Broodfokker..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shannashanna

Dit is een aangevraagd en goedgekeurd SA.

Wij hebben gister een pupje gekocht, achteraf blijkt dat ze bij een broodfokker vandaan komt. En wel bij een bekende uit hapert/ bladel.

Op internet kwamen we een advertentie tegen van pupjes, het ras wat wij zochten en het waren er slechts 2. Ook bij andere advertenties kwam er verder niks naar voren. Wij dus een afspraak gemaakt, en verder geen research gedaan over de adverteerder. Dat leek mij tenslotte niet nodig gezien dit de enigste advertentie was van die mensen. Ook adverteerden ze niet onder een kennelnaam o.i.d., maar gewoon onder de voornaam van mevrouw. Danielle.

Op het eerste gezicht zag het er allemaal goed uit. De pups waren allemaal vrolijk en gezond om te zien (mooie vacht, schone verblijven, loslopende ouderhonden, schone ogen en achterwerken) alleen de kenmerken van een broodfokker waren wel aanwezig. Meerdere rassen (al waren het er maar 3 wat best kan op een boerderij (hebben m’n ouders ook)), moederhond van het ras dat wij hebben gekocht was er niet e.d.. Je mocht geen foto’s maken (heb ik niet gevraagd, maar er hing een sticker op het hek).

Ondanks de alarmbellen die bij mij rinkelde hebben we toch het vrolijke pupje meegenomen waarvoor we kwamen. De pups waren tenslotte op het oog gezond (geen tekenen van kennelhoest, mooi ontspannen buikje, glimmende vacht en ogen, schone oortjes) en ik heb er meerdere nagekeken (ook van de andere rassen, het waren 6 pupjes totaal). Wat de fokster mij vertelde is dat de pups pas bij 7 weken afgespeend werden, soms later, net hoe het het beste uit kwam, maar absoluut niet voor de 7 weken. Tot op heden is de pup nog steeds gezond, ze eet, drinkt, plast en poept en rent vrolijk alle kanten op. Het is echt een guitig ding om te zien.

Toch zaten de meerdere rassen me dwars, net als dat ik de ouderhond niet heb gezien.
Ook kregen we in het koopcontract regeltjes die mij raar in de oren klonken.
Hond mag geen snoepjes of kauwbotjes, en enkel royal canin voer omdat je anders kans op een darminfectie/ diarree hebt. Pup moet tot de cocktail-enting op eigen terrein blijven en uit de buurt van andere honden, om besmetting via virus te voorkomen e.d..
Wat ik dan weer wel goed vond uit het contract is dat mocht de pup ziek worden of overlijden binnen een half jaar, dan kan het op hun kosten naar de dierenarts of eventueel terug voor het aankoopbedrag.

Ik ben vanmorgen dus op google gaan zoeken, en verdomd, het blijkt een hele bekende broodfokster te zijn! Mensen waarschuwen allom dat je daar geen pupje moet halen, en alle horrorverhalen schieten je voorbij. Over pups die na een paar dagen doodziek worden of zelf overlijden e.d.!
Nu zit het mij behoorlijk dwars dat wij daar aan mee hebben gewerkt, en heb ik dus vanmorgen ook gelijk de fokster gebeld met de vraag of de pup eventueel terug kon. Dit was eventueel geen probleem, ze had er al andere kopers/ geïnteresseerden voor. De reden die ik heb opgegeven is ‘’mijn kind lijkt allergies voor de hond’’. Nadeel alleen, het ras wat wij hebben staat bekent als hypo-allergeen. Nu werd mij dus aangeraden de hond te wassen (om haar van de vezels en haren van de andere honden te ontdoen) en het even aan te kijken.
Mijn vriend is momenteel aan het werk, maar hij wilt de pup graag houden. Hij zegt ‘’ze is gezond en vrolijk, aan haar merk je niks en wie weet waar ze anders terecht gaat komen! Als ze er nu al nieuwe kopers voor heeft, dan heb je er alsnog niks aan om haar terug te brengen want de fokker verliest er niks op..’’.
En hij heeft gelijk wat dat betreft. Die fokster gaat wel door, ze fokken 1 nestje max per jaar bij een teef, soms zit er zelfs 2 jaar tussen. Omdat er ouderhonden los liepen over het erf zullen ze dus heus niet allemaal in een kennel zitten. Maar omdat er geen mogelijkheid was om de moederhond te zien twijfel ik daar enorm over..

