HondenPage baasje cindy-max

Wat schreven de vrienden van cindy-max op het forum

honden page profiel ankieankie schreef in Prednison voor de allergie..kan het niet anders???
Bedankt allemaal...Jullie hebben me overtuigd dat het misschien toch anders kan. Ik ga meteen even een dierenarts hier over de grens inschakelen om even te kijken hoe ik dit het beste kan aanpakken. De prednison zal langzaam moeten worden afgebouwd..en misschien is dit een dierenarts die zelf ook openstaat voor een andere oplossing. Niet geschoten is altijd mis. Ik heb over deze dierenarts ook goede dingen gehoord...Dus ..met jullie overtuigende verhalen ga ik het toch proberen!!!! Thanks allemaal x d(^_^)b
honden page profiel ankieankie schreef in Prednison voor de allergie..kan het niet anders???
Inmiddels ben ik al heel lang niet meer op deze site geweest. Dus even een update. Onze saar is nu ruim 4 jaar oud. haar voedselallergie is er nog steeds en ook in heftigere mate. Inmiddels slikt ze elke dag 2 mg Prednison. Zo zielig....Elke dag als ik haar een tabletje geef voel ik me schuldig. Alsof ik haar vergiftig..bah. Het bleek dat ze allergisch was voor bep. gisten. Ook gisten die op haar eigen huid voor komen. Ze bleef zich op een gegeven moment maar jeuken en bijten. Ze zit al op een speciaal soort voer van Hills. Best duur..maar dat hebben we er graag voor over. Toch ben ik van plan om binnenkorte een second opinie te laten doen in Belgie. Is er dan echt geen andere oplossing als dagelijks die prednison? Het is zo een leuke hond..nog steeds speels..en ook nog steeds slank...ondanks dat ze de prednison al van begin januari slikt. Haar vacht lijkt wel wat dunner te worden....Je leest vanalles en hoort vanalles en denkt...had ik dan toch moeten proberen over te stappen op rauw vlees?.. Ik weet dat ik niet met prednison kan stoppen...en volgens onze dierenarts zou ze waarschijnlijk van dat vlees ook ziek zijn geworden..vooral rundvlees meende hij...Maar toch...dan denk ik...stel je voor het zou wel goed gaan//we hebben het niet geprobeerd..maar zijn meteen met dat paardenmiddel begonnen....het helpt echt...ze is rustig...krabt en bijt zich niet meer....maar toch!!!! Is er dan echt niets anders????
honden page profiel ankieankie schreef in dat kopje beweegt ...Het lijkt soms als of ze alles begrijpt...
Onze hond saar lijkt soms wel alles te begrijpen wat we zeggen. haar koppie draait namelijk van links naar rechts als we tegen haar vertellen. Ik heb al eerder honden gehad...vroeger thuis, maar dit nog nooit zo bij een hond gezien. Af en toe denk je echt van zometeen praat ze terug...het is vaak lachen geblazen omdat ze alles lijkt te begrijpen of in elk geval probeert te begrijpen..als ze in het verhaal bekende woordjes hoort als bal ,wandelen, koekje baasje of namen van de kinderen reageert ze ook nog met een kleine andere beweging...echt grappig. laatst was er iemand bij me die had hier een naam voor en zei dat sommige honden dit doen maar andere weer niet. Nu ben ik de benaming vergeten...Maar het is en blijft grappig...
honden page profiel ankieankie schreef in Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!
Bedankt voor jullie tips. Ik ben nu bezig om haar eerst te laten zitten (aangelijnd) voor de deur open gaat. Ondanks dat ze heel onrustig en enthousiast is voor die wandeling...lukt het al aardig! Gelukkig leert ze snel.. Mij valt ook op dat velen denken dat ik aan een hele drukke weg woon. Maar dat is niet zo. We wonen aan een doorgaande weg maar wel dichtbij een school...waar rond schooltijd dus best veel auto's door de straat rijden en natuurlijk tussen 17 en 18 uur...De rest van de dag is het vrij rustig. Het commando "binnen" lijkt me ook perfect. Toch als ze achter in de tuin is geef ik haar dat commando wel eens en dan luistert ze wel... Misschien dat ze merkt dat ik aan de voorkant zelf een beetje in paniek raak. Ik zal dus ook iets aan mijn eigen houding moeten doen! Met al jullie tips zal het vast goed komen...Dus alvast heel erg bedankt!!!!
honden page profiel ankieankie schreef in Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!
Oeij Astrid ????....ik voel me zeker niet aangevallen..en leg ook niet alle tips naast me neer. Ik vind alleen dat je meer hebt aan een tip waar een hond blijvend iets aan heeft. Als ik een traphekje plaats heb ik nog de kans dat zij er over heen springt , plaats ik buiten een poortje (we hebben een grote poort ,maar die staat altijd open, kan het toch voorkomen dat die ook ooit open zu staan......ik vind dat meer het probleem verschuiven. Ik vond de tip met het geluidje (Laura en lila)en de beloning erg goed.Ook de oplossing met het commando halt of stop!susanne ,billyJean en Reilly).Dit is iets waar wij en de hond blijvend iets aan hebben...en dan niet alleen met weglopen. Ik ben ook erg blij met de tussendeur...en we weten inmiddels ook dat we allert moeten zijn en blijven...Maar we hebben zo als ik al zei ook vaak mensen in huis opa's oma;s ,stiefkinderen...die deze regels wel weten maar soms vergeten. Voor hun en voor ons is het gewoon belangrijk dat de hond leert dat ze de deur niet zomaar uit mag rennen...Doordrammen vind ik daarbij een verkeerde woordkeuze van jou! Ik wil gewoon een goede en blijvende oplossing voor dit probleem. En ja...we hebben een erg leuke hond...waar we nog heeeeeeel lang van willen genieten! Soraya...we gaan altijd als eerste de deur uit en daarna mag zij pas...Dat lukt ook goed..en als ze de riem om heeft wacht ze ook keurig..Zelfs van de hal naar de kamer...Maar zo gauw ze geen riem om heeft en ze ziet een glimp van een open voordeur is ze weg...By the way...Ze kan met haar poot de tussendeur open maken....Ze is slim, dus het moet toch ook mogelijk zijn om het niet naar buiten rennen aan te leren!
