Soms zit ik me wel te ergeren aan alle reacties!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

"


 En wat Peter zegt, zodra je er netjes op terug reageert, gaat het op slot. Dit snap ik tot op heden nog niet zo erg goed. 

Maar bon .... op dit moment zit ik in een heerlijke, zweverige, ow yeah roes mss dat ik het morgen iets beter begrijp ( betwijfel het ) "
Dit vindt ik dus ook heeeel vreemd, omdat iemand reactie's terug krijgt die niet in haar/zijn straatje vallen meld hij/zij dit maar bij mod en gaat topic op slot ,terwijl er geen 1 belediging of onvertogen woord is gevallen. Met de melding dat er op persoon wordt gereageerd en niet inhoudelijk op topic.
Dit is heel vreemd want als iemand reactie geeft zou je daar niet op mogen reageren terwijl je wel kan quoten?????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms zit ik me wel te ergeren aan alle reacties!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

zo vat jij het op, maar op de vrouw spelen tot een paar keer aan toe, en dat aan iemand die haar reakties goed onderbouwd, draagt niet bij tot het voeren van een goede discussie,. Om dit steeds maar weer openbaar te zeggen draag je ook niet echt bij tot een goede sfeer hier, die we toch met zijn allen moeten maken. Waarom dan geen pb sturen naar het modteam als je ergens mee zit  of als iets niet duidelijk is.
Waarom het topic op slot staat staat er trouwens gewoon bij als we het over het zelfde topic hebben.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hetgeen ik irritant vind zijn reacties die zelf een zwaktebod zijn.

Het zeveren om spelling komt vaak na een paar bladzijden omdat andere tactieken niet werkten en men hun gram wil halen.

Dingen zo ver door trekken naar het dagelijks leven dat het gewoon beledigend word. En nu verzin ik expres een idioot voorbeeld: mensen met Duitse herders zijn allemaal nazi's. Of mensen met Huskies zijn allemaal communisten. Iemand die de hele dag bij zijn hond zit is lui en wil niet werken. Je snapt het idee. Dat gaat véél te ver.

honden page profiel DD

honden foto van D

iemand met een tattoo is een asociaal? dat idee? ;-)
Gelukkig heb ik dat met jouw voorbeelden niet zo heel vaak gemerkt hier.

honden page profiel KK

honden foto van K



zoiets??O-);-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Dit zou idd allemaal te ver gaan want dan ben ik een asociale, luie communist. Dan zouden anderen mij beter kennen dan ikzelf ... oepsie.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

"
Maar wat ik dus niet begrijp is dat ik hier lees dat men het heeft over een groep mensen die hier op het forum rondneust met een asociaal gedrag, dat wordt maar even zo gezegd met daarbij dat deze mensen in het echt geen succes leven hebben. Zo hé, die hakt erin zeg! Lekker hoor, zo'n vooroordeel!
En dan verderop zeggen dat het de toon het is die het hem doet.;-) "


Eh....ik weet niet waarom je je aangesproken voelt, maar ik bedoel dus niet jou. Als je goed leest en goed Nederlands spreek begrijp je ook dat ik bedoel dat asociaal gedrag ( en dat is m.i.te pas en te onpas een nare en onbeleefde toon naar mensen aanslaan) tot gevolg heeft dat je weinig succes in het leven hebt. Ik weet niet hoe het me jou zit maar ik hoef geen vrienden of kennissen die betweterig zijn, hun mening aan andere opdringe en daarbij verbaal ook nog onaangepast gedrag vertonen.

Ter illustratie: als wen beginnend hondeneigenaar met een zieke broodfokpup aan mij vraagt wat hij moet doen, geef ik een normaal antwoord. Maar hoe vaak zie je niet dat er hier een gast of een nieuw lid komt met zo'n vraag die vervolgens meteen te horen krijgt hoe stom hij wel niet is etc, etc. Het topic raakt vaak binnen een uur vervuild met moddergooien en de bruikbare antwoorden zijn amper meer te vinden....als TS inmiddels niet al is vertrokken. Kijk, je kan mij niet vertellen dat dat mensen zijn die vrienden maken en als leuke collega op de werkvloer worden gezien .

