Plasprobleem galgo espanol

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

vergucht (Gast)

goedee morgend,     graag jullie raad aub :    Sinds kort adopteerden we een superlieve galgo espanol. Onze hond wil echter totaal niet plassen en haar grote behoefte doen tijdens de lange wandelingen die we met haar maken, ze toont ook totaal geen interesse om in het gras te wandelen en te snuffelen.Ze plast dus totaal niet gedurende 12 volle uren, wat we dus helemaal niet begrijpen, 's nachts snuffelt ze in huis rond en doet probleemloos enorme grote plas. Graag had ik even jullie advies gehoord. Graag tevens enkele tips om onze hond goed te laten eten.       bedankt alvast familie vergucht  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij moet je bij haar helemaal vanaf het begin punt starten met zindelijkheidstraining. Ze is misschienhhelemaal niet gewend om uitgelaten te worden, dat ze dan ook mag plassen. In de encyclopedie staat een duidelijk artikel.
Verder, wat krijgt ze nu te eten?

honden page profiel --

Wat leuk dat jullie een hond uit het buitenland hebben geadopteerd!

 

Het gedrag van je hond is heel normaal. Heeft de stichting jullie wel goed geinformeerd? De hondjes uit spanje kunnen heel bang zijn in het begin en snappen helemaal niet wat jij wilt. Hoelang heeft ze in het asiel gezeten?

 

Tijd en geduld. En daar heeeeel veel van. Het kost onwijs veel tijd om te wennen. 

Gewoon 3 - 5 x per dag naar buiten gaan. Als ze dan een plas doet goed belonen!! En voorlopig je vloer beschermen met kranten of een zeil zodat het niet bol gaat staan.

 

qua eten kan je een beetje blikvoer over de brokjes doen. Is meestal verleidelijk genoeg.

ik ben over op vers vlees en dat gaat er ook goed in.

 

succes met je spaanse schone!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ach wat fijn dat ze bij jullie mag wonen......

 

En wat ik er uit lees is een hond die er totaal niets van snapt.

Kan alleen maar gokken dat ze altijd in een kennel gezeten heeft en dus niet geleerd heeft die

schoon en droog te houden, en juist buiten de behoefte te doen.

Ze is dus "omgekeerd" zindelijk, gewoon omdat het haar niet anders geleerd is (denk ik hoor)

 

Ik kan me zo voorstellen dat dit heel lastig wordt om duidelijk te maken (op liefdevolle wijze) dat het toch echt prettiger is het andersom te doen.

 

Wat ik als suggestie heb, maar misschien werkt het totaal niet, is met andere honden laten mee lopen, misschien kijkt ze het dan af, of triggert het iets bij haar om dan ook haar plasje buiten te doen, een vorm van kopie gedrag dus en een stukje "concurrentie".

 

En eten.... misschien de oorsprong in hetzelfde, eet ze wel als jullie erbij zijn, of eet ze liever in rust en als het donker is, ik denk dat ik gewoon eten zou neerzetten, zeker ook savonds, eten is eigenlijk een sociale bezigheid van honden, maar dan moet het wel ook zo gezien zijn. En echt lekker eten is ook pas mogelijk als er geen stress/angst meer is, en dat kan best lastig zijn met een herplaatser.

 

Heel veel geduld gewenst want dat zullen jullie wel nodig hebben.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Denk dat ze enorm onder stress staat door haar nieuwe omgeving en de andere geluiden.

Daarom zal ze ook niet op haar gemakje snuffelen. Heb ooit een hond gehad waar het een jaar mee geduurd heeft voor ie leerde ontspannen te snuffelen in het bos.

Probeer elke dag dezelfde saaie, niet te luidruchtige, plaatsen op te zoeken.

