engelse stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Oud topic... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "engelse stafford" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

GeronimoX (Gast)

@Angel en Gino jou kruising is gewoon een pitbull, niks mis mee...maar door jou er omheen gedraai lijkt het alsof je zelf niet weet wat je in huis hebt en dan andere mensen advies gaat geven. ;-)

Voor de starter van dit forum; Staffordjes zijn superlief, maar je moet wel goed laten merken wie de baas is en elke vorm van agressie goed straffen (niet met aggressie maar dominantie!!) geen machtspelletjes doen (van een pup win je nog wel maar uiteindelijk verlies je een keer). Probeer wel veel handelingen uit die aantonen dat jij de dominante bent, zoals bijvoorbeeld je pup op d'r rug leggen. Hou ze kort en wees consequent.
Hoe rustiger je zelf blijft tijdens het contact met andere honden des te kleiner de kans dat het misgaat.
Veel succes d'r mee, die van mij is alweer 10, nog altijd druk en de beste vriend van m'n kinderen die alles met 'm kunnen doen al sinds ze kunnen kruipen!

Chantal (Gast)

En hond word nooit vals geboren en hond word vals gemaakt door de mens het is net hoe je dr mee omgaat!
heb zelf 3 jackrussels 1 Fransebul en 1 Am stafford
zo hebben ze over elke hond wat en jack russel is en adhd hond ( hier dus helemaal niet!!) Fransebull zijn niet optevoeden en niet zindelijk te krijgen ( die van mij was met 9 week zindelijk en ze luister supper)
en de am stafford is ook supper lief !! het is hoe je ze OPVOED !!

Roos (Gast)

Zojuist las ik de vragen die Jozef stelde over zijn pup. Ik viel bijna van de bank van verbazing. Niet alleen vanwege de vragen, maar ook sommige antwoorden. Zelf heb ik een American Bulldog, zeer goed gesocialiseerd en speelt met alle honden. Honden die zelf niet goed gesocialiseerd zijn en op een verkeerde manier naar haar toegaan, gaat ze keurig uit de weg. Ze geeft wel aan wanneer een hond te ver gaat, maar met een duidelijke waarschuwing. Vanaf het begin hebben we haar met andere honden, verschillende situaties, kinderen etc. kennis laten maken. Niets uit de weg gaan en de hondjes het zelf uit laten zoeken. Ze leerde zo in het park veel van andere (oudere)honden. Ik ken veel Engelse Staffords en die zie ik met heel veel honden spelen en ravotten. Ze zijn duidelijk in hun grenzen aangeven, maar op een manier die hoort bij het hond zijn. Ik zag dat de berichten van Jozef uit 2010 zijn en ik zou heel graag willen weten hoe dit verder is gegaan. Wie weet leest hij mijn bericht en geeft hij antwoord. Misschien dat iemand contact met hem heeft onderhouden en het verhaal kent?
Een ding voor een ieder die dit leest: een hond als gezinslid nemen mag niet een impuls aankoop zijn. Verdiepen in het ras, goed kijken of je de komende tien of vijftien jaar de tijd hebt voor een viervoeter (vier keer per dag uit, en niet een blokje om), etc. etc. Geen goed gevoel over de mensen waar je die aandoenlijke pups aan het bekijken bent: WEGWEZEN!

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Net als elk ander ras zorgt de opvoeding van de Engelse Stafford door het baasje ervoor dat hij wel of niet agresief wordt.
Geen enkel ras is agresief van aard !
Het zijn de baasjes die niet weten hoe ze hen moeten opvoeden die hen agresief maken.
Okè dit komt veel voor bij Stafford's, Rottweiler's en noem maar op.
Maar dat is puur omdat dit hevige rassen zijn!
Zo een ras verdient een baasje dat even hevig is of zelfs iets heviger.
Dit wilt zeggen dat hij een baasje nodig heeft met veel energie.
Deze rassen hebben namelijk veel beweging nodig om hun energie kwijt te spelen.
Gewoon in de tuin laten rond lopen is dan ook weer niet goed!
Deze honden hebben een goede lijding en lange wandelingen met het baasje nodig.
Van gewoon rond lopen in de tuin, hoe groot die ook mag zijn, graken ze nog meer gefrustreerd.
Voor hen is dit gewoon 1 grote gevangenis.
Het klinkt raar, maar het is zo.
Een hond heeft liever een lijband om, om met het baasje te gaan wandelen dan geen lijband en zonder baasje in de tuin.

