Broodfokker..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

" ken je er dan geen of vergeef je die mensen het na een tijd? :-)

nogal onduidelijk namelijk. "


Zullen we on-topic blijven? Voor TS wel zo beleefd en voor het topic wel zo duidelijk. Als je mij persoonlijke dingen te vragen hebt, kun je me een pb sturen.

Back on topic nu graag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Ookal heb je meegewerkt aan de broodfok, je bent 1 van de weinigen die het zich zo aantrekt.
Het leed is nu toch al geschied, ik hoop dat je pup gezond blijft en dat je lang van haar mag genieten!

honden page profiel puppypuppy

Ik zal hier verslag blijven doen van het dierenarts bezoek en verloop van de pup, als jullie het op prijs stellen.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

moira eerlijk gezegt heb ik nu het idee dat je een beetje zit te stoken, aangezien je in je eigen topic ook om vragen heen draait! maar dat kan natuurlijk aan mij liggen!

ik snap anouk haar woede wel, maar sommige broodfokkers hebben zulke praatjes dat je er haast wel in moet stinken.. maar als je al je vermoedens hebt dat het niet goed zit als je er bent en dan toch nog de pup meeneemt ja daar kunnen we lang over gaan discusieren ben ik bang ;-)

geniet van je pup, ga er vooral niet om liegen maar waarschuw de mensen!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" jammer voor jou dat je oogkleppen ophebt en niet wil zien dat die vrouw zich schuldig voelt en de broodfok zelf verafschuwt. Sommige mensen kunnen nu eenmaal sluw en slinks zijn en hun praktijk goed vermommen... zij is bij zo iemand geweest...

ken jij geen mensen die / ben je zelf nooit in de broodfokval getrapt...?
blijf je die mense het ook eeuwig kwalijk nemen??? "


Citaat van TS uit de openingspost;
Ondanks de alarmbellen die bij mij rinkelde hebben we toch het vrolijke pupje meegenomen waarvoor we kwamen.

Het is dus niet een geval van er ingetrapt, maar er met het negeren van de alarmbellen er ingestapt.

Ik vind het ook heel erg dat je er in gestapt bent. Het leed wat gepaard gaat met broodfok gaat ons allemaal aan. Maar ik vind ook dat als je de keuze hebt gemaakt om er in te stappen je ook de verantwoording moet dragen. Je ziet het in en je durft er ook open zonder smoesjes voor uit te komen.

Wat je moet doen? De pup is er nu. Ik zou het plaatsvervangend niet op kunnen brengen om de pup terug te doen. Je hebt een keus gemaakt en daar hoort een verantwoording bij. Je lijkt bereid die te nemen.

Doe het alsjeblieft nooit meer, denk aan die arme moeder die daar ligt weg te kwijnen. En zet je in om anderen te behoeden voor dergelijke koop.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

BROODFOK/BROODKOOP

Een broodfokhondje is meer dan een leuk en lief hondje. Er schuilt veel leed achter.

Hondenpage neemt duidelijk stelling in tegen (onverantwoorde) broodfok. Een broodfokker fokt met maar een doel voor ogen en dat is zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen. Hierbij speelt de gezondheid en het welzijn van ouderdieren en pups geen enkele rol. De fysieke en psychische gevolgen zijn aanzienlijk. Ouderdieren worden niet getest op erfelijke afwijkingen. Ouderdieren en pups leven vaak onder zeer slechte omstandigheden en de kans dat je een niet gesocialiseerde, zieke pup koopt met risico op gedragsproblemen op latere leeftijd is heel reëel.

Samen met het merendeel van de forummers maken we ons hard in de strijd tegen aanschaf van een broodfokpup door voorlichting en een ontmoedigingsbeleid. Hoe meer mensen zich bewust zijn van het lijden wat gepaard gaat met broodfok en afzien van broodkoop hoe minder dit soort broodfokkers te verhandelen hebben.

Laat ouderdieren en pups niet langer lijden!