Het zit mij behoorlijk dwars dat we hebben meegewerkt aan de broodfok, en mijn gevoel zegt dus ‘’terug brengen en geld terug vragen al dan niet eisen.’’. Als ik dit vooraf had geweten dat zij een broodfokker was i.p.v. hobbyfokker dan hadden we er nooit heen geweest.

Mijn vriend zegt ‘’het zag er goed uit, de pups zagen er gezond en vrolijk uit, het waren schone puppybakken en de ouderhonden zagen er ook gezond uit. Zij hadden het zelfs beter voor elkaar als het asiel! Je schiet er niks mee op de pup terug te brengen want hun maken er geen verlies mee. De pup is nu nog steeds gezond en vrolijk dus aan haar merk je ook niks. Mocht ze toch ziek worden kan ze altijd nog terug of op hun kosten behandeld worden. Daarbij is het ruim 2 uur rijden, 4 uur retour dus hartstikke zonde van de benzine!’’. Maar aan de andere kant wil hij mij ook niet ongelukkig maken, en met de wetenschap dat ik de broodfok heb geholpen ben ik dat wel, wat ook tot slapeloze nachten heeft geleid.

Tegen onze familie durven we de waarheid ook niet te zeggen. Nu weten ze nog niet eens dat er een pup is, maar vanavond en morgen krijgen we ze grotendeels op bezoek. Ook daarover twijfel ik wat we ze gaan vertellen. Daarom zou ik haar het liefste nog vandaag terug brengen dat ze helemaal nergens vanaf weten. IK schaam me diep..
Maar als we het ze vertellen, gaan we dan voor de leugen van hoe het hoort te zijn ‘’vrolijke pupjes die we meerdere malen hebben bezocht, en nu oud genoeg waren om mee te mogen, komen van een mooie boerderij met meerdere honden.’’, of zeggen we dan de zwarte waarheid ‘’ze komt bij een beruchte broodfokker vandaan, en we hebben haar de eerste keer dat we keken ook gelijk meegenomen.’’?

Ik ben bang dat ze ons zullen veroordelen als we de waarheid zeggen. En dat ze boos en teleurgesteld zullen zijn omdat we beter hadden moeten weten. En dat is ook zo. We hadden beter moeten nadenken voor dat we het contract tekenden. We hadden moeten googlen op de eigenaar en woonplaats, en we hadden minstens 2 keer moeten wezen kijken. Maar dat hebben we niet gedaan. We waren egoïstisch, en vonden het te ver weg om een keer extra voor te rijden, helemaal omdat de pups 1 augustus geboren zijn en ze anders al tegen of over de 10 weken zouden zijn als we der zouden kunnen halen. We waren dom, en ik weet het. Met als gevolg dat hier nu een vrolijke onschuldige pup rondrent, en ik er met pijn in m’n hart, en een brok in m’n keel naar kijk hoe zij haar nieuwe wereld ontdekt. Tranen in m’n ogen omdat ik weet wat zij is, waar zij vandaan komt en wat haar moeder is. En ik heb daar aan meegewerkt en daar voel ik me nu ontzettend schuldig over.

Nu zit ik enorm in dubio wat te doen..
Moeten we haar houden of terug brengen en de 400 euro die ze gekost heeft terug eisen?
Wat zeggen we tegen anderen? Ik weet het echt niet..

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met advies..
Ik ben allang al blij dat ik het van me af heb kunnen schrijven, dat lucht al enorm op..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik denk dat je het wel kunt schudden dat je je geld terug krijgt. De meeste broodfokkers hebben mooie verhaaltjes, maar zodra er iets is met de pup o.i.d. reageren ze gewoon niet meer. En nu is het maar te hopen dat je pup niet allerlei ziektes bij zich draagt en geen erfelijie afwijkingen e.d. heeft die pas later aan het licht komen.