Natuurlijk mag iedereen zin of haar mening uiten maar het zou fijn zijn als mensen eerst nadenken of hun mening misschien meer kapot maakt dan ze lief is. Immers , een nieuwe hondeneigenaar die met een doodzieke broodfokpup advies komt inwinnen en vervolgens niet meer terug durft te komen door alle kritiek die hij over zich heen krijgt, maakt misschien een verkeerde beslissing en raakt daarmee zijn pup kwijt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" iemand met een tattoo is een asociaal? dat idee? ;-)
Gelukkig heb ik dat met jouw voorbeelden niet zo heel vaak gemerkt hier. "


Precies. Het is vaak wat subtieler, maar toch vind ik dat niet kunnen. Al is het wel super duidelijk dat mensen die zulk soort dingen zeggen vaak geen idéé hebben over de daadwerkelijke situatie van/bij de andere forummer.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ik ben hier nog niet zo lang lid en ik lees hier zeer regelmatig en plaats ook af en toe iets maar ik moet bekennen dat ik drie keer nadenkt wat ik plaats.De reden hiervan is dat ik ook wel het gevoel heb dat je hier snel iets "verkeerds" zegt.
Soms wil ik reageren maar laat het maar uit angst voor commentaar.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"

Heb nog nooit gemerkt dat hier groepjes zijn hoor. Uiteraard gebeurt het dat mensen het met elkaar eens zijn, dat kun je nooit voorkomen.

Ik begrijp ook niet goed dat mensen zich hier zo aan irriteren, dat wil je zelf toch niet? HP is toch een stukje ontspanning, je wilt je toch niet opvreten achter de PC? "

Daar ben ik het mee eens....je zit hier toch voor
 je plezier en je ontspanning....
Dus ik laat het niet zover komen dat ik me ga ergeren...meestal...
Dat gebeurt alleen als ik zie dat er een soort persoonlijke vetes ontstaan, die m.i vaak niets met het onderwerp te maken hebben....
En waarom is dat nodig? Bijna niemand van ons kent elkaar persoonlijk, maar denkt toch bepaalde sneren uit te moeten delen naar deze of gene....
Ik vind het persoonlijk nogal kinderachtig...

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

" Ik ben hier nog niet zo lang lid en ik lees hier zeer regelmatig en plaats ook af en toe iets maar ik moet bekennen dat ik drie keer nadenkt wat ik plaats.De reden hiervan is dat ik ook wel het gevoel heb dat je hier snel iets "verkeerds" zegt.
Soms wil ik reageren maar laat het maar uit angst voor commentaar. "
Triest dat je dat gevoel hebt, zou helemaal niet nodig hoeven zijn ,maar je moet hier af en toe stevig in je schoenen staan en het kaas niet van je brood laten eten, gaat je zeker lukken;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Het zou gewoon leuk zijn als mensen met een wat minder grote mond hier ook een kans krijgen. En dat is niet altijd het geval. Soms wordt er zelfs massaal op een kind ingehakt. Dan vraag ik me echt af waar mensen mee bezig zijn. In het begin dat ik hier was was het nog best gemoedelijk, maar nu lijkt het soms wel oorlog in topics. Dat vind ik zo jammer. En nu lees ik weer een reactie van een nieuw lid dat niet durft te reageren uit angst iets verkeerd te zeggen. Dat ia toch te triest voor woorden?