Wees dus niet alleen maar boos of gekwetst als mensen zich confronterend uitspreken in topics waarin broodkoop aan de orde is. Het komt voort uit een zeer grote betrokkenheid bij dierenwelzijn en de wens om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het leed wat broodfok heet en wat zij daar zelf tegen kunnen doen.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Weet niet goed hoe ik met schrijven, maar ik zet het er neer zoals ik het denk wanneer ik je verhaal lees: wil je de pup (onder andere) terugbrengen omdat je bang bent dat je van naasten negatieve reacties krijgt? Niet doen. Die zul je zeker krijgen wanneer je een hondje uit de broodfok haalt. Hij (of zij) is er nu, maak er het beste van. Ik wens je succes.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

jeetje wat een ellende, inderdaad achteraf weten we het allemaal beter, overkomt veel mensen in allerlei situaties. Helaas. Maar de pup is er nu en laten we heel hard duimen dat de pup gezond is want niet elke hond van een broodfokker is ziek, soms heb je mazzel.
Schuldgevoel is lastiger weg te werken. Ik heb wel een idee maar of dit werkt?
De moederhond zit daar natuurlijk niet goed. Kun je haar niet "vrij" kopen? Dan red je in elk geval deze hond van meer ellende. Niet dat het die fokker veel uitmaakt want die zorgt wel weer voor de volgende teef maar misschien voor je gevoel?

honden page profiel trouwe_viervoeterstrouwe_viervoeters

honden foto van trouwe_viervoeters

" jeetje wat een ellende, inderdaad achteraf weten we het allemaal beter, overkomt veel mensen in allerlei situaties. Helaas. Maar de pup is er nu en laten we heel hard duimen dat de pup gezond is want niet elke hond van een broodfokker is ziek, soms heb je mazzel.
Schuldgevoel is lastiger weg te werken. Ik heb wel een idee maar of dit werkt?
De moederhond zit daar natuurlijk niet goed. Kun je haar niet "vrij" kopen? Dan red je in elk geval deze hond van meer ellende. Niet dat het die fokker veel uitmaakt want die zorgt wel weer voor de volgende teef maar misschien voor je gevoel? "


De kennelhoudster koopt de pups op en er zijn daar geen moederhonden. Hoe wil je die dan vrij kopen??? En dan zit je vervolgens met 2 getraumatiseerde honden? Dat lijkt me in elk geval geen goed punt. Als ik zie hoe mijn Tara geleden heeft van die kennel.....

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

ik zag de titel en ik dacht: oh nee niet weer,maarja toch wel dus.
Maar...
Je trekt het je heel erg aan en hebt heel veel spijt,Mensen maken fouten.
Heel veel sterkte en ik hoop dat je toch nog van je pupje kan genieten

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

Rrrrrrrrrrrrh ik wordt hier zooooooo booooooos om!!!! Doe je huiswerk mens! Ik vindt het zooo zielig voor dat beestie! Als je ziet dat het niet goed is koop er dan geeeeeen pup!!!! Bij welke " fokker " heeft ze har pup vandaan?

Sorry voor de reactie maar ik moest het gewoon even kwijt er zijn zoveel mensen hier op HP die elke keer weer de fout ingaan! Doe je huiswerk!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"

Dat klopt, ze is er geweest... en het voelde niet pluis, dat schrijft ze zelf. Zo niet pluis, dat ze daarna is gaan googlen. Maar ze heeft het hondje wèl meegenomen... ondanks dat ze er geen goed gevoel bij had.

Waar ik mij aan stoorde is dat ze nu alleen maar kijkt naar de pup, als hij ziek wordt dan... wat ik wilde is haar duidelijk maken dat het niet alleen om die pup gaat die misschien ziek is, maar ook eens aan de moeder denkt, die waarcshijnlijk in een hokje leeft en puur alleen als fokdier gebruikt wordt, tot ze er letterlijk dood bij neer valt. De waarheid is nu eenmaal hard. "


Anouk, ik denk dat zij zich wel bewust is van wat er met die moederhond gebeurt, en ik denk niet dat jij haar dat nog eens hoeft te vertellen cq verwijten.. ik snap dat je er kwaad om wordt, maar het leed is al geschied nu en je kan haar dingen gaan lopen verwijten.. maar zij voelt zich al rot genoeg over dit alles.. en ik vind het een beetje laag bij de grond dat jij haar nog even een trap na geeft..