En dat de teef maar 1 keer in de 1 a 2 jaar nestje krijgt zijn ook maar mooie praatjes. Ze laten de teven gewoon keer op keer nestjes werpen totdat ze erbij neervallen... :'(

Dus je zou het kunnen proberen om de pup terug te brengen, maar ik zou er niet teveel van verwachten...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet je wat ik nou zo jammer vind ? nog geen dag later besef je dat je bij een broodfokker beland bent.

nu heb je je pup. nee die breng je natuurlijk niet terug, maar waarom na een dag wel spitten en een dag eerder niet ?

jammer. toch hoop ik dat je natuurlijk met dit pupje, je hebt hem immers al, veel plezier beleeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wilde je een pbtje sturen, maar je bent niet meer actief hier. jammer. of maak je toch een account aan ?

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Ik denk niet dat je je geld terug zal krijgen. Leer hiervan en wees eerlijk tegen andere mensen; jij bent erin getrapt, het beste wat je kunt doen is zorgen dat anderen er niet in zullen gaan trappen. Ondanks de alarmbellen heb jij besloten dit pupje met te nemen, dat is een fout geweest en daar ben je je van bewust, dat is in ieder geval al iets. Maar toch blijft het in mijn ogen jouw verantwoordelijkheid. Ik kan me niet voorstellen dat jij je beter zult voelen als je weet dat jouw pup (want dat is het nu) terug is bij Danielle & co, waar ze - en dat weet jij ook - niet goed zijn voor honden.


Dus mijn advies is: wees eerlijk tegen jezelf en tegen anderen, en houd je pup de komende tijd erg goed in de gaten. Probeer er ondanks alles van te genieten. En bega de volgende keer niet weer dezelfde fout!
Heel veel sterkte samen.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

ik kan niet voor je beslissen, alleen wens ik je sterkte met je besluit!

zo zie je maar weer hoe sneaky die stomme broodfokkers zijn...

mag ik vragen wat voor ras je pupsel is?

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

huh je bent ineens niet meer actief??

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

tja ik vind het lastig hoor.
Snap jou kant, nu je de pup heb en ze lijkt gezond en r dan weer terug te brengen lijkt mij ook niet leuk en die broodfok gaat toch door.

Maarja stel dat de pup wel dingen gaat mankeren....
Ik heb ervoor niet echt een advies.

Ik zou alleen als je besluit de pup toch te houden zou ik wel gewoon eerlijk zijn tegen je familie en vrienden het is nu eenmaal gebeurd..misschien vinden ze het niet zo slim van je zulk soort reacties kan je mis. verwachten, maar je weet zelf ook wel dat het niet zo verstandig geweest is, maar het is gebeurd.

Kan je het niet melden, dat ze daar wel MOETEN stoppen en niet meer MOGEN fokken..Ja ik weet het ook niet?

nja succes en sterkte ermee.

grtz

Anja.

honden page profiel puppypuppy

Ik heb inderdaad op een of andere manier dat account verwijderd zie ik net, nu ga ik dus verder onder deze naam.

De pup is een poedel, en ik heb Danielle aan de telefoon gehad die vertelde me dat ik wel geld zou terug krijgen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik kan me voorstellen dat je je dat erg dwars zit, zeker de verhalen op het internet over deze 'fokster' liegen er niet om.
Dat de puppy's er nu op het oog gezond uitzagen dat klinkt heel fijn, maar in de loop van de tijd kunnen er nog afwijkingen aan het licht komen, of gedragsproblemen omdat deze pups niet bij de moeder zaten.

Ik zou je aanraden om de pup NIET terug te brengen, ze zegt wel dat ze ze dan weer verkoopt, maar helaas gebeuren er met bepaalde pups andere dingen.
Of deze 'fokster' ook zo te werk gaat weet ik niet, maar hier bij mij in de buurt zit een dierenwinkel die pups verkoopt (ook bekende broodfokker), en die kunnen nogal eens gruwelijke dingen doen met de hondjes, omdat ze ze soms niet meer kwijt kunnen.