 

Andere honden kan een heel goed idee zijn als ze echt op straat geleefd heeft.

honden page profiel --

'S nachts een bak eten neerzetten is voor te beginnen ookeen goede tip. Waarschijnlijk zal ze nog niet in jullie buurt durven eten.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Goedemorgen terug,

Wat leuk dat jullie een langpootje in huis hebben gehaald 

 

Aller eerste vraag..., hoelang is de hond bij jullie en komt ze direct vanuit Spanje of vanuit een gastgezin?

 

Het is namelijk helemaal niet vreemd dat honden die pas in huis zijn nog niet durven te plassen en poepen buiten.

Vaak zitten ze nog zo bomvol stress, dat ze gewoon niet durven..., totdat het rustig en vertrouwd is en dan laten ze het lopen.

Helaas is dat dan vaak in huis omdat het daar rustig is, erg vervelend, maar daar kan de hond op dat moment niets aan doen.

 

Mijn advies (indien mogelijk), ga elke twee uur een klein rondje lopen..., elke keer hetzelfde stukje, lekker saai en overzichtelijk voor de hond.

Uiteindelijk gaat dat rondje vertrouwd worden en zal er gesnuffeld gaan worden..., en als er gesnuffeld word, zal er uiteindelijk ook wel geplast gaan worden.

 

Als je een tuin tot je beschikking hebt, kan je op het moment dat de hond gaat draaien en wil gaan plassen, voorzichtig naar buiten begeleiden en daar laten plassen.

 

Altijd een buitenplas en poep belonen met iets lekkers, een schouderklopje en een liefdevol 'goed zo'..., zodat uiteindelijk de link word gelegd dat dat soort dingen buiten horen.

 

Maar als eerste dus de rust en regelmaat invoeren...., veel slapen, veel hetzelfde saaie rondje en veel rust...., dan komt het echt wel goed.

 

Veel succes !!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

het is op het moment lekker weer....draai de boel zelf ook maar even om.

zet je hond in de tuin......en ga zelf ook in je tuinstoel zitten, maar met je rug naar de hond toe.

je staart dus naar je eigen huis.

ga iets doen, op je laptop internetten, gamen, de krant lezen of een boek lezen.

iets waarbij je makkelijk een uurtje of 2 kan vermaken.

 

negeer je hond totaal alsof die niet aanwezig is.

dan bouwd je hond zelfvertrouwen op en gaat die vanzelf wel plassen buiten.

juist door met je rug naar de hond toe te zitten, geef je hem ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

 

hoor je hem eindelijk plassen?

doe niks, niet aankijken, niet belonen, geen rare stemmetjes......laat de hond maar even.

dit is namelijk al een gigantische stap dat die plast waar iemand bij is.

herhaal dit elke dag totdat die snapt dat het goed is.

 

zie het als een pup die zinlijk moet worden.

het kost tijd..tijd en nog meer tijd.

 

hebben jullie vloerbedekking, dan is het mischien beter om je hond even tijdelijk snachts in de keuken te plaatsen waar tegels zijn ivm makkelijker schoonmaken.

heb je een andere ruimte wat beter geschikt is? dan zet je de hond daar tijdelijk even neer totdat die meer zelfvertrouwen ontwikkeld.

 

 

 

vergucht (Gast)

Alvast erg bedankt voor jullie reacties, jammer genoeg weten we erg weinig over het verleden van onze 14maanden jonge hond, ze is gevonden nabij Madrid en vrij snel naar België gekomen direct tot bij ons...

Na weekje heir te zijn lukt het haar al buiten een 'hoopje' te doen, plassen houd ze echt ganse dag op hoe vaak we ook gaan wandelen en steeds doet ze dit s 'nachts (ganse living is echt volgeplast dan) wanneer we slapen zijn !! Ik weet niet goed hoe ik daar best moet op reageren, haar berispen durf ik niet, uiteraard zal ze dit toch naderhand moeten leren dat ze dit in gras buiten hoort te doen.

