Puppy overnemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

Hey,

Ik schets even de situatie. Wij willen een puppy overnemen. Maar willen zeker zijn dat hij hem niet weer kan opeisen. 

Het verhaal:

Een koppel, hij heeft de hond gaan halen zonder haar medeweten, wonen op een appartement. Zij was toen hoogzwanger, ondertussen bevallen. Met thuiskomst van het ziekenhuis is hij opgepakt door de politie. Dus zij viel plots alleen met kleuter, pasgeboren baby en puppy op een appartement. Ze kan het allemaal niet aan en wilt hem weg. Ze wilt weg bij hem, hij hoeft dus niet meer thuis te komen en ze heeft aangegeven dat ze de puppy gaat weg doen, mits een goed gezin. Dat zijn wij dus, wij willen de puppy met heel veel liefde in ons hart sluiten. Ze heeft het wel enkel mondeling kunnen zeggen tegen hem in de gevangenis en via whatsapp bij zijn broer. Hij ging ervoor zorgen dat ze de hond kwamen ophalen. Wat nooit gebeurd is. Zij heeft alles van de puppy, pas, witte kaart,... 

Nu dus de vraag als zij de witte kaart invuld en verstuurd zodat de puppy op onze naam komt. Kan hij als hij vrij komt de puppy weer opeisen?

Want we zien het niet zitten om hem op te voeden en graag te zien om dan de kans te hebben hem terug te moeten afgeven. Dan zijn hier thuis 5 gebroken hartjes.

 

Groetjes!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen idee wat een witte kaart is.

Maar ik weet wel dat ik liever niet mn gegevens daar zou achterlaten, ookal is de dame misschien wel te vertrouwen.

Ik had liever geen pup overgenomen van daar.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je de pup overneemt kan je de chip op je naam zetten bij je dierenarts, vraag aan de vrouw een bewijsje dat je de pup hebt overgenomen met toestemming.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

Dmv de witte kaart zet je inderdaad de puppy op jouw naam.

Normaal moet de eigenaar dit doen, maar nu zou de vriendin de gegevens invullen.

Dat papier moet je dan naar Dogid sturen en die zetten de pup dan op jouw naam. We laten de witte kaart door haar invullen, maar doen hem zelf op de post zodat we zeker zijn. We vertrouwen haar zeker wel en ze wilt een goede thuis voor de pup.

Maar de pup staat dan wel op onze naam maar we vragen ons dus vooral af of hij erna nog iets kan tegen doen omdat de hond op zijn naam stond, maar zij het dus heeft ingevuld en in orde gemaakt. Van uit de gevangenis kan hij uiteraard niet voor zijn pup zorgen, maar wat als hij vrij komt. Ik wil niet dat hij de hond kan opeisen dan.

honden page profiel Fine Fine

Wat een verhaal zeg. Ik weet ook niet wat je bedoelt met witte kaart maar als je de chip op jouw naam laat zetten en iets van een bewijs hebt dat je de pup overneemt dan kan er niks gebeuren lijkt me. Heeft de pup al een chip? Maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel heftig een pup over te nemen van iemand die in de gevangenis zit. 

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Wat een verhaal zeg. Ik weet ook niet wat je bedoelt met witte kaart maar als je de chip op jouw naam laat zetten en iets van een bewijs hebt dat je de pup overneemt dan kan er niks gebeuren lijkt me. Heeft de pup al een chip? Maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel heftig een pup over te nemen van iemand die in de gevangenis zit.  "

Het is inderdaad heftig! Maar we zijn verliefd op de pup en willen hem een goede thuis geven. 

Het is vooral de vraag of het wettelijk is dat zij de gegevens op onze naam zet ipv hij. Zodat hij als hij vrij komt de hond niet kan opeisen.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Wanneer je de pup overneemt kan je de chip op je naam zetten bij je dierenarts, vraag aan de vrouw een bewijsje dat je de pup hebt overgenomen met toestemming. "

Maar kan hij dat erna niet aanvechten of de pup opeisen omdat hij op zijn naam stond?

We zien het niet zitten om hem erna weer af te geven.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wij hebben geen gelijkaardige situatie, maar hebben wel een hond overgenomen waarvan de gegevens door de eigenaar niet aangepast werden.

Wat gebeurt er? Jij stuurt een brief per post naar dogId(mijn dierenarts had mij een formulier hiervoor afgeprint) met de nieuwe gegevens. 