Zo, dit moest ik eventjes kwijt.. mensen maken fouten, dat is lullig, helemaal omdat er nu honden onder lijden, maar ja.. er valt eenvoudig niets meer aan te doen.. Gewoon zorgen dat het je niet weer overkomt en ik weet zeker dat dat ook niet zal gebeuren.. ga nu gewoon van je pupje genieten, dek jezelf goed in qua medische kosten dmv een verzekering..
Wat Gorby ook al zegt; je kan het niet maken om die pup weer rechtstreeks terug te sturen naar de hel..

zorg gewoon dat je je pupje geeft wat ze nodig heeft, meer kan je nu niet meer doen.. :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Rrrrrrrrrrrrh ik wordt hier zooooooo booooooos om!!!! Doe je huiswerk mens! Ik vindt het zooo zielig voor dat beestie! Als je ziet dat het niet goed is koop er dan geeeeeen pup!!!! Bij welke " fokker " heeft ze har pup vandaan?

"


Ik begrijp je boosheid, maar met dit soort berichten kan de TS helemaal niets. Daarnaast ''Doe je huiswerk mens'', vind ik nogal hard overkomen..Je kan ook op een rustige en beleefde manier uitleggen hoe jammer je het vind dat zij een broodfokpup gekocht heeft, en daarna advies geven.
Zo helpen we elkaar het beste, boos worden daar bereik je zoiezo vaak niets mee;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

Hondenpage stimuleert het respectvol reageren naar elkaar.

Neem gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

" Ik zal hier verslag blijven doen van het dierenarts bezoek en verloop van de pup, als jullie het op prijs stellen. "


Ik had het je al gevraagd.

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

" BROODFOK/BROODKOOP
Wees dus niet alleen maar boos of gekwetst als mensen zich confronterend uitspreken in topics waarin broodkoop aan de orde is. Het komt voort uit een zeer grote betrokkenheid bij dierenwelzijn en de wens om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het leed wat broodfok heet en wat zij daar zelf tegen kunnen doen. "


Dat kan wel zijn, maar ik vind het soms wel erg jammer dat als mensen het boetekleed al hebben aangetrokken en tonen zich bewust te zijn van de stommiteit die ze hebben begaan dezen toch nog even voor de zoveelste maal de oren gewassen worden. Dat is in mijn onnodig, want verandert niets meer aan de situatie.

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

Uiteraard ben ik zeer anti broodfok, laat dat duidelijk zijn.

Hier in de straat wonen mensen met 2 Shi-Tsu's van nu anderhalf jaar oud. Zelf hadden die mensen er geen idee van dat hun hondjes bij een beruchte broodfokker vandaan komen en hebben het ontzettende geluk dat hun hondjes kerngezond zijn.

Ik heb het ze, het eerste jaar, ook niet verteld. Toen ik een paar maanden geleden het wel vertelde was de reactie eerst vrij onverschillig, het zou allemaal wel meevallen, hun hondjes waren toch kerngezond immers. Later, na eenig ge-googel waren ze gelukkig er wel van overtuigd dat het geen goede keuze was.
De reden om bij die broodfokker te kopen was dat familie van hun daar ook een hond vandaan had, en dat was ook goed gegaan.

Dus voor de TS, de kans bestaat dat je een gewoon gezond en leuk hondje hebt. Maar ik zou voor de zekerheid wel een goede verzekering afsluiten.

Succes en geniet van je hondje.

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

"

Dat kan wel zijn, maar ik vind het soms wel erg jammer dat als mensen het boetekleed al hebben aangetrokken en tonen zich bewust te zijn van de stommiteit die ze hebben begaan dezen toch nog even voor de zoveelste maal de oren gewassen worden. Dat is in mijn onnodig, want verandert niets meer aan de situatie. "


Ik ben dat in dit geval, uiteraard, niet met je eens, want het hondje had wèl nog terug gebracht kunnen worden.

