Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ankieankie

honden foto van ankie

Onze hond Saar is een vrolijke Tibitaanse spring in het veld. Altijd vrolijk en in voor een spelletje. Maar ze kan zich ook heel rustig gedragen...dan ligt ze uren op een matje en denk je dat ze ziek is... Het is een hond waar we met ons hele (grote) gezin zielsveel van houden. Alleen ze heeft 1 nare eigenschap. Zodra ze merkt dat de voordeur openstaat probeert ze naar buiten te glippen. Als ze dan buiten is rent ze met een rotvaart weg. In het begin was dat altijd naar de buren naast ons . Die hebben een ierse setter. Ik dacht eerst dat dat enorm haar aandacht trok...Maar nu rende ze laatst ook naar de overkant... We wonen aan een weg waar regelmatig verkeer doorheen raast, dus we zijn daar niet blij mee. Roepen helpt niet...Ze komt alleen als ze zelf zin heeft of als we haar lokken met een speeltje of worst. Weet iemand hoe ik dit gedrag kan aanpakken. Saartje is zowiezo wel een heel eigenzinnig hondje. Als je haar roept om bij je te komen doet ze dat ook niet altijd...Alleen als ze weet dat je wat hebt of als ze weet dat er gespeeld of gewandeld gaat worden...Heeft iemand de gouden tip voor ons?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 3 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

Ik lees even mee, Pépé doet dit ook.
Wij laten hem tegenwoordig "af" als we naar de voordeur gaan, al is het maar om even wat weg te gooien.




xx Hannah

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Je kunt proberen je hond te conditioneren op een bepaald geluid. Door steeds het geluid te maken en er dan een positieve prikkel aan te verbinden (bijvoorbeeld eten) wanneer de hond naar je kijkt of naar je toekomt...net wat je wil, soms beide. Op het moment dat de hond dan naar buiten wil sprinten, maak jij dit geluid en kun je zo, wellicht, voorkomen dat de hond naar buiten glipt.

Dat conditioneren kost wel tijd, dus tot het zover is, uitkijken met de deur!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.


Het hekwerk links staat er omdat het hekje vaak open stond . De honden waren altijd veilig in de tuin. Maar wij hebben een hoek huis.Ze konden van achter naar voor. Wij hebben voor het eventuele weglippen dit hek geplaatst, ook tussen de buren.
Het staat al 22 jaar. Neergezet voor dat de eerste pup kwam.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

kan je niet gewoon voorkomen dat de deur open blijft staan?
een hekje in de tuin maken?
de deur die de gang scheid van de woonkamer dicht doen, als die er is?
En anders altijd zorgen dat je koekjes bij je hebt.
Mijn uitlaathond ook een tibetaan deed dit ook altijd, daar zorgde we gewoon dat de deur niet bleef openstaan. Sleutel mee en deur achter je scheur zoals we het hier altijd zeggen

honden page profiel stefanie*chika*pinchie*yuna*stefanie*chika*pinchie*yuna* 3 doggies

honden foto van stefanie*chika*pinchie*yuna*

ik heb hetzelfde probleem.ik ben begonnen met haar het commando "kom hier te leren" maar ze is zo koppig he ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Deur naar de gang dicht of voordeur dicht. Het is even wat meer werk maar ik moet er niet aan denken dat mijn hond aangereden wordt.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Als hier de deur/poort openstaat is Koda ook weg.

Voor ons dus gewoon zaak de deur/poort goed dicht te doen. Ik oefen met hem wel het commando "blijf" als er iemand door de poort komt en dat gaat eigenlijk best goed maar als de poort onverwacht open staat zien meneer zijn kans schoon.

Voordeur is geen probleem want ik laat gewoon de gangdeur dicht.