Anne (Gast)

Waarom willen stafford/pitbull eigenaren of liefhebbers gewoon NIET zien dat het ras gefokt is als vechthond. Waarom willen ze niet zien dat als er gewaarschuwd wordt over grote kans op hondagressie, dat het ook daadwerkelijk zo is. De kans op hondagressie bij een staff is eerder regel als uitzondering. Ongeacht teef of reu. En ja opvoeding kan een hoop doen, maar het zit WEL in de genen. Ga eens op een staffforum kijken en vraag daar hoeveel honden daadwerkelijk hondagressief zijn, dan zul nog wel eens schrikken. Het ligt aan het karakter van de hond in combinatie met de genen. Iedere keer dat gebla over ja maar ik heb hem overal mee gesocialiseerd, ja dat kan wat uitmaken. Maar dat neemt niet weg dat het dus zeer zeker wel er in zit. Opvoeding doet niet alles, ook niet de hondagressie eruit halen, want dat kan niet!
Ja ik ben zelf stafford eigenaar, een reu van 4 die (nog) niet hondagressief is. Maar ik hou er wel rekening mee. IK bepaal met welke hond hij speelt en laat hem niet op iedere hond afrennen.
Please mensen, een stafford is geen makkelijke hond en verkijk je aub niet op de hondagressie!!

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Mijn broer had een engelse stafford, die kon prima overweg met elke andere hond, en bovendien had ik begrepen dat ze enorm lief zijn voor kinderen (dat is geen feit, gewoon iets wat ik van een ander heb gehoord).

Ik denk dat je gelijk hebt als het aan de opvoeding ligt, alleen is niet iedereen geschikt om elke hond goed op te voeden, en sommige honden zijn nou eenmaal makkelijker dan andere.

Het ras heeft bepaalde eigenschappen, maar die eigenschappen moet je niet op een forum opzoeken (hoewel mensen daar ook wel gelijk kunnen hebben, maar veel ook niet, en gaan van hun eigen hond en eigen opvoeding uit, dit kunnen hele goede opvoeders zijn, terwijl ze dat zelf niet weten, en een fantastische hond hebben terwijl de hond helemaal niet makkelijk is, en dat geldt ook andersom)

Laat je niet gek maken door verhalen, want je zou ze zelf weleens kunnen gaan geloven, en vervolgens onzeker zijn tegenover je hond terwijl het niet nodig is.

Zelf sta ik niet zo heel erg sterk in mijn schoenen tegenover mijn hond, en volgens de 'statisstieken' zou ik niet zo geschikt zijn om een stafford op te voeden. Ik heb moeite met mijn hond te straffen.

Nou bleek achteraf dat mensen zeiden dat mijn hond streng en consequent opgevoed moet worden (ik had alleen maar de omschrijvingen gelezen, en een ander bezocht die zo'n hond had) omdat het anders een ramp wordt.. heb ik dus helemaal niet gedaan, mijn hond is een complete aandachtsjunk, maar lief tegen alle mensen en heeft extreem goede manieren (behalve tegen sommige andere honden), en de DA was compleet verbaasd omdat de meeste van zijn ras (entlebucher) enorm eenkennig en soms wat agressief zijn.

Wat ik denk: is een combinatie van het karakter van je hond, en je eigen karakter.. niet elke hond en elk baasje halen het beste uitelkaar alleen maar omdat je van hem houdt en omdat ie zo schattig is :-) Ik geloof dat net als kinderen, sommige honden een harde aanpak nodig hebben, sommigen doen het beter op een andere manier, en het is aan jou om te beslissen of je je hond aankan op de manier die hij nodig heeft..

