders...., we waren wel aan het kijken naar een tweede hond, maar eigenlijk wilden we een wat oudere Gordon als herplaatser erbij...., maar ja, die moet je wel toevallig tegen het lijf lopen.
Maar we hadden geen haast, Misty is nog jong en wij alle tijd, dus we wachten geduldig tot er een keer wat op ons pad kwam......, en dat gebeurde....., wel geen Gordon, maar een vreselijk verwaarloosd Galgo meisje van een maand of 7, via dezelfde stichting als Misty.

Mijn man zag haar, sloot haar in zijn hart en wij zijn vol overtuiging met hem meegegaan.
En toen hadden we opeens twee hondjes uit Spanje ;-)


Ik denk dat toekomstige hondenbaasjes zich erg goed moeten verdiepen waar ze een hond vandaan halen.
Of je nu een rashond met papieren via een fokker koopt, één uit een assiel haalt, of kiest voor een buitenlandertje....., wees selectief, lees je zoveel mogelijk in, zoek via internet naar ervaringen van anderen....., en laat je hart spreken.

Elke hond verdiend een hond-waardig leven...., of hij of zij nu uit een Nederlands assiel komt of van over de grens...., voor honden bestaan die grenzen niet...., voor hun ben je de nieuwe baas die hen nieuw vertrouwen schenkt...., welke taal je ook spreekt :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat heb je dat mooi geschreven Ina! Kreeg d'r kippenvel van. 
Ik word ook echt zo triest van de blik van die honden. De hond uit het artikel, maar Aysa heeft ook zo'n blik en Mellow had dat destijds ook wel een beetje.  

Ik weet nog dat ik op het Windhondenforum las van Ina, haar gezin en hun hond Misty en dat ik dacht 'hee, die ken ik van HP' terwijl ik jou er eigenlijk nooit over had gehoord :-) 
Soms komt iets eerder op je pad dan verwacht, Aysa heeft geboft, net als Misty (en alle andere 'allochtoontjes').

honden page profiel IkkesIkkes

honden foto van Ikkes

Hier ben ik het 100% mee eens/

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Dat is bij fokkers ook Angelique, ook daar zijn er goeie en slechte bij. Twijfelen we dan nu aan alle fokkers?

Net zoals ik Chester heb gevonden door een video en toen informatie ging opvragen wat een hoop mensen niet begrijpen wijst me een fokker een hond toe wat hij vindt dat de beste is voor mij.
Uiteindelijk ben jij als baas het die zijn leven en karakter maakt en beïnvloed.

Toen ik in het verleden mijn eerste hond, een Ierse setter uit het asiel haalde was er keuze genoeg. Nu pak hem beet 10 jaar later vindt ik alleen maar staffords en pitbulls in de nederlandse asielen. Mijn hond is het niet maar het geeft wel aan dat er wat mis is in Nederland en dat iedereen maar een staff of pit kan kopen en de fokkers dus de mensen niet kunnen overtuigen waar je dan als toekomstige baas aan moet voldoen om zo'n hond te begeleiden. "


Twijfel ik aan alle stichtingen?

Daarbij heb ik in voorgaande reacties al gezegd dat je als je een hond wil altijd goed moet uitkijken waar je deze vandaan haalt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij het uitleggen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Goed geschrokken!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^