Piepen en plassen in de bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlubBlub

Hi allemaal, 

Na een onrustige week ben ik op dag vijf (zaterdag) van de kuur, gestopt met panacur voor mijn pup van bijna 5 maanden (vlinderhond). Ik heb elke dag alles gewassen + ontsmet en ze heeft nu goede ontlasting. De dierenarts zei dat ik niet standaard na twee weken nog een keer verder hoef met de kuur, maar dat ik het voor nu even moeten afwachten hoe het verloopt en op basis van haar type ontlasting gaan handelen. Ze heeft verder ondersteunende probiotica gekregen. 

De eerste nacht van de panacur heeft ze tot vier uur snachts lopen jammeren en overdag ook nog (dierenarts is in alles meegenomen). Daarna ging het een stuk beter maar ze is ineens ontzettend vocaal geworden. Niet blaffen, maar veel piepen of janken. Een beetje vergelijkbaar met de eerste drie weken de grenzen opzoeken wanneer ze bijvoorbeeld geen aandacht kreeg omdat het tijd was om te gaan slapen. Ik ben altijd consequent geweest in het piepen om aandacht te negeren en met het gedrag dat ik wilde juist wel aandacht geven of belonen. Ik hield daarbij altijd de camera op m'n telefoon in de gaten zodat ik geen oogcontact hoefde te maken, maar wel kon checken of het piepen een bepaald signaal was of gewoon uitdagen omdat ze aandacht wilde. Op die manier hadden we een vrij goede routine, wissel wel steeds een klein beetje af zodat ze niet strikt volgens een tijd/situatie schema leeft, en dat werkte heel goed.

Tot de giardia behandeling dus. Ze had het waarschijnlijk wel al langer doordat de eerste test negatief was maar de symptomen altijd hetzelfde waren tot de tweede positieve test. Maar qua gedrag veranderde ze tot de medicatie, niet echt. 

Ze heeft nu verlagingsangst en  plast soms in de bench. Het plassen zelf lijkt niet uit stress te zijn, maar willekeurige momenten van 'oh ik moet plassen en lig toevallig in de bench te slapen/kauwen, dus dan plas ik daar dan ook maar. De bench zelf vind ze erg fijn en heb van dag één actieve Bench training gedaan. Deurtje gaat alleen dicht als ze echt te over prikkelt is, en slaapt dan ook bijna altijd direct na 5 min. Verder gaat ze in de ren als ik van huis ben.

De bench is wel iets groter dan zij is, maar dat is tot nu toe nooit een probleem geweest. Ik had vandaag weer alles gewassen omdat ik vanochtend een plas geur rook, (misschien wordt ze onzeker van continu nieuwe schone kleedjes en knuffels?) en ze liep nieuwsgierig de Bench in, gaat piepen en er op plassen. Als ik een handdoek er in leg plast ze er niet op, maar ze ligt duidelijk minder comfortabel. 

Ik ben vandaag maar weer van voor af een begonnen met het alleen leren zijn, maar hiervoor ging dat nooit gepaard met zoveel gepiep. Ze kon tot vorige week prima twee uur alleen zijn. Misschien ook langer, maar probeerde het altijd stapje voor stapje op te bouwen. 

Werk is onverwacht extreem druk geweest afgelopen weken (werk thuis), maar ik heb altijd m'n pup op nummer één gezet om dingen te leren en 'uit te leggen' zodat ik nooit iets gehaast hoefde te doen of af te raffelen met haar.  Dus werk stond op nummer twee en ik daarmee op drie. Dit is ook absoluut wat ik er voor over heb, maar de werk druk icm dat ik nu niet zonder haar het huis uit kan maakt me erg moedeloos omdat ik tot voor kort weer wat meer rust had. Het maakt me ook moedeloos omdat ik de oorzaak niet snap en bang ben dat door mijn (misschien verkeerde) aanpak, ik het alleen maar erger maak. Ik woon alleen en voed haar alleen op. 

Ik was blij dat ik weer kon starten met sporten en met vrienden uitgebreid kon lunchen oid, maar nu kan ik niet relaxed het huis uit. 

Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit een fase of doe ik iets fout? Ik heb de kerst etentjes af gezegd omdat ik dat voor nu even te onrustig vond voor m'n pup en zelf ben ik gewoon erg moe inmiddels.

Alvast dank voor de reacties en fijne feestdagen!! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Geef het even de tijd. De kuur is afgelopen, maar werkt echt nog door en is heftig voor de darmen van je hond. Wat zegt de dierenarts? 

honden page profiel BlubBlub

" Geef het even de tijd. De kuur is afgelopen, maar werkt echt nog door en is heftig voor de darmen van je hond. Wat zegt de dierenarts?  "

Hmm dan hoop ik dat dat het inderdaad is. De dierenarts zegt dat panacur zelf geen reactie zou moeten kunnen geven, maar dat ze de eerste dagen wel wat beroerd kan zijn doordat de giardia bestreden wordt. Verder leek ze het gepiep te wijden aan dat het een klein ras is (dit is voor mij de eerste keer dat ik een klein hondenras heb, ook de eerste keer dat ik hond vanaf pup heb) en dat die wel vaker meer piepend kunnen zijn en dat ik misschien doordat ze ziek was, toch meer aan haar zijde heb gezeten en mijn pup dat nu zo wil houden. Maar ook dat ik het kan voorleggen bij een hondengedragskundige. Heb dat ook gedaan bij de hondenschool waar m'n puppy de cursus volgt, maar ze is momenteel op vakantie.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Even weer een aantal stappen terug gaan wat betreft het alleen zijn. Misschien dit weer opnieuw leren en dan ook echt opnieuw en er weer tijd insteken.