Succes met je beslissing

ikke (Gast)

hoi hoi
ik heb er zelf nu een van 2en een half jaar oud
ik heb nooit geen problemen gehad
ik heb haar van af pup afaan bij allen soorten en maten honden gelaten
mijn ervaring met haar is dat ze het super goed doet met andren honden
ze is wel heel entagast bij anderen maar dat is vaak bij elken hond
mijn tip laat haar maar lekker met iederen hond spelen en dan komt het helemaal
goed
je moet je niks aan trekken van die couwboy verhalen er over
want jij kunt je hond maken zoals je zelf wilt
want ze hebben echt een heel fijn en lief caracter
heel veel succes en plezier samen
gr ikke

ikkuh (Gast)

ik lees overal reacties dat de stafford moeilijk is met andere honden, dit is niet zo, zelf heb ik een engelse stafford en die is alles behalve moeilijk met andere honden.
Deze honden hebben een strakke opvoeding nodig, en een hondentraining is niet eens nodig als jezelf consuquent genoeg bent, laat hem/haar veel met andere honden spelen en alles komt goed, en hij/is dan met geen enkele hond moeilijk.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

dat is niet altijd zo, vaak kunnen ze goed met andere honden tot op een bepaald moment dan keert het. dat heb je vooral met zeer dominante mannetjes, het is gedrag dat naar boven komt tijdens het puberen en vaak blijvend is. je kan je hond dan terug gaan socialiseren maar dat helpt niet altijd en dan leer je je hond het beste om andere honden te negeren.
over die hondentraining ben ik het wel eens, ik ben nog nooit op cursus geweest met mijn honden en ze doen het prima ;-)

honden page profiel ChicaChica

honden foto van Chica

Hey Jozef, heb zelf een Engels Staffordje (teefje) van inmiddels bijna 2 jaar oud. Zijn redelijk streng voor haar geweest toen ze puppy was, maar hebben haar ook altijd overal mee naartoe genomen in het begin, kleine wandelingetjes naar de markt, andere hondjes leren kennen in het bos, ... Hebben haar nooit in een bench gestoken (ze heeft 1 keer een paar CD'tje van dichtbij bekeken :-), hebben haar gestraft en is sindsien nooit meer voorgevallen).

Chica is zowel superlief voor mensen als voor dieren (zelfs voor de kat van mijn ouders O-) , ze loopt los in het bos, kan mee op restaurant, komt zelf knuffeltjes geven :-), gewoon een hhheeeeelll aanhankelijk schatje! Heb haar nog nooit agressief gezien of horen grommen. Zou me geen beter hondenvriendje kunnen inbeelden.
Veel succes met je kleintje!

John (Gast)

Jozef,


Dat je in een "vroeg"stadium er achter komt, vind ik raar. Gelukkig deel ik die mening met een hoop anderen.
Maar Je kan het ook opvoeden! consequent zijn bijvoorbeeld. Laten weten wie de baas is. Ik heb er 3 en geen van hun hebben prolemen met anderen honden. Een cursus volgen kan geen kwaad.

Als je een goeie wilt hebben moet je op www.hondenplusagressie.nl kijken.


Lkr verhaal. Ik hoop je hier mee geholpen te hebben.

Succes, en maak er wat van. Je heb het in eigenhand.

Whitney (Gast)


Sluit ik me bij aan John.

[email protected] (Gast)

Goedenavond,

Engelse Staffords zijn hele lieve aanhankelijke honden,en absoluut betrouwbaar,maar als jezelf niet consequent bent dan nemen ze een loopje met je,maar dat geld voor alle honden.Vaak zijn staffords niet gecharmeerd van andere honden(en vooral van die kleine keffertjes die alleen maar lopen te blaffen) Maar deze honden zijn erg op de mens gericht,alleen moet je ze goed behandelen en niet mishandelen natuurlijk! Maar als je,de hond niet meer wil hebben,mag je hem aan mij geven.

Groetjes,Marga van Eekelen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "engelse stafford" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^