Uitlaten met een tennisbal..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ach ja.. mijn laatste reactie in dit topic (want ik heb een beetje genoeg van dat zeurderige gedoe)
ik heb nog nooit een hondenruzie meegemaakt van de bal. dat komt waarschijnlijk ook omdat ik de bal bij me houdt wanneer er andere honden aan komen en mijn hond totaal niet bezitterig is. ook heb ik nog nooit last gehad van iemand anders die lekker met hun hond speelt. eerlijk gezegt zie ik graag mensen met hun hond spelen. om altijd alleen maar achter je hond aan te sjokken, nee dat vind ik niets aan en is voor mijn hond ook saai.

tuurlijk zitten er regels aan het spelen met de bal. maar die zijn er sowieso wanneer je je hond laat loslopen.
ik denk dat sommige hun problemen eens wat minder op de ander moet leggen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten met een tennisbal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Eens met lianne. Mijn hond was erg para op voetballen. Heb het er nooit uit gekregen.Moet ik de voetballende jeugd dan vragen of ze niet willen ballen? Imo niet. Dat mijn hond er niet tegen kan is mijn probleem, niet dat van hun

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Wij hebben ook altijd ballen bij ons, twee zelfs. Waarom? Omdat het de ultieme beloning is voor Luan en ook omdat hij ons constant in de gaten houdt in de hoop dat we wat gaan gooien. Hij luistert dan altijd perfect.

Verder tja.. als ik Patricia's redenering zou moeten volgen zouden mensen ook geen beloningssnoepjes mogen geven in een losloopgebied. Luan zit aan de prednison waardoor hij enorme honger heeft en zodra hij door heeft dat iemand eten in zijn handen heeft is hij daar niet weg te slaan. Ik vind het echter mijn taak om goed in te schatten wanneer iemand zijn hond met voer wil gaan belonen. Op dat moment leid ik Luan af met zijn bal en wordt een vervelende situatie voorkomen. Wij werken zelf amper met voertjes als beloning buiten, maar om te zeggen dat andere mensen geen voertjes mogen meenemen in het bos omdat mijn hond daar op dit moment niet goed mee om kan gaan lijkt me wat ver gaan. Ik denk dat als je als baas altijd de verantwoordelijk bent voor je loslopende hond en zoveel mogelijk moet proberen moeilijke situaties voor je hond te vermijden. Daar hoort wel bij dat je rekening houdt met anderen. Ik gooi dus ook pas een bal als andere honden gepasseerd zijn of als ik de andere honden ken en weet dat ze goed samen met een bal kunnen spelen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Dat is inderdaad een vergelijkbare situatie. Ik zou willen dat iedereen een voorbeeld neemt aan jou. Het gebeurt elke week wel een paar keer dat er een hond tegen me aan staat te springen en te duwen, baasje in geen velden of wegen te bekennen. Als ze dan eindelijk eens na 5 minuten aan komen sjokken zeggen ze 'je hebt zeker koekjes bij je'. Ja, dus ? Kennelijk mag ik dan aangevallen worden.  ;-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" zo vind ik dat het hoort. En bal spellen in een losloop gebied vind ik provoceren van zulk gedrag "

waar moeten we dan gooien? Want waar de honden niet los mogen kan ik dus niet gooien...

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

bal mee nemen, soms wel soms niet, beau en ik maken ons niet zo druk..we zijn erg tolerant, kan ik van dit topic ( sommige lees reacties) niet zeggen...

