Puppy poept s nachts in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annann

Hallo allen,

wij hebben een labrador pup van 3 maanden. We zijn druk bezig met de opvoeding, waaronder uiteraard de zindelijkheidstraining. En dat is nog best een opgave, al gaat het steeds iets beter. Echter, het valt ons op dat hij zonder aankondiging regelmatig in zijn mand / op zijn kleedje / in zijn bench poept. We zijn ons bewust van het feit dat een pup zindelijk moet worden (dit is niet onze eerste hond), maar alle tips (eten in de bench / mand geven, kleinere bench etc) lijken niet te helpen.

 

Even een situatie schets: Onze pup ligt in een bench. De eerste week hebben mijn man en ik afwisselend op een matras naast hem geslapen en lag Bobbie in een grote bench. We gingen iedere nacht 1 keer met hem wandelen (dus tussen 0.00 en 7.00 gingen we rond 3 uur met hem wandelen, hij gaf dat ook aan door te piepen). Zodra hij s avonds niet meer piepte als we gingen slapen, zijn wij weer boven in ons eigen bed gaan slapen. We bleven wel onze wekker zetten zodat hij 1 X in de nacht uit ging. Op een gegeven moment hebben we getest hoe hij het zou doen zonder s nachts te wandelen; dat ging heel goed. Maar, op een gegeven moment  heeft hij toch een keer een ongelukje gehad met poepen. Alleen, wij hebben hem niet gehoord (ik ben een hele lichte slaper, hebben 2 kinderen en ik word van ieder kreuntje wakker). Nu dachten we dat het aan het formaat bench lag: in een grote bench is het voor de pup makkelijk om de ene kant als toilet te gebruiken en aan de andere kant te slapen. Dus, we kochten een kleine bench, in de hoop dat dit niet meer zou gebeuren. Uiteraard hebben we hem eerst laten wennen aan de bench en hij ging op een gegeven moment uit zichzelf al slapen in de kleine bench. 

Nu gaan de nachten vaak goed, maar hij heeft ook nog nachten dat hij in zijn kleine bench poept en hier loopt hij dus ook gewoon doorheen. Resultaat: poep zit overal, hij zit helemaal onder en moet in bad. 

Ook overdag poept hij weleens binnen, zelfs als we net gewandeld hebben. Wat opvalt is dat hij het niet aangeeft (door te piepen bijv) en ook gewoon ik zijn mand of op zijn kleedje poept. Ik heb al geprobeerd hem te voeren in zijn bench of in zijn mand omdat men vaak zegt dat een hond niet ontlast waar hij eet, maar dat helpt ook niet. 

Nu de vraag: hoe kunnen we nu zorgen dat hij het beter aan gaat geven als hij moet poepen?  Ik hoor mensen weleens zeggen: leg een krant ik de bench. Maar, is het zinvol dat nu na een maand nog te doen? En, hoe leer je dat dan weer af? Herkennen mensen dit, is er een gouden tip?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Moet hij in de bench? Zo ja dan zou ik m in ieder geval niet in de kleine bench doen, zodat hij in ieder geval niet door de poep hoeft.

 

3 maanden is nog jong, vrij normaal dat hij nog niet snapt wat de bedoeling is.

 

Ik zou m toch s nachts nog maar een x uitlaten, of er weer bij gaan liggen.

 

Of de bench naast je bed, dan is hij misschien rustiger.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Drie maanden ja dan zijn ze nog niet echt zinderlijk, wat meer uitlaten zodat tie gepoept heeft met de wandeling in de avond, hier geeft geen hond aan dat er wat gedaan moet worden, ze gaan veel uit, en echt op een gegeven moment geeft de hond het aan om voor de deur te gaan zitten, wat betreft de bench, geen kleine bench nemen, een grote kunnen ze zich bewegen en als er eens een plaspoep gedaan wordt loopt de hond er niet doorheen……..ik zou zelf nog bij de pup gaan slapen, of de bench boven naast je bed zetten, zodat als de kleine wat moet doen dat je dat hoort, en echt altijd bij je naast je bed is echt niet zo dat tie dan niet beneden met de tijd wilt gaan slapen als je dat in de toekomst beslist niet wilt……. Mijn hond slaapt altijd bij me, eigen bed, en als er wat is hoor ik haar en kan gelijk even kijken wat er aan de hand is….

