Hoeveel slaap heeft een pup nodig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Mijn pup is nu 9 weken. Ik zou graag willen weten hoeveel een pup ongeveer moet slapen.. Of hoe lang hij mag spelen. Soms speelt hij zo lang en gaat hij erg blaffen en wordt hij heel wild.. Heb ik dan te lang doorgespeeld? Ik heb een bench.. Moet ik hem dan steeds na een uurtje ofzo weer in de bench doen? Wie heeft er gouden tips? :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 3 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

Een pup weet niet wanneer hij moet stoppen. Jij moet dat inderdaad voor hem regelen. Dus eventjes spelen, en daarna eventjes in de bench, of hem even geen aandacht geven.

Een pup slaapt volgens mij wel 20 uur van de gehele dag. Steeds even wakker, en dan weer slapen.

Dat wordt steeds minder, maar houd er rekening mee dat het nog maar een baby is, en baby's slapen nu eenmaal veel om alles wat ze meemaken te verwerken.

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Ik kan Baloe dus ook in de bench doen als hij nog heel druk is? Dan heb ik namelijk het gevoel dat ik het als een strafplek gebruik, wat niet mijn bedoeling is eigenlijk.. Of moet ik dat niet zo zien? Moet ik hem dan een snoepje of een bot geven? Of mag een pup nog geen kluif of bot? Ik doe m nu in de bench als hij op de grond gaat slapen, maar ik denk dus dat ik dat wat vaker moet gaan doen..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Een pup heeft zo'n 18 uur slaap per dag nodig. Ik zou met de pup gaan wandelen, eventjes spelen, laten eten en drinken en dan weer slapen in zijn bench.
Je moet het hele drukke voor zijn, dat hij eigenlijk al oververmoeid is. Het geeft niet als de hond niet gelijk gaat slapen, misschien speelt hij nog eventjes in de bench of kauwt hij rustig op een kluifje. Uiteindelijk gaat hij wel slapen als je hem negeert.
Hem in de bench stoppen als hij slaapt of wild is, is geen straf. Je begeleid hem gewoon naar zijn slaapplekje waar hij gaat rusten. Je moet niet boos op hem worden en hem er dan instoppen als straf, nee... Dat niet...
Lekker met een kluifje in de bench. Kluifje is juist goed omdat hij dan lekker bezig is.

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Thanks voor je reactie! Ik heb er echt veel aan! Moet ik Baloe er dan ook pas uithalen als hij zelf wakker is? Of bijvoorbeeld maximaal 2 uur in de bench laten? En dan eruit halen? Als hij gaat piepen en haal m er dan uit, denk ik weer dat ik hem beloon voor het piepen. Of dat ik hem zijn zin geef.. Volgens mij denk ik er een beetje teveel bij na of niet? Een puppy opvoeden is ECHT moeilijk.. Maar ook HEEL leuk.. Hihi..

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko) 3 doggies

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Woezel is nu bijna 3 maanden en slaapt zo'n 17-18 uur per dag gemiddeld
Dan weer 1 a 2 uurtjes wakker en dan weer lekker slapen , hij heeft echt al een ritme daarin

Ik dacht er de eerste weken ook heel veel bij na, gaat dit wel goed, doe ik dat wel goed, had heel veel vragen
Maar op een gegeven moment gaat het echt "vanzelf"

Het is nu ook net alsof hij er altijd al geweest is

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Idd wachten tot hij wakker is, en niet eruit halen als hij gaat piepen, maar wachten tot hij stil is. Soms slapen ze wel een paar uur achter elkaar.

honden page profiel sally sally 3 doggies

honden foto van sally

idd een pup geeft niet aan als ze moe zijn
ze zouden doorblijven spelen en meestal worden ze dan overactief,hijheeft nog hel veel slaap nodig je kan vb een half uurtje spelen en dan doe je hem in de bench met wat lekkers en zal hij ook wel slapen je kan in begin open laten staan je zult wel zien dat hij dan na eeen tijdje moe is dat hij vanzelf in bech gaat
is zijn plekje he
na verllop doe je af en toe benh even toe he elke x wat langer
maar ge moet daar echt geen uur op plakken als je ziet dat hij is uitgerust of zelf wakker word
bij een chihuahua moet je dat wel idd doen in begin 10 min spelen en dan slapen ze zijn zo klein dat ze anders al hun energie en reserve opdoen he en zkken dan door hun pootjes
grotere rassen hebben dit natuurlijk niet zo veel last van