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Als Casper het leuk zou vinden nam ik zeker een bal mee hoor maar als ik het nu doe lopen we allebei in de bosjes te snuffelen. Hij lekker snuffelen en ik op zoek naar zijn bal! Ik vind dat soms wel jammer omdat het inderdaad een ultieme beloning kan zijn plus het feit dat ik hem ermee af kon leiden. Wat anderen doen moeten zij helemaal zelf weten. Ik maak ook zelf uit wat ik doe.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Hier ook net hetzelfde als Kelly en Luan.
Als ik een bal bij me heb luisterd Vino perfect en blijft ze bij me in de buurt en kijkt ook af en toe of ik de bal wil gooien. Dus voor mij is het een must om de bal mee te nemen tijdens los lopen! ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Vind het toch raar om te lezen hoor...
Wij laten onze honden normaal uit, gewoon op wandeling en in het bos.
Toch heeft Fennah soms nog veel energie en aangezien wij geen tuin hebben gaan wij dus naar een veldje in de buurt om haar even achter de bal te laten lopen. Ze vindt dit ge-wel-dig leuk, ik train ondertussen wat met haar EN ze wordt fysiek en psychisch moe. Maar nee, Fennah kan geen speelgoed delen met een vreemde hond en zeker haar geliefde tennisbal. Dus als er plots, zonder dat iemand wat vraagt, zijn hond mee achter MIJN bal laat lopen is het hun eigen fout. Ik weet dat Fennah die hond zal afsnauwen en als eerste de bal wilt. Als mensen het vragen kan ik rustig uitleggen dat Fennah niet kan delen en dat het dus geen slim idee is. 
Meestal kijk ik geregeld rond of er een andere hond aan komt en lijn ik haar aan als ik zie dat er iemand komt, zodat die zijn hond ook even kan uitlaten op het veldje. Maar ik kan persoonlijk nergens anders heen. Jah, een hondenwei. Maar daar zijn andere honden en zoals ik al zei kan Fennah geen speelgoed delen met vreemde honden dus wil ik geen ruzie doen ontstaan op de hondenwei, dus een bal of ander speelgoed gaat daar niet mee op. En een tuin hebben we niet.

Maar moet ik daarom mijn hond haar favoriete spel afpakken omdat iemand denkt dat ik mijn hond denk uit te laten met een tennisbal? Want zo lijkt dat misschien voor een buitenstaander maar hoe kan je zien aan een hond, die vrolijk achter een bal aan holt, dat die verder geen wandelingen krijgt?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

En jah, wij hebben lang getraind om haar te leren delen, maar het is puur karakter. Heb in de hondenschool, hier op HP en zelfs aan verschillende gedragstrainers gevraagd en allemaal het zelfde antwoord: dat is haar karakter. Ze wilt gewoon de bal en deelt die niet met vreemde honden, dat is al van pup af aan zo :S

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Heb je nooit toen je pup nog klein was ..een hebbedingentje  gewoon afgepakt??

Jij bent toch de roedelleider!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Ik vind dat een hond tijdens een wandeling moet snuffelen en rondkeutelen en plekjes markeren en andere honden moet ontmoeten, "


Wat mij een beetje stoort is het moeten. Een hond moet niets tijdens het uitlaten, behalve dan misschien poepen en plassen. Je kunt beter naar je hond kijken wat voor hem goed werkt. Het verschilt nou eenmaal van hond tot hond waar hij behoefte aan heeft of wat juist absoluut geen goed idee voor hem is.

Zo houden mijn honden helemaal niet van gedwongen ontmoetingen met andere honden. Vreemde honden worden het liefst met een beleefde boog benaderd en afhankelijk van de reactie van die hond wordt er wel of niet nader kennis gemaakt. Komen we weinig honden tegen, heb ik niet bepaald de indruk dat de wandeling minder geslaagd is.

Kimmi van mij heeft totaal geen interesse in ballen. Die wil alleen maar snuffelen, snuffelen, snuffelen. Bijna tot het extreme toe en voor mij heeft ze dan ook weinig belangstelling. Dat lekkere snuffelplekje is immers veeel interessanter.

