Kruisingen worden rassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tegenwoordig leven we in een tijd dat iedereen iets unieks wil hebben, dus het word steeds extremer en aparter, dit is met alles zo, als ik naar een auto show ga kunnen de ramen niet klein genoeg, kan de auto niet laag genoeg en de wielen niet groot genoeg, ga ik naar een motor show, ik heb motoren gezien met allemaal patronen erop geplakt, steeds lager steeds langer, voorvorken waar je hier in nederland alleen op de snelweg mee kan rijden want een simpele bocht is onmogelijk..
Als ik kijk naar woning inrichtingen, stoelen met tril functie en massage en weer ik veel wat, keukens die zo uit het huisje van de 7 dwergen kan komen.

Alles moet zo uniek mogelijk en een hond is gewoon een soort mode artikel, je kan hem precies zo krijgen als je hem wil hebben, geen een beschrijving en er is gewoon een ras bij te vinden en anders wel een mix.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kruisingen worden rassen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Als er vraag naar is fokt men het gewoon, en dat maakt niet uit wie het fokt, je wil dat gewoon, iedereen is daar mee bezig, de een is tevreden met een chihuahua en een ander wil daar net nog een andere twist aan hebben en vind dat mooi.

Ik koos voor een schotse terrier, en waarom, omdat ik het een heel mooi hondje vind en als mensen dat hebben met een bepaalde kruizing ja kan ik best inkomen en als steeds meer mensen dat een mooie kruizing vinden zal dat op den duur erkend worden omdat men dan een standaard ras van probeert te maken.

En die namen, vroeger was men echt niet veel creatiever, de engelse cocker spaniel werd meegenomen naar amerika, men fokte een iets ander modelletje in en toen werd het een amerikaanse cocker spaniel, niet erg creatief of wel.

honden page profiel Y. VellemaY. Vellema 3 doggies

honden foto van Y. Vellema

helemaal met je eens sunland!

Puggles are the best ;-)

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Ja Fay, dat is economie. Er is aan de basisvoorwaarden voldaan maar er moet toch economische groei zijn. Dan krijg je dit.
Voor mij is een kruising een kruising en is dus niet raszuiver.
Als je een kruising een naam gaat geven heb ik ook een heel oud ras. Mijn hond is een "ChaindelaRue". :-D

honden page profiel janny & remco & boris de hondjanny & remco & boris de hond 3 doggies

honden foto van janny & remco & boris de hond

en mensen wat maakt het nou uit of het een ras is of kruising het zijn toch allemaal onze honden en we houden toch wel van ze zonder ras of stamboom het blijven ten alle tijden onze trouwe viervoeters O-)

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Heb er geen problemen mee, maar lees wel eens een advertentie, en denk dan wat is dat voor een ras...kan dr wel om lachen.
Heb meer moeite met de echte fokkers die zelf een ras kapot fokken op uiterlijke kenmerken die dan door keurmeesters graag gezien zijn.


Nee er werd al eerder vermeld....het gezeur over kruisingen en de satmboom rashonden..
Alle rashonden zijn kruisingen als we terug kijken..

Daar ben ik het helemaal mee eens.
En niemand heeft een gezonheidgarantie op een hond...niemand kan je 100 % garantie geven...das met een kruising en met een rashond..
Ze worden helaas allemaal wel eens ziek...
of overlijden op een wat jongere leeftijd dan normaal.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Het is mij opgevallen hier op het forum dat men wel eens wat denigrerend over een kruising doet. Ik heb altijd kruisingen gehad. Het waren of zijn altijd hele lieve honden. Daar gaat het mij om.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Lein dat heb je goed gezegd! En dan doel ik 100% op het laatste, want weet je?

Ik had een rashond! Moeder Bouvier (al dan wel zonder stamboom), vader Bouvier (stamboom, was kampioen van NL/D/EU) en weet je mijn hond heb ik moeten inslapen op 6,5!! jarige leeftijd, omdat hij kanker had!

Leuk, want beide waren HD-vrij, want ze waren getest (was 10 jaar terug). Moeder moest getest worden, anders wilde de fokker zijn dekreu er niet op laten!! Maar joh kanker kan je niet testen.. dus garantie heb je niet.



honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Paul (Eefke) dat valt mij ook op. Denk zelfs dat men nu gaat denken dat wij een kruising hebben genomen, omdat onze vorige rashond met 6,5 jaar door kanker is overleden.
Maar nee, dat is dus niet zo.. dus daar hoeft men niet over na te denken.