Dog ID stuurt de vorige eigenaar dan een bericht met de vraag of dit in orde is. Wanneer die mensen binnen de 2 weken niet reageren, zullen de gegevens op jouw naam komen te staan.

 

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Wij hebben geen gelijkaardige situatie, maar hebben wel een hond overgenomen waarvan de gegevens door de eigenaar niet aangepast werden.
Wat gebeurt er? Jij stuurt een brief per post naar dogId(mijn dierenarts had mij een formulier hiervoor afgeprint) met de nieuwe gegevens. 
Dog ID stuurt de vorige eigenaar dan een bericht met de vraag of dit in orde is. Wanneer die mensen binnen de 2 weken niet reageren, zullen de gegevens op jouw naam komen te staan.
  "

Maar geldt dat ook als hij niet kan reageren doordat hij in de gevangenis zit?

honden page profiel Fine Fine

" Het is inderdaad heftig! Maar we zijn verliefd op de pup en willen hem een goede thuis geven. 
Het is vooral de vraag of het wettelijk is dat zij de gegevens op onze naam zet ipv hij. Zodat hij als hij vrij komt de hond niet kan opeisen. "

Dat snap ik! Dat wil je natuurlijk niet, je gaat je gelijk hechten en daarbij is de situatie waar hij vandaan komt niet oke. Even geheel off topic hoor maar wat voor hond is het? Gewoon benieuwd.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Dat snap ik! Dat wil je natuurlijk niet, je gaat je gelijk hechten en daarbij is de situatie waar hij vandaan komt niet oke. Even geheel off topic hoor maar wat voor hond is het? Gewoon benieuwd. "

Het is een stafford. We zijn gekend met het ras. We zijn er, ook met onze kindjes al geweest en alles ging goed. Met omgang en wandelen luisterd hij naar ons ook al beter dan naar het bazinnetje.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Maar geldt dat ook als hij niet kan reageren doordat hij in de gevangenis zit? "

Ze geven de vorige eigenaars 2 weken de tijd. Dus als geen van de 2 reageert, dan zou ik er van uit gaan dat alles in orde is. 

Stel sowieso een koopovereenkomst op, dan sta je sterk in je schoenen. 

honden page profiel Fine Fine

En hoe oud is hij? Bizar dat mensen zo klakkeloos een hond aanschaffen he? Fijn in ieder geval dat jullie hem een goed thuis willen bieden. Is het via marktplaats gegaan ofzo?

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" En hoe oud is hij? Bizar dat mensen zo klakkeloos een hond aanschaffen he? Fijn in ieder geval dat jullie hem een goed thuis willen bieden. Is het via marktplaats gegaan ofzo? "

Hij is van begin augustus. Hij heeft hem aangekocht wanneer zij hoogzwanger was. En wordt erna dan nog eens opgepakt. Het is zijn hond, maar is er nu dus niet. Zij staat niet sterk genoeg in haar schoenen voor zo een beestje.

En ik ken haar via via, het is dus niet via marktplaats gegaan ofzo. 

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Ze geven de vorige eigenaars 2 weken de tijd. Dus als geen van de 2 reageert, dan zou ik er van uit gaan dat alles in orde is. 
Stel sowieso een koopovereenkomst op, dan sta je sterk in je schoenen.  "

Koopovereenkomst is een goed idee! We gaan het anders moeten noemen, want we krijgen hem. 

Maar geldt dat ook als zij dat invult en ondertekend ondanks dat de hond op zijn naam staat. Het enige dat ze samen hebben is hun adres eigenlijk ..

honden page profiel Fine Fine

Ja de chip gegevens staan geregistreerd op adres , niet op naam. Tenzij het een hond is met een stamboom dan werkt het anders. 

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Ja de chip gegevens staan geregistreerd op adres , niet op naam. Tenzij het een hond is met een stamboom dan werkt het anders.  "

Dus als zij de witte kaart invult en naar ons adres veranderd is dat oké?