Ik ga echt erg veel met haar wandelen en laatste wandeling s'avonds zo rond 22u, steeds maak ik zelfde ommetjes, in de hoop dat ze toch es zal plassen.

Jammer genoeg ben ik niet in mogelijkheid haar s'nachts af te zonderen want we hebben grote open leefruimte zonder deuren. Ondertussen meng ik haar brokjes onder wat potvoeding, dit aprrecieert ze ietsje meer maar eet toch nog niet door amper een 4 tal happen. Soit ik ben al blij dat ze toch al wat eet...

Onze meid heeft de eerste nachten prima alleen beneden in mandje doorgebracht en nu start ze al de 2e nacht op rij met langdurig huilen gedurende  uren alsof ze niet alleen wil zijn, hadden jullie dit ook met jullie galgo aub?

honden page profiel --

Het slaapprobleem is heel bekend hier ja :)

 

Neem haar lekker bij je. Strenge regels kan altijd nog wel. (Al bedoel ik daar niet mee dat alles maar mag wat niet door de beugel kan)

 

Wij hebben gewoon de deur opengezet en ons hondje slaapt nu vaak in de gang met de slaapkamer deur open, lekker zn eigen plekje maar toch waar hij ons kan zien en horen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hier geen Galgo in huis, wel drie Spaanse Podenco's, waarvan één in de opvang.

Wat je beschrijft klinkt bekend. Mijn eerste Podenco, Cosmic, deed één plas op een dag, buiten, de eerste dagen. Na een aantal dagen begon ze binnen te plassen, en dit heeft maanden aangehouden. Buiten is voor een rond die net uit Spanje komt onwijs spannend, zoveel nieuwe geurtjes, geluiden, dingen die om haar heen gebeuren. Grote kans dat je hond (nog) niet comfortabel genoeg is om een plas te gaan zitten doen buiten, plus, ze heeft het er waarschijnlijk véél te druk voor! Met Cosmic heb ik destijds na iedere wandeling een tijdje op het veldje voor ons huis gestaan. Het meest saaie veldje ooit, zonder afleidingen, totdat ze ging zitten plassen. Daarna rustig beloond en weer naar binnen. Wat iemand anders ook al aan gaf - steeds dezelfde, korte route lopen. Zo wordt deze route steeds veiliger.

Straf je hond niet wanneer ze binnen plast. Ze doet het niet om jullie dwars te zitten, maar puur omdat ze nodig moet en het buiten niet durft. Mogelijk is ze in het verleden hiervoor gestraft, dan durven honden vaak niet meer te plassen in het bijzijn van een mens, bang om op hun donder te krijgen. Ruim als dat kan de plas op zonder dat je hond daarbij aanwezig is.

Sterkte, super dat jullie een Spanjaard een kans geven! 

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Mijn Blanca (de grote op de foto) heeft ook heel lang een plasprobleem gehad.

Zij komt ook uit Spanje en heeft haar hele leven in een kleine ruimte geleefd waar ze ook haar behoeftes moest doen.

Ze heeft daardoor geleerd alles zo lang mogelijk op te houden en kan het nu zelfs 24 uur ophouden als ze gestrest is.

Zij snapte er ook niks van dat wandelen bedoeld is om te plassen en te poepen.

Ik kon lopen wat ik wou en ook steeds dezelfde rondjes ze deed niks en pas als haar blaas op knappen stond ging ze plassen en dat deed ze dan ook nog eens bijna liggend op de grond.

Het heeft gewoon bijna een half jaar geduurd voordat ze met de rondes ging plassen en nu na twee jaar gaat het nooit meer mis.

Wel is het nog steeds zo dat wanneer ze afgeleid is of gestrest (vuurwerk ed) ze niet wil plassen buiten.

Ik heb daar mee getraind dat ik net zolang ging lopen tot ze plaste en dan direct naar huis als beloning.

Ik denk dat jullie hond het nog moet leren dat de wandeling is om te plassen en dat de als ze wat meer gewend is het wel goed komt.

