Uitlaten met een tennisbal..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"
dat laatste ben ik met je eens, maar ik denk niet dat dat het geval is, want ze ergeren zich aan mensen die de bal meenemen naar het losloopgebied. en ik sta ook wel eens stil om de bal te gooien, maar in zo'n losloopgebied wandel je toch lijkt me. en ik denk niet dat de topicstarter 3 kwartier blijft staan kijken of ze nog wel gaan wandelen.

"


Wij hebben één losloopgebied in de wijk. Daar gebeurt dus alles.

Als ik naar het bos ga heb ik wel een bal bij me, maar dat is om eventuele spannende situaties op te lossen. Één piep en hij staat bij me. Maar in het bos gebruik ik hem alleen om een zoekspelletje te doen. Lekker in het hoge gras, dat hebben we in het park niet.
;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten met een tennisbal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

die zoekspelletjes zijn inderdaad ook erg leuk!! ik heb alleen al wel eens gehad dat ik hem te goed had verstopt en hem zelf ook niet meer kon vinden,,, blond O-)

maar je hond wordt wel heerlijk moe van zo'n zoekspelletje en ik merk dat de aandacht ook veel beter is wanneer je de wandeling zo een beetje afwisseld.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Off topic
Bizar dat ik nu oneens op mijn laatste post krijg.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

tja. ieder zijn gedachte, ik vind juist jouw opmerkingen te ver gaan. ik vind dat je veel teveel verwacht van anderen en dat je dat soort eisen niet kan eisen op een gebied wat niet van jou is.
vandaar mijn reactie

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Het kan toch allebei ? Eerst lopen en dan spelen of andersom.
Spikkel wil zo graag rennen maar als je altijd de snelste bent is dat niet leuk. Daar hebben we de frisbee voor. Honden die even komen kijken of mee willen rennen is geen probleem. Als een hond haar frisbee af wil pakken komt ze niet terug dus loop ik naar haar toe en berg de frisbee even op. Ze wil haar frisbee niet kwijt maar ook geen ruzie dus trekt altijd aan het kortste eind. Mijn taak om dat soort situaties te voorkomen.

Soms staan er op 3 punten van het veld mensen met hun hond te spelen. De een met een stok, de ander met een bal en ik met een frisbee. Ze lopen 99 van de 100 keer netjes langs elkaar om hun eigen speeltje op te halen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Overigens zou ik wel "op een veldje" kunnen gaan staan, maar dat is dan weer "loslopen waar het niet mag". Dus tja...

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik vind het eigenlijk best raar dat niemand aanhaalt dat er veel endorfines (spanning) wordt aangemaakt/opgebouwd bij het spelen met de bal. Dat komt door de prooidrift. dan heb je dus een hyper hond.De betere gedragstherapeut raadt spelen met de bal dan ook af om deze reden.

Luca werd hier enorm opgewonden van (= ging over de rooie). niets ontspannend. van een lekkere snuffelwandeling werd hij dan weer heel rustig.

Hier wordt wel eens geapporteerd en met de bal gespeeld. maar veel vaker niet!

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Endorfines geven een heerlijk gevoel! Ah wat heerlijk als je een trektocht maakt je je zware rugzak 25km over bergen hebt versleept en je hondsmoe bent. Dit denk ik ook bij mijn teefje te zien na een heerlijke balspel, flyball of behendigheid.Fietsen daar reageert ze minder goed op terwijl dat voor mijn reu juist weer geweldig is.
Het verschilt per hond.

Ik merk bij Ivy wel dat 1x daags genoeg is, meer dan wordt zij een ballen-collie en gaan haar sociale vaardigheden achteruit. Maar dat verschilt per hond.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik vind het eigenlijk best raar dat niemand aanhaalt dat er veel endorfines (spanning) wordt aangemaakt/opgebouwd bij het spelen met de bal. Dat komt door de prooidrift. dan heb je dus een hyper hond.De betere gedragstherapeut raadt spelen met de bal dan ook af om deze reden.

Luca werd hier enorm opgewonden van (= ging over de rooie). niets ontspannend. van een lekkere snuffelwandeling werd hij dan weer heel rustig.

Hier wordt wel eens geapporteerd en met de bal gespeeld. maar veel vaker niet! "


ik denk dat dat ook erg per hond verschilt. die van mij kan juist ook erg ontspannend door het halen en brengen van de bal namelijk. Wanneer ik niet met de bal gooi gaat ze achter wild aan en daar wordt ze veel hyperder van.
Ik denk dat het voor sommige honden inderdaad misschien niet zo handig is. maar dat is dan ook aan de baas om dat te stoppen. ik geloof echt niet dat alle honden problemen veroorzaken hierdoor. mijn hond in ieder geval niet.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik vind het eigenlijk best raar dat niemand aanhaalt dat er veel endorfines (spanning) wordt aangemaakt/opgebouwd bij het spelen met de bal. Dat komt door de prooidrift. dan heb je dus een hyper hond.De betere gedragstherapeut raadt spelen met de bal dan ook af om deze reden.