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Ik denk dat het trainen op een geluid wel een goed idee is! Misschien met een fluitje ofzo en dan dit verbinden aan een super lekkere beloning. Zo is Lila het ook geleerd bij de fokker (elke keer fluiten voor het eten werd klaar gezet). Mijn vorige hond, een maltezer is zo ook eens gaan lopen toen de voordeur open stond. Ze liep toen ook met een rotvaart rond op straat (auto's rijden er gemiddeld 70km/u). Mijn mama heeft ze toen 'gevangen' door een handdoek over haar te gooien! Ik begrijp je zorgen! :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Een akelig probleem dat ernstige gevolgen kan hebben.
Laat de hond normaal gesproken altijd gaan zitten voor je naar buiten gaat.En leer dat pas op te heffen als de kust buiten veilig is en je kan gaan wandelen.
Eigenlijk de zelfde training die je hond krijgt om in de auto te wachten als je de klep open doet.Als je dat hebt aangeleerd zal je hond niet zomaar naar buiten rennen.

honden page profiel WendyWendy 1 doggies

honden foto van Wendy

In eerste instantie zorgen dat ie niet bij de voordeur kan door bv een traphekje te plaatsen.

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

Als ze alleen komt als je iets lekker bij je hebt, of iets te spelen, kun je daar mooi mee oefenen. Gewoon de eerste maand altijd spelen of snoepje als ze komt, dan wordt het leuk en later gewoon om te komen.
Ik heb altijd brokjes in mijn broekzak, maar beloon niet altijd meer. Heb dat wel gedaan en heb nu een dwergpinscher van 15 maanden die heel goed luistert. Vanmorgen rende ze los in volle vaart achter een kat aan. Toen ik haar riep kwam ze bij me, want ik ben leuk. In zo'n situatie krijgt ze voor deze topprestatie 1/4 brokje mini frolic..... en ik vertel haar enthousiast dat ze de liefste hond ter wereld is. Zij blij, ik blij.

honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

Heel simpel: Een hekwerk bouwen met zo'n veer bij de poort (zodat de deur automatisch terugschiet.)

Je kunt er wel op trainen maar als er echt zoveel verkeer is zou ik geen risico nemen.

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Kent ze het commando 'halt' of 'wachten'? Meestal als de deur openstaat, dan is het natuurlijk lang leve de lol en vrijheid. Baasje zit fout dus eigen schuld dikke bult. "dachten ze nou echt dat ik gelijk terug kom, hahaha".. Halt of wachten heeft in zo'n situatie dan meer effect. Blijven ze staan, geef ze dan het allerlekkerste wat je op dat moment bij wijze van spreken in je koelkast hebt.. Hier blijven ze ook stokstijf staan als ze wegrennen en ik roep opeens 'halt!' ;-) en toevallig wilde onze trainster ons van de week hetzelfde commando leren omdat zij deze situatie ook had meegemaakt: haar hond bleef bij 'wachten' ook stilstaan terwijl ze er vrolijk vandoor rende de straat in.

honden page profiel ankieankie

honden foto van ankie

Bedankt voor jullie tips. Ik denk dat ik maar eens met een fluitje ga proberen. We hebben een tussendeur die we ook altijd dicht doen...maar toch soms.... We hebben een druk gezin en soms zijn er wel 7 kids in huis. daarvan wonen er twee hier niet permanent. Soms wordt het dus vergeten....Ik moet eerlijk zijn ,als mijn man thuis komt dan luistert de hond wel. Maar we hebben ook nog vaak het probleem dat de kleinsten her in huis in paniek achter die hond gaan aanrennen en roepen...Ik heb de kids dus al uitleg en les gegeven dat dit zo absoluut niet moet. Hekjes bouwen en poortjes plaatsen ben ik niet zo voor omdat het niet zo heel vaak gebeurt en dat poortje kan toch ook weer open blijven staan. We hebben dit trouwens wel in de tuin gedaan, hier kan ze vrij rondrennen. Het idee om een hond eerst te laten zitten voor ze instapt spreekt me ook heel erg aan. Onze saartje weet als ze mee mag dat dat een flinke wandeling wordt voor haar. Daarom is ze helemaal enthousiast als ze in de auto mag...We lokken haar zelfs wel eens als ze buiten loopt door de autodeur even open te zetten...dat werkt als ze nog niet te ver weg is ook perfect...Maar dat zijn allemaal van die rare trucjes...Ik wil gewoon dat ze leert dat ze niet alleen de deur uit mag. Ik kijk al herhaaldelijk naar de dogwhisperer maar schijn die uitzending net altijd te missen...Het is ook niet zo dat het elke week gebeurt. Ik spreek hier echt van een keer in de twee ,drie maanden. Maar het kan 1 keer teveel zijn.

