Welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Na vele zoeken, ben ik er gewoon nogsteeds niet uit welk ras bij ons zou passen! Momenteel heb ik een kruising Australian Shepherd van 1,5 jaar. Energielevel van 10 honden bij elkaar, wil graag balletje halen, zoeken, maar is ook erg snel afgeleid waardoor het nog wel eens in de soep loopt. Ze is een beetje waaks, voornamelijk in het donker. Sociaal en onderdanig naar alles en iedereen. Zal niet van zich afbijten. Wijzelf zoeken hond die een beetje waaks is (als in waaksblaf, maar niet gelijk vingers eraf bijten). Hond sociaal. Middel groot/groot formaat. Een hoog energielevel om mee te komen met onze hond. Jachtinstinct mag, als het maar onder controle gehouden kan worden. (Geen probleem om te trainen). Liefst wel een hond die wel z'n mannetje staat als het erop aankomt, aangezien we dat wel missen in onze hond. Hond zou wel los mee moeten kunnen lopen. Zwemmen zou leuk zijn, niet verplicht haha. Wij hebben al aan herder, Australian Shepherd, appenzeller, Rottweiler, Husky of weimeraner te denken. Maar het is het allemaal net niet. Wij wonen op dit moment nog op een flat met balkon. Maar gaan in de toekomst (<2 jaar) wel kijken naar een eengezinswoning met tuin. Twijfelen ook nog een beetje of we hier de opvoeding doen en de hond meenemen of hem na de veehuizing pas te 'halen'. Zijn hier wel eindeloze paden/bossen om lekker te spelen, ravotten, zoekspelletjes en te zwemmen. Eerst komende half jaar-jaar komt er nog geen 2e hond ivm het puberen van onze hond en ze nog niet stabiel genoeg is.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Ik zou eerder denken aan een beagle. Heel energiek, waaks maar toch superlief. De onze blaft/huilt enorm als hij iemand aan de deur hoort of zo, verder blaft hij nooit.

Trainen is wel een must, anders heb je een hond met oren op zijn gat, zoals de onze soms (is een herplaatser, en na 4 maanden betert het wel stilletjesaan). Zwemmen doen ze, denk ik niet zo graag.

Anoniem (Gast)

Een Beagle is veel te klein. Zeker wel herder grootte. Mag iets kleiner uitvallen richting borde Collie. Maar kleiner toch zeker niet.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een bouvier?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Als een je een hond wilt die waaks is moet je zoiezo niet voor een husky of een mal gaan kijken.  Die nodigen namelijk vreemden nog net niet uit in huis. 

 

Euhm.  Een chow chow misschien? Die zijn best Waaks.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een Engelse Springer?

Zijn wel honden die een zachte opvoeding nodig hebben, zijn heel gevoelig ondanks hun stoerheid en beweeglijkheid in de bossen.

 

Anoniem (Gast)

Dat van Husky klopt idd. En daarnaast hoor ik veel dat het weglopers zijn. Vandaar dat m'n 'eis' is dat ie los kan lopen.

Een Bouvier is qua uiterlijk voor ons helemaal niks. Ook het oog wil een beetje wat. 

En een Engelse Springer is weer te klein..

 

Snappen jullie nu waarom ik het zo lastig vind? Haha. Als ik een leuk ras zie, wat zowel uiterlijk als karakter leuk is, is er toch weer iets wat tegen valt. Een herder is perfect, maar te baasgericht. Zoek ook echt een maatje om te spelen met onze hond. Een Husky is een wegloper/ te sociaal. Een Rottweiler/stafford weer te asociaal. Een labrador is ook weer te sociaal. Het is het allemaal net niet. (Ik weet dat veel ook aan de opvoeding ligt, maar karakter eigenschappen is toch wel een basislijn)

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Als eens gedacht aan een fieldtrial labrador?

Ofwel werklijn labrador.

 

Ik heb zelf een hus, en laat een werk lab. uit. Nou energiegewijs, passen ze perfect.

 

Lab leert graag, luistert goed. En is zeer goed te trainen. Komt verder ook goed overeen met al je andere eisen. En niet perse te sociaal omdat ze meer op jou ericht zijn! Maar weer niet zo erg als de herder

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Tuurlijk een duitse herder, appartement hoeft geen probleem te zijn, beweging krijgen ze buiten, trappen lopen wordt met dit ras wel een probleem.