Bobby snuffelt natuurlijk ook wel lekker hier en daar, maar alleen maar een saai rondje lopen is voor haar echt niet voldoende. Bobby wil actief bezig zijn, en dan wel samen met vrouwtje. Kunstjes oefenen, over boomstammen springen en lopen, met een trektouw, frisbee of balletje, prachtig vind ze het allemaal. Echt een hondje om samen van een wandeling te genieten.
Alleen stilstaan en met zo'n werpstok achter elkaar gooien werkt dus echt niet voor haar. Ik moet zelf ook lekker actief meedoen, rennen, springen. Nog goed voor je eigen conditie ook.

Ik vind dus dat er niks mis mee is met een balletje meenemen. Juist een leuke manier om met je hond bezig te zijn.
En als een ander geen bal meeneemt omdat dat niet goed werkt met zijn hond, ook prima.
PFFF, waar maak ik me in hemelsnaam druk om op de vrijdagavond???

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Haha, waar een mens zich drukt om maakt, zeg jeetje. O-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

" Haha, waar een mens zich drukt om maakt, zeg jeetje. O-) "


Inderdaad, is waar je zelf om wil stressen e. O-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Er is helemaal niks mis mee om een bal mee te nemen vind ik.
Djago is verzot op ballen en doet alles voor me als ik ee bal bij me heb.

Zijn beloning is een bal.
Nou en?

Ik gooi niet als er andere honden in de buurt zijn en ik laat de bal ook niet onbeheerd liggen als er meerdere honden zijn.
Wat ik tijdens mijn wandeling doe is mijn zaak zolang ik er anderen niet tot last mee ben.

En Djago moet niet met andere honden spelen en hij moet ook niet snuffelen.
Dat is vrije wil geen verplichting.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dus wat jij wilt zeggen Haarlemse is dat mensen die een bal gooien niet genoeg tijd en energie steken in hun hond en ze de hond ervan weerhouden om het beste in zichzelf naar boven te halen?
Vind het toch knap dat je in mijn leven kan kijken en in dat van vele anderen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een bal spel kan natuurlijk geen kwaad,het verschilt dan van hond tot hond maar ik zou zelf een balspel niet te lang laten duren,veel honden raken bij een bal toch wat hyper enzo.
Ook ik vind uitlaten en spel/training verschillende dingen.
Uitlaten is voor een hond natuurlijk gewoon behoefte doen wat moet maar ook een sociaal ding,lekker veel snuffelen,geurtjes opnemen,"lezen" wie er allemaal geweest zijn en zelf ook een "bericht" achterlaten.
Dat is ook belangrijk voor honden!
Daarnaast..is spel en training heel belangrijk en samen dingen doen.
Maar goed,het zijn meningen/ideeen van een ieder op bepaalde zaken!

@Naomi; er zijn genoeg verhalen en bewijs bekend over honden die een ongeluk hebben gehad met bv een stok,een bot,een tennisbal,een flostouw of ander speelgoed!
Dus dit soort berichten iets serieuzer nemen,kan niet veel kwaad! :-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

even off-topic en om de "mood" positief te houden :-D

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

helemaal TOP!!!!!

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Met open mond en ongeloof heb ik dit topic zitten lezen. Hoe is het mogelijk dat er zelfs al niet meer op een normale manier over het wel of niet meenemen van een tennisbal gepraat kan worden........het wordt steeds erger op HP en ik vraag me af of ik me hier nog wel thuis voel..........

Respect voor elkaar is hier soms erg ver te zoeken.........jammer............

Maar goed, ik neem altijd een bal mee en speel soms wel en soms niet tijdens de wandeling. Wordt gebruikt als beloning of als opdracht om mee naar huis te dragen. Als ik andere honden tegen kom moet de bal bij mij worden ingeleverd om zo eventuele conflicten te voorkomen.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

"
waar moeten we dan gooien? Want waar de honden niet los mogen kan ik dus niet gooien... "


uhm, elk dorp heeft wel een grasveldje... En in het buiten gebied mogen honden gewoon los.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

uhm, elk dorp heeft wel een grasveldje... En in het buiten gebied mogen honden gewoon los. "
nou die hebben wij hier niet, en waarom perse een grasveldje opzoeken wat verboden is en waarschijnlijk gevaarlijk als ik ook gewoon in het park mag/kan gooien! En echt ik ben echt heel aardig als honden mijn bal afpakken geen probleem, maar het moet niet gekker worden dat ik nog geen eens lol met me honden mag hebben en met een balletje gooien...

