Jack Russel aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jack Russel aanschaffen (Gast)

Goedemiddag, Onze ouders zijn bijna 25 jaar getrouwd en als cadeau vinden we het supertof om hun een hondje te geven. We zijn allemaal weg van de kleine en actieve jack russels, en die willen we daarom ook aanschaffen. Ik heb een beetje op het internet lopen snuffelen en daar zag ik dat de gemiddelde prijs voor een Jack Russel pup met stamboom. Nu hebben wij geld verzameld voor het cadeau en dat komt bij elkaar nog niet eens op 500 euro. Daarnaast willen we ook de accesoires aanschaffen voor de hond. Is er een mogelijkheid om een Jack Russel pup aan te schaffen voor ongeveer 400 euro.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Persoonlijk vind ik dat je een hond niet cadeau doet. Wat als je ouders het niet eens zijn met het karakter van de hond? Of stel dat jullie de pup bij een foute fokker vandaan halen (die kans is groot gezien het matige bedrag wat je er voor over hebt), je ouders zitten dan straks met een bult onkosten omdat de hond niet gezond is.

 

Ik raad je aan hier even naar te kijken.

http://www.nvjrt.nl/index.php/de-jack-russell-terrier

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Oh, hoe leuk ook bedoeld, geef iemand alsjeblieft geen dier kado zonder dat ze het weten

Paul (Gast)

We hebben er al vaker over nagedacht maar dan was het dat we het niet deden omdat het een grote aanschaf is. Nu zorgen wij ervoor dat de grootste kosten voor ons zijn.

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

heel erg leuk en lief bedoelt, maar sorry, ik zou nooit een hond voor een ander uitkiezen als verrassing. en ik zou dit zelf ook nooit willen, dat iemand mij een hond in mijn handen drukt; surprise, voor jou! 

 

je zit er wel 10-15 jaar mee, beter zoek je zoiets zelf uit 

 

en je wilt nu op de kosten en aanschaf bezuinigen, dat is leuk, maar straks kunnen paps en mams voor de kosten van de kliniek opdraaien. goedkoop kan heel erg snel duurkoop worden...

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

De eerste vraag die bij me opkomt is: Zitten je ouders wel te wachten op een hond. Laats staan het ras de Jack Russel Terriër?

 

Begrijp me niet verkeerd het is heel lief maar een hond geef je vind ik niet cadeau. Daarbij je vind het ras misschien heel leuk maar vinden jouwn ouders dat ook?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/pagina/1

 

Hier staan nog genoeg jackies op.

 

Een huisdier aanschaffen is inderdaad een aanschaf. Waarschijnlijk niet de grootste aanschaf. Dat is het onderhouden van het dier. Is er genoeg geld voor goed voer, dierenarts jaarlijkse entingen ongelukken endergelijke, is er geld voor eventuele goede hondenschool (wat wel aan te raden is als je geen ervaring hebt met honden)

 

Mocht je een pup aan willen schaffen, wil ik je echt afraden om op marktplaats te kijken.

Een goed gefokte pup, waarbij bij de ouderdieren gekeken word naar erfelijke afwijkingen zoals patella luxatie (waar veel slecht gefokte jr's mee kampen), maar er word ook naar karakter gekeken.
Goede fokkers zorgen voor een goede socialisatie bij de pups. De pups groeien IN huis op en NIET in een schuur.

Paul (Gast)

Kunnen jullie lezen? Mijn ouders willen zelf allang een hond. Ook weten we dat ze weg zijn van de Jack Russels, en dat ze die graag willen hebben. Bedankt voor de tips maar voor zulke tips vroeg ik niet

Paul (Gast)

Dankhewel, daar had ik wat aan. En ook al is misschien de hond zelf niet de grootste aankoop, het wordt wel een stuk minder qua kosten.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Wat leuk dat jullie je ouders willen verrassen met een mooi cadeau!

 

Maar... Bedenk wel dat jullie niet degenen zijn die de hond 15 jaar moeten onderhouden, er mee uit moeten, dierenartskosten moeten betalen etc. Dat moeten jullie ouders doen. Ik weet natuurlijk niet of het geven van een hondje echt een verrassing word, of dat ze er van op de hoogte zijn, maar ik zou zeker eerst met je ouders overleggen of zij een pupje überhaupt zien zitten...

