Puppy poept s nachts in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annann

Hai, 

 

even een update: het gaat sinds maandag al echt super! De zindelijkheidstraining overdag hebben we nooit laten gaan, maar we hebben er wel voor gekozen om bij commotie in de nacht door de kinderen ook even met hem uit te gaan. Ik denk namelijk dat dit het voornaamste issue is. Hij krijgt zijn laatste voeding rond 18 uur, hij wordt tussen 18 en 2330 nog minstens 3 uitgelaten, we belonen bij ieder plasje een poepje buiten, hij heeft de ruimte, hij slaapt verder heerlijk, hij komt uit een schoon nest, dus dat kunnen we allemaal uitsluiten. Maar, hij is nog jong en kan al goed de nacht doorslapen maar zodra hij echt gewekt wordt door een krijsende peuter boven, dan moet ie zijn behoefte doen. Zo hebben we deze week nachten gehad waarbij de kinderen doorsliepen en we niet met hem naar buiten zijn gegaan. Dat ging prima. Maar vannacht stond ik weer om 4.30 buiten. Helemaal prima. En zo wilde hij gisteravond rond 2330 niet poepen omdat hij druk was met het likken van sneeuw. Toen heb ik hem mee naar binnen genomen, ben de vaatwasser gaan inruimen en aanzetten, zodat hij nog wat rond kon lopen. En vervolgens ben ik nog een keer gegaan en poepte hij wel! Extra beloond natuurlijk ! 

honden page profiel annann

" In een mand? Hier nooit een bench gebruikt. Beide honden gelijk los in de woonkamer gelaten met een groot kussen. Kunnen ze zich verleggen als ze dit willen. Eerste weken beneden geslapen, snachts uit gelaten tot dit niet meer nodig was. Nooit geen ongelukje gehad snachts.  "

Ja ik snap dat ie in een mand ligt hp-wink maar hoe voorkom je dan dat hij in de nacht op dingen gaat bijten? Dat is toch een normale puppy behoefte, of heeft hij daar in de nacht minder behoefte aan? Overigens willen wij de bench niet voor altijd, onze vorige hond lag ook nooit meer in de bench maar gewoon in de kamer in een mand. Wij doen het vooral om te voorkomen dat hij op dingen gaat knagen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ja ik snap dat ie in een mand ligt  maar hoe voorkom je dan dat hij in de nacht op dingen gaat bijten? Dat is toch een normale puppy behoefte, of heeft hij daar in de nacht minder behoefte aan? Overigens willen wij de bench niet voor altijd, onze vorige hond lag ook nooit meer in de bench maar gewoon in de kamer in een mand. Wij doen het vooral om te voorkomen dat hij op dingen gaat knagen.  "

Dit hebben ze nooit gedaan. Ze lagen allebei gewoon rustig. Soms zochten ze een ander plekje om verder te gaan slapen. Wel krijgen ze als pup zijnde overdag onbeperkt kauwmateriaal, aan knagen dus geen gebrek.

honden page profiel annann

" Dit hebben ze nooit gedaan. Ze lagen allebei gewoon rustig. Soms zochten ze een ander plekje om verder te gaan slapen. Wel krijgen ze als pup zijnde overdag onbeperkt kauwmateriaal, aan knagen dus geen gebrek. "

Wat gaf je ze voor kauwmateriaal? Vind het wel interessant namelijk om zonder bench te kunnen werken (heel onhandig als je ergens naartoe gaat met overnachting om altijd zo’n ding mee te sjouwen) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja ik snap dat ie in een mand ligt  maar hoe voorkom je dan dat hij in de nacht op dingen gaat bijten? Dat is toch een normale puppy behoefte, of heeft hij daar in de nacht minder behoefte aan? Overigens willen wij de bench niet voor altijd, onze vorige hond lag ook nooit meer in de bench maar gewoon in de kamer in een mand. Wij doen het vooral om te voorkomen dat hij op dingen gaat knagen.  "

Als het zo goed gaat is dat toch prima. Fijn dat het zo al een stuk beter gaat.

 

Ik leer altijd een bench aan. Moeten ze er dan eens in vanwege een operatie of wat dan ook is t alleen maar een groot voordeel dat ze er relaxt in willen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Hai, 
 
even een update: het gaat sinds maandag al echt super! De zindelijkheidstraining overdag hebben we nooit laten gaan, maar we hebben er wel voor gekozen om bij commotie in de nacht door de kinderen ook even met hem uit te gaan. Ik denk namelijk dat dit het voornaamste issue is. Hij krijgt zijn laatste voeding rond 18 uur, hij wordt tussen 18 en 2330 nog minstens 3 uitgelaten, we belonen bij ieder plasje een poepje buiten, hij heeft de ruimte, hij slaapt verder heerlijk, hij komt uit een schoon nest, dus dat kunnen we allemaal uitsluiten. Maar, hij is nog jong en kan al goed de nacht doorslapen maar zodra hij echt gewekt wordt door een krijsende peuter boven, dan moet ie zijn behoefte doen. Zo hebben we deze week nachten gehad waarbij de kinderen doorsliepen en we niet met hem naar buiten zijn gegaan. Dat ging prima. Maar vannacht stond ik weer om 4.30 buiten. Helemaal prima. En zo wilde hij gisteravond rond 2330 niet poepen omdat hij druk was met het likken van sneeuw. Toen heb ik hem mee naar binnen genomen, ben de vaatwasser gaan inruimen en aanzetten, zodat hij nog wat rond kon lopen. En vervolgens ben ik nog een keer gegaan en poepte hij wel! Extra beloond natuurlijk !  "

Helemaal fijn gaat dat. Het gaat in sprongetjes he. Dan weer wat minder en dan een sprong voorwaarts. Kan best nog eens terugvallen hoor.

Als je de pup los laat lopen, in de nacht, ook dan zal je in de nacht eruit moeten als de kinderen wakker worden. Want eenmaal wakker dan moet hij.....zo werkt dat. En vraag je dan ook af....  slaap je zelf rustig, want ja een pup bijt op dingen zeker als hij zo gaat wisselen van tandjes En eenmaal een nacht buiten de bench, dan kun je dat weer opnieuw aan gaan leren voor de nacht. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Topper Ann, je was dus even te snel aan de slag gegaan in de nacht. Sommige geven het heel goed aan en andere weer niet. Jou ras is ook niet vies van een beste drol yellwink Meestal is dat wel in vogel of grootvee vorm, dus vandaar de vraag. Hou hem maar in de gaten ermee! Zal vast je volgende uitdaging zijn, poephappen. Zelfde verhaal, wees het voor en uitbundig belonen als ie het links laat liggen.

 

Wat een werk niet, een pupper en ze zijn ook allemaal anders aan karakter.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mooie updatehp-thumbsup

honden page profiel annann

" Topper Ann, je was dus even te snel aan de slag gegaan in de nacht. Sommige geven het heel goed aan en andere weer niet. Jou ras is ook niet vies van een beste drol Meestal is dat wel in vogel of grootvee vorm, dus vandaar de vraag. Hou hem maar in de gaten ermee! Zal vast je volgende uitdaging zijn, poephappen. Zelfde verhaal, wees het voor en uitbundig belonen als ie het links laat liggen.
 
Wat een werk niet, een pupper en ze zijn ook allemaal anders aan karakter. "

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Erg vroeg piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^