Dan kan hij er later niets aan veranderen?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik neem aan dat dit in België is? Ik zou even contact opnemen met een dieren instantie in België die je hiermee op weg kan helpen, de regels kunnen daar even anders zijn. Wel goed om even goed re documenteren wat je allemaal doet voor de hond en uitgeeft. Maar ook alle communicatie met de andere partij bijhoudt. Gewoon voor de zekerheid. Goed dat je alles goed probeert af te bakenen, zo kom je niet voor enge verrassingen te staan. En wat fijn dat jullie dit gedaan hebben en wat naar voor de mevrouw. En sorry, wat een p*svl*k van een vent, om je zwangere vriendin zo te laten stikken en een pup te nemen. Het inlevingsvermogen van hem is ver te zoeken. Word tijd dat mannen eens zwanger gaan worden. : ) (Als dit uiteraard allemaal waar is). 

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Ik neem aan dat dit in België is? Ik zou even contact opnemen met een dieren instantie in België die je hiermee op weg kan helpen, de regels kunnen daar even anders zijn. Wel goed om even goed re documenteren wat je allemaal doet voor de hond en uitgeeft. Maar ook alle communicatie met de andere partij bijhoudt. Gewoon voor de zekerheid. Goed dat je alles goed probeert af te bakenen, zo kom je niet voor enge verrassingen te staan. En wat fijn dat jullie dit gedaan hebben en wat naar voor de mevrouw. En sorry, wat een p*svl*k van een vent, om je zwangere vriendin zo te laten stikken en een pup te nemen. Het inlevingsvermogen van hem is ver te zoeken. Word tijd dat mannen eens zwanger gaan worden. : ) (Als dit uiteraard allemaal waar is).  "

Ja, dat kan ik morgen inderdaad eens doen! Ik ken hen, ik weet ook dat hij effectief vast zit momenteel. Wat er binnenshuis gebeurt weet je uiteraard nooit volledig. Maar alleen vallen onverwachts met een kleuter, pasgeboren baby en pup is heel zwaar natuurlijk. We willen haar helpen en vooral de pup een beter leven geven. Maar geen zin om hem weer af te geven als hij vrij komt. Dus bedankt voor de info!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hier vind je alle benodigde info om een hond officieel op je naam te registreren

https://www.vlaanderen.be/identificatie-en-registratie-van-honden

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als het gezin in jouw woonplaats woont, loop je natuurlijk altijd de kans dat je hém t.z.t. op straat tegenkomt en hij de hond herkent.  Dat zou ik niet willen.   Wat een naar verhaal.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heeft de hond een stamboom? Neem contact op met de fokker. Grote kans dat er in een overeenkomst staat dat de fokker de eerste is die de hond terugkrijgt als er een situatie ontstaat dat dat de hond weg moet. Of misschien kan daar voor opvang gezorgd wordenl

 

Ik vind het zwakke punt, dat de hond op naam staat van de vriend. Moet er toch niet aan denken dat mijn hond, achter mijn rug om wordt weggegeven aan een ander omdat ik er zelf op dat moment niet voor kan zorgen. 

 

Gaat ze verder met deze vriend of niet? In het laatste geval zou ik de hond naar een opvangadres sturen tot degene er weer zelf over kan beslissen.

 

Zelf zou ik nooit mijn hoofd in dit stropje steken, je weet nooit wat de man in de toekomst komt en gaat doen.want het is zijn hond die wel is afgepakt. Ongeacht de situatie. Wil je met zulke mensen omgaan? Wil je die problemen. Ook al zou het rechtens kunnen, dan nog , grote kans,  komt hij zeker verhaal halen.

 

En die verliefdheid voor een pup, gaat wel over hoor, er moet daar  een oplossing komen, 

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Heeft de hond een stamboom? Neem contact op met de fokker. Grote kans dat er in een overeenkomst staat dat de fokker de eerste is die de hond terugkrijgt als er een situatie ontstaat dat dat de hond weg moet. Of misschien kan daar voor opvang gezorgd wordenl
 
Ik vind het zwakke punt, dat de hond op naam staat van de vriend. Moet er toch niet aan denken dat mijn hond, achter mijn rug om wordt weggegeven aan een ander omdat ik er zelf op dat moment niet voor kan zorgen. 
 
Gaat ze verder met deze vriend of niet? In het laatste geval zou ik de hond naar een opvangadres sturen tot degene er weer zelf over kan beslissen.
 
Zelf zou ik nooit mijn hoofd in dit stropje steken, je weet nooit wat de man in de toekomst komt en gaat doen.want het is zijn hond die wel is afgepakt. Ongeacht de situatie. Wil je met zulke mensen omgaan? Wil je die problemen. Ook al zou het rechtens kunnen, dan nog , grote kans,  komt hij zeker verhaal halen.
 