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

" Ik ben dat in dit geval, uiteraard, niet met je eens, want het hondje had wèl nog terug gebracht kunnen worden. "


En wat was het hondje daar dan mee opgeschoten ????????????
Nu zit het tenminste nog bij een liefdevol baasje !!!!!!!!!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

"

Ik ben dat in dit geval, uiteraard, niet met je eens, want het hondje had wèl nog terug gebracht kunnen worden. "


En dan? Wie zegt dat deze fokster het pupje inderdaad verkoopt? Zoals ik eerder schreef zit hier een broodfokker, nou die doet wel wat anders dan gewoon weer verkopen..zou dat risico dus echt niet nemen.

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

"

En wat was het hondje daar dan mee opgeschoten ????????????
Nu zit het tenminste nog bij een liefdevol baasje !!!!!!!!! "


Als je zo gaat praten, dan is het einde natuurlijk zoek, want dat is toch met alle (broodfok)pupjes zo? Dus iedereen moet maar vooral een broodfokpupje gaan ophalen, want dan zijn ze tenminste bij een liefdevol baasje? Dat is nu toch juist wat we NIET willen...?

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

"

En dan? Wie zegt dat deze fokster het pupje inderdaad verkoopt? Zoals ik eerder schreef zit hier een broodfokker, nou die doet wel wat anders dan gewoon weer verkopen..zou dat risico dus echt niet nemen. "


Dus dan moet je ze maar gaan kopen? Daar hou je het toch juist mee in stand! Ik ben helemaal klaar met dit onderwerp, hoor, als jullie gaan adviseren om die arme beestjes vooral WEL op te gaan halen. Ongelofelijk, jullie domheid. Zie je dan niet, dat je daar juist de broodfok mee in stand houdt?!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Sorry, hoor, maar bedoeld Caitlin niet dat de TS beter het pupje kan houden i.p.v terugbrengen want als het pupje teruggebracht zou worden dan..

En dan? Wie zegt dat deze fokster het pupje inderdaad verkoopt? Zoals ik eerder schreef zit hier een broodfokker, nou die doet wel wat anders dan gewoon weer verkopen..zou dat risico dus echt niet nemen. "

Of zit ik er naast Caitlin??

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Tja. Erg jammer dat er weer iemand in is getrapt. Of eigenlijk vind ik Petra's benaming,
'Het is dus niet een geval van er ingetrapt, maar er met het negeren van de alarmbellen er ingestapt.', beter.

Erg jammer, maar goed, volgens mij heb je "je lesje wel geleerd", als je begrijpt wat ik bedoel.
Hopelijk doe je zoiets nooit meer.
Voor nu zou ik haar indd. zeker niet meer terugbrengen, je hebt er zelf voor gekozen, dus ik vind dat ze nu jouw verantwoordelijkheid is.
Sorry, maar dan is het toch een kwestie van eigen schuld, dikke bult.. Nu kun je haar niet meer aan haar lot overlaten.

In ieder geval zou ik de pup zeker gewoon houden en nu maar van haar genieten.
Zoals al eerder gezegd, het is prachtig weer, ga lekker buiten spelen, wandelingetjes maken etc. :-)
En houd haar gezondheid etc. vooral wel goed in de gaten!

@ @nouk: Caitlin zegt niet dat ze weer een pup moet gaan kopen.. Volgens mij heb je het niet zo goed gelezen.
Niemand hier zegt dat ze daar een pup moet gaan kopen.
Ze heeft de pup al. Ze vraagt of ze hem moet terugbrengen ja of nee!
Niet of ze daar een pup moet gaan kopen!