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Bedankt voor jullie reacties! Ben er echt heel blij mee! Merk nu al dat Baloe een stuk rustiger is en dat ik er zelf ook niet zo zenuwachtig van wordt! Hihi! Ik doe m gewoon uit de bench uitlaten in de tuin, eten en drinken, nog even buiten lopen in de tuin, spelen en weer in de bench. Hij piept en blaft veel minder! Hoop dat het morgen ook zo goed gaat, en dat dit niet eenmalig is! :-D Ben echt blij dat dit forum bestaat!

honden page profiel sally sally 3 doggies

honden foto van sally

hey

leuk te hoen dat hij al rustiger is he
is met kinderen ook zo he ze blijven spelen en vechten tegen overmoeidheid ;-)
net als bi pupy's worden ze dan overactief ;-)

Lucie (Gast)

Hey,
wat ben ik toch blij, dat ik niet de enige ben met zulke vragen. Ik heb net vijf dagen een pup van een Tsjechoslowaakse Wolfhond van acht weken. Eerst dacht ik dat we geen bench nodig hadden, maar met een volwassen hond d'rbij is het echt een must.
Ik laat onze pup dus 's nachts opgesloten in de bench slapen en elke keer als ze de neiging heeft om te gaan slapen overdag. In de bench heeft ze speeltjes, kluifjes, oren en water. Ik merk wel, dat hoe meer tijd ze in de bench doorbrengt, hoe rustiger ze wordt. Had eigenlijk andersom verwacht. Succes met je pup!!!

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Ja jij hebt in ieder geval ook nog een volwassen hond! Ik wist behalve van alles wat ik had gelezen nog niets over het opvoeden van een pup! Baloe slaapt nu nogsteeds ongeveer 18 uur per dag. Als hij uit de bench is wordt hij nou eenmaal snel wild.. Ik probeer dan steeds geen aandacht te geven, of juist af te leiden en dat werkt ook, maar elke dag is het wel weer hetzelfde! Ben dus benieuwd wanneer dit gaat stoppen. Ik voelde wel net dat er een tandje doorkomt! LIEF HE?? Daarom zal die nu ook wel wat meer bijten!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Natuurlijk is hij wild, hij heeft geslapen en weer energie om te spelen. Dan moet je lekker met hem spelen en wandelen, om hem moe te maken.

honden page profiel ankieankie 3 doggies

honden foto van ankie

Hoi ...Mijn pup Saartje is nu 10 en een half weekje. Ze is heel speels. Soms gaat ze echt te lang door. Dan eindigt het in rondhollen en bijten in alles wat ze tegenkomt. Ik pak haar dan op en zet haar even in de Bench...dat werkt prima. Ze piept 3 tellen en valt dan meestal weer in slaap. Ik herken hier echt het gedrag dat kinderen soms ook kunnen vertonen. Inmiddels merk ik trouwens ook dat ze heel druk gaat doen als ze stiekem binnen iets gedaan heeft...
Gelukkig gebeurt dat niet zo heel vaak meer.
Saar van ons moeten we dus echt af en toe af remmen..Anders rent ze van gekkigheid echt met haar koppie overal tegenaan...(het is soms echt lachen wat ze allemaal uithaalt)..!
Dus af en toe moet ze verplicht in de bench..iets dat voor jezelf ook wel eens even fijn is met zo een wildebras.

groetjesss :-)

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Jaa, tuurlijk speel en wandel ik met Baloe als hij net wakker is! Logisch! Het gaat er meer om dat hij heel snel wild wordt.. Niet gewoon wild van het spelen, want hij gromt dan echt hard, blaft en bijt veel en hard. Ook al leid ik m dan af met een speeltje, dat vindt hij niet eens meer interessant! Kluifje ook niet, alleen een snoepje.. Maar ik wil m niet constant alle aandacht geven, hij moet toch ook een keer zelf kunnen spelen? Iedereen zegt, blijven negeren.. en ik doe dat dan ook braaf en ik doe mijn best, maar hij bijt gewoon tot bloedens aan toe, moet je dat blijven negeren? Weglopen blijft hij gewoon achter je aan rennen, bijtend in je kuiten :-D Soms stopt dat heel snel, maar beweeg je weer, dan hangt hij er weer in!
WAT ISSIE TOCH LIEF!!!

