Pup onrustig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jannie jannie

Sinds 1,5 week hebben wij een Golden retriever pup van nu 9 weken. Hij is super lief, wandelt buiten al redelijk goed mee (zo’n 4x per dag ca. 10 minuten) en slaapt de nacht inmiddels door in zijn bench! Zindelijkheid gaat de goede kant op. 

Overdag kan hij zijn rust echter totaal niet vinden. Hij is druk, bijt continu overal in, rent voortdurend rond en vindt speeltjes of kauwstaafjes nog geen 5 seconde interessant. Hem iets leren gaat ook eigenlijk niet want je kan hem niet laten concentreren en hij is niet geïnteresseerd in koekjes. Hij rijdt ook aan tegen van alles en nog wat. We denken dat hij overprikkeld is en proberen hem dus geforceerd te laten slapen in de bench, maar vaak gaat hij blaffen als we niet meer naast hem zitten en hij wordt snel wakker. Hij mag natuurlijk ook buiten de bench in zijn mand slapen, maar dat doet hij helaas echt niet/dan blijft hij druk. Hem negeren totdat hij in slaap valt werkt bijvoorbeeld ook niet, dan blijft hij knagen in kleed of bank.
 
Heeft iemand tips of herkent iemand dit van zijn puppy? Dat zou ons erg helpen!

honden page profiel DanielleDanielle

Yes ik herken dit, heb ook een golden retriever (die is inmiddels 4). Ik denk niet aan overprikkeling maar eerder aan onderprikkeling. 4x per dag 10 minuten wandelen is echt heel weinig. Daarmee zou mijn golden op die leeftijd ook niet genoeg aan hebben. Bij sommige honden is dat prima, maar aangezien ie zo onrustig is zou ik wat langere en nieuwe wandelingen maken. Eenmaal thuis nog druk, geef hem een gevulde kong, snuffelmarkt, lickimat of wat lekkers om op te knabbelen. En stop met hem forceren om te gaan slapen.

 

Als ie straks een half jaar is, is het leuk om een cursus met hem te gaan doen. Zoals een jachtcursus, hoopers of speuren. Dat laatste doe ik al een aantal jaar met m'n golden. Vergeet niet dat je een energiek ras hebt gekozen dat echt beweging en uitdaging nodig heeft. 

honden page profiel jannie jannie

Hoi Danielle,

Dankjewel voor je reactie en fijn dat je het herkent! Reden dat wij max 10 minuten per keer wandelen is dat wij overal lezen dat je maximaal 1 minuut per week oud mag wandelen ivm heup en elleboogproblemen. Vandaar dat wij langere wandelingen spannender vinden ivm zijn gewrichten. Hoe kijk jij daar tegenaan? Nieuwe wandelingen gaan we zeker proberen trouwens, bedankt voor die tip!

Thuis doen we ook nog veel met hem qua spelen/knagen/oefenen etc dus kan me onderprikkeling bijna niet voorstellen…


gevulde kong en snuffelmat gaan we kopen!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan ook best een uur ergens heengaan zonder dat je pup veel moet lopen.

Je kan bv naar het park, bos, water en daar rustig blijven zitten of af en toe een klein eindje lopen.

Je pup kan lekker rondscharrelen, wereld ontdekken etc.

Echt wandelen om kilometers te maken is hij toch nog veel te klein voor.

 

En voor het socialiseren kun je ook eens naar bv het tuincentrum, ergens in een restaurantje kop koffie drinken en zo.

Zorg dan wel dat je pup de dag er na wel alleen in eigen huis/tuin/park blijft om de indrukken te kunnen verwerken.

 

Verder klinkt hij wel als een normale pup.

Van geforceerd dwingen tot slapen in de bench wordt hij vast alleen maar drukker van, dus je bereikt het tegenovergestelde van wat je wil.

 

 

Volgende forumvraag: Piepen en plassen in de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^