Ik zou zeggen; Ga op puppycursus, ga naar een goede dierenarts, en sluit een verzekering af. Dek jezelf goed in voor het geval dat er in de loop van de tijd gebreken aan het licht komen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

tja, het leed is nu toch al geschied :'(

eerlijk gezegd zou ik niet kunnen begrijpen als je het over hart kan krijgen dat puppeltje regelrecht de hel terug in te sturen, wat mij betreft kan je niet roomser als de paus zijn.

met andere woorden: super dat je het hier neerzet, weer een waarschuwing voor anderen, je schaamte en baalgevoel heb je al.......... en houd de pup en wees er goed voor.

en zeg het voort........

honden page profiel puppypuppy

We gaan haar denk ik inderdaad maar houden, en we gaan er vandaag nog mee naar de dierenarts om een extra gezondheids-check te krijgen. Dat weekend-tarief zal me een worst wezen, ik wil zeker weten dat zij gezond is ookal oogt ze wel gezond (ze zit op dit moment allemaal speeltjes naar 1 plek te zeulen en gaat dan hyper opzoek naar een volgend speeltje).

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

het is al gebeurd maar jammer dat men dan gaan praten over geld terug net zoals met een stofzuiger bijv. niet goed geld terug :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wel een eerlijk verhaal van je,

heel erg dat je aan broodfok hebt meegewerkt, vooral voor de moeder van je pup, (het is gewoon verschrikkelijk wat voor leven een broodfokteefje heeft, in een hok zitten en pups krijgen, en als ze dat niet meer kan, kan ze een spuitje krijgen of nog erger, maarja dat wist je al) :'( en je niet even gegoogled hebt, maar een dier wat je nu onder je hoede hebt en verantwoordelijk voor bent, kan je nu niet meer wegdoen vind ik.

Als de pup gezond oogt, zou ik persoonlijk lekker tot maandag wachten met die medische check up, maar dat is jouw keus.

Het advies is al gegeven maar lijkt me wel heel belangrijk, ga een goede verzekering aan voor je pup.

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

Ik snap de achterliggende bedoeling van je topic niet. Wat wil je nu precies weten? Of je de pup moet houden of niet? Is dat iets wat mij moeten beslissen voor jou? Daarmee leg je de verantwoordelijkheid van jou aktie dus bij dit forum neer...

Ik ben het met Willemijn eens.

honden page profiel puppypuppy

Dat was inderdaad mijn hoofdvraag, houden of terugbrengen?

Ik moet zeggen, ik neigde vanmorgen nog heel erg naar terugbrengen, maar omdat het merendeel adviseert haar te houden denk ik dat ik dat inderdaad maar ga doen. Ook als ze wel ziek blijkt te zijn, we hebben toch voor haar gekozen. Als ze dodelijk ziek blijkt te zijn, zullen wij haar uit haar lijden verlossen, en als ze gezond blijkt te zijn gaan wij vele jaren van haar genieten!

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

" Dat was inderdaad mijn hoofdvraag, houden of terugbrengen?

Ik moet zeggen, ik neigde vanmorgen nog heel erg naar terugbrengen, maar omdat het merendeel adviseert haar te houden denk ik dat ik dat inderdaad maar ga doen. Ook als ze wel ziek blijkt te zijn, we hebben toch voor haar gekozen. Als ze dodelijk ziek blijkt te zijn, zullen wij haar uit haar lijden verlossen, en als ze gezond blijkt te zijn gaan wij vele jaren van haar genieten! "


Ja, en hoelang blijf je dan tijdens dat genieten nog aan die moeder denken, die door jou aktie nog meer nestjes zal moeten gaan krijgen, voor de rest van haar leven...?

honden page profiel puppypuppy

Heel vaak.. En dat doet me ook echt pijn..
Maar als ik de pup terug breng schiet ik er ook niks mee op. De pup zal verkocht worden, alleen dan aan een ander.
En de onwetendheid wat er dan met haar gebeurt is erger dan zelf voor de gevolgen in te staan, al werk ik nu wel mee aan de broodfok.

Ik ben al alle advertenties die ik momenteel van die mensen zie aan het aangeven als ''broodfokker'' en dat voelt al alsof ik er toch iet tegen probeer te doen als compensatie voor het leed dat nu toch al geschied is..

