Soms zit ik me wel te ergeren aan alle reacties!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Botte reacties hou je toch, voornamelijk omdat iedereen die langer dan een jaar een hond heeft zich al gauw een expert vindt (of in ieder geval wil zijn) en nog wel eens vergeet open te staan voor andere manieren anders dan die van henzelf. Alsof je daarmee min of meer mee toegeeft dat jouw manier ook niet feilloos is ;-) Ik ben er wel aan gewend, zie het in elk "dierenwereldje" waar ik in heb gezeten gebeuren, en overal zie je dezelfde botte reacties terug.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms zit ik me wel te ergeren aan alle reacties!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Dit topic ging toch over het ergen over botte reacties?
Ik zie het nu over voer gaan.
Maargoed! "


Zo'n 'maar goed' er achteraan, vind ik persoonlijk ook een beetje bot.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Als iemand advies vraag over welke brokken het beste zijn worden brokken afgekraakt en vlees aangeraden.
Als iemand vertelt dat hij fulltime werkt en advies vraagt, krijgen ze meestal geen goed advies maar allemaal negatieve antwoorden omdat men fulltime werkt! Ik vraag me af waarom niet gewoon antwoord wordt gegeven op de vraag.........
Ieder voed zijn hond op zijn eigen manier op en wie bepaald wat goed of slecht is? "


Dit was de openingspost, ik denk dus niet dat ik zo ver off-topic was met m'n reactie :-) Een topic over "Botte Reacties" hebben we onlangs nog gehad, geopend door Arjen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Of misschien zijn het wel mensen die dag&nacht achter hun pc hangen... Denk dat net om die reden ook al veel mensen hier niet meer of bijna niet meer op hondenpage komen...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Weet je waar ik me persoonlijk aan erger?
Steeds dat gezeur over zogenaamde 'off topic' berichten. Of je alleen maar antwoord mag geven op de openingspost. Echt, wat maakt het uit dat er verder op ingegaan wordt? Het heeft meestal echt wel met elkaar te maken.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik word er gek van .. als in de openingspost gezegd word punt 1 en punt 2, er ord enkel over punt 1 advies gevraagd, en waar komt er antwoord op? op punt 2 ..

en meestal is dat dan nog omdat punt 2 iets is waar ze niet mee akkoord gaan ..

bvb mijn eigen topic ..

ik liet de hond castreren op 6 maanden en operenen aan zijn cherry eye, ik vroeg info over of een cherry eye nog terug kon kon komen enzo, en ik werd bekogelt dat ik de pup al liet castreren ..

heb toen 3 pagina's ommentaar gehad, en niet 1 keer antwoord op de cherry eye ..


soms open je een topic, maar heb je er gewoon giga veel spijt van omdat ze zo op je inhakken ..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja, dat had je er ook beter niet bij kunnen zetten. Zag het al aankomen, jij niet? ;-)

Nee, dat is jammer, heb je gelijk in.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

op zich had ik dat al zien aankomen,toen .. maar dan vraag ik me af wat het nut is van het forum, als je nog niet over je eigen hond kan beslissen zonder bakken kritiek te krijgen van mensen die de gehele situatie niet kennen ..

honden page profiel DD

honden foto van D

" Weet je waar ik me persoonlijk aan erger?
Steeds dat gezeur over zogenaamde 'off topic' berichten. Of je alleen maar antwoord mag geven op de openingspost. Echt, wat maakt het uit dat er verder op ingegaan wordt? Het heeft meestal echt wel met elkaar te maken. "

Ik vind dat soms wel heel irri omdat als je halve dag niet meer in die topic geweest ben en je wilt toch nog je reactie geven, dan gaat het opeens over totaal iets anders. Of er zijn al 6 pagina's voorbij en is de ts er allang niet meer omdat men de topic heeft overgenomen door heel wat anders.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja, daar heb je ook gelijk in. Vind het alleen irritant als je door sommige mensen gelijk op je vingers getikt wordt als je ook maar een klein beetje 'off topic' gaat. Snap ook niet wat daar dan zo erg aan is.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Ja, dat had je er ook beter niet bij kunnen zetten. Zag het al aankomen, jij niet? ;-)

Nee, dat is jammer, heb je gelijk in. "

En dat begrijp ik dus niet .... waarom zou dat niet kunnen, feit is dat vaak door TS bepaalde teksten weggehaald worden doordat er zo negatief op gereageerd wordt en niet eens op  de hamvraag  van TS. 