Ik heb Blanca ook nooit gestraft als het mis ging en geprobeerd heel geduldig te blijven terwijl mijn frustratie soms wel hoog lag

vergucht (Gast)

Superfijn dat jullie steeds zo talrijk antwoorden,ik heb ochotte zo een compassie met onze hond steeds als ik haar wil uitlaten lijkt dit een echte straf, uiteraard zal dit met de tijd wel beteren...hopen we echt...zo moeilijk om een dier te helpen als je niets van zijn of haar achtergrond kent uiteraard... we gokken erop dat ze niet echt is mishandeld geweest want ze is nog vrij jong, tandjes zijn nog zeer netjes,ze heeft nergens littekens op lichaam(behalve sneetje van haar sterilisatie),gelukkig maar !!

 

We gaan echt moeten een oplossing zoeken voor haar gehuil s'nachts, jammer genoeg heeft mijn man erg zijn slaap nodig want hij vertrekt al uit werken tussen 3u en 4u, ik sta nu dus gemiddeld 5 keer op om de hond te sussen en de living te poetsen, jammer genoeg kunnen we de hond echt niet boven toelaten, we zijn beide astma patiënten, dit proberen we toch wel echt te vermijden...deze regel is voor onze gezondheid uiteraard van groot belang...

 

We wonen hier vlakbij centrum onze stad, toffe groene zone, net eind onze straat, (enige in buurt)uiteraard komt elke hondenliefhebber hier zijn viervoetertje uitlaten, op elk uur van de dag en vaak s'nachts, vaak wandelen we dan met een 5-7 tal hondenmensen ,ten grote spijt van onze hond natuurlijk , ik probeer onze meid steeds te sussen want gelukkig maar zijn de andere honden superlief, maar ze haat gewoon geblaf van andere dieren..kwestie dat ze hieraan gewoon moeten wennen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Geef je hond een plek waar ze wel mag plassen beneden. Gebruik een ondergrond waarop je wil dat ze plast en transplanteer er haar urine in. Beperk de ruimte waarin je hond verblijft bv door een babyhekje of een ander hek en zorg daarbij voor een ondergrond waarop een plas geen kwaad kan en goed schoon te maken is. 

Beperk je wandeling buiten tot een klein rondje zodat ze dat goed leert kennen. Je kan daar ook wat van haar urine transplanteren. Bv met een spuitje of een doekje. 

Het boekje "love has no age limit" van patricia mcconnel is speciaal geschreven over herplaatsers voor de nieuwe eigenaren. 

vergucht (Gast)

Hoi Wendy,

 

Ik begrijp u niet goed ivm 'plekje waar ze beneden mag urineren', wij hebben jammer genoeg geen tuin, gans ons huis behalve garage is volledig bevloerd met parket,(enkel onze keuken niet, maar sowieso heb ik liever niet dat onze hond in keuken zal komen) Ik kan onze hond totaal niet afzonderen want we hebben nameijk geen deuren in onze leefruimtes,

daarom doe ik steevast mijn best om veel met haar te gaan uit wandelen. Steeds zelfde uren, ik den dat routine voor iedereen toch best is...

 

groetjes

judy

honden page profiel --

Van welke stichting komt ze Judy? 

vergucht (Gast)

Ons meisje hebben we geädopteerd via Greyhounds in Nood.

 

 

groetjes

judy

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een lage bak maken waar ze wel op mag plassen. 

En het klinkt onvriendelijk, maar voorlopig maakt het niet zoveel uit wat jullie willen. Je kan niet meer doen dan je hond aankan. En als ze zich niet op de wandeling veilig genoeg voelt om te plassen, is de wandeling waarschijnlijk teveel. Voor sommige slecht gesocialiseerde honden wordt een normaal hondenleven zoals wij ons dat voorstellen nooit mogelijk. Het beste wat je nu voor je hond kan doen is activiteiten aanpassen aan wat zij aankan en haar het tempo laten bepalen. 

