HondenPage baasje janine

Wat schreven de vrienden van janine op het forum

honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Vaarwel Daya..
Ach wat ontzettend verdrietig dat je zo jong je Daya al moet missen Je vertelt zo liefdevol over haar en ze heeft het zo mooi bij je gehad, veel sterkte!
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in : Dag lieve Bink (*dag lieve Max, fotofilmpje pagina 2)"
Heel veel sterkte
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Lexi is naar Vera gegaan
Heel veel sterkte!
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Hond nu 48 uur ziek en wordt snel erger
Wat verdrietig en zo onverwacht  heel veel sterkte met jullie verlies.
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Welke hond raad jij aan? Weimaraner, zwitserse sennen of?
Een boxer is een mooie actieve hond, vind ik dan Ik ben ermee opgegroeid (ook duitse herder en bouviers) maar de boxer heeft mijn hart gestolen en ondertussen als volwassene alweer mijn 2e boxer (teef) van nu 4 jaar oud. De boxer die ik nu heb is een herplaatser met stamboom, uit frankrijk van toen 11 maanden, de vorigen ( op eentje van heel vroeger na) allemaal als pup gekregen. Dit was Mickey, vorige boxer, toen zoals vaak lekker (los) naar strand geweest, zij is 13,7 jaar geworden ( wel oud voor een boxer en de boxer daarvoor, een reu is 13 geworden) sociaal en luisterde best goed, soms met kinderen in de buurt wat minder want dat was te leuk  En nu een donker gestroomde boxer, Jane ( krijg de foto niet rechtop) ook een lieve sociale hond ondanks haar niet al te fijne start van het leven. Het zijn honden die wel goed kunnen luisteren maar ook nogal speels kunnen zijn, met een goede opvoeding en socialisatie kom je al heel ver.  
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Puppy gekregen, afmeting kleed?
Wat leuk! Gefeliciteerd ik heb al jaren boxers, op het ogenblik een teefje van 4, Jane   (2 vorige boxers zijn trouwens 13+ geworden) Op het ogenblik ben ik niet thuis om haar mand op te meten maar volgens mij heb ik meestal 1.10 (gehad) en zelfs eentje van maar 90 cm met zachte rand (voor vakanties) past ook, ligt ze lekker opgekruld....al ligt ze het liefst op de bank (in mijn fotohoek heel veel foto’s, ook incl. manden)
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Mager veel poepen
Ik heb zelf een heel actieve hond van 28 kg, ik geef haar ong. 2x 200gr brokken en een halve pak (200 gr) Renske per dag en 's avonds nog een oor, bullepees of iets dergelijks. Daarnaast flink wat trainings"koekjes" en dan nog moet ik oppassen dat ze niet afvalt. Zonder de koekjes is ze zo binnen een week een kilo kwijt en zie je echt alle ribben, nu zie je ze maar lichtjes en is ze mooi op gewicht en gezond. Ze is nu 2,5 jr maar ik ben sinds ik haar heb, ze was toen 11 maanden, zo gaan voeren (volwassen brok) en soms op het oog wat meer of minder. Met pup/jonge honden brokken ben ik bij mijn vorige, ook actieve grote hond, rond de 9 maanden overgestapt op volwassen voer zodat de groei van de hond evenwichtiger zou zijn. Wat op het pak staat is inderdaad meer een richtlijn. Ik voer op het ogenblik Hill's Science plan advanced fitness maar op eukanuba lam rijst doet ze het b.v. ook goed en ook op Nutro, Cavom en nog wat merken. Als je hond verder gezond is, heeft ze misschien gewoon wat meer voer nodig dan een andere hond. Ik spreek weleens mensen met zwaardere honden die maar de helft krijgen van wat de mijne krijgt, dat zijn vaak minder actieve honden en blijkbaar is de behoefte dan ook minder.
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Spondylose
Was niet ingelogd zie ik net, ik heb het bovenstaande geschreven
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Er is er één jarig, hoera, hoera!