Maar dan kom je weer op wat eerder is aangegeven. Men leest maar een deel, zien een iets van owwwww jeee dat is niet goed of wat dan ook, reageert daarop en mist in zijn geheel waar de topic over gaat zoals dus bij Liesbeth. 

En dat is op zich ergenis 1 maar als je dan pogingen doet om alsnog antwoord te krijgen op de vraag, om het weer die kant op te sturen, daarheen waar het echt om gaat en dat niet lukt ... dat is ergenis bron 2.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"
Ik vind dat soms wel heel irri omdat als je halve dag niet meer in die topic geweest ben en je wilt toch nog je reactie geven, dan gaat het opeens over totaal iets anders. Of er zijn al 6 pagina's voorbij en is de ts er allang niet meer omdat men de topic heeft overgenomen door heel wat anders. "

en dan mag je al blij zijn dat het topic nog open is want soms kom ik idd na een tijdje terug en is het op slot. 

Dat is dan ergenis bron 3 voor mij.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja... vind ik ook. Eens terug tot de orde (van de dag) roepen is soms beter. Net die topics waar heftiger gediscussieerd wordt (niet elkaar uitschelden) zijn vaak het interessantst.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Ja, daar heb je ook gelijk in. Vind het alleen irritant als je door sommige mensen gelijk op je vingers getikt wordt als je ook maar een klein beetje 'off topic' gaat. Snap ook niet wat daar dan zo erg aan is. "

Omdat de praktijk helaas uitwijst dat het dan zo'n verkeerde kant opgaat, de discussies zo verhit kunnen raken dat uiteindelijk een topic op slot gaat en de werkelijk vraag van TS onbeantwoord blijft, en sommige gevallen TS profiel verwijdert. 

en je kunt afwijken en afwijken. Zolang een vraag beantwoord word is er niks mis mee met een bepaalde suggestie te geven. Gevaar is alleen dat anderen alleen daar op doorgaan. Zo nu en dan een topic weer even back to basic brengen is niks mis mee, en in sommige gevallen zelfs een must.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Alweer eens met Jeanine,het gevaar dat iets escaleert en op de man/vrouw wordt gespeeld is groot als je te veel van de essentie van het openings topic afwijkt heb ik gemerkt.
Overigens gebruik ik de waarderingen alleen als ik deze ook op het forum vermeld en uit kan leggen.

Ook ben ik het met Kylie eens dat het soms juist heel interessante  discussies kunnen worden, maar ik denk dan dat er een nieuw topic geopend moet worden uit respect voor Ts en om de zaken duidelijk te houden,voor iedereen die veel later reageert.
Althans dat zou ik doen.

honden page profiel DD

honden foto van D

As we telkens een nieuwe topic zouden moeten openen voor respect TS, kunnen we aan de gang blijven.

Ik vind het forum toch al een beetje onoverzichtelijk en als we dat gaan doen, dan wordt het nog meer dat je niets meer kan terugvinden. Maar ook dit is eigenlijk off-topic.;-)

Ik vraag mij ook af waarom topics worden gesloten, zo zomaar zonder dat je dat ziet aankomen. De laatste tijd is dat veel gebeurd wat ik mij kan herinneren, en waarom? Kijk ik de topic terug zie ik niets raars.
Maar dan wil de TS het of een ander lid en hoppa, topic dicht. En waarom willen ze dat als er gewoon normaal met elkaar gesproken wordt?
Maar dit is mss ook wel off-topic.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"
En dat begrijp ik dus niet .... waarom zou dat niet kunnen, feit is dat vaak door TS bepaalde teksten weggehaald worden doordat er zo negatief op gereageerd wordt en niet eens op  de hamvraag  van TS. 

Maar dan kom je weer op wat eerder is aangegeven. Men leest maar een deel, zien een iets van owwwww jeee dat is niet goed of wat dan ook, reageert daarop en mist in zijn geheel waar de topic over gaat zoals dus bij Liesbeth. 