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

" Heel vaak.. En dat doet me ook echt pijn..
Maar als ik de pup terug breng schiet ik er ook niks mee op. De pup zal verkocht worden, alleen dan aan een ander.
En de onwetendheid wat er dan met haar gebeurt is erger dan zelf voor de gevolgen in te staan, al werk ik nu wel mee aan de broodfok.

"


Dat is toch altijd zo met dit soort dingen? Als ik het niet doe, doet een ander het wel. En daarom is het goed? Nee, dus. Dat is nou juist wat iedereen probeert te zeggen, die tegen broodfok is. Doe het niet! Als iedereen zo denkt, dan blijft het toch gewoon in stand, en andersom, als niemand ze meer koopt, sterft het het uit.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Wat jammer dat je niet eerst ben gaan google. Maar volgen mij heb je een hoop geleerd en overkomt je het geen 2de x meer. Je standpunt vind ik goed is/wordt de pup ziek dan help je haar. Is de hond gezond een vriend voor het leven ,dat hoop ik echt.
Wil je ons op de hoogte houden hoe het met je pup gaat,ik hoop op het beste en wens je heel veel plezier met het beestje.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

wel anouk, dat vind ik best wel onder de gordel!
ze zegt zelf dat ze zich schuldig voelt, zo schuldig dat ze de hond bijna terug wil brengen...
en dan nog peper jij het erin dat ze eigenlijk niet van haar hond mag genieten.?

Ik heb ook 'n broodfokhond in huis, wist ook niet beter,
moet ik dan blijven denken over haar als 'broodfokhond', en mag ik dan niet van haar genieten???

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

" wel anouk, dat vind ik best wel onder de gordel!
ze zegt zelf dat ze zich schuldig voelt, zo schuldig dat ze de hond bijna terug wil brengen...
en dan nog peper jij het erin dat ze eigenlijk niet van haar hond mag genieten.?

Ik heb ook 'n broodfokhond in huis, wist ook niet beter,
moet ik dan blijven denken over haar als 'broodfokhond', en mag ik dan niet van haar genieten???
"


Er is hier maar één ding onder de gordel, en dat is meewerken aan broodfok. Dat je je door mijn woorden schuldig voelt, is alleen maar terecht. De dag ná de aankoop kan er ineens wel gegoogled worden?
En dan wil ze van ons horen dat ze de pup best mag houden. Ik word hier woest van.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

jammer voor jou dat je oogkleppen ophebt en niet wil zien dat die vrouw zich schuldig voelt en de broodfok zelf verafschuwt. Sommige mensen kunnen nu eenmaal sluw en slinks zijn en hun praktijk goed vermommen... zij is bij zo iemand geweest...

ken jij geen mensen die / ben je zelf nooit in de broodfokval getrapt...?
blijf je die mense het ook eeuwig kwalijk nemen???

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

nou, dat vind ik ook, onzettend onder de gordel zelfs
precies wat ik ook bedoelde met niet roomser willen zijn als de paus

het hondje is er, het leed is geschied
eigenaar is zich zeer bewust dat ze iets heel onverstandigs heeft gedaan
tja, wat wil je dan nog?
pupje terugsturen die hel in, maakt dat het beter voor mammahond?

TS zal nooit meer daar een pupje kopen en waarschijnlijk een enorm pleitbezorgster worden TEGEN de broodfok. Ik hoop ook dat TS ons kan vertellen dat pup toch tegen alles in, gezond is en zo een goed leven mag krijgen bij deze eigenaren

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

" jammer voor jou dat je oogkleppen ophebt en niet wil zien dat die vrouw zich schuldig voelt en de broodfok zelf verafschuwt. Sommige mensen kunnen nu eenmaal sluw en slinks zijn en hun praktijk goed vermommen... zij is bij zo iemand geweest...

"


Dat klopt, ze is er geweest... en het voelde niet pluis, dat schrijft ze zelf. Zo niet pluis, dat ze daarna is gaan googlen. Maar ze heeft het hondje wèl meegenomen... ondanks dat ze er geen goed gevoel bij had.