Gefeliciteerd!!
honden page profiel RietRiet schreef in Jayla heeft lymfeklierkanker
Onze vorige boxer Toby heeft ook lympheklierkanker gehad. het begon met een bult bij zijn nek.Er zijn biops genomen en in Utrecht onderzocht. Toen kregen wij ook dat vreselijke bericht Heel veel sterkte en een dikke knuffel voor Jayla.  
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Maatje het spijt mij
Ach wat verdrietig om te lezen, heel veel sterkte met het verlies van Dix
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Vetoryl en Cushing
Misschien laten door verwijzen naar een specialist, endocrinologie. Ik ben met mijn cushing hond in Utrecht geweest omdat er afwijkende waardes waren en mijn DA, ondanks een aantal andere cushing honden in de praktijk, zich niet gespecialiseerd genoeg vond wat deze ziekte betreft. Het luistert nogal nauw en mijn hond heeft uiteindelijk nog best wat jaartjes geleefd met in de loop der tijd verschillende doseringen Vetoryl, zelfs kort even radicaal moeten stoppen omdat de waardes te hoog werden en de hond dan de ziekte van addison zou kunnen krijgen. Ze is vorig jaar na ruim 3,5 jaar cushing van ouderdom overleden. Sterkte met je hond!  
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Ziekte van Chusing en abrikozenpitten
Ik hoop dat het goed blijft gaan met je hond Annie. Zelf heeft mijn vorige hond ook cushing gehad, inmiddels vorig jaar aan ouderdom overleden, de dosis vetoryl werd bij haar sowieso al in de loop van de jaren minder maar wel n.a.v. testen en onder supervsie van de DA. Het is een ernstige aandoening waar ik persoonlijk niet met de medicatie zou rommelen, helaas gaan ook veel honden met deze ziekte er aan onderdoor als ze niet goed begeleid worden.
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Hoeveel beweging Border Collie, Boxer, & Labrador
Ik heb ( naast een paar ander hierboven niet genoemde rassen ) ervaring met meerdere boxers, deze kunnen prima met een klein ras erbij, hier was het een cocker spaniel. ....en ademhalingsproblemen nooit wat van gemerkt, mijn huidige en vorige boxer zijn vaak in zuid frankrijk waar zij het beter uithielden dan de cocker of labrador die er ook veel kwamen en met alle rassen moet je bij hoge temperaturen oppassen. Houd er wel rekening mee dat de boxer een hond is die genoeg beweging wil hebben, dan zijn ze ook weer rustiger in huis en een dagje een langere wandeling overslaan is niet gelijk een drama. Spelen met kinderen of andere hond in huis vindt de boxer ook geweldig. De labrador is, voor zover ik dat in mijn directe omgeving heb meegemaakt, na een paar jaar wat "rustiger" dan een boxer. Over het algemeen ga ik met mijn boxer 2x per dag een wat langere wandeling doen +/-1 uur, waarbij het kunnen spelen met andere honden, ballen gooien etc. toch favoriet is. Maar als je 2 honden met verschillende energiebehoeftes hebt kun je ook b.v. met de één fietsen terwijl de boomer een gedeelte van de tijd in een mandje zit, zoiets deed ik juist andersom toen de boxer oud was en de kleinere hond jong, met een bakfiets, ging prima.  