En die verliefdheid voor een pup, gaat wel over hoor, er moet daar  een oplossing komen,  "

Hey,

Ja daar heb ik ook al aan gedacht. Ik heb de info van de fokker dus zal zeker eens contact opnemen!

 

En zo achter de rug, ik zou het inderdaad ook niet willen. Maar ze heeft het meermaals aangegeven en hij zegt opvang te voorzien maar uiteindelijk gebeurt het nooit.

Het is inderdaad door heel de situatie dat we serieus twijfelen ondanks de goede klik met de pup. En ik weet ook dat dat gevoel weg gaat en we het met een andere pup ook zullen hebben.

We willen vooral gewoon de pup een goede thuis geven, want vast zitten en vrij komen, de vraag is dan hoe lang hij vrij is enzovoort. Ze gaan in ieder geval samen niet verder. Het liefst van al zou ik willen wachten tot hij vrij komt en dan zien wat hij zelf echt zegt. Maar we weten ook niet wanneer dat is en het is gewoon een hele lastige situatie. We willen hem een gouden mandje geven, maar willen later zeker geen miserie, dat is het ons helemaal niet waard.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom vult die man zelf die witte kaart niet in, en doet mevrouw dat? 

Mij komt het over dat ze achter zijn rug de hond wil wegdoen. Of die man nu in de gevangenis zit of niet, als hij niet voor de hond kan zorgen is het aan hem om de hond te herplaatsen. Zijn handtekening dus. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Waarom vult die man zelf die witte kaart niet in, en doet mevrouw dat? 
Mij komt het over dat ze achter zijn rug de hond wil wegdoen. Of die man nu in de gevangenis zit of niet, als hij niet voor de hond kan zorgen is het aan hem om de hond te herplaatsen. Zijn handtekening dus. 
  "

Dat bedoelde ik ook te zeggen. Nu lees ik, hij zou voor opvang zorgen, dus hij wil de hond terug maar hij kan nu even niets.,tja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Hij houdt ook van die hond....... misschien zometeen zijn redding om niet te hervallen? Ik ken de situatie niet, maar zou nooit achter iemands rug om een pup willen overnemen, er zijn meer dan genoeg honden in de wereld om een gouden mand te geven. 

Zij wil die hond niet, dan opvang zoeken tot hij vrij is. Kosten zijn voor zijn rekening, breng de pup naar de fokker!  Je hebt de gegevens, neem contact op en leg de situatie uit. Een goede fokker neemt de eerste mogelijkheid om de pup op te halen en of terug te eisen en of op te vangen tot er meer duidelijk is,

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Dat bedoelde ik ook te zeggen. Nu lees ik, hij zou voor opvang zorgen, dus hij wil de hond terug maar hij kan nu even niets.,tja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Hij houdt ook van die hond....... misschien zometeen zijn redding om niet te hervallen? Ik ken de situatie niet, maar zou nooit achter iemands rug om een pup willen overnemen, er zijn meer dan genoeg honden in de wereld om een gouden mand te geven. 
Zij wil die hond niet, dan opvang zoeken tot hij vrij is. Kosten zijn voor zijn rekening, breng de pup naar de fokker!  Je hebt de gegevens, neem contact op en leg de situatie uit. Een goede fokker neemt de eerste mogelijkheid om de pup op te halen en of terug te eisen en of op te vangen tot er meer duidelijk is, "

Dat kan ik inderdaad doen eens naar de fokker bellen! Bedankt!

Ik wil de hond ook niet afpakken van hem, daarom wil ik graag dat hij het inderdaad zelf invult en tekent. Ik heb vernomen dat dogid naar de gevangenis kan gaan voor zijn handtekening, dus we hebben dat gevraagd. Weigert hij simpel dan zoekt ze inderdaad maar opvang voor de pup.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Dat bedoelde ik ook te zeggen. Nu lees ik, hij zou voor opvang zorgen, dus hij wil de hond terug maar hij kan nu even niets.,tja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Hij houdt ook van die hond....... misschien zometeen zijn redding om niet te hervallen? Ik ken de situatie niet, maar zou nooit achter iemands rug om een pup willen overnemen, er zijn meer dan genoeg honden in de wereld om een gouden mand te geven. 
Zij wil die hond niet, dan opvang zoeken tot hij vrij is. Kosten zijn voor zijn rekening, breng de pup naar de fokker!  Je hebt de gegevens, neem contact op en leg de situatie uit. Een goede fokker neemt de eerste mogelijkheid om de pup op te halen en of terug te eisen en of op te vangen tot er meer duidelijk is, "

Dat kan ik inderdaad doen eens naar de fokker bellen! Bedankt!