Astrid (Gast)

Jammer dat je alle goede tips naast je neerlegt. Voel je niet aangevallen, maar ik heb het idee dat je je eigen mening toch doordramt.

Overigens heb je een erg leuke hond vind ik :'D

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Leer je hond dat als de deur open gaat het niet betekend dat hij er dan meteen vandoor moet rennen...
Ik ga altijd als eerst de deur uit,gewoon om te kunnen polsen of er niks dreigends voor haar komt.
Dat heeft haar ook een stukje zelfbeheersing geleerd-wachten tot ik deur de deur ben.
En het wordt een gewenning als je het zo langer aanpakt,je conditioneerd dat jij eerst de deur uit gaat,dus als jij de deur nog niet door bent,dan is er ook geen reden om de deur uit te willen glippen.
En niet geheel onbelangrijk is dat je hond zich wilt laten 'sturen'door jou.
Als ik de vuilniszakken buiten zet,blijft mijn hond toch echt binnen,haar 'tijd' is het alleen als ze een halsband of een tuigje omkrijgt,verder kan ze gewoon binnen blijven.Goed oefenen en consequent zijn.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Een tussen deur ik wilde dat ik die had,wat is het probleem dan. Opletten dan eerst de tussen deur dicht voor je de buitendeur open doet ,simpel.
Met honden moet je altijd opletten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

't Is eigenlijk heel eenvoudig. Jij bepaalt wanneer je hond door de deur gaat.
Wij hebben de deur naar de gang meestal dicht, behalve van de zomer als het warm was, dan mocht meneer even op het marmer liggen.
Maar hij moet sowieso voor elke deur zitten en wachten.
En gaat op mijn 'vrij' pas de deur door.

Als er wordt aangebeld of ik loop even naar buiten en de voordeur gaat niet gelijk dicht, is de tussendeur dus dicht.
Santa zal nl ook zo de straat opvliegen als ie aan de overkant iets interessants ziet.
Ik geef hem dus geen kans daarvoor.
Nu begrijp ik dat dat met kinderen moeilijk is, maar een andere oplossing is er denk ik niet.

honden page profiel ankieankie

honden foto van ankie

Oeij Astrid ????....ik voel me zeker niet aangevallen..en leg ook niet alle tips naast me neer. Ik vind alleen dat je meer hebt aan een tip waar een hond blijvend iets aan heeft. Als ik een traphekje plaats heb ik nog de kans dat zij er over heen springt , plaats ik buiten een poortje (we hebben een grote poort ,maar die staat altijd open, kan het toch voorkomen dat die ook ooit open zu staan......ik vind dat meer het probleem verschuiven. Ik vond de tip met het geluidje (Laura en lila)en de beloning erg goed.Ook de oplossing met het commando halt of stop!susanne ,billyJean en Reilly).Dit is iets waar wij en de hond blijvend iets aan hebben...en dan niet alleen met weglopen. Ik ben ook erg blij met de tussendeur...en we weten inmiddels ook dat we allert moeten zijn en blijven...Maar we hebben zo als ik al zei ook vaak mensen in huis opa's oma;s ,stiefkinderen...die deze regels wel weten maar soms vergeten. Voor hun en voor ons is het gewoon belangrijk dat de hond leert dat ze de deur niet zomaar uit mag rennen...Doordrammen vind ik daarbij een verkeerde woordkeuze van jou! Ik wil gewoon een goede en blijvende oplossing voor dit probleem. En ja...we hebben een erg leuke hond...waar we nog heeeeeeel lang van willen genieten!
Soraya...we gaan altijd als eerste de deur uit en daarna mag zij pas...Dat lukt ook goed..en als ze de riem om heeft wacht ze ook keurig..Zelfs van de hal naar de kamer...Maar zo gauw ze geen riem om heeft en ze ziet een glimp van een open voordeur is ze weg...By the way...Ze kan met haar poot de tussendeur open maken....Ze is slim, dus het moet toch ook mogelijk zijn om het niet naar buiten rennen aan te leren!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik zie het zo als Helene en Soraya. Leer je hond dat ie niet naar buiten mag lopen/rennen.