 

Wat betreft je vraag over de prijs van een pup: ja, natuurlijk kun je een pup van 400 euro krijgen. Zelfs wel voor minder. Het probleem is alleen dat je dan een pupje haalt op een verkeerd adres. Ben je bekend met broodfokkerij? Dit zijn mensen die zelf zo veel mogelijk honden fokken om weer door te verkopen, of mensen die pups importeren uit landen als Polen en Hongarije, om die in Nederland door te verkopen aan klanten. 

 

Het probleem met zulke fokker is, dat er niet gekeken word naar gezondheid van de honden. Honden zijn vroeger erg slecht gefokt, om maar bepaalde karaktereigenschappen of uiterlijke kenmerken te krijgen. Er was dus veel inteelt, en dat heeft ertoe geleid dat veel fokteven en -reuen niet gezond waren. Heb je wel eens een JR zien 'huppelen' waarbij hij een achterpootje optilde tijdens het lopen? Dit is géén raskenmerk, maar een erfelijke, pijnlijke aandoening. Het kniegewricht sluit dan niet goed op elkaar, waardoor de botten als het ware even uit de kom liggen. Door de huppelen, schiet het bot weer terug in de kom. 

 

Mensen die fokken voor het geld, houden geen rekening met zulke aandoeningen. Die willen geld zien, en dus moeten er pups komen. Het zij dat ze die zelf fokken, het zij dat ze de pups importeren uit oostbloklanden (vaak worden de pups al op 6 weken bij de moeder weg gehaald, dit is veel te jong!). Gezondheid is daarbij niet belangrijk, inteelt is aan de orde van de dag. Net zoals dode pups. Hoe de ouderdieren van de pups er aan toe zijn is echt schrijnend. Ze blijven hun hele leven in een ruimte van 1 vierkante meter en moeten hun leven lang zo veel mogelijk pups krijgen. Als ze niet genoeg pups meer produceren worden ze (als ze geluk hebben) naar een asiel gebracht, of anders doodgemaakt. 

 

Een stamboomfokker vraagt meer geld voor zijn pups, maar deze pups worden geboren in een goede omgeving, worden gesocialiseerd, mogen tot 8 weken bij de moeder blijven en krijgen de beste start die de fokker ze mee kan geven. Bovendien zijn de ouderdieren tot 4 generaties terug vrij van aandoeningen, en is het inteeltpercentage zo laag mogelijk. 

 

Wat betreft het geld: ja, je kunt een pup kopen voor 400 euro. Maar bedenk dat je daarmee een pupje als cadeau geeft dat er wel lief uit ziet, maar door zijn slechte start niet alleen allemaal gedragsproblemen kan hebben, maar ook heel veel fysieke problemen. Vaak is een goedkoop hondje, een duur hondje. Want veel van deze hondjes kosten vroeger of later veel geld voor operaties en gedragstherapeuten omdat ze zo verknipt zijn (zowel fysiek, als mentaal). 

 

Ik raad het dus ook ten zeerste af om een pup te gaan kopen bij een handelaar/broodfokker of zomaar bij mensen thuis. Want ook bij mensen thuis loop je groot geval dat je indirect bij een broodfokker koopt. En mocht je wel een toevalsnestje tegenkomen, dan heeft de 'fokker' vaak geen verstand van fokken, en zijn de ouderdieren alsnog niet gezond. Een goede fokker laat zijn dieren door een speciale dierenarts testen op aandoeningen. Een gezondheidsverklaring van een gewone dierenarts is absoluut niet voldoende!

 

Zelf zou ik het dus niet zo aanpakken zoals jullie nu van plan zijn. Overleg eerst met je ouders of zij het zien zitten. Misschien willen zij wel helemaal geen hondje, en beland de pup straks in het asiel... Mochten je ouders er wel achter staan, dan is het misschien een optie om het gespaarde geld als gift te geven, en dat je ouders het zelf aanvullen tot ze een stamboomhondje kunnen betalen? En houd in gedachten dat het in principe niet draait om de stamboom, die het hondje duur maakt. Maar hoe de fokker zijn best doet om niet alleen een gezonde pup te fokken, maar ook een hondje dat goed gesocialiseerd is, niet angstig, niet agressief en dus beslist geen 'kat in de zak'. 

