Vochtophoping na bijtincident

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

Hallo allemaal, onze Dice is met 5 maanden aangevallen en gebeten door een andere hond. Ik ben natuurlijk meteen naar de da gegaan en heb antibiotica en pijnstilling gekregen en moest het schoon houden met betadine. De bijtwonden waren redelijk oppervlakkig. Na een paar dagen ontstond er een enorme zwelling gevuld met bloed/vocht. Dus geen ontsteking. Ondertussen 100 x naar de da geweest en 4 antibiotica kuren verder hebben ze hem geopereerd. De holte met vloeistof verwijderd en een drain geplaatst. Na 3 dagen drain verwijderd en hij mocht naar huis. Na een paar dagen hechtingen verwijderd maar opnieuw ontstaan en vochtophopingen. Vanochtend weer bij de da geweest met het plan hem maandag weer een drain te geven en minimaal 2 weken benchrust. Nou een nachtmerrie voor een pup van ondertussen bijna 6 maanden natuurlijk. Heeft er toevallig iemand ervaring met zo'n zelfde soort verhaal? Wij verliezen een beetje de hoop en weten niet goed wat we moeten doen. Het is een gebed zonder eind. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heeft de DA zelf een verklaring gegeven waarom er steeds opnieuw vochtophoping ontstaat? Het klinkt alsof er inwendig meer aan de hand is dan alleen oppervlakkige bijtwonden. 

Als je je onzeker voelt over de behandelingen van je DA, dan kan een second opinion misschien geruststellend werken?

 

In ieder geval: veel sterkte en een spoedig herstel gewenst. Het is zo rot om niet te weten wat je kan doen om je hond te helpen. Hopelijk voelt ie zich snel weer beter. 

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

Ze zeggen dat door het bijten en slepen er een soort druk en holte ontstaat dat zich vult met vocht en omdat hij pup is en heel groot gaat worden zit hij "los in zn vel" waardoor hij veel ruimte heeft waar dat vocht naar toe kan verspreiden.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is een oud topic, maar misschien heb je er toch wat informatie van….zelf heb ik ook meegemaakt vocht onderhuids bij mijn hond na een operatie, er staat een berichtje erover als je de link aanklikt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ze zeggen dat door het bijten en slepen er een soort druk en holte ontstaat dat zich vult met vocht en omdat hij pup is en heel groot gaat worden zit hij "los in zn vel" waardoor hij veel ruimte heeft waar dat vocht naar toe kan verspreiden..  "

Misschien kan een osteopaat iets betekenen, om het vocht beter te laten wegvloeien in het lichaam? 

Bij mensen is dat na een operatie soms een heel doeltreffende behandeling (bijvoorbeeld dikke arm na operatie borstkanker) , dus misschien zou dat ondersteunend kunnen werken? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als je het niet vertrouwd, want het is natuurlijk niet goed zo, dan zou ik doorverwijzing vragen naar een specialist, het zit onderhuids, dus de dermatoloog lijkt mij.  Wat Alaska zegt, er kan van binnen meer kapot zijn dan zo te zien is. Waar zit die wond?

Het kan ook een fistel zijn geworden, een kleine wond aan de buitenkant met een grotere schade van binnen, dat is niet vast te stellen achter een beeldscherm.

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

Het zit in zijn schouder gebied

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

Ik wil een foto laten zien maar het lukt me niet

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

" Is een oud topic, maar misschien heb je er toch wat informatie van….zelf heb ik ook meegemaakt vocht onderhuids bij mijn hond na een operatie, er staat een berichtje erover als je de link aanklikt. "

deze had ik zelf ook gevonden ja, lijkt veel op elkaar.. alleen ik kan niet geloven dat zijn lichaam het zelf op gaat ruimen.. undecided

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^