Luca werd hier enorm opgewonden van (= ging over de rooie). niets ontspannend. van een lekkere snuffelwandeling werd hij dan weer heel rustig.

Hier wordt wel eens geapporteerd en met de bal gespeeld. maar veel vaker niet! "

tja maar dit is van vrij wel elk spelletje, ik persoonlijk zie daar het probleem niet zo van in als je een balans houdt. Hier wordt niet een hele wandeling gespeeld met de bal, op een wandeling van 1,5 a 2 uur wordt er 20 minuten achter de bal aangerend en gespeeld daarin gaat hij weer in de tas en is het gewoon lekker hun eigen ding doen, soms wat commando's oefenen etc. Er wordt zeker niet een hele wandeling full-power gedaan, er is ook zeker plaats voor rust. Maar het komt ook de band ten goede tussen baas-hond om even lekker samen bezig te zijn of dit nu met een balletje of ander speeltje is. Overal waar TE veel voor staat is niet goed voor de hond maar ook voor de mens niet maar alles in balans en mate zie ik het probleem niet van in.

Een bal mee mag de wandeling en lekker snuffelen niet vervangen, maar een wandeling cq snuffelen hoeft ook een balspelletje niet uit te sluiten.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Gek dat zelfs een topic over iets banaals als een balletje weer zo uit de hand kan lopen.. 

Ik neem voor Skip zelden een balletje mee, en als ik het doe dan probeer ik de bal bij me te houden als ik iemand zie aankomen. Probeer, lukt niet altijd. Skip is niet bezitterig, dus als een andere hond z'n bal pakt doet dat hem niets. Hij holt vrolijk met de andere hond mee. 

Een wandelvriendin heeft een hond die echt geobsedeerd is door ballen, die pikt ze dus ook af en laat zich dan niet meer pakken. Heel vervelend, zowel voor haar als voor de balgooiende baasjes. Ze probeert het voor te zijn door de hond aan te lijnen voor hij een bal in de gaten heeft, maar ook zij is maar mens, en dat lukt dus niet altijd. Ze loopt dus standaard met een ruilbal op zak. 

Ach, als we allemaal proberen rekening met elkaar te houden, en ons niet teveel te irriteren als er eens wat misgaat blijft het veel gezelliger...

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Persoonlijk vind ik het nergens op slaan dat iemand voor een ander wilt bepalen hoe die met zijn hond speelt! Als iemand een bal mee neemt, leuk. Doe je dat niet. ook goed. Ik neem soms een bal mee en ik heb 2 bezitterige honden die hun bal ook verdedigen wat ik niet meer als normaal vind. Geen probleem als die van mij een hond wegsnauwen omdat die niet naar de baas luistert. 

Andersom houd ik mijn honden ook bij me en laat ik ze niet achter andermans bal aangaan. Het is toch zo dat een hond ook los altijd onder appel dient te staan..? Leuk als iemand rekening met je houdt maar het is niet verplicht, je dient je hond gewoon onder controle te houden. Vervelend als je dat niet kan maar dan moet je zelf goed opletten en je hond eventueel aanlijnen als je denkt dat het niet goed gaat.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" ik vind dat sommige het wel extreem opblazen.

Maar ik heb 2 honden met een gebruiks aanwijzing.
Je wilt niet weten hoe vaak ik hier mensen tegen kom waarvan hun hond los loopt en loopt te rennen en doen wat mijn honden opfokt, en die hond komt dan nog naar mij toe. I kvermijd die mensen al meestal. En als je dan zegt roep je hond bij je want die van mij vinden dat niet leuk ben ik de schuldige.

Maar op het strand en op losloop gebieden lopen honden los. Je kan niet verwachten dat een ander zijn hond goed om kan gaan met tennisballen.
Ik erger me kapot aan mensen die speeltjes en tennisballen mee nemen naar losloop gebieden. Ga hiervoor lekker naar een veldje. Maar mijn hond verzorgt geen enkel probleem, alleen met tennisballen. Die wilt ze verzamelen. En die zal ze beschermen. Tja het is ook niet iets natuurlijks, en op een losloop gebied is het natuur. I kga niet rekening houden met dingen die van nature niet op een losloop gebied zijn, ik ga hier niet voor losloop gebieden mijden.