Anoniem (Gast)

Hoe zit het met hond sociaal met een herder? Want eigenlijk vrijwel elke herder (Hollandse, Duitse etc) die ik tegen gekomen ben zijn niet zo sociaal. Voornamelijk de reutjes niet. Bij elke herder die we tegen kwamen werd mijn hond door gehapt en zelfs een paar keer opgejaagd. Op 1 herder na, maar die was te druk met z'n balletje haha.

Anoniem (Gast)

Maar een labrador is niet bepaald waaks, toch? Dan heb ik het niet over die standaard lekkere bekken labradors, maar het ras algemeen. Want de hond moet wel z'n mannetje kunnen staan. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Maar een labrador is niet bepaald waaks, toch? Dan heb ik het niet over die standaard lekkere bekken labradors, maar het ras algemeen. Want de hond moet wel z'n mannetje kunnen staan.  "

 Ik heb een labrador en een Berner sennen, de labrador is waakser hoor! 

 

Maar nee, een labrador is geen natuurlijke waker! 

 

Het wordt wel lastig, je hebt een hoop eisen... 

Er zijn al een aantal leuke rassen genoemd, en wat maken die paar centimeter schoft nou uit? 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat zoek je qua uiterlijk?

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Hoe zit het met hond sociaal met een herder? Want eigenlijk vrijwel elke herder (Hollandse, Duitse etc) die ik tegen gekomen ben zijn niet zo sociaal. Voornamelijk de reutjes niet. Bij elke herder die we tegen kwamen werd mijn hond door gehapt en zelfs een paar keer opgejaagd. Op 1 herder na, maar die was te druk met z'n balletje haha. "

 De mijne is sociaal met elke hond, ze kan af en toe wel eens overheersen maar na een correctie houdt ze er mee op.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Deze foto is gemaakt bij haar opvang adres, ze is gek op andere honden. Deze mensen hebben haar zus en die is ook sociaal maar net wat minder dan laika. Ik heb haar toen ze pup was veel met andere honden kennis laten maken. We komen wel eens een bange hond tegen in het losloopgebied en ja dan gaat ze er wel eens achter na maar als ik haar roep komt ze weer terug. Ik denk dat elke hond met wat jachtinstinct er achter na gaat.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een riesenschnauzer?

Een dalmatiër? 

 

Een waterhond? dat zijn alle zeer sportieve honden, vallen onder de jachthonden maar het zijn retrievers.

Ik heb de Franse waterhond, loopt overal los.

Veel energie, houden van water, zijn enigszins waaks in de zin van blaffen bij onraad. Maar daar houdt de waaksheid ook meteen mee op.

Alleen een heel intensieve vachtverzorging, dat moet je ook willen natuurlijk.

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Drentse patrijs

Grote munsterlander

Duitse staander (wel verschil in karakter tussen kort, lang en ruw haar)

 

Ik zou overigens wel goed kijken naar waar je andere hond het beste mee klikt

vaak zijn dat toch dezelfde soort rassen

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

met een grote waakse hond zou ik wel even wachten tot je die eengezinswoning heb met tuin.
De meeste waakse honden zijn inteligente honden die ook veel uitdaging nodig hebben en ruimte.
Ik denk dat als je 2 honden heb waarvan 1 wakertje die zijn mannetje staat, snel ruzie zal krijgen met je buren.
Misschien zou tegen die tijd een duitse herder wat voor jou zijn.
Het gedrag van mijn duitse herder is dat het een rustige hond is, maar wel zijn mannetje staat. hij is waaks, heeft een beetje een jachtinstinct. is vriendelijk voor honden(als ze dat ook voor hem zijn). is wel gevoelig voor spanningen bij mens of dier.
Wanneer jij gespannen bent, is hij dat ook. maar als een hond gespannen is, heeft hij daar last van.
mijn hond heeft wel een energie level, maar als een andere hond druk is, blijft hij er rustig onder en probeerd hij de rust ook te bewaken. drukke honden vinden mijn hond prettig omdat hij zo duidelijk is.
wat wel met duitse herders zijn, en ik denk dat het ook geld voor de meeste rashonden, is dat hun gezondheid gevoelig is. snel last van gezondheidsmankementjes. mijn hond heeft vaak jeuk aan oren, of sabbelt aan zijn pootjes, pootjes liggen gauw open, en het is wel altijd al een zorgenkindje geweest.