Daarnaast de urine opvangen en een eventuele blaarontsteking laten uitsluiten.

 

Ik zou ook sowieso de ontlasting nog eens laten controleren op giardia. Het is echt een hardnekkig parasiet waar je niet zomaar vanaf komt.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Mmmm die blaasontsteking is een heel goed plan. Maar geen last vd panacur? Ik lees op dit forum niet anders dan dat honden er beroerd van worden. Bij Diki merkte ik niets, maar ik heb ook maar de helft gegeven van wat nodig was. 

Panacur tast toch wel wat de darmflora aan begreep ik op dit forum. Over probiotica is men dan weer heel wisselend bij giardia. Ik heb gelezen dat giardia gek is op probiotica en dan weer opleeft. Of het waar is weet ik niet,

Je zegt nu goede ontlasting? Controleren kan altijd, er zijn nu ook zelftesten te koop op internet, stukken voordeliger dan de test bij de da. Maar als je da zegt dat het niet nodig is, zou ik het ook niet doen. Zoals ik al eerder zei, vandaag negatief, is morgen positief want dat beesje giardia zit overal. Nu vooral werken aan goede weerstand van je hondje.

Maar al die testen, ook bij de dierenarts, zijn allergenen testen, dus grote kans dat die allergenen er nog zitten . 

 

Het piepen is giga vervelend, stel het is blaasontsteking dan heeft ze daar misschien ook pijn aan.  Maar ook een kleine hond is een grote hond, hoe meer aandacht hoe meer piepen.

 

Verder. De bench is iets groter dan ze zelf is. Kan ze er wel een paar stappen in lopen, is er ruimte voor een ligplek en een plek om eventueel een plasje te doen. Ik jad er een mand instaan en een stuk uitloop.  Want liggen in eigen urine vinden honden vreselijk. En als ze het niet op kunnen houden, het is nog een pup he, dan gaan ze echt hun nestje bevuilen, wat zo triest is voor een pup. Zelfs bij de fokker zie je al dat een pup uit de ligplek loopt om zich te ontlasten, niet vijf cm verder maar liefst veel verder als daar de ruimte voor is,

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Enne er zijn homden die erg zindelijk zijn, alleen op de verkeerde plek........ bv de eigen mand of de bench. Erbuiten wordt dan niet geplast, maar ze gaan bewust naar die plek toe om te plassen. Misschien omdat dat de rustigste plek voor hen in huis is? Maar weet dat het uiteindelijk allemaal goedkomt, iedere hond wordt zindelijk alleen bij een kleine hond duurt het vaak wat langer dan bij een grotere hond. 

Iedere keer na, slapen, spelen, eten en drinken naar buiten. Dat is dus de ene keer, drie keer per uur en de andere keer als hij lekker slaapt, kan het zomaar een paar uur duren,

honden page profiel BlubBlub

Nou, kleine update. Het plassen in de bench is gestopt. Ik heb de dekens waar ze ooit op heeft geplast weggegooid, ondanks dat het meerdere keren op 60 graden was gewassen, leek dat toch een reden te zijn om in de bench te plassen. En dat lijkt te helpen. Geen ongelukjes gehad de afgelopen twee dagen. Het hele dag piepen neemt ook af, verlagingsangst nog niet getest want ik ben ziek en kan daardoor helaas niet oefenen met weg gaan, alleen de diarree is wel terug. Dus vermoedelijk is de giardia niet bestreden nog. Dierenarts zegt dat we tot de tweede week na het einde van de eerste kuur moeten wachten voor ze opnieuw getest kan worden of überhaupt opnieuw medicatie mag. Weet nou niet precies of ik wel of niet extra moet schoonmaken in de tussentijd. Ze is ook tanden aan het wisselen, dus dat zou ook nog een oorzaak kunnen zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tanden wisselen en diarree kan zeker bij elkaar ,,horen,,

Nu niet oefenen met alleen zijn. Het geknal gaat nu echt beginnen. Wachten tot een paar dagen in het nieuwe jaar.

 

Wassen is nooit verkeerd. 

honden page profiel BlubBlub

" Tanden wisselen en diarree kan zeker bij elkaar ,,horen,,
Nu niet oefenen met alleen zijn. Het geknal gaat nu echt beginnen. Wachten tot een paar dagen in het nieuwe jaar.
 
Wassen is nooit verkeerd.  "

Dank voor je altijd snelle reactie ientje! smile

Volgende forumvraag: Foske alweer 1 jaar.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^