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Ik zit ineens te denken, moet ik Baloe misschien wat eerder terug in zijn bench doen? Op dit moment is hij er maar ongeveer een uurtje uit per keer.. Ik vond dit eigenlijk al kort, maar misschien is het wel te lang? Iemand een idee :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja misschien is dit te lang. Hangt er vanaf hoe lang je hem hebt uitgelaten en al met hem hebt gespeeld. Bij Bodhi heb ik het heel rustig opgebouwd. Hij mag nu ongeveer een uurtje vrij los lopen. Hij komt ook vaak aandacht vragen, maar ik negeer hem dan. Is idd heel moeilijk, zeker als hij even in je been hapt. Maar als afleiden werkt, ook al is het met een snoepje, kun je hem wel even uit zijn hapbui krijgen. Heb je hem al eens laten schrikken door een beetje water uit een plantenspuit zijn richting op te spuiten, of iets dat geluid maakt op de grond te gooien. Bij Bodhi werkt dit wel en hij stopt dan met happen.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Ik heb deze problemen nooit gekent. Een hond gaat toch gewoon zelf liggen als hij moe is? Wel werd Bram tijdens het spelen te wild. Blaffen, bijten, benen happen. Dit mag je als baas niet toelatten. Stop met spelen en negeer je pup direct. Plus, speel geen al te ruige spelletjes. Geen trektouw etc. maar gooi een balletje of een knuffel.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Ik herken dit ook wel degelijk.
Heb dit met Boets ook nooit meegemaakt dus moest er wel aan wennen.
In het begin ging Bo nog wel liggen als ze moe was, maar nu gaat ze maar door. Vind het ooit wel zielig om haar na wandelen en spelen 'weer' in de bench te doen, maar anders neemt ze zelf haar rust helemaal niet.

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Een pup moet je ook een time-out geven, dus verplicht laten rusten en met rust gelaten worden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het ligt een beetje aan het ras en het karakter van de hond. Veel honden gaan uit zichzelf slapen, maar veel honden ook niet... Die gaan maar door... Dan is het juist goed om ze even een time-out te geven en te laten slapen in de bench... ;-)

honden page profiel Patty&BaloePatty&Baloe

honden foto van Patty&Baloe

Danke danke danke allemaal!
Ik kijk het nog even aan. Ik negeer het compleet, maar toch doet hij het steeds weer. Ik kan ook niet verwachten dat hij meteen niet meer bijt natuurlijk.. Angela, wat gooi je op de grond? Sleutels ofzo?
Ik laat Baloe ongeveer een kwartiertje, 20 minuten uit. Daarna laat ik m of met rust, of ik ga even spelen of trainen. Als ik geen aandacht meer geef, begint hij met bijten en blaffen en opspringen of in de bank te bijten. Als het negeren dit effect blijft houden, zal ik gebruik gaan maken van de plantenspuit.. Bedankt!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

De eerste paar weken hielp niets bij Bodhi om het bijten te stoppen. Daarna heb ik hem 'los' en 'nee' aangeleerd, hierdoor stopte hij heel eventjes met bijten, maar ging na 2 sec. weer happen in m'n been. Na een paar weken was hij wat ontvankelijker voor geluid. Ik heb toen een flesje met water naast me op de grond gegooid (zachtjes) en hier schrok hij wel van. Met iets anders werkt het ook, als het maar geluid heeft. Of een beetje water sproeien (plantenspuit) kan soms ook nog wel eens werken. Maar het is ook belangrijk dat hij voldoende beweging/uitdaging krijgt en voldoende rust. Een soort balans daarin vinden. Misschien als hij hapt, ben je te lang doorgegaan. Of hij probeert je aandacht te trekken. Dan gewoon kijken of negeren helpt (niets zeggen, geen oogcontact en volhouden).