Overigens heb ik het niet over jou hoor. Volgens mij jij altijd vrolijk en gezellig.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

"


Maar dan nog, wie maakt uit wat een botte reactie is en wat niet? Het geldt dus eigenlijk voor allebei. "


Wij zijn gewoon dieren. Groepsdieren welteverstaan. Net als bij honden zijn er individuen die de sociale vaardigheden beter onder de knie hebben dan anderen. Er zijn geen geschreven regels over wat bot en wat vriendelijk is, maar wel degelijk ongeschreven. Als van de twintig mensen met wie je recent te malen hebt gehad er meerdere zijn die zeggen dat je bot bent, dan zal het waarschijnlijk wel zo zijn. Dat maakt iemand niet minder waard, maar zo iemand zou wel zijn beperking moeten kennen en wat beter nadenken over wat hij zegt en of de toon wel normaal is.

honden page profiel DD

honden foto van D

"

Wij zijn gewoon dieren. Groepsdieren welteverstaan. Net als bij honden zijn er individuen die de sociale vaardigheden beter onder de knie hebben dan anderen. Er zijn geen geschreven regels over wat bot en wat vriendelijk is, maar wel degelijk ongeschreven. Als van de twintig mensen met wie je recent te malen hebt gehad er meerdere zijn die zeggen dat je bot bent, dan zal het waarschijnlijk wel zo zijn. Dat maakt iemand niet minder waard, maar zo iemand zou wel zijn beperking moeten kennen en wat beter nadenken over wat hij zegt en of de toon wel normaal is.

"

Dat ben ik niet helemaal met je eens, want je hebt van die mensen die andere mensen napraten, of je hebt mensen die je bij voorbaat al niet mogen en dan is het appeltje eitje, dat wat jij dan zegt, dat is allemaal bot en niet normaal.
Dus mijn inziens zegt het totaal niets dat meerder mensen dan een reactie bot vinden.

Het leuke is dat als je niet met de stroom meegaat, je er ook uit ligt, zeg maar. Groepsdieren of te wel gewoontedieren zijn wij, zeg je, maar wat ben ik dan blij dat ik dat juist niet ben. Ik ga niet met de stroom mee, maar ga meestal de andere kant op en dat word dus niet gewaardeerd. En dan zijn je reacties al gauw niet normaal of bot of raar of noem het maar op. Ik ga liever tegen de stroom in, zo zit ik in elkaar.

Ik denk ook dat het moeilijk inschatten is, aangezien we de persoon achter de mens en achter het toetsenbord niet kennen. Wat weet jij nou van mij en wat weet ik nu van jou? Weinig tot niets.

Je leest nu net van mirjam die hier net lid is, die durft amper wat te plaatsen. Nu heb ik daar geen moeite mee, maar ik snap best dat anderen dat wel hebben. Juist omdat ze mss een hele andere mening hebben dan de rest, en daar word je vaak op af gerekend. Is mijn ervaring dan hè. Ik zie dat gebeuren en dan denk ik, ja............als je al geen eigen mening mag hebben en je maar moet aansluiten bij de rest..............nee dank je.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Heel vaak wordt er een topic geopend over bv een pup die doodziek is.
Men komt dan klagen vragen om advies.
Nu kan men wel de moeite nemen om internet te raadplegen maar voor de aanschaf van een pup,een levend wezen,kan er geen info opgezocht worden!
Ook ik vind dat niet even verantwoordelijk en ook ik zal gereageerd hebben in deze topics.
Ook kan ik me best voorstellen dat er mensen zijn die dan heftig en hard reageren.
Overigens "probeer" ik meestal toch meer adviserend te zijn dan oordelend en vinger wijzend.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

"


Je leest nu net van mirjat anderen dat wel hebben. Juist omdat ze mss een hele andere mening hebben dan de rest, en daar word je vaak op af gerekend. Is mijn ervaring dan hè. Ik zie dat gebeuren en dan denk ik, ja............als je al geen eigen mening mag hebben en je maar moet aansluiten bij de rest..............nee dank je. "


Ja, maar dat bedoel ik juist ook. Ik ben niet bang mijn eigen mening te delen (die regelmatig tegen de algemeen heersende mening op HP ingaat), maar doe dat wel op een fatsoenlijke manier. Maar er zijn mensen die hun mening ook graag delen maar dat gewoon op een lompe manier uiten en ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn die dat afschrikt. Ik moet zeggen dat zelfs ik daar nog wel eens last van heb. Dan geef ik maar geen reactie en klik het topic weg. Gewoon omdat ik weet dat als ik mijn mening deel ik meteen wordt afgebrand.