Neem jij een bal of speeltje mee naar een losloop gebied lok jij het uit om een conflict te veroorzaken tussen 2 honden.

Wil jij spelen met je hond, ga dan lekker je achtertuin in, of een apart veldje.

Ja ik heb ook wel een keer een bal mee genomen naar het strand, maar zodra ik ook maar mensen zie of honden zie gaat die bal in mijn tas en komt er niet uit voordat ik 100% zeker weet dat er niets in mijn buurt is behalve mijn eigen honden. En op een losloop gebied kan je dit nu eigenlijk niet 100% zeker zeggen. "

sorry hoor maar als andere honden niet met een tennisbal om kunnen gaan, daar kan ik niks aan doen en ik wil mijn honden de pret niet beperken ;-) Mijn hond kon eerst ook niet met tennisballen omgaan en daarom nam ik altijd een tennisbal mee! En als een andere hond mijn tennisbal afpakt help ik het baasje om mijn bal terug te krijgen. Ik vind dat ik echt wel met mijn honden met een bal mag gooien...

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja mij kan het weinig schelen of er mensen met een balletje hun hond uitlaten, om heel eerlijk te zijn boeid het me eigenlijk bar weinig wat andere mensen tijdens het wandelen met hun hond doen, ik heb daar niets mee te maken, wil er ook niets mee te maken hebben.

Tegenwoordig lijkt het wel een trent om alleen maar verzuurd over een ander te klagen, wat kan jou schelen, al nemen ze een kub ballen mee dan mogen ze dat allemaal nog zelf weten, het moet maar snel weer mooi weer worden, gaan mensen weer bezig met hun eigen dingen inplaats alleen maar een ander in de gaten houden.

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares

honden foto van Naomi en Ares

" En als een andere hond mijn tennisbal afpakt help ik het baasje om mijn bal terug te krijgen. "


Precies.. En dat een andere hond je bal te pakken krijgt.. das risico van het vak. Ik ben een keer thuis gekomen met een dummy van iemand anders.. die had mijn hond helemaal gesloopt dus het baasje heeft hem maar meegegeven. haha

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" tja. ieder zijn gedachte, ik vind juist jouw opmerkingen te ver gaan. ik vind dat je veel teveel verwacht van anderen en dat je dat soort eisen niet kan eisen op een gebied wat niet van jou is.
vandaar mijn reactie "


maar andere mensen mogen wel het gebied opeisen dmv het spelen met hun tennisbal?
Dat is toch krom? Het is toch van iedereen, dan moet je juist rekening houden met iedereen.
Ik ga ook niet muziek keihard aanzetten en als de buren klagen zeggen, tja ik woonde hier eerder, je had mijn muziek al kunnen horen. Dan moet je hier maar niet komen wonen?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik vind het geen probleem als honden even komen kijken en/of mee komen rennen als ik met Spikkel speel. Het park is van iedereen dus kom lekker meedoen. Als jouw hond daarbij komt om ruzie te maken en de bal te jatten dan eist jouw hond het gebied en het speelgoed op.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik snap wel dat sommige mensen het vervelend vinden omdat hun honden niet de simpelste zijn.
Ik probeer ook zoveel mogelijk rekening te houden met andere mensen. Ik neem Vino dan ook bij me als er een auto, fietser, traktor, voetganger,... aankomt omdat ik niet wil dat mensen last hebben van mijn hond. Dus mijn bal steek ik dan ook even weg als er een hond aankomt. Maar zeggen dat een bal niet thuis hoort in een bos? Vind ik een beetje overdreven, als we daar al een drama over gaan maken waar gaan we dan naartoe?.. O-)

honden page profiel ..

honden foto van .

"

maar andere mensen mogen wel het gebied opeisen dmv het spelen met hun tennisbal?
Dat is toch krom? Het is toch van iedereen, dan moet je juist rekening houden met iedereen.
Ik ga ook niet muziek keihard aanzetten en als de buren klagen zeggen, tja ik woonde hier eerder, je had mijn muziek al kunnen horen. Dan moet je hier maar niet komen wonen? "

Een betere wereld begint bij je zelf O-) als we allemaal een stukje respect voor elkaar hebben dan komen we er wel ben ik van mening. Dus als de eigenaren die lekker met de bal en hond willen spelen gewoon op hun omgeving letten en even wachten als er een andere hond zonder bal passeert. en als als de eigenaar zonder bal met zijn hond even uit de buurt van een spelende hond met bal blijft dan ontstaan er al 80% minder ergenissen en conflicten. ;-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

Precies.. En dat een andere hond je bal te pakken krijgt.. das risico van het vak. Ik ben een keer thuis gekomen met een dummy van iemand anders.. die had mijn hond helemaal gesloopt dus het baasje heeft hem maar meegegeven. haha "