Miss Engala (Gast)

soso jullie weten wel heel veel van honden en puppy's!
ik woun al graag een hond en mijn ma gaat later kopen voor me!
niet echt kopen maar adopteren via internet!

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

als ik naar die van ons kijk ...............

de hele dag hahahahahaha

maar ze zijn nog net geen 3weken wel :-D

jolanda en djego (Gast)

hoi ik heb sinds 18 nov jl een chihuahua pup
hij is nu 7 wkn
hij piept snachts al niet meer hij slaapt lekker in zijn kleine bench
overdag slaapt hij ook nog veel precies zo als ik het hier al heb gelezen
het is alleen dat hij als ik hem buiten in de tuin zet hij heel erg begint te piepen en gewoon op zijn kontje blijft zitten en dus niets doet
iemand suggesties????
groetjes van jolanda en een pootje van djego

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Als hij hapt naar jou of echt zoekt om ergens in te happen ben je eigenlijk al te laat voor zijn rust.

Sommige honden/pups kunnen makkelijk een uur uit de bench om even te spelen of oefenen, zoek hier ook een balans in, heb ik ook moeten leren bij onze 9,5 week oude pup. Heb je getraind zijn ze sneller moe, dus soms maar 10 min er uit geweest en dan gaat hij/zij er gewoon weer in voor een 1,5 tot 2 uur.

Ik merk aan onze schat, dat als zij druk gaat doen (rezen door de kamer, naar alles happen, onze Eros pesten) weet ik dat ik al eigenlijk te laat ben.

Met spelen, als ze hapt, sta ik op en loop weg, en dan negeren. Tot ze weer met iets anders bezig is dan probeer ik weer met haar te spelen, hapt ze te vaak en te snel dan vul ik haar kong, doe haar in de bench en geef haar de kong, na lekker te hebben gelebberd valt ze zo ook weer in slaap.

Ook hier is het zo, als ze te moe is en ik doe haar er in, gaat ze janken blaffen en piepen, dus dan weet ik weer, dat ze er te lang uit is geweest.

Dus je moet echt het balans vinden tussen rust en spelen/trainen.

Groetjes Bianka

noah (Gast)

Mijn puppy (reu) slaapt heel veel en als hij wakker wordt wil hij spelen en bijt dan ook vooral in de hand of broek. Watkan ik hier aan doen?

Mel (Gast)

Was even aan het zoeken op internet over puppies. Ik heb twee keer een pup gehad en over een paar weken krijg ik weer een pup.
Toch maar weer ff de kennis opfrissen.
Met de eerdere twee pups geen problemen gehad met slapen en spelen. Dat ging vanzelf.
Bijten heb ik altijd afgeleerd door 'UH!' te zeggen, hond aankijken en als hij doorgaat een klein tikje met een vinger tegen de zijkant van zijn snuit (doet zijn moeder ook geloof ik). Nooit een tikje op de neus. Na een kleine tijd is 'UH!' zeggen al voldoende en weer wat verder bijten ze nooit te hard meer. Tenminste dat is mijn ervaring.
Ik weet niet, maar alleen negeren van ongewenst gedrag helpt niet altijd. Ik weet wel: een keer toegestaan, en het komt nooit meer goed. Dus toen een van de pups voor het eerst iets van het aanrecht had gejat (toen ik uit de keuken was) heb ik een grote boze stem opgezet en FOEI! gezegd en hond naar de kamer gedaan. Heeft ie nooit meer gedaan, zo heb ik dat met alles gedaan.

Anoniem (Gast)

Nog even een aanvulling:

Het belangrijkste dat ik altijd heb geleerd is dat de hond moet leren: de baas is leuk!!!!!
Dus alles wat de baas, doet en wil is leuk! Daarmee krijg je de leukste honden en de gehoorzaamste.
Dollen, spelen, snoepjes geven etc... altijd eindigen met 'Genoeg'. Dan weet de pup dat als je zegt: 'genoeg' dat het klaar is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^