honden page profiel ankieankie schreef in Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!
Bedankt voor jullie tips. Ik denk dat ik maar eens met een fluitje ga proberen. We hebben een tussendeur die we ook altijd dicht doen...maar toch soms.... We hebben een druk gezin en soms zijn er wel 7 kids in huis. daarvan wonen er twee hier niet permanent. Soms wordt het dus vergeten....Ik moet eerlijk zijn ,als mijn man thuis komt dan luistert de hond wel. Maar we hebben ook nog vaak het probleem dat de kleinsten her in huis in paniek achter die hond gaan aanrennen en roepen...Ik heb de kids dus al uitleg en les gegeven dat dit zo absoluut niet moet. Hekjes bouwen en poortjes plaatsen ben ik niet zo voor omdat het niet zo heel vaak gebeurt en dat poortje kan toch ook weer open blijven staan. We hebben dit trouwens wel in de tuin gedaan, hier kan ze vrij rondrennen. Het idee om een hond eerst te laten zitten voor ze instapt spreekt me ook heel erg aan. Onze saartje weet als ze mee mag dat dat een flinke wandeling wordt voor haar. Daarom is ze helemaal enthousiast als ze in de auto mag...We lokken haar zelfs wel eens als ze buiten loopt door de autodeur even open te zetten...dat werkt als ze nog niet te ver weg is ook perfect...Maar dat zijn allemaal van die rare trucjes...Ik wil gewoon dat ze leert dat ze niet alleen de deur uit mag. Ik kijk al herhaaldelijk naar de dogwhisperer maar schijn die uitzending net altijd te missen...Het is ook niet zo dat het elke week gebeurt. Ik spreek hier echt van een keer in de twee ,drie maanden. Maar het kan 1 keer teveel zijn.
honden page profiel ankieankie schreef in Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!
Onze hond Saar is een vrolijke Tibitaanse spring in het veld. Altijd vrolijk en in voor een spelletje. Maar ze kan zich ook heel rustig gedragen...dan ligt ze uren op een matje en denk je dat ze ziek is... Het is een hond waar we met ons hele (grote) gezin zielsveel van houden. Alleen ze heeft 1 nare eigenschap. Zodra ze merkt dat de voordeur openstaat probeert ze naar buiten te glippen. Als ze dan buiten is rent ze met een rotvaart weg. In het begin was dat altijd naar de buren naast ons . Die hebben een ierse setter. Ik dacht eerst dat dat enorm haar aandacht trok...Maar nu rende ze laatst ook naar de overkant... We wonen aan een weg waar regelmatig verkeer doorheen raast, dus we zijn daar niet blij mee. Roepen helpt niet...Ze komt alleen als ze zelf zin heeft of als we haar lokken met een speeltje of worst. Weet iemand hoe ik dit gedrag kan aanpakken. Saartje is zowiezo wel een heel eigenzinnig hondje. Als je haar roept om bij je te komen doet ze dat ook niet altijd...Alleen als ze weet dat je wat hebt of als ze weet dat er gespeeld of gewandeld gaat worden...Heeft iemand de gouden tip voor ons?
honden page profiel ankieankie schreef in Hond mee naar bed?
Bij ons komt saartje niet eens boven. de kids zouden het wel prachtig vinden...maar ik vind het niet zo een fris idee. Saartje heeft haar eigen mandje en een bench waar ze zelf ook dik tevreden mee is. Een hond is en blijft toch een hond...Die van ons is en wordt een grote haarbal. Ze heeft een eigen geur...Nee, een hond hoort gewoon niet in een bed! Al kan ik me wel voorstellen dat als je alleenstaand bent of je man s'nachts op pad moet dat je hem in een eigen mandje op je slaapkamer zet. Maar zelf zou ik dat nooit doen. Groetjesssssssss
honden page profiel ankieankie schreef in Hoeveel slaap heeft een pup nodig?
Hoi ...Mijn pup Saartje is nu 10 en een half weekje. Ze is heel speels. Soms gaat ze echt te lang door. Dan eindigt het in rondhollen en bijten in alles wat ze tegenkomt. Ik pak haar dan op en zet haar even in de Bench...dat werkt prima. Ze piept 3 tellen en valt dan meestal weer in slaap. Ik herken hier echt het gedrag dat kinderen soms ook kunnen vertonen. Inmiddels merk ik trouwens ook dat ze heel druk gaat doen als ze stiekem binnen iets gedaan heeft... Gelukkig gebeurt dat niet zo heel vaak meer. Saar van ons moeten we dus echt af en toe af remmen..Anders rent ze van gekkigheid echt met haar koppie overal tegenaan...(het is soms echt lachen wat ze allemaal uithaalt)..! Dus af en toe moet ze verplicht in de bench..iets dat voor jezelf ook wel eens even fijn is met zo een wildebras. groetjesss :-)
 

Vrienden van cindy-max

honden foto van ankie

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^