Haha idd, het blijven honden, die zijn niet perfect hoeft ook niet ;-) vandaag nog werd me bal afgepakt die vrouw oei die krijg je niet meerterug ik zei echt wel ! Heel enthousiast hond geroepen en geruild voor snoepje baasje
trots op de hond , ik me bal terug :-D

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares

honden foto van Naomi en Ares

hahah ach ja.. krijgen de mensen ook wat beweging hahaha

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

"
Haha idd, het blijven honden, die zijn niet perfect hoeft ook niet ;-) vandaag nog werd me bal afgepakt die vrouw oei die krijg je niet meerterug ik zei echt wel ! Heel enthousiast hond geroepen en geruild voor snoepje baasje trots op de hond , ik me bal terug :-D "


goed opgelost!! Hoevaak mensen wel niet boos worden als een hond een balletje afpakt. Een voordeel met Shadow, lukt het hem toch een bal af te pakken dan brengt hij hem altijd weer terug naar de eigenaar. Dat doet hij al vanaf dat hij klein is, en ik vind het wel handig.

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares

honden foto van Naomi en Ares

Wat schattig!!! haha net een goed opgevoeg kindje hihi

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

goed opgelost!! Hoevaak mensen wel niet boos worden als een hond een balletje afpakt. Een voordeel met Shadow, lukt het hem toch een bal af te pakken dan brengt hij hem altijd weer terug naar de eigenaar. Dat doet hij al vanaf dat hij klein is, en ik vind het wel handig.
"


Ik word zeker niet boos, want myra had heel lang een ballenobsessie ;-) wel handig dat je hond de bal terug brengt :-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

"
Een betere wereld begint bij je zelf O-) als we allemaal een stukje respect voor elkaar hebben dan komen we er wel ben ik van mening. Dus als de eigenaren die lekker met de bal en hond willen spelen gewoon op hun omgeving letten en even wachten als er een andere hond zonder bal passeert. en als als de eigenaar zonder bal met zijn hond even uit de buurt van een spelende hond met bal blijft dan ontstaan er al 80% minder ergenissen en conflicten. ;-) "


tja zeg dat maar tegen mensen met ballen, stokjes, speeltjes...

als ik hier door de wijk loop en ik wijk uit naar andere paden en overal staan honden en mensen met ballen en honden los vind ik dat onrespect vol.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Lopen, spelen, met een tennisbal vlak bij andere honden, ik vind wel dat je daarmee wel eea kan uitlokken.
Wat verwacht je van andere eigenaars? Dat die allemaal hun hond zo goed onder appèl hebben dat die honden daar niet opreageren? Dat is toch niet reëel? Ik vind wel dat je een beetje moet kijken waar en wanneer het wel en niet een goed idee is.

Een bal kan ook bezitsagressie uitlokken, en de spanning van het spel zal vast ook iets triggeren in mijn hond, dus als ik in de verte iemand met hond en bal zie, dan ga ik een straatje om.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

zo vind ik dat het hoort. En bal spellen in een losloop gebied vind ik provoceren van zulk gedrag

Anoniem (Gast)

zure muts..!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik neem soms ook een balletje mee. Ik ga dan altijd naar een vaste plek in het park, namelijk 'de berg' dat is een platte verhoging zonder bebossing o.i.d. Ik kan dus goed om me heen kijken wat er aan komt en, als ik geen bal bij me heb, kan ik zien wie er op de berg staat balletjes te gooien..Ik heb vaak juist publiek als ik de bal gooi en Mara op de schapendrijf manier ernaartoe stuur (lees: walk on, lie down, that will do, come bye, away) 

Oke, de deur uitstappen en Mara in de voortuig haar behoeftes laten doen, het balletje 4x gooien en klaar hup naar binnen kan echt niet.. Maar ik heb absoluut niets tegen een bal, ik neem hem mee omdat ze het leuk vind, ze snuffelt en huppelt de hele weg richting berg lekker in het rond, op de berg even balletje gooien en dan weer het rondje verder lopen..
Ook is ze niet bezitterig, als ik merk dat er een andere hond aan komt lopen (wat ik dus ruim van tevoren kan zien) houd ik de bal bij me en geef ik mara een vrij zodat ze even naar de hond toe gaat zonder dat er een bal in het spel is, want die kan soms best bezitterige tafarelen uitlokken..

Maar als mensen tegen een bal zijn in het algemeen omdat Hun hond er niet mee kan omgaan, waar de hond dus vaardigheden mist, vind ik echt onzin en een beetje egoïstisch eigenlijk..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten met een tennisbal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Uitlaten met scootmobiel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^