honden page profiel Jara_26Jara_26

Dit herken ik 100%! Niet in de bench, maar wel zonder ons te laten weten binnen in huis poepen. Plassen ging al snel goed, maar poep ophouden vindt ze erg moeilijk. Ze is nu 15 maanden en heeft héél sporadisch nog een ongelukje, maar dat komt dan vooral vanwege grote veranderingen in omgeving bijv. Het duurde bij ons dus wel even, maar het is uiteindelijk goed gekomen. Voldoende naar buiten gaan en vasthouden aan routine wb eten geven en uitlaten, dat heeft hier wel geholpen voor mijn gevoel. 

 

Ik denk dat jullie goed bezig zijn door hem er nog eens keer uit te laten in de nacht. Verder sluit ik me helemaal aan bij de rest; bench naast het bed zodat je het opmerkt als hij moet. Ik ben ook een lichte slaper en werd van elk kreuntje wakker, dus dat ga je vast merken. En na een tijd kan hij weer naar beneden, hoeft indd niet altijd boven dan :)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Is je hond in de oudjaarsnacht en de nachten ervóór 0ok helemaal alleen geweest in de nacht? Grote kans dat hij is geschrokken van knallen, wakker geworden en ja dan moeten ze en dat is erger als er angst is.

 

Met drie maanden slaapt de ene pup door de andere kan het echt niet ophouden. Dat is geen onwil en ligt niet aan het formaat bench, maar de sluitspieren doen het nog niet zo goed.  En ja als je dan ook nog in een klein benchje wordt opgesloten dan kan je niet anders dan er in gaan liggen. En dat vindt de pup echt niet leuk. Een bench moet zo groot zijn dat de ene kant een ,mandje of dekentje als slaapplek,is en de andere kant wat kranten voor de behoefte. Beter is die bench naast je bed te zetten en als de pup zich meldt meteen naar buiten gaan. Want wakker? Dan moet een pup onmiddelijk naar buiten overdaag en in de nacht. Zet dan geen wekker maar vertrouw erop dat je wakker wordt. En opeens slaapt pup door,

 

Zindelijk maken is na iedere keer, eten, drinken, spelen of slapen naar buiten! Dan sta je de ene keer drie keer per uur of vaker buiten en dan weer een paar uur niet als de hond slaapt.

 

Slaapt je pup goed door en dat een paar weken achter elkaar, dan kan je langzaam de bench wat verder weg gaan zette, tot je na weer een week de pup in de bench op de gang hebt, daarna de deur dicht en je pup komt alleen en zindelijk de nacht door. En dan zal er best nog eens een ongelukje zijn. Het is niet anders.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Het is zeker zinvol om overnieuw te beginnen met de zindelijks training, krantje of puppypad.  Probeer het eens op deze manier; https://www.youtube.com/watch?v=KvB3nLtR69U&list=PL0C724F6F6A597540&index=21 In de playlijst staan nog meer handige tips en tricks op het gebied van puppy training. Het helpt ook om te juigen, net als je een kind zou potty trainen, als ze wat gedaan hebben buiten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Het is zeker zinvol om overnieuw te beginnen met de zindelijks training, krantje of puppypad.  Probeer het eens op deze manier; https://www.youtube.com/watch?v=KvB3nLtR69U&list=PL0C724F6F6A597540&index=21 In de playlijst staan nog meer handige tips en tricks op het gebied van puppy training. Het helpt ook om te juigen, net als je een kind zou potty trainen, als ze wat gedaan hebben buiten. "

Maar met een puppypad of krant binnen leer je de hond juist dat binnen poepen en plassen wel mag.

 

Je moet 't voor wezen, wat moeilijk is 's nachts natuurlijk, maar dan moet je er om een tijdstip uit gaan.

 

Of 's avonds voor het slapen gaan nog even een flinke wandeling maken. Beestje is 3 maand, dus nog even een kwartier of 20 minuten aan de wandel en zorgen dat ie dan nog poept.

honden page profiel annann

Dank allen voor de reacties! Zoveel mensen, zoveel meningen, dat blijkt smile

Misschien goed om te benoemen dat dit niet onze eerste pup is, dus we kennen in principe de 'spelregels' (vaak naar buiten, goed belonen als hij een plasje / poepje buiten doet, binnen plassen / poepen negeren, voor het slapen nog extra gaan). Om te reageren op de opmerking over vuurwerk: ook de oud en nieuw nacht zijn wij volledig bij hem gebleven en heeft hij het supergoed gedaan - niet gepoept of geplast in de bench. We hebben van te voren bewust geoefend met vuurwerk-geluiden, en op een gegeven moment reageerde hij buiten niet eens meer op knallen. 