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Tips gevraagd boxer eigenaren
"  Jij woont toch in het buitenland?   Sun speelde met hun Boxer en ik vertelde over Vito en dat die 11.5 is geworden en dat dat best een respectabele leeftijd is. Ik vertelde daar achteraan dat ik via een forum van een Boxer wist die bijna de 14 heeft gehaald en dat ik daar wel een beetje jaloers op was omdat ik Vito nog steeds miste. Zij reageerden daarop dat ze ook zo'n Boxer konden en ze noemden tegen elkaar de naam Micky dus ik zeg "ho, ho hebben jullie het over die Boxer die in Spanje woonde? Lang verhaal kort ze wisten ook van je huidige hond. Zij kwam van hier (Flakkee)   Nou ja maakt verder niet uit. Wel fantastisch dat die Boxers zulke indrukken achterlaten zodat er zelf na hun overlijden over ze gesproken wordt. Mijn broer werd in Oostenrijk aangesproken met "U bent toch familie van Vito, hoe is het met haar" Als je dat dan later hoort ben je wel trots " RVS & Sunny  Ach ja mijn lieve Mickey vorig jaar overleden, kan mij voorstellen dat je Vito ook zo mist maar omdat Mickey zo oud is geworden heb ik er wel vrede mee en kan ook heel erg genieten van de jonge Jane. Wij wonen in NL maar zijn wel heel veel in Frankrijk . Leuk dat Mickey zo'n indruk heeft achtergelaten, vond het ook altijd leuk om over Vito te lezen! . CC wat leuk een smous, die zie je niet veel al heb ik in het losloopbos er 2 meegemaakt, waarvan er eentje toen de eigenaresse te oud werd, bij haar zoon, toevallig een DA met boxers terecht is gekomen. Molly en Bep zijn allebei leuk! Moeilijk kiezen, succes met Beppie  (lichte voorkeur)
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Tips gevraagd boxer eigenaren
"  Ik kwam op een gegeven moment hier op het standje mensen uit Den Helder tegen met een Boxer en die konden jou. " RVS & Sunny  Wat grappig, kenden ze mij in het echt of via FB? In mijn omgeving kom ik een stuk of 5 boxer's en eigenaars af en toe tegen met wandelen en ik woon niet in de buurt van Den Helder.
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Tips gevraagd boxer eigenaren
Wat leuk  ben er zelf als kind mee opgegroeid (en verliefd op het ras geworden, ook aantal andere rassen meegemaakt) en ondertussen als volwassene mijn 2e boxer in huis. ik weet niet wat voor soort honden je gewend bent maar de boxer is een nogal vrolijk energiek beestje die lang speels blijft, een consequente maar zachte hand in opvoeding is wel gewenst. Ik heb zelf nooit slopers gehad, ik weet niet of het toeval is of door vanaf het begin een speeltje aan te bieden zo gauw ze het kleed, stoelpoot enz. als leuk iets ontdekten, maar het werkte wel. Ik heb nu een herplaats boxerteef maar bij mijn vorige boxerteef die ik met 8 weken kreeg (in de maand december) ben ik eigenlijk gelijk op pre puppy cursus geweest en naar het bos, ook loslopen, voor de socialisatie. Kinderen en boxers  goeie combi......wel af en toe elkaar wat rust gunnen en puppytandjes zijn scherp. Boxers kunnen goed leren vooral als het leuk is, sommige dingen vroeg aanleren, zoals niet opspringen en laag blijven, dat is n.l. best lastig afleren door hun enthousiasme merk ik bij mijn herplaatser  Heel veel geluk en plezier met je pup!  
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Welk ras?
    Een hond met een hoog energie niveau, speels, waaks maar niet te overdreven, blaffen niet onnodig veel en meestal goed met andere honden, kunnen tegen een stootje en staan hun mannetje/vrouwtje. Een Boxer Zowel mijn vorige als huidige boxer kan los lopen, al heb ik mijn nu 2 jaar oude (herplaats) boxer in de wijk wel aan de lijn, ze is nogal nieuwsgierig aangelegd  en heeft de eerste 11 maanden van haar leven bij haar vorige eigenaren nooit los gelopen, maar zo gauw we uit de drukte zijn kan ze los, ook bij fietsers, andere honden en hardlopers. Foto's Kijken en waken. Ze gaat wel het water in maar zwemt niet echt haha, zij is de donkere hond links met rode tuig.
honden page profiel RietRiet schreef in Allergische reactie
Gelukkig dat het weer wat beter gaat. Het lijkt wel op netelroos. Dan krijgen ze ook opgezette ogen en ook bobbels over hun hele lijf. Het kan ook door brandnetels komen of andere planten die buiten zijn. Een dikke knuffel voor die lieverd!!