 

Heel veel succes!!!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" We hebben er al vaker over nagedacht maar dan was het dat we het niet deden omdat het een grote aanschaf is. Nu zorgen wij ervoor dat de grootste kosten voor ons zijn.
  "

 Zorg je er dan ook voor dat jullie poep opruimen, de plasjes in huis, kots wanneer het diertje een keer ziek is, rijden jullie naar de dierenarts en betalen jullie de rekeningen (want dat gaat allicht een keer gebeuren), lopen jullie er elke dag 3x mee door wind, regen, -5 en passen jullie ook op wanneer je ouders op vakantie willen?

 

Nee, een hond 'zomaar' cadeau geven is echt geen goed idee. Het is een hele verantwoordelijkheid, want het is wel een levend wezen waar zorg voor gedragen moet worden. En dan niet voor een weekje, maar wel zo'n 15 jaar lang!

Zo'n keuze kan je zelf maken, maar die kan je niet voor een ander maken, want dan dring je eigenlijk gewoon iets op.

 

Het idee is erg lief, maar het hele plan is praktisch gezien écht geen goed idee! Ik hoop echt van harte dat jullie het niet doorzetten.

Wat je wel kunt doen is misschien aangeven dat dit jullie idee was, en als jullie ouders het een ontzettend leuk idee vinden dan kunnen jullie samen op zoek gaan naar een leuke Jack Russel (van een fijne fokker) en dan dragen jullie bij aan de aanschafkosten ofzo. Dat lijkt me veel beter.

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Fijn dat je je zorgen maakt om ons, ik kan wel lezen ja...

 

blijf ik  nog gewoon bij mij post want dat verandert niet zoveel...elke hond is anders, die zoek je niet voor iemand anders uit. ook niet als je weet welk ras ze zouden willen...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Kunnen jullie lezen? Mijn ouders willen zelf allang een hond. Ook weten we dat ze weg zijn van de Jack Russels, en dat ze die graag willen hebben. Bedankt voor de tips maar voor zulke tips vroeg ik niet "

 

We willen jullie hier voor een eventuele grote fout behoeden. Het is belangrijk dat je ouders mee gaan om een pup uit te zoeken. Zij zijn uiteindelijk degene die het er mee moeten doen.

Zoals ik eerder zij; wat als jullie een pup uitzoeken en jullie ouders zijn het niet eens met het karakter van het diertje?
Wat als jullie bij een verkeerde fokker uitkomen, waaronder ook de vele oepsnestjes/ikvindeenmaligepupszoleuknestjes. Die pups zijn vaak niet gezond en hebben veel lichamelijke problemen.

De kosten om die te verhelpen zijn duur en ook pijnlijk voor de hond. Dat wil je toch niet?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Kunnen jullie lezen? Mijn ouders willen zelf allang een hond. Ook weten we dat ze weg zijn van de Jack Russels, en dat ze die graag willen hebben. Bedankt voor de tips maar voor zulke tips vroeg ik niet "

 Dát stond er niet  Er staat dat jullie allemaal weg zijn van Jack Russels. Ik ben ook weg van paarden (oh en zebra's en cheetahs), maar dat betekent niet automatisch dat ik er een zou willen 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Er is een groot verschil tussen "zeggen" ik zou graag een hond willen.
En effectief een hond in huis halen.
.
Ik zou nooit een hond voor iemand kopen, ook niet voor mijn ouders.
Dat is iets wat ze echt persoonlijk moeten doen.
.
Een goede fokker zal proberen een pup te bezorgen die een band heeft met zijn toekomstig baasje. Er moet een klik zijn tussen beiden.
En het is niet omdat jij het een leuke pup vind, dat de pup je ouders leuk vind.
.
Neen, niet doen.
.
En wanneer je het dan toch wil doen, maak dan bvb een mooi cadeaubon waarin je schrijft dat ze op zoek magen gaan naar een pup naar hun keuze, en dat jullie de kosten dragen.
Maar, daarin moet ik je zekers teleurstellen, een pup van gezonde ouders, ouders die beiden getest zijn op erfelijke aandoeningen, zal je niet vinden voor 400€
.
En ik herhaal nog eens mijn eerste zin:
Er is een groot verschil tussen "zeggen" ik zou graag een hond willen.
En effectief een hond in huis halen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Kunnen jullie lezen? Mijn ouders willen zelf allang een hond. Ook weten we dat ze weg zijn van de Jack Russels, en dat ze die graag willen hebben. Bedankt voor de tips maar voor zulke tips vroeg ik niet "

 

Ik zou toch de tips die hier door velen gegeven zijn ten harte nemen en er van leren.