In de kleine bench kan hij wel een rondje draaien, het is niet dat hij in een formaatje kattenbak zit, en een kleine bench wordt door anderen juist wél als tip gegeven: enerzijds omdat een kleinere bench een groter gevoel van geborgenheid zou kunnen geven, anderzijds doordat hij dan mogelijk minder geneigd zou zijn te poepen doordat hij zijn eigen slaapplek bevuilt. Overdag zit hij trouwens ook in de woonkamer in een ren zodat hij veel ruimte heeft maar niet alles in zijn bekje kan pakken. Als hij daar in poept, loopt hij er ook gewoon doorheen, dus misschien associeert hij poep niet met iets dat vies is smile

We slapen met de deuren openen zodat we 'm horen (we hebben 2 jonge kids, ik word al wakker als een zich omdraait in een bed in een andere kamer ;)). Het is nu wel een paar keer voorgekomen dat hij in zijn bench poepte in een nacht waarin een van de kinderen aan het spoken was. Mogelijk dat hij geluiden in huis 's nachts interpreteert als 'wakker worden - naar buiten', en zijn lijfje dan al in die modus gaat, en hij het dan niet meer tegen kan houden als zijn verwachting niet opgevolgd wordt. Vannacht was het weer raak met een van de kids rond een uur of 430. Toen ben ik meteen ook maar met hem gaan lopen, en heeft ie meteen buiten geplast en gepoept en daarna weer verder geslapen. 

De belangrijkste afdronk uit de reacties is vooral dat het nog tijd nodig heeft. De vorige heeft nog nooit in de bench gepoept (op 1 diarree aanval na ;)), dus vandaar dat ik wat zoekende ben hoe ik nu die knop op kan zetten in zijn koppie dat hij best mag piepen als hij moet poepen / plassen. Ik vind het niet erg om poep op te ruimen; ik vind het alleen wel vervelend voor hém want ik kan me niet voorstellen dat hij zich fijn voelt als hij in zijn bedje poept. Plus, ik moet hem daardoor van top tot teen wassen telkens, dat is ook niet goed voor zijn vachtje (hij begint nu ook wat te schilferen dus als iemand tips heeft ;)). 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Wat goed! Hopelijk was dit de oorzaak en denkt hij bij gestommel inderdaad: wakker worden. hp-smile

Wellicht dat hij bij de fokker ook door zijn ontlasting liep..? Zal vast vanzelf beter gaan. Over de schilfers kan ik niets zeggen sorry. Misschien een trimmer, de fokker en anders DA even laten kijken/meedenken :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

een kleine bench wordt door anderen juist wél als tip gegeven: enerzijds omdat een kleinere bench een groter gevoel van geborgenheid zou kunnen geven, anderzijds doordat hij dan mogelijk minder geneigd zou zijn te poepen doordat hij zijn eigen slaapplek bevuilt.
 
Het is nu wel een paar keer voorgekomen dat hij in zijn bench poepte in een nacht waarin een van de kinderen aan het spoken was. Mogelijk dat hij geluiden in huis 's nachts interpreteert als 'wakker worden - naar buiten', en zijn lijfje dan al in die modus gaat, en hij het dan niet meer tegen kan houden als zijn verwachting niet opgevolgd wordt. 

 

Een kleine bench wordt idd vaak als tip gegeven, maar het is ongezond advies. Een hond heeft ruimte nodig en zeker een puppy in de groei. Urenlang in een kleine bench verblijven kan ernstige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van spieren en gewrichten, daar is onderzoek naar gebeurd. Dus dat wil je liever niet hebben. Geef de pup dus zeker voldoende ruimte om te slapen. 

 

Het kan idd best zijn dat ie reageert op je kinderen. Zijn die kids oud genoeg om zelf even de hond uit te laten, als zij 's nachts rondlopen in huis? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zelf het 'probleem' mogelijk gevonden dus lees ik.

