Uitlaten met een tennisbal..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

thomas (Gast)

tjonge jonge jonge.....wat n gezeik om n tennisballetje...get a life.!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten met een tennisbal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Davy'sDavy's

Miep miep miep.
Er is maar een oorzaak van dit soort problemen: overbevolking.

Iedereen leeft dicht op elkaar gepropt en de kleine stukjes natuur die we hebben daar wil iedereen natuurlijk graag gebruik van maken, doordat er zoveel mensen zijn en natuur en park in de omgeving schaars is zullen mensen daar veel mensen tegen komen en in situaties komen waar zij, hun hond, paard of kind niet mee om kan gaan of die gewoon gevaarlijk zijn.

Mensen met hond agressieve honden die zich dood ergeren aan de mensen die daar hun honden die niet luisteren los laten lopen en mensen die hun hond graag laten loslopen ondanks zijn ongehoorzaamheid die zich weer dood ergeren aan mensen die met hun agressieve hond lopen op een plek waar loslopen gedoogd wordt en waar ze dus kunnen verwachten deze tegen te komen.

Mensen/kinderen die bang zijn voor honden die van het enige bosje in de buurt willen genieten maar benaderd worden door honden of zelfs besprongen worden door onbeleefde honden die zich daar weer aan storen en dan de eigenaren van die honden die zich er aan storen dat mensen die bang zijn van honden op de enige plek lopen waar loslopen gedoogd wordt.

Als er nou meer natuur was en minder mensen had je dit soort problemen niet, dan konden mensen die balletjes willen gooien lekker balletjes gooien, mensen met agressieve honden wandelen zonder zich zorgen te hoeven maken om loslopers, mensen die bang zijn voor honden wandelen/picknicken whatever zonder honden tegen te komen en mensen die hun hond los willen laten lopen hun hond los laten zonder hem te hoeven aanlijnen door mensen/honden/dieren die niet benaderd willen worden door een hond. O-)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

helemaal gelijk!!

Daarom droom ik van emigreren ':-) Serieus hoor.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"
Als er nou meer natuur was en minder mensen had je dit soort problemen niet, "

Denk je dit nu echt? Ik denk namelijk dat het niet uit zal maken. Mensen blijven toch veelal in de buurt van de plek waar ze de natuur ingaan, of dat nu een parkeerplaats of de wandelroute het bos in is. Daar zal het altijd druk zijn met mensen.

Bovendien kan je ook met onze bevolkingsdichtheid zat plekjes vinden waar het heerlijk rustig is. Dan moet je alleen 10 minuutjes verder lopen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat wij mense gewoon asociaal zijn :-D en egocentrisch geworden zijn. mopperen omdat andere met balletjes spelen vind ik persoonlijk een stap te ver :O het is niet omdat bv jou honden niet graag met ballen spelen dat andere het ook niet mogen doen? Als je je hond onder controle hebt moet dat normaal toch geen probleem zijn om een spelende hond te passeren?

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Oh jee, het krijgt nu een wel heel dramatische wending ;-)! Zo erg is het allemaal niet.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Ik ga nooit meer zonder "wandeltas" (tas met speelgoed) op stap. Omdat het de enige manier is om met een gehoorzame, aanhankelijke Doby op stap te gaan. En omdat ik graag kogelstoot, -slinger en balletjes trap.

Maar ik gooi niet voortdurend met zijn balletjes. Omdat ik daar geen zin in heb en ook nog van de omgeving wil genieten, omdat hij eerst op moet warmen, omdat ik het als beloning gebruik en dus wil dat het speciaal blijft, en omdat we onze vaste plekjes hebben voor spel en energieverbruik (grote graspleinen en vijvers).

Tegelijkertijd vind ik het wel jammer dat Doby op onze vaste speelplekjes alleen meer met andere honden wil spelen als die samen willen apporteren.

Bezitterig over zijn bal is hij niet, en dat zou ik ook niet toestaan.

Zijn er honden wel bezitterig over balletjes, dan mijden we die, of ik stop onze balletjes weg (wanneer het om honden en mensen gaat die we graag hebben).