Ik ben overigens net zo tegen broodfok als jij.
Maar door de klaagtopics van de afgelopen tijd, heb ik me bedacht dat het geen zin heeft om alleen maar kritiek te geven etc.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Shanna;

De laatste tijd zijn er heel veel topics geweest over dit onderwerp en het feit dat het voor het aanschaffen van een pup het noodzakelijk is om onderzoek te doen naar fokkers/ mensen die pups te koop hebben en over het algemeen voorbereid zijn op alles wat te maken heeft met aanschaf van een pup en het hebben van pup.
Het is heel jammer dat je deze topics bent mis gelopen want had je die topics gelezen dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd.
Ook jammer dat je je eigen alarmbellen, je eigen gevoel hebt genegeerd..
Maar goed, we kunnen wel steeds zeggen, wat als dit en wat als dat.. maar het is niet terug te draaien.

Zoals eerder genoemd ben je wel 1 van de weinige mensen die zich dit zo aantrekt, er voor uitkomt en het niet ontkent.
Je ziet het in, de meeste mensen blijven naderhand ontkennen dat men een pup gekocht heeft bij een broodfokker en neemt het zelfs voor die mensen op!
Ik vindt het goed dat je het nu inziet en hebt ervan geleerd!

O-)

Ik zou het pupje niet terugbrengen en er met alle liefde voor gaan zorgen, goede contacten hebben met je DA en er heerlijk van gaan genieten! :-D

Groetjes

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Spijtig genoeg kan dit de beste mensen overkomen...
Tegenwoordig zitten broodfokkers niet meer alleen achter gesloten deuren met stinkende hokken...
Ze zitten ook gewoon in nette woningen en doen net alsof ze de beste fokker aller tijden zijn...

Dit is nu één van de redenen waarom ik zelf graag een fokker al leer kennen alvorens de pups geboren zijn... Dat je alles kunt volgen en al de situatie kent waarin je terrecht gaat komen...

Met wat geluk is je hondje gezond en kom je er met een sisser vanaf maar het kan ook anders lopen natuurlijk dus sowieso raad ik aan je hondje te verzekeren (bij Proteq bijvoorbeeld) ... Ook dit hondje heeft nu recht op leven, je hebt voor deze lieverd gekozen ondanks je gevoel dat het niet helemaal goed zat.. Dan vind ik persoonlijk ook dat je niet op moet geven en dus voor de 100% moet gaan voor dit hondje... Maar zoals ik zeg, dek jezelf wel in zodat als het qua gezondheid niet goed gaat je niet te hoge bedragen in 1 keer kwijt bent...

Ik zou zelf nooit een hondje terug kunnen brengen, ik zou alleen mezelf voor mijn kop slaan maar ook daar los je verder niks mee op... Wel heel goed dat je jouw verhaal hier neer hebt gezet en dat je advies vraagt wat te doen.. Laat dit verhaal ook weer een leerles zijn voor mensen die een hondje willen aanschaffen, er zijn namelijk meer slechte dan goede foksters en een goede fokker die vind je niet zomaar daar zul je veel tijd in moeten steken, ik kan het weten....

Ondanks het nare begin en je rot gevoelen hierbij hoop ik wel dat het echte genieten snel kan gaan beginnen en dat de spanningen ook weg vallen want een hondje heeft een stabiele en rustige omgeving nodig, teveel stress en spanningen leveren geen positief begin natuurlijk... Probeer het dus een beetje los te laten en voor de volle 100% voor je hondje te gaan om het tot een stabiel en lief hondje op te voeden...

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Dit is nu één van de redenen waarom ik zelf graag een fokker al leer kennen alvorens de pups geboren zijn... Dat je alles kunt volgen en al de situatie kent waarin je terrecht gaat komen...