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Sorry.. maar je bent te serieus hoor... ga gewoon door met balletje gooien als je hond er niet lelijk tegen andere honden doet!!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Daarom mag ZIJ wel de bal afpakken ;-) maar andere honden niet, die horen niet tot hun roedel.Het is natuurlijk niet goed, maar wel logisch dat ze dit doet

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Je wilt zeggen dat er helemaal nergens een grasveldje is? En daar helemaal nergens buiten gebied???? Lijkt me erg sterk.

Je moest eens weten hoeveel ik naar het buitengebied loop voor de rust. En dat omdat een simpele wandel route in het parkje of door de woonwijk er niet in zit door alle loslopende honden en die met een bal spelen.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Sorry.. maar je bent te serieus hoor... ga gewoon door met balletje gooien als je hond er niet lelijk tegen andere honden doet!! "

dat doe ik toch ook??

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Mijn onnatuurlijke hond ;-) zonder bal zouden de meeste andere honden bezitters haar niet meer herkennen in het bos



honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" Is voor mij ook nieuw. Maarja, die van mij speelt al bijna 15 jaar met een bal, nooit gebits problemen, volgens de da zelfs een keurig gebit voor haar leeftijd "

Ik kom zo uit een andere topic gerold en daarom erg nieuwsgierig wat jou trouwe viervoeter het grootste gedeelte van zijn leven te eten krijgt. Dat is namelijk ook belangrijk voor een gezond gebit dacht ik zelf.

Al zouden ze een prooi vangen met enige strubbeling, dan zit het voor ze er aan gaan kluiven al vol met zand!!

Om even on topic af te sluiten het volgende. Het strand en een tennisbal zou je niet te vaak moeten doen, maar een gewassen balletje op een grasveld zal in gedoseerde periode kan geen kwaad denk ik. En met die gedoseerde periode heb je tevens minder kans in een situatie omtrent balnijd terecht te komen.

ps. Bully kan beter honden tegen komen zonder bal die ontmoetingen zijn veel gezelliger. Maar met een stok is het prettiger dan kunnen ze met enige afstand hetzelfde vasthouden namelijk. Heb ik met Bully mogen ervaren in ieder geval.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Voet uit de supermarkt (bonzo, pedigree, etc)
*duikt weg* ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Heb je nooit toen je pup nog klein was ..een hebbedingentje  gewoon afgepakt??

Jij bent toch de roedelleider! "


Tuurlijk wel, wij mogen altijd alles afpakken. Van speelgoed tot eten. Geen grom, lip op trekken of snauw komt er dan aan de pas. Zij gaat dan gewoon weg. Ook Larah, onze andere hond, mag alles van haar afpakken en ze kunnen heerlijk samen spelen. Maar met een vreemde hond, zoals ik uitdrukkelijk heb geschreven, heeft ze nooit willen delen. En haar er om straffen hielp niets, het voedde enkel die "balnijd".

Ze is een kruising boxer x bouvier des ardennes. Ze heeft werkbloed in haar en wilt werken voor ons. We hebben haar nooit moeten leren apporteren, deed ze van dag 1 vanzelf. Dat was haar werkmoment ;-) en als nu een vreemde hond haar tegen houdt om te mogen werken met haar baas, dan krijgt die een snauw. Ze zal niet bijten, nooit. Maar snauwen in de richting van de hond wel.

Maar dit is écht off-topic.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten met een tennisbal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Uitlaten met scootmobiel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^