Paul (Gast)

Als mijn ouders eerst zelf een hond wilden aanschaffen zijn ze bereid om ervoor te zorgen. En misschien is het wel beter om te overleggen wat voor hond ze dan willen omdat het kan zijn dat ze de hond wel leuk vinden maar het nog niet zien zitten. Ga er nog even over nadenken. Maar je kan reacties blijven plaatsen om het niet als cadeau te doen maar laat me niet van mijn idee brengen door een paar mensen die honden bijna als mensen zien.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Als mijn ouders eerst zelf een hond wilden aanschaffen zijn ze bereid om ervoor te zorgen. En misschien is het wel beter om te overleggen wat voor hond ze dan willen omdat het kan zijn dat ze de hond wel leuk vinden maar het nog niet zien zitten. Ga er nog even over nadenken. Maar je kan reacties blijven plaatsen om het niet als cadeau te doen maar laat me niet van mijn idee brengen door een paar mensen die honden bijna als mensen zien. "

 

Dan had je je vraag hier niet moeten stellen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik kan prima lezen, er staat "we zijn allemaal weg van de kleine en actieve jack russel's".

Ik dacht dat je daar jullie, kinderen, mee bedoelde, excusez moi.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Als mijn ouders eerst zelf een hond wilden aanschaffen zijn ze bereid om ervoor te zorgen. En misschien is het wel beter om te overleggen wat voor hond ze dan willen omdat het kan zijn dat ze de hond wel leuk vinden maar het nog niet zien zitten. Ga er nog even over nadenken. Maar je kan reacties blijven plaatsen om het niet als cadeau te doen maar laat me niet van mijn idee brengen door een paar mensen die honden bijna als mensen zien. "

 Een paar mensen die honden bijna als mensen zien?

Nou, ik trek me terug hahaha, succes hoor!

Paul (Gast)

Leuk die reacties, waarschijnlijk kennen de meesten hier hun hond beter dan hun eigen ouders. Ik weet waar mijn ouders behoefte aan hebben omdat ik daar eerder voorzichtig een beetje naar gevraagd heb.

We hebben daarnaast nog wat dierenliefhebbers rondlopen die prima voor dieren kunnen zorgen, dus dat is allang besproken.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

 Maar je kan reacties blijven plaatsen om het niet als cadeau te doen maar laat me niet van mijn idee brengen door een paar mensen die honden bijna als mensen zien. "

Doe lekker verder.
Koop een Jack Russel op marktplaats, steek hem in een doosje met een leuks strik rond en geef hem cadeau.
En wanneer het niets wordt verkoop je hem verder of breng je hem naar het asiel.
Bezie een hond vooral als een "cadeau".

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Doe lekker verder.Koop een Jack Russel op marktplaats, steek hem in een doosje met een leuks strik rond en geef hem cadeau.En wanneer het niets wordt verkoop je hem verder of breng je hem naar het asiel.Bezie een hond vooral als een "cadeau".
  "

 

Onder 1 voorwaarde, dat ie hier niet komt uithuilen. Vooral ook niet met de tekst komen; 'jullie hadden gelijk, had ik maar geluisterd'.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Leuk die reacties, waarschijnlijk kennen de meesten hier hun hond beter dan hun eigen ouders. Ik weet waar mijn ouders behoefte aan hebben omdat ik daar eerder voorzichtig een beetje naar gevraagd heb.
We hebben daarnaast nog wat dierenliefhebbers rondlopen die prima voor dieren kunnen zorgen, dus dat is allang besproken. "

Eigenlijk heb jij gewoon beslist dat je ouders behoefte hebben aan een hond, omdat je dat hebt geconcludeerd, nadat je er eens voorzichtig naar gevraagd hebt.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Misschien kan je niet gelijk een hond geven, maar ze op papier een hond geven. Ze het geld geven wat jullie nu hebben (misschien kunnen ze er zelf nog wat bijleggen) en dan later samen een hond uit zoeken. Of uit het asiel of een pup bijeen goede fokker vandaan.