Misschien, als je wakker wordt van het gestommel van de kinderen, er tijdelijk even ook uit gaan en dan de pup even de behoeftes laten doen.

Hopelijk werkt dat, valt het kwartje snel en kan je snel in je bed blijven liggen.

Tussen 00.00u en 7.00u niet de mogelijkheid hebben om te poepen/plassen is misschien toch nog net even te lang.

honden page profiel annann

Hij zit overdag niet in de kleine bench hoor, alleen in de ren, in de grote of vrij. Het gaat alleen om de nacht. Maar daar kan hij natuurlijk ook de behoefte hebben om te groeien. En de bench is dus niet zo klein dat hij er klem in ligt. Hij kan er gestrekt in liggen.

De kids zijn 2 en bijna 6, zou leuk zijn als ze na ons wakker te maken midden in de nacht ook meteen even de hond uitlaten smile Maar helaas heb ik daar ook nog wat opvoeding  te doen hp-shiny

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Natuurlijk wordt je pup daar wakker van, en zoals ik zei, na slapen moeten ze hun behoefte doen, ook in de nacht. Dus dit is heel logisch. Languit liggen is niet voldoende om afstand te kunnen haan luden van de ontlasting denk ik? Inderdaad vroeger werd gezegd , doe je hond in een kleine doos, hij bevuilt zijn eigen nest niet. Maar een pup kan het gewoon nog niet zolang ophouden, dus eigenlijk is dat een hele trieste aanbeveling. Moet zelf maar eens erg nodig naar de wc en er is geen wc....dan voel je je niet fijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Hij zit overdag niet in de kleine bench hoor, alleen in de ren, in de grote of vrij. Het gaat alleen om de nacht. Maar daar kan hij natuurlijk ook de behoefte hebben om te groeien. En de bench is dus niet zo klein dat hij er klem in ligt. Hij kan er gestrekt in liggen.
De kids zijn 2 en bijna 6, zou leuk zijn als ze na ons wakker te maken midden in de nacht ook meteen even de hond uitlaten  Maar helaas heb ik daar ook nog wat opvoeding  te doen  "

laughinginderdaad een beetje te jong. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hij zit overdag niet in de kleine bench hoor, alleen in de ren, in de grote of vrij. Het gaat alleen om de nacht. Maar daar kan hij natuurlijk ook de behoefte hebben om te groeien. En de bench is dus niet zo klein dat hij er klem in ligt. Hij kan er gestrekt in liggen.
De kids zijn 2 en bijna 6, zou leuk zijn als ze na ons wakker te maken midden in de nacht ook meteen even de hond uitlaten  Maar helaas heb ik daar ook nog wat opvoeding  te doen  "

Ik denk dat je mij verkeerd hebt begrepen?

Natuurlijk moeten je kinderen s nachts niet de hond uitlaten.

Als jij de van de kinderen wakker wordt, dat je dan even naar de hond gaat om die even te laten poepen/plassen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ukkepuck, ik gaf juist deze suggestie omdat ie binnen poept. Helemaal aan het einde wordt ook verteld als ze eenmaal de link is leggen, matje is ontlastings plek, deze naar buiten te nemen enzo on.

 

Bedenk me ook ineens dat het ook zo maar kan zijn dat je hond die hele bench niet leuk vind. Heb je ook al eens geprobeerd om hem in de ren te laten en daar de bench in? Zien wat ie dan doet of hij dan de bench verkiest als kak plek en gaat pitten ergens in de ren of andersom.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ukkepuck, ik gaf juist deze suggestie omdat ie binnen poept. Helemaal aan het einde wordt ook verteld als ze eenmaal de link is leggen, matje is ontlastings plek, deze naar buiten te nemen enzo on.
 
Bedenk me ook ineens dat het ook zo maar kan zijn dat je hond die hele bench niet leuk vind. Heb je ook al eens geprobeerd om hem in de ren te laten en daar de bench in? Zien wat ie dan doet of hij dan de bench verkiest als kak plek en gaat pitten ergens in de ren of andersom. "

Maar dan ben je 2x bezog met zindelijk maken.

Eerst binnen, dan leer je de hond ergens op plassen en vervolgens moet je dat weer afleren en het leren buiten te doen.