 

Ik kan je de fearfuldogs blog aanraden als informatiebron voor omgang met extreem angstige honden. 

 

vergucht (Gast)

hallo iedereen,

 

 

Nogmaals dank voor jullie reacties, tegoedertrouw heb ik tevens de mensen van de organisatie geïnformeerd en om raad gevraagd maar deze lieten ons net weten dat ze bij voorkeur onze meid bij ons komen weghalen, blijkbaar heeft de hond té veel stress als ze nu na weekje nog steeds binnen plast, ik opteerde direct om haar toch nog even respijt te geven en het diertje te laten gewennen aan ons huis maar blijkt ben ik waarschijnlijk té eerlijk tegen hen geweest en ons probleempje uitgelegd en kunnen we de hond toch niet houden...ik ben er enorm het hart van in

honden page profiel --

Wat??? Wat een onwijs rare manier van doen van die stichting!!! De reden dat ik het vroeg Judy is dat je bij een goede stichting ook nazorg hebt. En begeleiding kunt krijgen! Het spoort niet (xcuse my language) dat ze het niet normaal vinden wat is nou een week!!

 

Ik heb gister het nazorg gesprek gehad. Hondje is nu 2 weken bij ons en nog veel gestresster dan die van jullie. Ben daar ook eerlijk in geweest en ze waren alleen maar blij te horen dat we het zo goed oppakten en geduld hadden! Het kan wel een jaar duren voor de stress eraf is..

 

Ik schrik enorm van je bericht!

vergucht (Gast)

Ja jeetje, ik belde net naar onze dierenarts die zei me dat een nieuw geplaatste hond toch op z'n minste maand respijt moet krijgen, een spaanse galgo die dan nog een veel erger verleden had waarschijnlijk nog een veel langere periode...we krijgen gewoon niet de kans om het dier aan ons te laten wennen, ik vraag me echt af wat we verkeerd deden.Ik heb dus ontzettend veel spijt dat ik de mensen van de organisatie te goeder trouw om raad vroeg en ik waarschijnlijk overkwam als een onzeker iemand....De organisatie deelde me mee dat er steeds naar het welzijn van de hond wordt gezien...ik ga ervanuit dat onze meid dus opnieuw naar gastgezin zal gaan en dan terug herplaatst zal worden...mag er niet aan denken hoe ze daaruit zal komen....

honden page profiel --

Wat vreselijk voor je Judy ik hoor dit wel vaker. Stichtingen die puur op emotie handelen zonder verstand. En niet doorhebben dat ze leuren en sollen met de beesten.. Als je wilt kan je een profiel aanmaken hier. Kanje me altijd pb-en als je wilt.. 

 

Misschien nog eens bellen en uitleggen?

veel sterkte.

Anoniem (Gast)

Ik vraag me af in hoeverre je hierin mee hoeft te gaan!

Als jij aangeeft dat je de hond eerst wat langer de tijd wil geven om te wennen en eigenlijk alleen maar advies wilde over hoe je hier het beste mee om kunt gaan  en dat het voor de hond niet bevorderlijk is om weer naar een gastgezin  te verkassen en ook daar weer moet wennen.

Gewoon op je strepen gaan staan hoor als ze moeilijk gaan doen.

Echt zo'n hond heeft veel meer tijd nodig dan 1 weekje om zich op haar gemak te voelen en te snappen wat er van haar verwacht wordt.

 

 

 

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Anoniem gast ben ik was vergeten in te loggen

honden page profiel verguchtvergucht

ja inderdaad Erny, gaan we zeker doen, onze dierenarts staat zeer achter ons, deze bevestigt graag dat een verwaarloosd dier een grondige aanpassing nodig heeft in nieuw gezin...dit krijgt nog een laaaaaang staartje dit laten we zeker niet toe....