Dat is precies waar ik nu al een tijdje mee bezig ben..hihi!
Er zijn net pupjes geboren bij de fokker waar wij waarschijnlijk ook een pup van willen t.z.t.
Ik mag binnenkort een kijkje nemen bij de kleine smurfjes, heerlijk!
De pups zijn net vorige week geboren dus ik laat moeder en pups nu eerst met rust, de fokster zal het ook wel heel druk hebben met bezoekjes van de toekomstige baasjes van de pups dus ik hou mij eerst nog even afzijdig maar over een week of 2 neem ik denk ik even contact op met de fokster. :-D
Het is niet alleen heel noodzakelijk en leerzaam maar ook nog eens heel leuk!
Ik heb regelmatig contact met de fokster en met mensen die eerder een pup bij haar vandaan heeft, om zo hun ervaringen te horen!
Tot nu toe alleen maar hele positieve dingen gehoord en zelf gezien!
Ben zeer benieuwd hoe het er aan toe gaat als er een nestje is, daarom ga ik ook een keertje langs binnenkort!
En voor het puppy knuffelen natuurlijk, hihi!! :-D

Groetjes

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C



"

Dus dan moet je ze maar gaan kopen? Daar hou je het toch juist mee in stand! Ik ben helemaal klaar met dit onderwerp, hoor, als jullie gaan adviseren om die arme beestjes vooral WEL op te gaan halen. Ongelofelijk, jullie domheid. Zie je dan niet, dat je daar juist de broodfok mee in stand houdt?! "


Dat zeg ik toch helemaal niet??? Als ze hem terug brengt is de kans vrij groot dat dit pupje word vermoord, zo duidelijker??

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

"

Dat kan wel zijn, maar ik vind het soms wel erg jammer dat als mensen het boetekleed al hebben aangetrokken en tonen zich bewust te zijn van de stommiteit die ze hebben begaan dezen toch nog even voor de zoveelste maal de oren gewassen worden. Dat is in mijn onnodig, want verandert niets meer aan de situatie. "


Mee eens. Mensen die inzien dat het fout was wat zij deden, e(n in het openingsberichtje van ts is duidelijk dat zij zich ontzettend schuldig voelt) hoeven echt niet ook nog eens door anderen op hun fouten te worden gewezen, dat is onnodig en wint geen respect. Voor mensen die niet inzien wat de gevolgen zijn van het kopen van een broodfokpup vind ik dat een ander verhaal, maar ook dan heeft het m.i. geen enkele zin om mensen dat op deze wijze te laten weten. Dat leidt in de meeste gevallen nergens toe, enkel tot verdediging en boosheid.

Het kan ook anders. Maargoed, dit is een beetje off topic allemaal, ts vroeg om advies en dat is gegeven, ik hoop nu van harte dat haar hondje gezond is en zij hem vanaf nu een goed leven kan bieden. Wellicht kan zij iets met haar ervaring doen in het waarschuwen van mensen tegen broodfok.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"


Dat is precies waar ik nu al een tijdje mee bezig ben..hihi!
Er zijn net pupjes geboren bij de fokker waar wij waarschijnlijk ook een pup van willen t.z.t.
Ik mag binnenkort een kijkje nemen bij de kleine smurfjes, heerlijk!
De pups zijn net vorige week geboren dus ik laat moeder en pups nu eerst met rust, de fokster zal het ook wel heel druk hebben met bezoekjes van de toekomstige baasjes van de pups dus ik hou mij eerst nog even afzijdig maar over een week of 2 neem ik denk ik even contact op met de fokster. :-D
Het is niet alleen heel noodzakelijk en leerzaam maar ook nog eens heel leuk!
Ik heb regelmatig contact met de fokster en met mensen die eerder een pup bij haar vandaan heeft, om zo hun ervaringen te horen!
Tot nu toe alleen maar hele positieve dingen gehoord en zelf gezien!
Ben zeer benieuwd hoe het er aan toe gaat als er een nestje is, daarom ga ik ook een keertje langs binnenkort!
En voor het puppy knuffelen natuurlijk, hihi!! :-D

Groetjes "


Als eerste, gefeliciteerd met de geboorte van je pupje :-D

Met Deva heb ik ook alles gevolgd, het is echt zo meeleven met alles, dekking, zwangerschap, echo, geboorte en natuurlijk de eerste weken van de pups... Ben dan ook blij dat ik het volgend jaar ook weer allemaal mee ga maken... Wachten wordt op die manier wel heel erg beloond vind ik :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Onder de douche -__-
^