We wilde een hondje en of het nou rashond werd of kruising maakte ons gewoon niet uit. Zolang het maar gezond is en lief.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Al mijn honden zijn ouder dan 12 jaar geworden. Ik heb nu een hond waar een mechelse/duitse herder in zit. Ik wil geen jagende hond. Ze moet de kippen met rust laten en ook fatsoenlijk aan boord gedragen.

honden page profiel BettinaBettina 3 doggies

honden foto van Bettina

Persoonlijk heb ik niks tegen het kruisen van rassen.. mits dat er rekening wordt gehouden met de genetische achtergronden van beide honden die men wil kruisen en men goed kan onderbouwen waar deze kruising dan voor gebruikt moet gaan worden.
Kruisingen die "zieke" honden met genetische problemen voortbrengen, zullen geen toevoegende waarde hebben voor ons als hondenbezitters.
Zelf ben ik eigenaar van een Boerenfox , een zeer bekende, maar ook niet geregistreerde kruising. Boerenfoxen werden vroeger vooral gebruikt op boerderijen alwaar zij het erf beschermden, ze zijn gefokt op het blaffen.. een duidelijke functie dus!
Zolang we hier in Nederland op deze basis kunnen blijven kruisen en dus geen "schoonheids-hondjes" of voor de brood-fok gaan kweken, vind ik het prima..
Daarnaast blijft het belangrijk iedereen te informeren over de rassen die in zo'n kruising verwerkt zijn, zodat een eventuele nieuwe eigenaar precies weet wat voor hond hij in huis haalt.
Zou een hoop schelen m.b.t asiel-plaatsingen!
Over de namen valt wel te twisten! Ik vind dat als we dan een goede kruising maken, er ook een fatsoenlijke naam aan moeten kunnen geven!

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

@Bettina: dat ben ik met je eens. Ik zou alleen bang zijn voor broodfok.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

@Bettina, Maar er moet dan toch wel getest worden op erfelijke afwijkingen?? want als je gaat fokken met een kruising, kan die afwijkingen hebben die op eerste gezicht niet zichtbaar zijn, maar wel overgedragen kunnen worden aan de pups. En dat is natuurlijk echt niet leuk :'(

honden page profiel Billy & SarinaBilly & Sarina 3 doggies

honden foto van Billy & Sarina

Ook wij hebben zo'n kruising word ras :-)

Maar moet zeggen dat het een echt schatje is!
Ik zou haar voor geen geld in de wereld willen ruilen voor een 'echt' ras...

honden page profiel IndyIndy 3 doggies

honden foto van Indy

@ Angela en Michel

Dat was sarcasme hoor. Zag je de hahahah aan het eind niet? O-)

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

Joeska & Indy 3 doggies
@ Roy

Raszuivere kruising?
Duidelijk toch?
====================================================
tja als je het zo ziet is KRUISING ook duidelijk he ;-)

hoe ze het noemen maakt niet uit. als je jezelf een beetje heb ingelezen over honden kan je niet genept worden.

bv een puggle is niet zomaar een kruising beagle x mops want dat is de f1 kruising waar het mee begonnen is 20 jr geleden las ik net op internet. dat is dus al heel wat generaties geleden en als ze een beetje sirieus bezig zijn met een nieuw ras maken hebben ze selectief gefokt o uiterlijk en karakter waar door je weer een heel andere hond krijgt als de orginele kruising

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Billy & Sarina... Je zegt: Wij hebben een puggle (in je profiel). Een puggle is een kruising poedel x beagle hoor en dat zie ik echt niet in je hondje sorry.

En nu zegt Roy ineens een puggle is een kruising beagle x mopshond???

Naja, zo krijg je dus fouten! Je moet een kruising gewoon bij zijn naam blijven noemen, totdat hij evt. erkend gaat worden. Op deze manier kan je alles een naam geven toch ;-) ???

honden page profiel Billy & SarinaBilly & Sarina 3 doggies

honden foto van Billy & Sarina

@ Angela en Michel

Ik denk wel dat je ons profiel verkeert heb bekeken. Er staat duidelijk een kruising met een Beagle en Mopshond. Dus waar jullie de Poedel zien staan is voor mij nog een groot vraagteken.