 

groetjes

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

" ja inderdaad Erny, gaan we zeker doen, onze dierenarts staat zeer achter ons, deze bevestigt graag dat een verwaarloosd dier een grondige aanpassing nodig heeft in nieuw gezin...dit krijgt nog een laaaaaang staartje dit laten we zeker niet toe....
 
groetjes "

 Super vind ik het dat je voor je hond gaat!

Stichtingen kunnen soms zo intimiderend zijn en om " gezeur" af te zijn willen ze soms de hond terug. Respect hoor !

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als ik het goed begrijp, heeft de organisatie de galgo espanol vrij snel nadat ze in Madrid gevonden was naar België laten komen. Er is dus geen tijd genomen om het gedrag van de hond te bestuderen. Dat vind ik een kwalijke zaak en vraagt om problemen. Een ander de les lezen over het welzijn van de hond, terwijl ze zelf zeer onzorgvuldig met jullie hond zijn omgegaan:

 

Jullie hond heeft in korte tijd te veel veranderingen moeten meemaken; van de straat opgepikt, vervolgens bij de stichting geplaatst en al kort daarna op het vliegtuig gezet en daarna bij jullie in huis. De arme hond is volledig de weg kwijt door wat hem allemaal is overkomen. Er is een hoop stress veroorzaakt door de organisatie en dat heeft echt veel tijd nodig om te verdwijnen en het opbouwen van een band en vertrouwen van de hond.

Heeft de stichting gevraagd wat jullie ervaring is met honden en hoe jullie behuisd zijn?

Deze hond moet opnieuw opgevoed worden en zindelijk gemaakt worden. In de encyclopedie van HP (bovenin) vind je vele artikelen over het trainen van hond.

Als jullie dat zien zitten, ga er dan voor.

 

honden page profiel verguchtvergucht

beste Loesje,

 

Eerst hadden we flink intake gesprek hier bij ons thuis en dat verliep prima, ik deelde ook mee dat we vroeger reeds meerdere huisdieren hadden, ik had voordien wel geen ervaring met galgo's.

Ik begreep dat hond amper week in opvanghuis in Spanje zat en daarna direct bij ons, omdat we het haar zo goed mogelijk willen maken gaan we in samenspraak met onze dierenarts/therapeut onze meid trainen, nu moet ik wel zeggen dat onze hond op de zeer korte tijd dat ze hier is al flink leren eten heeft, en ze is al stuk socialer want ze is gek op kleine kinderen en bejaarde mensen. Ik ga ervanuit als ze zo al is vooruitgegaan ze toch gelukkig is?

 

fijn weekend iedereen,

judy

ellen (Gast)

Je schrijft dat je hond haar plas de hele dag ophoudt en als jullie gaan slapen pas s nachts doet.

Ook dat ze om 22 uur voor het laatst wordt uitgelaten.

Mij lijkt het dat ze wel moet plassen na het zolang op te houden en zou wat later naar bed gaan en haar dus in de gaten houden en om 0000 uur met haar naar buiten gaan en weer om pak m beet half 2  , tot ze uiteindljk plast om misschien 0300 uur...of later.

Waneer ze plast en volledig uitgeplast is belonen met je stem.

Ht zal zwaar worden zulke nachten maar ms heeft ze het snel door want ze houdt het nu al de hele dag op.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Begrijp ik echt niet van de Stichting, zo te horen heb jij het allerbeste voor met de lieve meid en het duurt toch een hele tijd vooraleer zo'n hondje is aangepast, die neem je dan toch niet zomaar terug weg. Kunnen jullie echt niet met hen praten ? aangeven dat jullie er echt voor willen gaan en om jullie de kans daartoe te geven ? Hier wordt ze toch niet beter van En ik ben lid van die Stichting, dacht dat ze goed bezig waren...dus hoop echt dat ze van gedachten veranderen, want dit begrijp ik totaal niet.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^