Heimwee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum, maar ik zit met een (voor mij) belangrijke vraag:

 

Bink is nu anderhalf jaar en vorig jaar mee geweest op vakantie. Dit jaar naar Italië gaat hij niet mee, met name omdat ik op vakantie veel rekening met hem houdt (ik moet weer terug naar het huisje, want anders is hij te lang alleen, na 3 uur), maar ook omdat het te warm is en hij niet zo van autorijden houdt.

Hij gaat naar goede vrienden met een hond. Bink kan goed met die hond opschieten en die vrienden zijn stapel op hem. Hij heeft al een nacht geoefend en dat is heel goed verlopen. Binnenkort gaat hij 2 nachten oefenen. Als dat ook goed gaat, zou hij dan in de zomervakantie heimwee kunnen krijgen? Bink heeft thuis natuurlijk zijn vaste ritme en daar is het ritme anders. Ik ben heel onrustig omdat ik bang ben dat hij ontzettend veel last van heimwee krijgt. Zelf heb ik best zin in twee weekjes nergens rekening mee houden. Ik zal hem ook erg missen , maar als ik weet dat hij het goed heeft, lukt het mij ook.

Maar hoe gaat dit nu eigenlijk in het bolletje van een hond? Wel of geen heimwee (en is dat dan net zo als bij mensen?). Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het is erg hond-afhankelijk. De ene vindt het allemaal best en amuseert zich rot, en de andere treurt en is diep ongelukkig. Daarom is het goed wat je nu doet: nu al es proberen, 1 nachtje, 2 nachtjes... Gaat dit goed, dan hoef je je geen zorgen te maken: dan is het vakantie voor beiden van jullie!

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Hoi Marieke, welkom

Ik pas op honden van andere mensen in de vakanties, en neem maar van mij aan dat ze geen heimwee hebben hoor!

Voor een hond is afwisseling ook wel eens leuk, ze passen zich aan aan mijn ritme en dat van mijn honden.

Als hun baasjes ze weer komen halen, staan ze altijd in tweestrijd, je ziet ze denken, zal ik meegaan of toch maar hierblijven haha

Een hond leeft niet in het verleden, hij is een opportunist, en zal proberen om iedere dag weer te leven zoals hij wil.

Daarom moet je bij honden die verschrikkelijke dingen meegemaakt hebben, niet constant zielig lopen doen en medelijden met ze hebben, maar vrolijk en lief tegen ze doen, zodat iedere goede dag weer een stapje is en dan zal de hond ook gelukkig worden en blijven.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Mijn honden gaan ook naar vrienden die ook teckels hebben en ik weet zeker dat ze geen heimwee hebben. Ze hebben het daar prima naar hun zin en dat doet mij goed, dan kan ik gerust met vakantie. Meestal neem ik een hond mee, 3 honden mee nemen is net weer te onhandig.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Gwen gaat wel eens naar opa logeren als wij op vakantie gaan waar ze niet mee kan. Ik weet dat ze het goed heeft bij hem maar toch blijf ik me altijd zorgen maken of ze ons mist, en of ze inderdaad heimwee heeft....

Als we haar dan weer ophalen, wordt ze helemaal gek. Ze rent overal rond en ze springt, ze is dan zooooo blij ons weer te zien. Ze heeft ons dus wel gemist denk ik dan. Want als ik thuiskom van mijn werk, is ze ook blij maar lang niet zo blij als wanneer wij terugkomen van een weekje weg.

Wat jullie doen om Bink te laten wennen is trouwens heel goed hoor ! En leuk dat jullie vrienden zelf een hond hebben, dan heeft hij een vriendje om te spelen

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 2 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Hoi Marieke, wat leuk, ook een Welshje hier! Mooie hond, jou Bink.

Ik denk dat het wel meevalt met heimwee. Ik heb Scott als herplaatser en ik kon niet merken dat hij heimwee had naar zijn vorige baasjes. Als we op vakantie gaan, gaat hij naar de oppas waar hij 2 dagen per week is. Hij is altijd dolblij als we hem komen halen, maar ik ook blij als hij daar naar toe mag. Je bouwt het rustig op, dus het lijkt me helemaal prima!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 2 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Marieke lekker gaan genieten van je vakantie zonder Bink.Als ik het zo hoor heeft Bink het vast reuze naar zijn zin bij jullie vrienden en ben ik bang dat jij meer heimwee zal hebben dan je hond. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp je dilemma, heel goed. :-D

ik ben alleen, en Bamse gaat af en toe eens naar een verblijf voor een paar uurtjes of dagje, meer niet, als er dan in de toekomst wat is is ze verzekerd van een goed adres.

ga zelf eens kijken hoe je het vind daar, ga eens zonder hond, je mag als je opbelt zeker langskomen.
en dan je hond eens een paar uurtjes brengen, of een dag, en als dat voor je hond plezierig is, geen zorgen maken dan.

eigenlijk is het meer voor jezelf, jee wat rot nou toch dat je je hond ..zomaar..bij een ander doet, de hond heeft plezier, juist leuk , even wat anders, de hond heeft ook vakantie. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond gaat naar vrienden ? dat is toch super, dan weet je al een beetje hoe het zit daar, geen rot gevoel er van hebben, het is heerlijk dat je even zonder hond op vakantie gaat, en dat je verzekerd bent van een fijn adres voor je hond, heimwee ? nee hoor, je hond wordt zeker goed verzorgd. :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hey Marieke ga jij maar lekker op reis.

Ik denk dat een hond ons baasjes vlug vergeet , liefst zou ik voor mezelf anders hebben hoor. Maar heb al ondervonden dat eens dat er aan hun basisbehoefte is voldaan, voeding en warm nest, er weinig heimwee is. Ik denk dat WIJ baasjes er veel meer van afzien.

Ik zou het ook niet aankunnen van Lance  ergens achter te laten al mocht hij er nog zo goed zijn. Maar dat is verkeerd. 

Als jij ziet in zijn gedrag dat hij er nu al graag is, dan verlegt hij direct zijn aandacht naar wat er rondom hem gebeurt...interessante nieuwe  dingen te ontdekken....en is hij gewoon weer heel blij als je dan terug opdaagt! 

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 2 doggies

honden foto van Doberkiki

Heimwee.....nee, als ze alles hebben wat ze nodig hebben, en ze hebben al een paar keer geoefend, dan zal de rest ook wel meevallen!

 

Ga jij maar lekker op vakantie!

 

Anny en Willemijn geef ik groot gelijk!

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Tjonge, wat een reacties. Ben er erg blij mee, het geeft me een goed gevoel. Ik denk dat het ons wel gaat lukken. Ik ben gewoon een ontzettend gevoelig type als het gaat om mijn hond. Eigenlijk vermenselijk ik hem een beetje , dus dat probeer ik te veranderen!!

Leuk, nog zo'n mooie welsh op het forum!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^