Anoniem (Gast)

Sport je met je huidige hond? Want dat kan je denk ik super helpen met hem/haar rustiger en meer gefocust te krijgen. Ik heb zelf Aussies en dit gestuiter zie je vooral bij honden die meer mentale uitdaging nodig hebben. Je zult zien dat je hond dan rustiger gaat worden en ook meer zelfvertrouwen krijgt. Mits je een goede positief trainende hondenschool zoekt natuurlijk. Qua ander ras voor ernaast heb ik weinig tips. Mij bevalt het erg om twee dezelfde rassen te hebben omdat ze elkaar heel goed begrijpen. Aussies hebben toch best specifiek spelgedrag. Maar wacht dan inderdaad tot de andere hond stabiel is en geen ongewenst gedrag meer heeft. 

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Ik heb een Weimaraner, kan prima op een appartement. Aangezien ze niet genoeg hebben aan alleen een tuin. Je moet elke dag wel een losloop wandeling met ze doen of fietsen. En liefst daarnaast ook iets van jachttraining of wat anders. Behendigheid doen ze ook leuk. Ze willen graag met je samen werken. Er zit alleen wel erg veel verschil tussen de lijnen, qua uiterlijk en karakter. Een weim reu moet je ook alleen nemen als je hem strict kan opvoeden. Ben je te makkelijk, doe maar niet...dan heb je straks een klote hond ;-) als je meer wil weten over de verschillende lijnen en types moet je maar berichtje sturen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Sheltie? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Keeshond? 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Finse lappenhond ?

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Schotse collie, engelse of de meer pittigere amerikaanse.

Super leuke combi (bevooroordeeld )

Kunnen waaks zijn, goed gefokt zijn ze echt niet angstig of eenkennig, sportief, kunnen heel goed met aussies ken meer mensen met deze combi.

Erg baas gericht, kan prima loslopen, weinig tot geen jachtinstinct, zwemmen de ene wel de ander totaal niet.

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Is de chodsky pes misschien wat? Lijkt me een geweldig ras! 

 

Heb je al eens gedacht aan een asielhond? Sinds (bijna) een jaar heb ik Puck uit het asiel en heb echt nog nooit zo'n klik met een hond gehad, echt heel bijzonder. Heb haar ook echt op het karakter uit gezocht en niet op haar ''ras'' of uiterlijk, dat zorgt ook wel voor die extra klik denk ik.

 

Ik kwam gisteren Quinty tegen, lijkt me een super lieve hond. 

Ze hebben ook leuke pups trouwens, Caya Bijvoorbeeld. 

 

BeratFranVanessa en Elisabeth zijn honden die in een opvanggezin verblijven. Zij kunnen vast je vragen beantwoorden of ze passen bij je wensen. Er zitten er nog veel meer in opvang, maar Elisabeth is mijn favorietje. Volgens mij voldoet ze ook aan al je wensen, weet alleen niet of ze waaks is. (De laatste 3 ken ik nog van mijn stage daar in het asiel) 

 

 

 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

 

 

Een hond met een hoog energie niveau, speels, waaks maar niet te overdreven, blaffen niet onnodig veel en meestal goed met andere honden, kunnen tegen een stootje en staan hun mannetje/vrouwtje.

Een Boxer

Zowel mijn vorige als huidige boxer kan los lopen, al heb ik mijn nu 2 jaar oude (herplaats) boxer in de wijk wel aan de lijn, ze is nogal nieuwsgierig aangelegd  en heeft de eerste 11 maanden van haar leven bij haar vorige eigenaren nooit los gelopen, maar zo gauw we uit de drukte zijn kan ze los, ook bij fietsers, andere honden en hardlopers.

Foto's

Kijken en waken. Ze gaat wel het water in maar zwemt niet echt haha, zij is de donkere hond links met rode tuig.

honden page profiel pepenfienpepenfien

misschien een Friese stabij?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Onze Duitse dog is heel erg waaks en toch heel sociaal. Hij houdt van waterspelletjes, maar niet van zwemmen. Haha. Je moet er de kwijl natuurlijk wel bijnemen en het feit dat ie ongevraagd deuren opent met de snuit, mee aanschuift aan de tafel, ... De onze is heel erg rustig binnen, maar buiten heel actief. Luisteren naar de baas is echt een hobby van deze hond! Ze doen echt alles voor iedereen van het gezin.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Leuk, hoe de hondjes hier aangeprezen worden!!!!!!

Zo zie je toch weer eens wat een toffe hondenliefhebbers hier zijn

anoniem ' ga op je gevoel af en ontdek dan de klik.

ik ben blij dat ik het voorlopig bij eentje blijf!!!!!!!

zou niet kunnen kiezen, als ik hier al die prachtige beestjes zie

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: shih tzu met livergen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^