En net als Lo en So heb ik het voordeel dat we hier een heel fijne hondengemeenschap hebben. Iedereen houdt zich zo'n beetje aan dezelfde regels, en we kunnen prima met elkaar opschieten.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Als ik alleen met Tjibbe loop neem ik bijna nooit een balletje mee. Meestal vind hij wel een leeg flesje die ik dan voor hem weg kan slingeren. Deel van de wandeling moet hij zichzelf vermaken en als we bij water komen dan ga ik met hem gooien. Als ik samen met m'n man loop net hij altijd een balletje of frisbee mee en gooit hij onophoudelijk. Ik wordt daar zelf een beetje geïrriteerd van omdat hij rakelings langs bomen en andere objecten gooit, maar het is ook zijn hond, dus als ik er een keer wat van heb gezegd laat ik hem verder maar.

Overigens kies ik liever voor een frisbee omdat er zoveel zand in die ballen gaat zitten.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Onze gemeente heeft er een gemeente ambtenaar bij...medewerker van de plantsoenendienst..;-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

"  Deel van de wandeling moet hij zichzelf vermaken en als we bij water komen dan ga ik met hem gooien. "
Sorry Eef ik moest dit even aanhalen.Hahaha
Ik zie jou ineens Tjibbe rondslingeren het water in.;-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Haha! Oops! Ik bedoel met een speeltje gooien. Tjibbe is een beetje te zwaar met z'n 35 kilo. ;-) ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Hahaha ik zie die arme Tjibbe al zowat vliegen :-D

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Hij lanceert zichzelf wel in het water als ik een bal gooi. ;-) Lijkt net of ie een olympische zwemrace start. O-)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik heb altijd een tennisbal bij me en waarom nou heel simpel het is de ultieme beloning voor Sky m'n collie die totaal niks wil doen voor een voertje omdat h'm dat geen barst intereseert.

De bal komt alleen uit m'n jaszak op het moment als er juist andere honden aan komen, hij mag even snuffelen even spelen geen probleem maar dan wil meneer niet meer komen en zeker niet als het leuke meiden zijn maar hij weet als ik nu roep dan komt die bal en dan gaat de baas onwijs leuk met me spelen nou reken maar dat hij als de kippen erbij is.

De hele wandeling staat in het teken van lekker snuffelen samen rennen met Diesel wat trainen enz, maar andere honden weet hij er komt die bal............dus bij de baas blijven want dan wordt er echt samen gespeelt.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik zal wel onwijs asociaal zijn.... Maar ik heb altijd meerdere rubberen ballen bij me en vaak ook nog drie frisbees. Ik heb namelijk twee werkhonden waarbij een wandeling met alleen een beetje snuffelen echt niet genoeg uitdaging voor ze is. Zij willen graag samen met de baas spelen (en wij ook met hen ; ). De bal is voor Spencer de ultieme beloning, ik heb hem getraind met bal. Tijdens het apporteren van de bal doen we ook oefeningen. Ook kan de bal verstopt worden, zodat zij hem moeten zoeken. Mira en Spencer lopen ook vaak met de bal in hun bek. En andere keren gaat de bal weer in mijn tas na het spelen.

Wij ballen op veldjes en in de duinen en het bos. Ik heb nooit problemen hoor met andere honden. Mijn honden negeren passerende honden, zij vinden het spelen veel belangrijker. Een enkeling die zijn hond niet bij zich kan houden... Tja, die hond krijgt een snauw van een van mijn honden. Nou en??
Zouden mijn honden zomaar een bal van een andere hond afpakken?? Nee ook niet.

Maar wat een gezeik eigenlijk zeg.... van de een mogen we niet ballen in een losloopgebied, van de ander mag je hond geen bal in zijn bek hebben in een woonwijk..
Als iedereen de gebruiksaanwijzing van zijn eigen hond zou leren kennen en daar rekening mee houdt zou een hoop schelen. als je weet dat jou hond ballen van een ander afpakt, dan hou je hem toch even bij je?? Luistert je hond uberhaupt niet?? Hou hem lekker aan de lijn, voor ieder zijn veiligheid.

Zo ik ben klaar....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten met een tennisbal.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Uitlaten met scootmobiel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^