glanzende vacht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Buddie's vacht glanst ook heel erg. Maar, dat ligt niet aan de brokken denk ik zoo.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "glanzende vacht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als er visolie en genoeg vitamines in zitten is dat de truc.

Overigens hangen glans en gezondheid niet altijd samen. Mijn herder was erg ziek door kk. Hij verloor geruime tijd super veel bloed. Toch glom hij super mooi terwijl ik hem moest laten gaan..

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik heb er heel veel over gelezen vannacht! De voors en tegens maar ik zie het probleem eerlijk gezegd niet. Bo krijgt sinds twee weken schapenvet en haar vacht heeft er nog nooit zo goed bij gestaan.':-) Ze straalt helemaal. 

Als schapenvet zo "ongezond" is wil dat niet meteen zeggen dat je hond er een leverziekte van krijgt. Ik eet ook wel eens ongezond en met mij gaat het prima! Als je altijd ongezond eet snap ik dat dat niet goed is. Maar zo nu en dan een schapenvet bon bon? 

Ik denk zelf dat het allemaal wel mee valt en kan niet geloven dat een product als schapenvet ( van waar de hond er zo goed komt uit te zien ) slecht is.;-)

Of iemand moet natuurlijk met een heel goed argument/bewijs komen want ik sta overal open voor.  Maar goed, een mobiel tegen je oor  aan houden daar kreeg je voeger ook een oortumor van en pindakaas was ook in eens heel slecht en kauwgom  veroorzaakt kanker! Om over de mensen die roken maar te zwijgen!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Je mag voor mij je hond best schapenvet geven, Paul. Dat is aan jou om dat te doen. Maar het is toch ergens logisch dat vet, het woord zegt het al, schapenvet, niet verteerd wordt door de lever, maar opgehoopt wordt. Degene die me dit vertelde is een voedingsdeskundige, dus geen dierenwinkelmedewerker die iemand een brok met kip en kalkoen verkoopt, voor haar hond met gevogelte-allergie. Schapenvet is volgens haar goed voor de vacht en de huid, maar slecht voor de lever ! Ik weet van mijn vader, zaliger, die last met zijn lever had en uiteindelijk ook gestorven is, dat hij bij het minste of geringste vet, hij enorme pijn kreeg. Toen al zei de huisarts, dat dat kwam, omdat een lever het vet niet verwerkt en ophoopt. Maar ja, Biofood, zal bv. nooit melden, dat schapenvet niet goed is, want ik zag onlangs bij een grote dierenwinkel rijen vol met allerlei soorten schapenvet, schapenvet met knoflook, schapenvet met van alles en nog wat !
Dierenartsen zeggen ook dat hypoallergeen voer van Hills geen huidproblemen kan veroorzaken ! En dat doet het heel vaak wel !

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Machtel, het word een gevoelig onderwerp als we het over je vader gaan hebben. Ik wil het voor jou ook niet te persoonlijk maken en snap je verdriet en angst! Wat ik nu ga zeggen heeft niets met je vader te maken ik hoop dat je dat begrijpt! 

Een beetje vet is naar mijn mening nog nooit een hond dood aan gegaan, een mens kun je moeilijk vergelijken  omdat de gemiddelde mens veel meer ongezonde dingen binnen krijgt dan de gemiddelde hond hier zoals drank, rook, vet eten, drugs.  De rolling stones leven ook nog steeds!:-) ik snap er niks van. 

Sommige mensen op dit forum beweren dat bepaalde "brokken" niet goed zijn! Dat geloof ik achter mekaar want ik ben ook overgestapt op Barf. Maar ik ken wel genoeg honden die heel oud zijn geworden die alleen maar brokken hebben gegeten. Is het dan echt zo slecht? Of is Barf gewoon beter en gezonder. Bruin brood is ook gezonder dan wit brood maar maakt dat witbrood dan ongezond? 