Sowieso niet praktisch om op de feestdag zelf een hond te geven.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, wat Odette voorstelt vind ik een goed idee.

Dan kunnen je ouders zelf de hond uitkiezen die ze het liefst willen.

En zelf ook verantwoordelijk zijn of ze een pup uit een goed nest kiezen of een goedkope hond en dan hopen dat het gezond blijft.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Misschien kan je niet gelijk een hond geven, maar ze op papier een hond geven. Ze het geld geven wat jullie nu hebben (misschien kunnen ze er zelf nog wat bijleggen) en dan later samen een hond uit zoeken. Of uit het asiel of een pup bijeen goede fokker vandaan.
Sowieso niet praktisch om op de feestdag zelf een hond te geven.
  "

 

 

Knutsel een leuke kadobon en geef die

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Als mijn ouders eerst zelf een hond wilden aanschaffen zijn ze bereid om ervoor te zorgen. En misschien is het wel beter om te overleggen wat voor hond ze dan willen omdat het kan zijn dat ze de hond wel leuk vinden maar het nog niet zien zitten. Ga er nog even over nadenken. Maar je kan reacties blijven plaatsen om het niet als cadeau te doen maar laat me niet van mijn idee brengen door een paar mensen die honden bijna als mensen zien. "

 

ok  nou sorry hoor...succes met je zoektocht! 

wij zijn niet fout, met "honden als mensen zien" zoals jij het noemt. jij bent fout door elke hond als hetzelfde te zien en het feitelijk niets uitmaakt wat je koopt, zolang het de naam jack russel maar heeft...

maar ach....klein detail

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Als je het al wilt doen (ik sluit me aan bij de rest wbt het geen cadeau doen van een dier, al is het een goudvis), misschien kan je beter tegen je ouders zeggen dat je/jullie weten dat ze graag een hond willen en daar graag (grotendeels) aan willen bijdragen. Je kunt een voucher of cadeaubon knutselen ofzo. Zo kunnen zij zelf bepalen welk ras ze willen en waar in plaats van dat er ineens een puppy voor de deur staat.

Sowieso red je het niet met €500 als je en een gezond en goed gefokt hondje wilt + accessoires. Tenzij je ergens in een schuur gaat kijken maar dat zou ik erg afraden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Goedemiddag,
Onze ouders zijn bijna 25 jaar getrouwd en als cadeau vinden we het supertof om hun een hondje te geven. We zijn allemaal weg van de kleine en actieve jack russels, en die willen we daarom ook aanschaffen. Ik heb een beetje op het internet lopen snuffelen en daar zag ik dat de gemiddelde prijs voor een Jack Russel pup met stamboom. Nu hebben wij geld verzameld voor het cadeau en dat komt bij elkaar nog niet eens op 500 euro. Daarnaast willen we ook de accesoires aanschaffen voor de hond. Is er een mogelijkheid om een Jack Russel pup aan te schaffen voor ongeveer 400 euro. "

Met "we" bedoel je dus je ouders?

En dan als in, ze willen echt een hond, i.p.v. leuk bij een ander maar niet voor de komende 15 jaar 24/7?

Een paar tips, ga je inlezen in het hoe en waarom van een stamboom, en bezuinig aub niet op een levend wezen.

Verder is een JR heel wat hond in een klein lijf, hebben je ouders zich verdiept in het karakter en de behoefte van deze hond?

Wat willen ze doen met een hond?

Koop sowieso geen hond, maar maak er dan een leuk gebaar van, zoals gezegd, in de vorm van een bon oid, zodat er gezocht kan worden door je ouders naar een geschikte pup op het geschikte moment.

Tot slot, neem de reacties hier ter harte en serieus, hier reageren mensen die houden van honden, ze niet als mensen zien, maar wel als een levend wezen waar je je verantwoordelijkheid moet nemen. Tel daarbij op alle dramaverhalen die we hier echt wekelijks lezen over broodfok-puppies die doodgaan en hondjes die weg moeten omdat er geen tijd voor is, of de hele dag in de bench zitten en probleemgedrag vertonen.

Veel succes!

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^