Ik wil de hond ook niet afpakken van hem, daarom wil ik graag dat hij het inderdaad zelf invult en tekent. Ik heb vernomen dat dogid naar de gevangenis kan gaan voor zijn handtekening, dus we hebben dat gevraagd. Weigert hij simpel dan zoekt ze inderdaad maar opvang voor de pup.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Dat bedoelde ik ook te zeggen. Nu lees ik, hij zou voor opvang zorgen, dus hij wil de hond terug maar hij kan nu even niets.,tja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Hij houdt ook van die hond....... misschien zometeen zijn redding om niet te hervallen? Ik ken de situatie niet, maar zou nooit achter iemands rug om een pup willen overnemen, er zijn meer dan genoeg honden in de wereld om een gouden mand te geven. 
Zij wil die hond niet, dan opvang zoeken tot hij vrij is. Kosten zijn voor zijn rekening, breng de pup naar de fokker!  Je hebt de gegevens, neem contact op en leg de situatie uit. Een goede fokker neemt de eerste mogelijkheid om de pup op te halen en of terug te eisen en of op te vangen tot er meer duidelijk is, "

Dat kan ik inderdaad doen eens naar de fokker bellen! Bedankt!

Ik wil de hond ook niet afpakken van hem, daarom wil ik graag dat hij het inderdaad zelf invult en tekent. Ik heb vernomen dat dogid naar de gevangenis kan gaan voor zijn handtekening, dus we hebben dat gevraagd. Weigert hij simpel dan zoekt ze inderdaad maar opvang voor de pup.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Dat bedoelde ik ook te zeggen. Nu lees ik, hij zou voor opvang zorgen, dus hij wil de hond terug maar hij kan nu even niets.,tja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Hij houdt ook van die hond....... misschien zometeen zijn redding om niet te hervallen? Ik ken de situatie niet, maar zou nooit achter iemands rug om een pup willen overnemen, er zijn meer dan genoeg honden in de wereld om een gouden mand te geven. 
Zij wil die hond niet, dan opvang zoeken tot hij vrij is. Kosten zijn voor zijn rekening, breng de pup naar de fokker!  Je hebt de gegevens, neem contact op en leg de situatie uit. Een goede fokker neemt de eerste mogelijkheid om de pup op te halen en of terug te eisen en of op te vangen tot er meer duidelijk is, "

Dat kan ik inderdaad doen eens naar de fokker bellen! Bedankt!

Ik wil de hond ook niet afpakken van hem, daarom wil ik graag dat hij het inderdaad zelf invult en tekent. Ik heb vernomen dat dogid naar de gevangenis kan gaan voor zijn handtekening, dus we hebben dat gevraagd. Weigert hij simpel dan zoekt ze inderdaad maar opvang voor de pup.

honden page profiel Laura Verelst Laura Verelst

" Dat bedoelde ik ook te zeggen. Nu lees ik, hij zou voor opvang zorgen, dus hij wil de hond terug maar hij kan nu even niets.,tja, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Hij houdt ook van die hond....... misschien zometeen zijn redding om niet te hervallen? Ik ken de situatie niet, maar zou nooit achter iemands rug om een pup willen overnemen, er zijn meer dan genoeg honden in de wereld om een gouden mand te geven. 
Zij wil die hond niet, dan opvang zoeken tot hij vrij is. Kosten zijn voor zijn rekening, breng de pup naar de fokker!  Je hebt de gegevens, neem contact op en leg de situatie uit. Een goede fokker neemt de eerste mogelijkheid om de pup op te halen en of terug te eisen en of op te vangen tot er meer duidelijk is, "

Dat kan ik inderdaad doen eens naar de fokker bellen! Bedankt!

Ik wil de hond ook niet afpakken van hem, daarom wil ik graag dat hij het inderdaad zelf invult en tekent. Ik heb vernomen dat dogid naar de gevangenis kan gaan voor zijn handtekening, dus we hebben dat gevraagd. Weigert hij simpel dan zoekt ze inderdaad maar opvang voor de pup.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^