Voor de mens is af en toe een frietje niet dodelijk, dus af en toe de hond een schapenvet bon bon geven kan in mijn ogen geen kwaad! Het is in ieder geval niet dodelijk!

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Onze Chief heeft altijd geglimt, maar heeft hele slechte darmen en heeft ook al op zeker 10 verschillende voersoorten gezeten maar glimmen dat doet hij altijd op wat voor voer dan ook.

honden page profiel MattieMattie

Mijn hondje had een slechte vacht met korstjes en wondjes en heel veel jeuk en kale plekken. Toen ik naar de da ging, we hadden haar pas uit een asiel, kreeg ik hypoallergeen voer van Hills mee. Zo'n zak is ook niet goedkoop. Het ging alleen maar slechter. Toen ben ik er veel over gaan lezen, oa op dit forum. Ik ben toen overgegaan op kvv vis en Wolfsblut, later op Orijen vis. Nu gaat het erg goed en zit ze goed in haar vacht en is energieker dan voorheen en heeft geen vieze oogjes meer.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Hier een portret dat jarenlang gebarft heeft en diverse kvv's. Zijn vacht was altijd vet en vies, regelmatig schilfers.
Als hij langs je liep was je witte broek bruinig en je donkere broek onherroepelijk wit.

Nu sinds een ruime maand brokken van Wolfsblut, afgewisseld met kvv van o.a. Shaweca, Tinlo, Kiezenbrink en Kivo.
En jawel, zijn vacht is intenser van kleur, zachter en bijna niet meer vies en vet. Zucht...

Maar de tip van de microvezeldoek met wat druppels azijn doe ik hier ook, maar dan met een sopje dreft. Super!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er ontstaat niet snel een tekort wat betreft voeding voor honden, wel als er honden zijn die amper eten krijgen, maar dan nog, kijk eens naar de zwerfhonden.

vroeger kregen de honden oud bruin brood met een homp pens en gistocal over hun eten , ze deden het er goed op. werkhonden, die energievol waren en ook een goede ouderdom behaalden.

ook de renhonden in den Haag, kregen ook pens met oud brood, zo,n 25 jaar geleden, ook werkhonden.

de honden van nu ? vele hebben een graan allergie, vroeger kwam dat niet al te vaak voor, honden aten met de pot mee, ook daar waren honden die het er uitstekend op deden, en ook een goeie ouderdom behaalden, met geen ziektekwalen.

vandaar kijk naar je hond, geen een hond haalt 20 jaar, en als dat al zo is, zijn dat uitzonderingen. wij hier op het forum doen ons stinkende best om onze honden het beste van het beste te geven. keurig en verantwoord hoor. maar als een hond eens wat anders eet, is het in het geheel niet erg.

wel wil ik nog een toevoeging geven over Lijnzaadolie.

Lijnzaadolie heeft een negatief effect, lijnzaadolie is geen goede bron van omega 3 omdat het een inactieve vorm is die de hond niet kan omzetten.

en lekker eens een bonbonnetje al is het schapen vet, kan in het geheel geen kwaad, en het is met alles, ook voor ons, alles met mate.

pleumy (Gast)

Mijn hond glanst helemaal bij perfect brokken nettorama.hij vind ze ook nog eens erg lekker..mijn vriendin had die brokken gehaald en mijn lieverd een paar dagen te loge.eerst wat mij op viel bij mijn hereniging met mijn hond ..hij glimde gewoon .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn hond glanst helemaal bij perfect brokken nettorama.hij vind ze ook nog eens erg lekker..mijn vriendin had die brokken gehaald en mijn lieverd een paar dagen te loge.eerst wat mij op viel bij mijn hereniging met mijn hond ..hij glimde gewoon . "

 

 

mooi , kijk naar je hond, van buiten glimmen, meestal van binnen okee, hou je hond goed in de gaten, veel energie ? prima... iedere hond doet het anders, zoveel brokken zoveel merken vers vlees. en zoveel honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "glanzende vacht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Stichting Poor Animal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^