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Hondenrassen gezocht voor PAVLOV onderzoek
Ik zie net dat de oproep bij de Boxer lovers is geplaatst
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Hondenrassen gezocht voor PAVLOV onderzoek
"  Helaas kan ik de groep niet vinden op facebook, en kan ik dus de oproep niet plaatsen.  " Remie met sledehondenteam Silver linings  Sorry, het wordt Boxer Lovers from The Netherlands genoemd Het is ook wel aan te raden aan de beheerders te vragen of je een oproep hiervoor mag plaatsen.
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Hondenrassen gezocht voor PAVLOV onderzoek
Ik heb wel een (franse) stamboom boxer van 2 jaar maar zij gaat regelmatig uit logeren vanwege mijn werk dus dat lijkt mij niet handig, buiten het feit om dat als jullie zouden komen het rustig waarnemen/ondersteunen een uitdaging zou zijn met mijn stuiterbal Op Facebook zit ik bij een grote besloten boxergroep (> 2500 leden, Boxerlovers of the Netherlands) misschien is een oproep daar voor boxer deelnemers een idee?
honden page profiel RietRiet schreef in Gewrichten
Levertraan schijnt heel goed te werken bij gewrichtsklachten.
honden page profiel RietRiet schreef in Medicijnen
Onze  hond heeft hooikoorts, pollenalergie. Wij geven hiervoor homeopatische tabletjes van Dr A Vogel. Dit werkt prima. gewoon even contact met hun opnemen, je krijgt dan heel goed advies. Altijd het proberen waard.  
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in steriliseren
Ik heb mijn vorige boxer teef op de traditionele manier laten steriliseren (castreren) vóór haar eerste loopsheid, toen zij ong. 12 maanden was. Zij is nooit incontinent geworden, een ijzersterke blaas tot aan haar dood vorig jaar met 13,7 jaar. Zij heeft in de loop der jaren 1x een mastocytoom op poot gehad (geopereerd) en syndroom van cushing met 10 jaar (toen werd haar vacht pas slecht).   Mijn huidige boxer teef heb ik als herplaatser gekregen met 11 maanden oud en zij was toen aan het einde van haar eerste loopsheid. Na ong. 100 dagen heb ik haar laparoscopisch laten steriliseren omdat ik de operatie destijds bij Mickey best ingrijpend/pijnlijk vond, de laparoscopie was voor Jane zelf niet belastend. Het is iets duurder maar ik vond het zeker de moeite waard, zij heeft er totaal geen last van gehad.    
honden page profiel AnnemiekAnnemiek schreef in Vermelden waard......hoe oud is jouw hond geworden ?
Gelukkig zie ik veel mooie leeftijden, het is zo triest als ze jong heengaan. Boxer Prince, 13 jaar (Bonzo en rodi , is alweer tijdje terug) Bouvier Zwabber, 9 jaar Bouvier Pepper, 10 jaar .....en bijna jaar geleden alweer Boxer Mickey met 13,7 jaar oud overleden. Hoop dat mijn huidige boxer Jane minstens zo oud mag worden als mijn vorige boxers, ze is nu ruim 1,5 dus we hebben nog wel een tijdje te gaan!
honden page profiel RietRiet schreef in Mijn meiden samen op de foto
 Mooie meiden!!!!
honden page profiel RietRiet schreef in Hond plotseling overleden
  .  Denk aan de mooie momenten die je heb gehad, ze blijft toch voor altijd in je hart. Het heeft gewoon even tijd nodig om eraan te wennen om alleen te zijn. Maar komt goed hoor. heel veel sterkte.    
honden page profiel RietRiet schreef in Hector doet vreemd
Ahh, hij is duidelijk onrustig. hij doet ook elke keer zijn kopje omhoog. Misschien heeft hij iets aan zijn nek. beterschap!!
honden page profiel RietRiet schreef in verdikkingen in de keel
We horen niks meer, ik ben benieuwd  hoe het nu gaat.
 

Vrienden van janine

honden foto van Riethonden foto van Annemiek

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^