Dan kun je toch gewoon veel beter gelijk in 1x dat doen wat je wilt, buiten plassen en poepen?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Een bench kan nooit te groot zijn, eerder veeelste klein. Een hond moet zich kunnen verleggen en zn plek kunnen kiezen aangezien ze niet 8uur langs slapen zoals wij dit doen.

 

Snachts uitlaten of lekker de bench weg doen. Waarom een bench gebruiken als het slapen verder zo goed gaat?

 

honden page profiel annann

" Een bench kan nooit te groot zijn, eerder veeelste klein. Een hond moet zich kunnen verleggen en zn plek kunnen kiezen aangezien ze niet 8uur langs slapen zoals wij dit doen.
 
Snachts uitlaten of lekker de bench weg doen. Waarom een bench gebruiken als het slapen verder zo goed gaat?
  "

Waar moet ik 'm 's nachts anders neerleggen? :D 

honden page profiel annann

" Ik denk dat je mij verkeerd hebt begrepen?
Natuurlijk moeten je kinderen s nachts niet de hond uitlaten.
Als jij de van de kinderen wakker wordt, dat je dan even naar de hond gaat om die even te laten poepen/plassen. "

Haha, ik reageerde daarmee op iemand anders (Alaska's finest) die vroeg of de kinderen de hond uit konden laten ;) maar inderdaad wat je zegt heb ik vannacht gedaan. 

honden page profiel annann

" Ukkepuck, ik gaf juist deze suggestie omdat ie binnen poept. Helemaal aan het einde wordt ook verteld als ze eenmaal de link is leggen, matje is ontlastings plek, deze naar buiten te nemen enzo on.
 
Bedenk me ook ineens dat het ook zo maar kan zijn dat je hond die hele bench niet leuk vind. Heb je ook al eens geprobeerd om hem in de ren te laten en daar de bench in? Zien wat ie dan doet of hij dan de bench verkiest als kak plek en gaat pitten ergens in de ren of andersom. "

Ik snap wat je zegt, maar hij doet het overdag ook weleens in de ren. Dus dan zijn we meerdere keren wezen wandelen in korte tijd om hem te laten poepen, ligt ie in de ren op zijn kussen, en opeens staat ie op en gaat poepen. Ik denk ook niet dat hij de bench als vervelend ervaart; wij hebben juist hem overdag altijd de keuze gegeven om er wel of niet in te gaan liggen, zonder bijv. de deurtjes dicht te doen. En hij gaat er zelf graag in liggen. 

Na het lezen van alle berichten, denk ik niet dat het probleem zit in het formaat van de bench of de bench zelf. Ik zie een tevreden pup die heerlijk tukt in zowel de ren, als de grote en de kleine bench. Ik denk dat  we gewoon moeten accepteren dat het een jonge pup is die het al heel goed doet, en soms wakker wordt en het niet op kan houden en dan in de bench poept. En volhouden met waar we nu mee bezig zijn: overdag vaak genoeg wandelen, goed belonen als hij buiten zijn behoefte doet. En als we in de nacht wakker zijn en ook echt heen en weer lopen om wat voor reden dan ook, hem even de kans geven zich te ontlasten buiten. 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Lujkt er op dat je pup geleerd heeft in de gench te poepen, dan is hij zindelijk, alleen niet op het plekje dat jullie willen..

En geloof me, het komt helemaal goed, geduld, geduld en zo doorgaan. Want je doet het goed.

honden page profiel annann

" Lujkt er op dat je pup geleerd heeft in de gench te poepen, dan is hij zindelijk, alleen niet op het plekje dat jullie willen..
En geloof me, het komt helemaal goed, geduld, geduld en zo doorgaan. Want je doet het goed. "

smileDank je! Misschien was de betere vraag; heeft iemand een tip voor een goede shampoo waar de hond geen geïrriteerde vacht  / huid van krijgt? Ik heb hem zaterdagochtend en maandagochtend moeten soppen omdat hij onder de poep zat,en nu heeft hij een soort roos lijkt wel. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Wij hebben voor onze cocker tot nu toe altijd beezteez gebruikt. Geen klachten van, ruikt lekker, maar je hebt wel een grotere hoeveelheid nodig vind ik en ik weet niet hoe goed deze qua ingrediënten is. Prima betaalbaar. Uiteindelijk wil ik wel een andere, maar nog niet verder onderzocht welke.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een goede,hondenshampoo, en dat zijn er zo veel, geen mensen shampoo. En belangrijk is om heel erg goed uit te spoelen, het uitspoelen duurt zeker twee x zo lang als het inzepen! Blijven er restjes shampoo achter, ja dan krijg je schilfertjes

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Na het lezen van alle berichten, denk ik niet dat het probleem zit in het formaat van de bench of de bench zelf. Ik denk dat  we gewoon moeten accepteren dat het een jonge pup is die het al heel goed doet, en soms wakker wordt en het niet op kan houden en dan in de bench poept. 