En dat is op zich ergenis 1 maar als je dan pogingen doet om alsnog antwoord te krijgen op de vraag, om het weer die kant op te sturen, daarheen waar het echt om gaat en dat niet lukt ... dat is ergenis bron 2. "

Ja, dat is natuurlijk ook onzin. Maar je weet bij zulke dingen dat je heel veel mensen over je heen krijgt. De meeste hier zijn er nou eenmaal niet voor om je hond zo vroeg te laten castreren, überhaupt te laten castreren. 
Als je het vervelend vindt als mensen daar commentaar op hebben kun je het gewoon beter voor je houden denk ik dan.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Sanne, dat 'voor me houden' is iets wat ik dan ook zou doen, maar het is dus wel een teken dat mensen 'bang zijn voor reactie' en dat is natuurlijk eigenlijk helemaal de bedoeling niet.
(dan hebben we geen forum meer, maar een kant-en-klare-antwoordenencyclopedie, en dat mist het doel/opzet van een 'forum' denk ik)

Algemeen; Vaak heb je een bepaald idee als je een vraag stelt (iets ervarener eigenaar)
maar als je echt 'bleu' bent, dan kun je soms heel erg schrikken van reacties die je in de verste verte niet zag aankomen.(waarom mag een hond dan niet gecastreerd worden? Als je het zou weten, zou je geen vraag meer hebben)(en er zijn veel gegronde redenen om het niet te doen, maar dit terzijde)


En van het een komt het ander.

Spelen we het niet richting TS(op de initiële vraag), dan zie je vaak ook nog leden die elkaar (off topic, niet echt, maar meer een onenigheid dat al langer speelde) in de haren vliegen.

Voor de Ts is hier dan helemaal geen touw meer aan vast te knopen en die haken dan vaak stilletjes af.(ow, 'wat heb ik in gang gezet', voelen zich waarschijnlijk schuldig)
En jammer, gemiste kans voor alle raad die we wel hebben, maar die op dat moment doel mist.

Ik vind dat alles gezegd mag worden(beleefd), maar altijd met het oog op wat de TS eigenlijk vroeg.
Gaan we een beetje 'naast het pad' (net zoals Angela vind ik off ook niet erg, maar vaak een toegevoegde waarde) dan kunnen we dat voor TS  een beetje beter inkleden. Zo leert die ook effectief iets bij.(ah, daarom en daarom!)

Als we vragen inhouden, omdat we bang zijn voor het antwoord, dan surft een toevallige bezoeker (of vast lid) gewoon door naar een andere site, waar 'ie wel gehoord wordt zonder vooroordeel.(naar de mond praten in het slechtste geval)

Vaak is een 'nieuw' oordeel helemaal niet mis, maar komt het erop neer hoe je het aanbrengt.
(aftasten)

*voor al uw frustraties slechts één adres; Saskia, Wodan' :-D*;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

"
Ja, dat is natuurlijk ook onzin. Maar je weet bij zulke dingen dat je heel veel mensen over je heen krijgt. De meeste hier zijn er nou eenmaal niet voor om je hond zo vroeg te laten castreren, überhaupt te laten castreren. 
Als je het vervelend vindt als mensen daar commentaar op hebben kun je het gewoon beter voor je houden denk ik dan. "


Helemaal mee eens. Ik heb hier destijds ook niet gemeld dat Sam gecastreerd ging worden. Tips of advies hoefde ik niet, dus het zou gewoon een mededelings-topic zijn (zoals ik die bij andere 'belangrijke' dingen wel zou openen), maar ik zag de bui al hangen en heb me wijselijk stil gehouden... O-)

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique

honden foto van Miranda en Lalique

"
Ja, dat is natuurlijk ook onzin. Maar je weet bij zulke dingen dat je heel veel mensen over je heen krijgt. De meeste hier zijn er nou eenmaal niet voor om je hond zo vroeg te laten castreren, überhaupt te laten castreren. 
Als je het vervelend vindt als mensen daar commentaar op hebben kun je het gewoon beter voor je houden denk ik dan. "

Het is toch jouw hond, met je toch zelf weten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms zit ik me wel te ergeren aan alle reacties!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Punk een beetje verwennen..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^