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique

honden foto van Miranda en Lalique

" Ik ben hier nog niet zo lang lid en ik lees hier zeer regelmatig en plaats ook af en toe iets maar ik moet bekennen dat ik drie keer nadenkt wat ik plaats.De reden hiervan is dat ik ook wel het gevoel heb dat je hier snel iets "verkeerds" zegt.
Soms wil ik reageren maar laat het maar uit angst voor commentaar. "

Dat heb ik ook, vooral als je iets vraagt wat er al eens gevraagd is ooit! Of als je je vraag bij de verkeerde rubriek plaats.....

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Als het te gortig wordt kan je rechtsboven de 'roep moderator-knop' gebruiken. Dan kan je aangeven dat er respectloos gereageerd wordt. Alleen als we als leden de moderators op de hoogte stellen van dit soort gedrag kan er iets aan gedaan worden .

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique

honden foto van Miranda en Lalique

Van groepjes heb ik eigenlijk nooit iets gemerkt....
Wel zie ik nu ik alle reacties lees dat sommige mensen elkaar kennen.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik denk dat het er vaak ook vooral aan ligt hoe je iets interpreteert. En dat ligt weer aan je eigen stemming op dat moment. 
Negen van de tien keer wordt iets echt niet vervelend bedoeld en toch wel zo opgevat. 

Dus probeer af en toe reacties is op een andere manier te lezen, scheelt een hoop. 

En, je hoeft natuurlijk niet alles te lezen. Het is maar internet, je drukt het zo weg. :-)

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique

honden foto van Miranda en Lalique

" Ik denk dat het er vaak ook vooral aan ligt hoe je iets interpreteert. En dat ligt weer aan je eigen stemming op dat moment. 
Negen van de tien keer wordt iets echt niet vervelend bedoeld en toch wel zo opgevat. 

Dus probeer af en toe reacties is op een andere manier te lezen, scheelt een hoop. 

En, je hoeft natuurlijk niet alles te lezen. Het is maar internet, je drukt het zo weg. :-) "

Klopt...maar ik bedoel ook niet naar mezelf toe maar in het algemeen

honden page profiel DD

honden foto van D

Isha, als ik een topic lees met zoiets, dan denk ik altijd gelijk.....................waarom gaan ze niet gelijk naar een dierenarts?En dat zeg ik dat ook in die bewoording.
Moet k dat dan op een hele andere manier doen? Ik zou dan even niet eens weten hoe, ik denk dat we allemaal wel een eigen manier van schrijven hebben. Als ik iets zeg en ik sta voor je dan zal ik het anders vertellen dan dat ik het opschrijf. Dat weet ik van mijzelf, ik ben nu eenmaal zo.

Het gekke is (of eigenlijk niet) dat ik in mijn werk weer een andere schrijfwijze heb en vaak hoor ik dat ik integer schrijf, met waarde en respect.
Maar dat is natuurlijk anders dan dat ik even reageer in een topic waar ik lees dat men aanmodderd terwijl je in die tijd dat je op het forum hangt, allang naar de dierenarts had gekund.

En soms denk ik ook dat een strengere aanpak vaker wellicht kan helpen dan een lief reactie, juist om de mensen wakker te schudden.

Eef, dus we zitten wel degelijk een beetje op dezelfde lijn. Maar je kan het nog zo op een fatsoenlijke manier doen, als men jou al niet mag, dan zijn ook die berichten niet gewenst. Maar dan weet je wel van jezelf dat je correct bent gebleven, dat weer wel.;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Het mag ook niet gewoon goed gaan met je honden, dat kan nl ook niet. ;-) "
yep, mijn honden die met andere honden kunnen zorgt ook wel is voor negatieve commentaren.