Dat hij nog niet goed kan ophouden, is zeker begrijpelijk. Maar dat hij ook in een ruime slaapplaats vol poep hangt... daar zou hij dan toch plaats genoeg moeten hebben om te vermijden dat hij erin gaat liggen? 

Uit wat voor nest komt hij? Werd het netjes gehouden bij de fokker? 

 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Een goede,hondenshampoo, en dat zijn er zo veel, geen mensen shampoo. En belangrijk is om heel erg goed uit te spoelen, het uitspoelen duurt zeker twee x zo lang als het inzepen! Blijven er restjes shampoo achter, ja dan krijg je schilfertjes "

Nu ik dit lees, het uitspoelen, is het afdrogen of waterblazen/föhnen ook heel belangrijk.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Afdrogen doe je met voldoende handdoeken, uiteraard, anders duurt het misschien wel dagen voor de hond droog is.

 

Fohnen, daar moet je hond eerst aan gewend zijn, de luchtstroom en de herrie van zowel blazer als fohn zijn heftig voor een hond. Dit bouw ke op door het apparaat aan te zetten, en ver weg bij de hond, steeds dichterbij, daar ben je wel een aantal dagen mee bezig.

 

hoe fohn je veilig een hond. Zet de fohn niet op de heetste stand. Begin aan de achterkant van de hond, zeker als deze amper gewend is aan de fohn.  

Blijf nooit langer dan een paar secondes op,een plek op de hond blazen en Beweeg continue de fohn!

Onder de luchtstroom borstel je de vacht of beweeg je met je andere hand de haren, zodat de warmte getemperd wordt en de luchtstroom ook onder de haren komt zodat je de vacht v9lledig kan drogen,

Te lang op een plek, en dat kan echt in een seconde, verschroeien de haren snel en kunnen brandwomden ontstan.

Doordat je andere hand het haar beweegt voel je de luchtstroom op je hand en hoe heet dat wordt. 

 

Op die manier fohn je veilig en goed je hond droog.

 

Onnodig te zeggen dat, of je wel,of niet fohnt, de hond kurk droog moet zijn om naar buiten te gaan. Ga dan na wassen dezelfde dag en de dag er na, als het nog zo koud is geen einden buiten lopen, hoewel veel shampoos zeggen, dat de vetlaag niet aangetast wordt, is dit altijd wel een beetje het geval. En die vetlaag is zo belangrijk voor het vasthouden vd warmte.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik gebruik altijd calendula shampoo voor honden. Onze wordt met regelmaat gewassen met lauwwarm water. Als het water te warm is, kunnen ze ook een droge huid van krijgen, net als bij ons zeg maar.

 

Wat Alaska zegt is idd een punt, het is vreemd dat hij zichzelf bevuild terwijl er voldoende ruimte is. Zou iig helemaal opnieuw beginnen met zindelijkheids trainen.  Op vaste tijden naar buiten, doet ie het ervoor dan verzet je tijd naar iets eerder. S'nachts de wekker weer zetten zodat je het net voor bent.

 

Dan nog een vraagje, heeft ie toevallig onbeperkt toegang tot eten of krijgt hij het heel laat? Dat zou namelijk ook nog een rede kunnen zijn waarom hij het niet haalt.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Waar moet ik 'm 's nachts anders neerleggen? :-D  "

In een mand? Hier nooit een bench gebruikt. Beide honden gelijk los in de woonkamer gelaten met een groot kussen. Kunnen ze zich verleggen als ze dit willen. Eerste weken beneden geslapen, snachts uit gelaten tot dit niet meer nodig was. Nooit geen ongelukje gehad snachts. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Erg vroeg piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^