Vetoryl en Cushing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Dag allemaal, 


Bij mijn hondje is de ziekte van Cushing (hypofyse) geconstateerd en we zijn 1,5 maand terug begonnen met Vetoryl medicatie. De eerste maand heeft hij 30mg geslikt, ik vond dat ie best wel goed reageerde op de medicatie, hij dronk-at-plaste minder, was speels en actief maar na de bloedonderzoek bleek dat ie een hoog kaliumwaarde had waardoor ie naar 20mg moest. Nou zijn we 2 weken verder. De hond wil niet op achterpoten staan, drinkt wel maar eet al 4 dagen niet. Poept niet. Adem en urine ruiken medicatie achtig (aceton-lijm geur). Naar de DA geweest die gaf aan dat ie lever falen heeft en dat we over moesten nadenken om hem te laten inslapen. HOEZO dan, met de hond ging het hartstikke goed, maar afgelopen twee weken zo bergafwaarts, inmiddels 1,5kg afgevallen zit aan sondevoeding (met heel veel moeite want hij geeft het weer over). In 1,5 maand is het geen hond meer zoals ik hem ken. Zelfs met Cushing was ie veel beter dan nu we met de Vetoryl bezig zijn. Ik overweeg om per vandaag direct te stoppen met de Vetoryl. Nou is mijn vraag als ik nu stop met die medicijnen aangezien hij alleen drinkt en niet eet en ik hem maar met die Vetoryl telkens volprop en nu dan ineens met de medicatie stop wat de risico's kunnen zijn, of zou hij misschien beter reageren wanneer de medicatie stopt. Iemand ervaring?

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Lijkt me verstandig dit met de dierenarts te overleggen! Zeker omdat het met een hogere dosis eigenlijk beter leek te gaan. Misschien kan je ook nog een andere dierenarts raadplegen en kijken wat die van de behandeling vind ? Heb er zelf geen ervaring mee verder, maar weet wel vanuit de paarden dat het heel vervelend is :( sterkte!!

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Bedankt voor je reactie, terug naar 30mg wil de DA niet omdat ie te hoog kalium waarde krijgt, daardoor kan ie hartfalen krijgen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Irma wat verdrietig allemaal, zou echt toch met je dierenarts overleggen....of stoppen gewenst is, als je hondje zo bergafwaarts gaat, en het niet goed gaat verder, denk dan bij jezelf of het niet beter is wat je dierenarts je als advies geeft....maak een afspraak en overleg het nog eens wat je kan verwachten...voor ons is de keuze er niet, wij zien en kennen je hond niet, jij weet het allerbeste en je dierenarts, overleg nog eens met hem.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Cushing is goed te behandelen mits je er bijtijds bij bent, ga toch nog eens in overleg met je dierenarts, je moet de medicatie even wel de tijd gunnen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Misschien laten door verwijzen naar een specialist, endocrinologie.

Ik ben met mijn cushing hond in Utrecht geweest omdat er afwijkende waardes waren en mijn DA, ondanks een aantal andere cushing honden in de praktijk, zich niet gespecialiseerd genoeg vond wat deze ziekte betreft.

Het luistert nogal nauw en mijn hond heeft uiteindelijk nog best wat jaartjes geleefd met in de loop der tijd verschillende doseringen Vetoryl, zelfs kort even radicaal moeten stoppen omdat de waardes te hoog werden en de hond dan de ziekte van addison zou kunnen krijgen.

Ze is vorig jaar na ruim 3,5 jaar cushing van ouderdom overleden.

Sterkte met je hond!

 

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Bedankt voor jullie reacties en medeleven. We zijn in overleg met de DA gestopt met de medicatie (laatste pil op 6 december gehad), Dix heeft vanochtend groene stinkende diarree gehad, had sinds zaterdag niet gepoept. Zit nog steeds aan sondevoeding en is nog steeds suf. Nog even afwachten deze dagen hoe het zal gaan, we duimen !!!

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

mocht je hondje weer opknappen, idd zoals Annemiek aangeeft, naar endocrinologie in Utrecht (UKG)

 

sterkte!!

Volgende forumvraag: leukemie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^