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

Weetje wat ik niet begrijp? Mensen vragen om advies, vervolgens word dat advies of een mening (zij het kritisch en oordelend, maar laten we wel wezen, als iemand om advies vraag gaat er iets mis no?) gegeven en dan is het niet goed.  Ook vind ik het heel tegenstrijdig om te zeggen dat iemand die advies komt vragen op een forum maar zijn eigen manier van opvoeden zou moeten aanhouden. Dit geld trouwens ook voor reacties die zo direct niet 100% gerelateerd zijn aan het topic, zoals eerder gezegd "het een sluit het ander niet uit." Iemand die zo goedkoop mogelijk graanvrije brokken komt vragen word natuurlijk aangeraden een kvv te gebruiken, betekent niet dat hij/zij het hoeft te doen! LANG LEVE DE DIVERSITEIT!

Vind trouwens de reacties op dit forum bij laaaaaaaaaaaaaaaaaaange na disrespectvol. Je zou sommige topics op FOK of NU.nl moeten lezen. Hier zijn de meningen in 90% van de gevallen gewoon prima onderbouwd en in het ergste(??) geval emotioneel geladen. Wat begrijpbaar is aangezienveel mensen hier de duivel in het gezicht hebben kunnen aankijken. En als een eigenaar van een American Stafford een compleet ander type hond wilt aanschaffen (wat prima kan hoor) en zich vervolgens als een onbegrijpend ongeleid projectiel die er niets van begrijpt gedraagt, natuurlijk krijgt hij dan de volle laag! Daarvoor is dit een hondenforum- een forum met mensen die veel geven om dieren- niets minder en niets meer!

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

goh de reacties bij mijn maltezerpup vond ik bvb wel over..

ik heb hem via een vriendin, zij heeft een gele veranda en omdat die zichtbaar was op de foto was ik direct een leugenaar en was het een pup uit de broodfok ..

noem je dat een sociaal forum.?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Angels and demons....

Ik zit hier al wat langer en snap de verzuchtingen, maar dat is allemaal 'des mensen'.

Ik probeer te verzoenen, ik ben tegen uitersten, want de waarheid zit ergens in het midden.
Door actie/reactie hopen we tot een consensus te komen.
Bot mag/hoeft het niet te worden.

Het voordeel van internet is ook het nadeel; anonimiteit.(je zegt wat je wil, soms is dat een zegen, soms een nadeel dat kwetst.

Doordat we de mens achter de pc niet zien, doen we soms iets te fanatiek door. En fanatiek is geen tip...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Van groepjes heb ik eigenlijk nooit iets gemerkt....
Wel zie ik nu ik alle reacties lees dat sommige mensen elkaar kennen. "


Koppeltjes daarentegen !!!! ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

moet zeggen in begin .... oei waar ben ik terecht gekomen had er een ander beeld van. Trok mij dingen ook persoonlijk aan, las dingen wellicht verkeerd ... kweet het niet maakt ook niet uit. 
Nu denk ik wel na over hoe en wat ik schrijf, vele berichten die ik schrijf delete ik ook. Maar ik probeer wel als het neigt een hele andere kant op te gaan, het onderwerp weer terug te krijgen. helaas lukt dat niet altijd ( meestal niet ) 

Voor sommige zijn dingen zwart / wit punt. voor mij zijn de meeste dingen ( mss wel niet alle ) grijs. En nu pik ik de dingen eruit die van nut kunnen zijn voor mij en voor mijn honden en de dingen waarvan ik heb van huh??? Meen je dat nou? Daar denk ik over na. En heeeeeel soms wordt het een ... och eigenlijk is het zo gek nog niet doch meestal blijft het bij een ....HUH? meen je dat nou ... en dat geeft niet. 

Maar als men blijft afwijken van de vraag en er dingen bij haalt die totaal geen toegevoegde waarde heeft .... of die persoonlijk worden waardoor een topic op slot gaat .... tsja ...

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"

Koppeltjes daarentegen !!!!   ;-) "

':-)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

"

Koppeltjes daarentegen !!!!   ;-) "

zijn die er dan???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms zit ik me wel te ergeren aan alle reacties!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Punk een beetje verwennen..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^