Waar ik mij aan stoorde is dat ze nu alleen maar kijkt naar de pup, als hij ziek wordt dan... wat ik wilde is haar duidelijk maken dat het niet alleen om die pup gaat die misschien ziek is, maar ook eens aan de moeder denkt, die waarcshijnlijk in een hokje leeft en puur alleen als fokdier gebruikt wordt, tot ze er letterlijk dood bij neer valt. De waarheid is nu eenmaal hard.

honden page profiel LizLiz

Als ik jou verhaal zo lees, zou ik de pup zeker houden, echter ga er niet over liegen uit schaamte tegen je familie. Mocht je er namelijk over gaan liegen tegen diegene die je liefhebt, zal je je namelijk nog erger moeten schamen. Je kent je familie goed en zo te horen weet je al dat ze hier een hoop over te zeggen zullen hebben, maar dat moet je dan maar voor liefhebben en het poosje aanhoren. Dit gaat vast wel over.

Je hebt nu deze ervaring en het enige dat ik verder kan zeggen, zorg goed voor je pup want die kan er al helemaal niets aandoen. Sluit een goede verzekering af, nu die nog gezond is. Spaar alvast wat extra geld, voor eventuele kosten die buiten de verzekering vallen. En oh ja, vertel zoveel mogelijk mensen dat ze niet dezelfde fout maken als jij hebt gemaakt. Zoek ook het liefst een goede hondenschool, zodat je goed wordt geholpen bij de opvoeding van de pup.

Ondanks een naar gevoel, wat er toch altijd bijkomt als iemand een pup bij een broodfokker koopt, wil ik je toch veel plezier wensen met je pup.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

anouk,
op de rest van m'n bericht heb je geen reactie dan? ;-)

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

" anouk,
op de rest van m'n bericht heb je geen reactie dan? ;-) "


Het antwoord is nee (maar absoluut niet van belang).

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ken je er dan geen of vergeef je die mensen het na een tijd? :-)

nogal onduidelijk namelijk.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Hoi,

Tsjah weetje, natuurlijk is het jammer dat je vooraf niet beter research hebt gedaan enz., maar het is wel duidelijk hoe schuldig je je voelt. Het pupje terugbrengen is naar mijn idee ook geen optie, even gekeken naar het welzijn van de pup. Ze heeft het bij jullie nu goed, weer terugbrengen zou het arme ding geen goed doen. Ik denk dat je de juiste keuze maakt door haar nu te houden en haar goed te laten nakijken door de dierenarts, zoals je ook al van plan bent. Zoek een goede en leuke puppycursus en zorg dat je veel tijd met het pupje doorbrengt zodat jeook gevoelsmatig niet meer naar haar kijkt als 'dat broodfokhondje' maar gewoon als 'ons lieve pupje'. En túúúrlijk mag jij van je pup genieten en trots op haar zijn als ze straks zindelijk is, als ze heeft geleerd hoe ze een balletje terug kan brengen, als ze op commando kan zitten, enz. Wel raad ik je aan gewoon eerlijk te zijn. Ik denk dat je daar heel veel respect mee wint, zeker ook als je laat zien dat je je schaamt, dat je beter had moeten weten maar dat het nu eenmaal zo is. Op die manier kun je nog iets goeds met je ervaring doen en mensen waarschuwen. Dan heb ik het over de mensen die dichtbij je staan, voor mensen op straat heb jij gewoon een heel leuk en lief pupje.

Geniet ajb ondanks alles wel van die puppytijd, voor je het weet is het weer voorbij! Jullie gaan dit pupje nu een goed leven geven en je neemt je verantwoordelijkheid nu, daar gaat het om. Wat gebeurd is kun je nu toch niet meer terugdraaien. Probeer het te accepteren en leer ervan, maar neem het jezelf niet te erg kwalijk want dan ben je er zo mee bezig dat het ten koste gaat van de band met jullie pupje.

Sterkte, maar geniet er ajb ook van! Het is heerlijk weer om er nu met de pup op uit te trekken. Heb je een doggy ride oid?

groetjes, Nana

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Onder de douche -__-
^