Hoe leer ik dit?

Ga bij de deur staan met de hond naast je (ín het begin aangelijnd natuurlijk;-)) Zodra ze ook maar aanstalten maakt om naar buiten te gaan.... HUP deur dicht! En echt dichtknallen hè. Natuurlijk oppassen dat ze er niet met d´r kleine neus tussen zit, maar toch echt wel even de deur goed en snel in het slot laten vallen. Dit blijf je doen totdat ze blijft zitten terwijl jij rustig de deur open kunt laten. Dan ga je er een commando aan geven dat ze ´mee´ mag lopen. Bij mij is dat het woord ´oké´. En zo kun je dit uit gaan breiden.

Deze training duurt even, maar jij en je hond hebben er echt een leven lang plezier van.

Dit heeft nl veel voordelen, zoals Soraya ook al schreef, je kan de vuilnis naar buiten brengen, je kunt je boodschappen naar binnen brengen. Je hoeft je dus niet continue gestressed af te vragen waar de hond is.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

je kan een briefje op de deur hangen zodat iedereen weet dat die de deur dicht moet doen.

zoiets als
doe de deur achter je dicht zodat Saar niet de weg op kan rennen.

vaak als dat papier gewoon op de deur hangt, is het al een ruime herrinering om de deur goed te sluiten.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

" Bedankt voor jullie tips. Ik denk dat ik maar eens met een fluitje ga proberen. We hebben een tussendeur die we ook altijd dicht doen...maar toch soms.... We hebben een druk gezin en soms zijn er wel 7 kids in huis. daarvan wonen er twee hier niet permanent. Soms wordt het dus vergeten....Ik moet eerlijk zijn ,als mijn man thuis komt dan luistert de hond wel. Maar we hebben ook nog vaak het probleem dat de kleinsten her in huis in paniek achter die hond gaan aanrennen en roepen...Ik heb de kids dus al uitleg en les gegeven dat dit zo absoluut niet moet. Hekjes bouwen en poortjes plaatsen ben ik niet zo voor omdat het niet zo heel vaak gebeurt en dat poortje kan toch ook weer open blijven staan. We hebben dit trouwens wel in de tuin gedaan, hier kan ze vrij rondrennen. Het idee om een hond eerst te laten zitten voor ze instapt spreekt me ook heel erg aan. Onze saartje weet als ze mee mag dat dat een flinke wandeling wordt voor haar. Daarom is ze helemaal enthousiast als ze in de auto mag...We lokken haar zelfs wel eens als ze buiten loopt door de autodeur even open te zetten...dat werkt als ze nog niet te ver weg is ook perfect...Maar dat zijn allemaal van die rare trucjes...Ik wil gewoon dat ze leert dat ze niet alleen de deur uit mag. Ik kijk al herhaaldelijk naar de dogwhisperer maar schijn die uitzending net altijd te missen...Het is ook niet zo dat het elke week gebeurt. Ik spreek hier echt van een keer in de twee ,drie maanden. Maar het kan 1 keer teveel zijn. "


The dogwhisperer? Nou laat me raden...Shockbandje om afstandsbediening in de hand en zodra hondje ontsnapt drukken we op het knopje. Oh nee, dat is natuurlijk niet de methode die hij in de uitzending laat zien, daar zal hij het wel anders doen O-)