Groetjes Billy & Sarina & Pukkie

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vraag mij af wat voor een exotische naam er aan onze eerste hond gegeven zou worden, dat was waarschijnlijk een whippet terriër mix. Whippier? Nah, Freya blijft gewoon een kruising.

Volgens mij zijn die namen gewoon een marketing stunt. Het is makkelijk te Googlen, en dus makkelijke publiciteit. Als je op kruising zoekt, dan krijg je enorm veel resultaten. Zoek je op puggle of labradoodle dan is het al veel meer gespecialiseerd.

Maar het is en blijft een kruising, en door sommige fokkers vind ik het bijna misleiding.

Helaas zou ik zo weer tekenen voor een Freya, hoe fout het fokken van stamboomloze honden ook mag zijn. Maar ik denk dat iedereen die een geweldige kruising heeft gehad dit gevoel herkent.

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

@ Wilma, ik za mijn kruising ook zeker niet meer kwijt willen! :-D
Mijn Westrussel ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

@Wilma inderdaad! Daar had ik nog niet aan gedacht... dat die namen voor kruisingen makkelijk te googlen zijn! Dus zo kunnen mensen (of broodfokkers??) makkelijker zulke pups aanbieden

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

http://www.puggle.org/puggle-breed-info


een echte puggle is niet zomaar een beagle x mops daar het mee begonnen. je kan het vergelijken met de labradoodle want dat is ook niet zomaar een lab x poedel

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

vind niet dat het zomaar een kruising is als ze al meer dan 20 jaar bezig zijn een ras te maken

honden page profiel sunlandsunland 3 doggies

honden foto van sunland

@ Angela en Michel: een Puggle is geen poedelkruising maar een kruising tussen een "raszuivere"beagleteef en 'raszuivere' mopsreu (of pug). En die hebben Sarina en Billy, net als wij trouwens.
Voor zover ik weet als leek, gaat een puggle ook niet verder dan de F1 (staat toch voor eerste generatie?) want je kunt geen puggle x puggle kruisen.
Dus of ze er al 20 jaar zijn in Amerika weet ik niet, ze zijn daar wel al veel langer bekend en ook in meerdere kleuren te krijgen, terwijl ze hier nog overwegend lichtbruin met zwart masker 'te krijgen' zijn. Dus ik denk niet dat je van een ras kunt spreken, ook al zouden ze daar al 20 jaar te verkrijgen zijn.

@ Billy en Sarina: Angela en Michel denken volgens mij dat een Puggle een Poedel x Beagle is. Maar wij weten dat het een Beagle x Mops is.

Blijf erbij dat ik een hond heb, uitgezocht op een combinatie van uiterlijk en te verwachten eigenschappen bij een kruising van beagle x mops. Die je niet helemaal kunt voorspellen omdat het een 'eerste kruising'is.

Groetjes, Sunny en Puggles (what's in a name.. haha) ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

@Sunland,

waarom zou iemand een raszuiver mopshondje met stamboom die getest is gaan gebruiken om een kruising nestje mee te verwekken...
dat snap ik echt niet...?

honden page profiel sunlandsunland 3 doggies

honden foto van sunland

vandaar " ". Dat is wel het uitgangspunt, zodat je ervan uit kunt gaan - ook met " "dat ze gezond zijn qua raskwaaltjes. Ik snap het ook niet helemaal, maar dat hoeft niet. Ik ben niet bezig een nieuw ras op te zetten. Ik wil gewoon een gezonde leuke hond, whatever hoe die heet en welke komaf.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Dus jij zou fokken met je honden??
Maar test je ze dan wel op erfelijke ziektes die in allebei de rassen voorkomen (beagle en mopshond) ?
want dat lijkt me wel echt nodig.
Vooral de mopshond vind ik een erg risico vol ras...

honden page profiel Bert den dekkerBert den dekker 3 doggies

honden foto van Bert den dekker

En hoe moet ik Byon dan noemen (duitse staande langhaar x bouvier)

Heeft wel het mooiste van beide rassen in zich , een jagende bouvier , mooier kan je niet wensen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

@Bert; een Staande Bouvier? ;-)

@Uma; Sunland zei dat ze niet bezig was een nieuw ras op te zetten.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ow, dat heb ik dan verkeerd gelezen.
Sorry Sunland.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kruisingen worden rassen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^