Wat doen wanneer het bommetje ontploft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva

Hallo iedereen!
Ziva is nu 12 weken en alles gaat heel goed met haar. Er zijn enkel een paar probleempjes...

Wanneer ik met Ziva speel raakt ze na een tijdje helemaal overprikkeld. Ze wordt dan heel wild en wil alleen nog maar in mijn handen of kleren bijten. Haar speeltjes laat ze dan links liggen, zelfs wanneer ik ze aanbied verkiest ze mijn handen om in te bijten. Wanneer ze dit doet draai ik me met mijn rug naar haar en hou ik op met spelen. Wanneer ze weer rustig wordt ga ik verder met spelen. Het probleem is echter dat ze dan steeds harder begint te bijten, soms lijkt het echt gemeen bijten met grommen.
Wanneer het echt te erg wordt verlaat ik even de kamer. Nadat ik weer ben binnen gekomen gaat ze gewoon verder met het bijten en grommen. Als ik vervolgens opnieuw de kamer uitga begint ze te blaffen en houdt daar niet mee op.

Ik heb echt al veel geprobeerd om haar een beetje rustig te krijgen: Het aantal speeltjes in de woonkamer beperken, haar heel rustig toespreken, haar net iets harder aanspreken, negeren, op schoot nemen, de kamer uit gaan,...

Ik vermoed dat het bijten gewoon pupygedrag is, ik ving het ook niet zo erg. Wat ik wél wil vermijden is dat ze in die 'overdrive'-staat komt en dan echt gemeen gaat bijten en grommen en blaffen.

Wat kan ik doen om Ziva een beetje rustig te krijgen wanneer ik merk dat het uit de hand loopt?


Een ander probleempje is dat Ziva heel moeilijk alleen kan spelen. Ik ben meestal met haar thuis (ze is sommige dagen een 3/4tal uurtjes alleen maar meestal terwijl ze slaapt) en ze is dus heel erg op mij gefocust. Wanneer ik wat wil lezen of studeren en ze is wakker zit ze heel zielig naast me te janken of begint ze te blaffen. Is dit een kwestie van opbouwen?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen wanneer het bommetje ontploft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MissyMissy 2 doggies

honden foto van Missy

Als je een bench hebt: na spelen een uurtje tot rust komen in de bench. :-)

Overprikkeld raken ze als ze onvoldoende rust krijgen. Dus jij moet zorgen voor voldoende rust. Een bench is daar heel handig voor.

Puppies zijn babies en moeten echt nog heel veel slapen.

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva


Ik heb niet de indruk dat ze te weinig rust heeft, ze slaapt zeker 18 uur per dag. Het gebeurt ook even goed wanneer ze nog maar 5 minuutjes wakker is als wanneer ze al een uur wakker is.
Een bench heb ik niet maar haar mandje staat in de keuken. Af en toe leg ik haar inderdaad in haar mand en sluit ik de deur zodat ze wat kan rusten.
Ik ben echter bang om dit te doen wanneer ze te wild is omdat ik niet wil dat ze haar mand als een strafplek zal gaan zien.

Misschien moet ik een bench toch maar eens overwegen...

Wat is de beste reactie wanneer ze blaft om aandacht? Kan ik enkel negeren?

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ja negeren. Maar goed negeren is heel moeilijk hoor. Je moet niet naar haar kijken, niet tegen haar praten, echt helemaal niets. En dat is moeilijker dan het lijkt. ;-)

Als ze in je handen begint te bijten etc. zeg je heel beslist nee en dan is het spel over en uit.
Je kunt als dat niet helpt ook proberen haar een speeltje aan te bieden waar ze wel op mag bijten. :-) Aan het eind van het spel is dat speeltje echter wel weer voor jou, want jij bent de baas. ;-)

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib 3 doggies

honden foto van claudia en najib

Ik herken het wel..najib kan het ook hebben...maar dan is hij echt overprikkeld..wat bij najib helpt is niet spelen, maar commando's oefenen..dan ben je toch bezig , maar moet hij zich concentreren..dit commando's oefenen eindig ik dan met wat spelen. Ik speel altijd met beloning bij me..dus als we bijvoorbeeld een trekspel doen dan bied ik hem het speeltje aan en mag hij het pas pakken als ik zeg:Toe maar! dan doen we trekspel en tussendoor bied ik dan ineens een beloning aan. Dan laat hij los en zeg ik los waarmee hij dan ook gelijk het commando los leert en dan krijgt hij natuurlijk zijn beloning. Daarna mag hij de laatste belongings snoepjes zoeken in de kamer. Ik verstop ze en hij zoekt ze op. Dit hele riedel duurt ongeveer een kwartiertje. Daarna gaat hij "naar bed" in zijn bench. Deur dicht en slapen.Dan slaapt hij meestal anderhalf tot twee uur en daarna als hij wakker wordt gaan we naar buiten. Als we terug komen laat ik hem dan meestal een beetje alleen banjeren. Dat gaat soms goed en soms niet. Dan weer spelen, weer bench en zo gaat dat door.
Hoop dat je er wat aan hebt!

honden page profiel amanda/joopamanda/joop 3 doggies

honden foto van amanda/joop

hond is dan overprikkeld en moe in de bensch viel mn pup altijd als een blok in slaap :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen wanneer het bommetje ontploft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: zo TROTS op mijn meisje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^