Anoniem (Gast)

Pomp op de deur plaatsen? zo sluit die vanzelf

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Mijn bamse is toen hij 6 maanden was ook zo de straat op gerend ( achter het baasje aan toen hij het oud papier buiten ging zetten...) hij kon al heel goed "blijven" toen, maar baasje was het even vergeten te zeggen. :'( Bamse kwam vol onder een auto!!! Wonder boven wonder mankeerde hij niets ernstigs, alleen behoorlijke kneuzingen en flink geschrokken natuurlijk....Het scheelde niet veel of ik had mijn man de deur uitgezet....zo boos/verdrietig was ik. Slaat natuurlijk nergens op, maarja, ik moest natuurlijk ook mijn frustratie kwijt... ;-) Sindsdien geef ik alle honden, bij iedere deur, het commando "blijf"...moet er niet aan denken dat het een keer verkeerd af zou lopen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wij hebben het commando "binnen" geleert. elke keer als we van het wandelen terug komen doe ik de deur open, maak ik ze los en stuur ze dan direct naar binnen.

honden page profiel ankieankie

honden foto van ankie

Bedankt voor jullie tips. Ik ben nu bezig om haar eerst te laten zitten (aangelijnd) voor de deur open gaat. Ondanks dat ze heel onrustig en enthousiast is voor die wandeling...lukt het al aardig! Gelukkig leert ze snel.. Mij valt ook op dat velen denken dat ik aan een hele drukke weg woon. Maar dat is niet zo. We wonen aan een doorgaande weg maar wel dichtbij een school...waar rond schooltijd dus best veel auto's door de straat rijden en natuurlijk tussen 17 en 18 uur...De rest van de dag is het vrij rustig. Het commando "binnen" lijkt me ook perfect. Toch als ze achter in de tuin is geef ik haar dat commando wel eens en dan luistert ze wel... Misschien dat ze merkt dat ik aan de voorkant zelf een beetje in paniek raak. Ik zal dus ook iets aan mijn eigen houding moeten doen! Met al jullie tips zal het vast goed komen...Dus alvast heel erg bedankt!!!!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

veel succes ankie!!! :-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Bedankt voor jullie tips. Ik ben nu bezig om haar eerst te laten zitten (aangelijnd) voor de deur open gaat. Ondanks dat ze heel onrustig en enthousiast is voor die wandeling...lukt het al aardig! Gelukkig leert ze snel.. Mij valt ook op dat velen denken dat ik aan een hele drukke weg woon. Maar dat is niet zo. We wonen aan een doorgaande weg maar wel dichtbij een school...waar rond schooltijd dus best veel auto's door de straat rijden en natuurlijk tussen 17 en 18 uur...De rest van de dag is het vrij rustig. Het commando "binnen" lijkt me ook perfect. Toch als ze achter in de tuin is geef ik haar dat commando wel eens en dan luistert ze wel... Misschien dat ze merkt dat ik aan de voorkant zelf een beetje in paniek raak. Ik zal dus ook iets aan mijn eigen houding moeten doen! Met al jullie tips zal het vast goed komen...Dus alvast heel erg bedankt!!!! "

juist omdat mijn honden heel onrustig en enthausiast zijn voor een wandeling heb ik ervoor gekozen om dit te trainen vlak na de wandeling. dan is het enthausiasme en de onrust weg en zijn ze meer gefocust op wat ik zeg en doe. ik stuurde ze binnen en bleef zelf even buiten staan. als ik zag dat ze weer naar buiten wilde dan stuurde ik ze liggen, ging naar binnen en beloonde hen dan omdat ze mooi binnen gebleven waren. nu mag ik de deur open laten en er mag zelfs een hond voorbij komen, ze blijven gewoon binnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond rent altijd weg als de deur open staat..dit is gewoon TE gevaarlijk!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
^